Asbestcement: Kopplingar 300 Och 400 Och Remsor Av Asbestcement, Andra Produkter, Asbestcementfundament Och Skivor, Tak Och Pelare, Deras Dimensioner

Innehållsförteckning:

Video: Asbestcement: Kopplingar 300 Och 400 Och Remsor Av Asbestcement, Andra Produkter, Asbestcementfundament Och Skivor, Tak Och Pelare, Deras Dimensioner

Video: Asbestcement: Kopplingar 300 Och 400 Och Remsor Av Asbestcement, Andra Produkter, Asbestcementfundament Och Skivor, Tak Och Pelare, Deras Dimensioner
Video: Grootste maritieme asbest sanering ooit SS Rotterdam.mp4 2024, Maj
Asbestcement: Kopplingar 300 Och 400 Och Remsor Av Asbestcement, Andra Produkter, Asbestcementfundament Och Skivor, Tak Och Pelare, Deras Dimensioner
Asbestcement: Kopplingar 300 Och 400 Och Remsor Av Asbestcement, Andra Produkter, Asbestcementfundament Och Skivor, Tak Och Pelare, Deras Dimensioner
Anonim

Många människor kommer att vara intresserade av att veta vad som är asbestcement, vilka egenskaper har kopplingar 300 och 400, remsor av asbestcement, liksom andra produkter från det. Asbestcementfundament och skivor, tak och pelare tillverkas ofta, deras storlekar kan variera mycket. Slutligen är det värt att överväga nyanser av teknik och tillämpningsområde.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Asbestcement kan knappast kallas ett mycket nytt material - tvärtom har det använts ganska länge. Och ändå känner många konsumenter ännu inte till dess egenskaper tillräckligt väl. Samtidigt är ett klassiskt exempel på en sådan produkt bara en vanlig skiffer . Detta är ett helt värmebeständigt material, och eldfastheten hos vissa typer av asbestcement är tillräcklig för metallurgisk produktion. När det gäller ånggenomsläpplighet och termiska egenskaper är asbestcementstrukturer också mycket bra.

Inte konstigt att de används vid utformningen av väggar i sommarstugor och stugor . Effektiv mikroventilation och borttagning av överflödig fukt, som så ofta orsakar besvär i rum, är helt säkerställd. Låg elektrisk konduktivitet glädjer både tillverkare av elmotorer och de som konstruerar olika typer av nätinfrastruktur i hem. I det fria är en annan egenskap värdefull - frostbeständighet, vilket är ganska acceptabelt även för förhållandena i det sibiriska och Uralklimatet.

Det finns bara en uppenbar nackdel för asbestcement: dess höga densitet, vilket orsakar både fast vikt och låg hållfasthet, vilket inte tillåter användning av detta material i laddade strukturer och föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur skiljer det sig från andra material?

Det är mest praktiskt att illustrera denna skillnad med exemplet på skillnaderna mellan asbestcement och krysotilcement liknande det externt och i praktiska termer. Asbest kan vara potentiellt farligare under installationen och olika arbeten med det. Men detta problem är framgångsrikt löst genom att använda personlig skyddsutrustning. När det gäller praktisk användning är det ingen skillnad, och redan monterade strukturer av båda materialen är inte farliga. Dessa två ämnen:

  • inte utsatt för korrosion;
  • tolererar lösa strömmar;
  • har vanligtvis släta ytor;
  • säker när det gäller brand;
  • tolererar kontakt med alkali;
  • servera mycket länge.
Bild
Bild
Bild
Bild

I jämförelse med andra material med liknande syfte, asbestcement (åtminstone som takmaterial):

  • det är inte så dyrt;
  • kemiskt resistent;
  • låter dig förenkla installationsprocessen;
  • säljs i ett brett sortiment;
  • absorberar buller;
  • kan växa igen med mossa och andra biologiska medel;

  • mer ömtåligt;
  • relativt tung.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsteknik

Asbestcement erhålls, som namnet antyder, genom att kombinera asbest och cement. Naturfibrer förekommer i jordskorpan när mineralvatten utsätts för en viss typ av magartat berg . Inget annat mineral kan separera lika aktivt i tunna och mjuka trådar. Asbestcementprodukter erhålls huvudsakligen genom att hälla en beredd massa med en normaliserad viskositetsnivå på ett metallnät. Nästa steg i produktionen är vattenborttagning och formning på ett visst sätt.

Asbest kommer vanligtvis till fabriker i form av briketter . Efter lossning från transporten matas den längs en transportör till sönderfallande sönderdelare. Därifrån, i en krossad form, skickas ämnet för att lagras tills det behövs ett specifikt portion. Special "silos" fri från asbestmassa med skivmatare och annan nödvändig infrastruktur. Nästa steg i tekniken är fluffing; främst på grund av dess större effektivitet, utförs den med våtmetoden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Själva beredningen av asbestcement och produkter därav kan vara cyklisk eller kontinuerlig . I ett cykliskt schema knådas och fuktas den inkommande massan i installationer av "löpare". Sedan kommer proceduren för fluffning och blandning av fibrerna med cement på en speciell gollender. Totalt tar dessa åtgärder från 22 till 27 minuter. Om asbesten håller hög kvalitet bereds den ibland i två eller till och med tre steg.

Formning och härdning är av stor praktisk betydelse . Deras direkta utförande beror på vilken specifik produkt som tillverkas. Arkprodukter framställs på speciella kuddar eller underlag. Men ibland kan de erhållas utan sådana underlag, som körs på en speciell transportör.

Valet mellan dessa alternativ beror på rent tekniska överväganden, och det bör göras av specialister.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad gör de?

Många användbara saker kan tillverkas av asbestcement.

Kartong

Denna typ av asbestcementprodukter används främst för värmeisoleringsarbete. Dess användning gör att du faktiskt kan minska oproduktiva värmeförluster och spara på produktion, uppvärmning av bostäder och offentliga byggnader . Jämfört med många andra värmare har kartong blandad med asbestcement en brandfara på noll. Dessutom är det ganska hållbart, inte rädd för alkalier och giftfritt material, och det är inte förvånande att det köps ganska ofta.

Asbestskiva är också uppskattat för dess motståndskraft mot elektrisk ström och minimal överföring av främmande buller . Vissa kvaliteter av detta material används för att täta kontakter på industriell utrustning. Oftast placeras asbestskivor på en plan yta efter att de tidigare har fuktats. Efter fuktning torkar materialet snabbt.

Denna omständighet gör det möjligt att minska stilleståndstiden under konstruktion, installation och reparation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skiffer

Detta är ett välkänt och välkänt för många sätt för takfinish. En sådan lösning demonstrerades först i början av 1900 -talet. Det är vanligt att dela skiffer i korrugerade och plana ark av olika storlekar. I den första gruppen finns det dessutom en division med antalet "vågor". Detta takmaterial:

  • icke brandfarligt;
  • enkelt bearbetas med olika verktyg;
  • relativt prisvärd;
  • ger inget starkt ljud när det träffas av regn och till och med hagel;
  • kan delas upp i små fragment under påverkan av eld och därmed till och med bidra till spridning av bränder;
  • tenderar att deformeras med konstant gång.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sladdar

Detta alternativ är uppskattat för sin exceptionella termiska prestanda. I standardläge tål den upp till 300 grader. Och för en kort tid tål den till och med uppvärmning upp till 400 grader. Sladden är en utmärkt värmebeständig och värmeisolerande (vid behov) konstruktion. Levereras i vikar, som mäts i kilogram; diametrar kan sträcka sig från 0,25 till 0,75 mm.

En kvalitetskabel är alltid elastisk. Den ska inte ha brutna sektioner och till och med separata trådar. Den största massan av viken når 60 kg. Förvaring av sådana produkter i en fuktig miljö är inte tillåten.

Det är fullt möjligt att isolera med en sladd och svåråtkomliga områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tyger

Liknande sak kan göras med:

  • rep;
  • enkelt linne;
  • twillväv.

Tygremsorna lindas upp i rullar. Det finns både standard och överdimensionerade rullar. Deras största vikt är 80 kg. Det finns asbesttyger av vit, gulgrön eller gulbrun färg.

Ytterligare färgning utförs på begäran av kunder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stoppning

De kan erhållas både genom diagonal flätning och genom flätning av asbestkärnan. Moderna tillverkare erbjuder både runda och fyrkantiga packningar. Valet mellan dessa alternativ beror på en rent teknisk genomförbarhet. Ytterligare impregneringar används ofta (naturligtvis hälsosäkert).

Utsikterna för sådana förpackningar är mycket stora.

Bild
Bild
Bild
Bild

Arkmaterial

Sådana strukturer erhålls genom att kombinera asbest med:

  • Portlandcement;
  • kvartssand;
  • vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Asbestcementplåt är prisvärt och har imponerande praktiska egenskaper . Man tror att detta är ett billigt och estetiskt material samtidigt. Valet av modeller som matchar husets utseende genom design är inte svårt för någon utbildad person. Platta ark kan komprimeras eller tryckas upp. Viktigt: det är nästan omöjligt att skilja mellan dessa två typer genom sina yttre egenskaper.

Kopplingar för rör med ett tvärsnitt på 100, 150, 300, 400 mm kan också tillverkas av asbestcement . Men det är märkligt att brädor också är gjorda på grundval av detta material. Sådana element är mycket utbredda i modern konstruktion. De tas vanligtvis när du behöver förbereda formen för grunden. ACEID -produkter har bevisat sig väl som skydd mot joniserande strålning och kan målas i godtyckligt valda nyanser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid användning inomhus är eld utesluten . I produktionsprocessen används moderna tekniska lösningar och högkvalitativa råvaror. Om du behöver utrusta ett staket tas vanligtvis asbestcementpelare. De kan ha olika diametrar, och samtidigt är de klart bättre än traditionellt virktåligt mot trä, för effekterna av skadliga insekter av alla slag. Men man måste förstå att rören, trots sin styrka, är relativt ömtåliga och att deras utseende inte alltid passar människor.

Ringar används främst när det är nödvändigt att utrusta en brunn . De är hållbara och kräver inte hällning, eftersom de först säljs färdiga. När det gäller smulan kan endast ett material i vilket partikelstorleken inte överstiger 1,35 mm kallas så. Dessa krav måste uppfylla 95% eller mer av den sammanlagda massan av de levererade varorna. Beroende på storlek och tekniska egenskaper kan en indelning i betyg införas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningar

Asbestcement används oftast vid arbete på taket. Detta handlar återigen om den välkända skiffern. Traditionellt används spikar för att fästa den. Men under de senaste åren har speciella konstruktionsskruvar blivit mer och mer utbredda. Asbestcementrörsunderlag används också allt oftare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de beskrivna användningsområdena behövs detta material fortfarande:

  • för att få olika finish- och skyddskort;
  • vid tillverkning av avloppsrör;
  • för tillverkning av anslutningslänkar för rörledningar;
  • vid mottagande av ventilation, VVS och elektriska isoleringslådor;
  • vid tillverkning av arbetskläder med maximal värmebeständighet;
  • vid tillverkning av elektriska skivor och ljusbågsläckningskammare;
  • i induktionsugnar;
  • i gnistsläckande skiljeväggar;
  • som ett staket för en ljusbågsugn;
  • i gasledningar;
  • vid arrangemang av olika brunnar.

Rekommenderad: