Däckfundament: Gör-det-själv Bildäckkonstruktion För Huset, Nackdelar Med Alternativet, Häll Betong Eller Inte, Expertrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Däckfundament: Gör-det-själv Bildäckkonstruktion För Huset, Nackdelar Med Alternativet, Häll Betong Eller Inte, Expertrecensioner

Video: Däckfundament: Gör-det-själv Bildäckkonstruktion För Huset, Nackdelar Med Alternativet, Häll Betong Eller Inte, Expertrecensioner
Video: Byggmax tipsar, gjuta platta (Del 5 - Tips för att lyckas med gjutning) 2024, Maj
Däckfundament: Gör-det-själv Bildäckkonstruktion För Huset, Nackdelar Med Alternativet, Häll Betong Eller Inte, Expertrecensioner
Däckfundament: Gör-det-själv Bildäckkonstruktion För Huset, Nackdelar Med Alternativet, Häll Betong Eller Inte, Expertrecensioner
Anonim

Alla utvecklare bryr sig om att minimera byggkostnaderna. Denna fråga är också relevant vid byggandet av hus och andra byggnader. Eftersom en av de viktigaste utgiftsposterna är konstruktionen av stiftelsen, använder många människor möjligheten att spara på material till den. Ofta används i detta fall gamla bildäck, eftersom de är praktiskt taget gratis, och samtidigt har de en uppsättning kvaliteter och egenskaper som är nödvändiga för ett utmärkt arbetsresultat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den första grunden från gamla däck restes av Sankt Petersburgs bosatta Mikhail Semykin, av denna anledning bär konstruktionen hans namn. I konstruktionen använde han onödiga däck från vagnbussar. Semykin tittade på strukturen i ungefär ett år, men registrerade inte ens de minsta förändringarna under denna tid. Därefter utvecklade han en unik teknik för vilken ett patent senare erhölls. Ett slående exempel som bevisar tillförlitligheten hos en grund av denna typ är personliga huset till Mikhail Semykin, som har 3 våningar och täcker ett område på 260 kvadratmeter.

Denna metod för att bygga en stiftelse har blivit utbredd på marknaden på grund av att den inte kräver stora finansiella kostnader. Det bör komma ihåg att, förutom själva däcken, kommer andra byggmaterial att krävas för arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om jorden är instabil är det ganska svårt att bygga en grund på den. Situationen är särskilt komplicerad av dess djupfrysning. Denna typ av bas är främst lämplig för användning i sommarstugor och gårdar . Det är möjligt att bygga både ett ramhus och ett badhus, ett garage, ett lusthus och andra strukturer på det. Strukturen kommer att vara stabil under säsongen när marken blir rörlig. Dessutom krävs väldigt lite betong för sådana fundament, vilket också är fördelaktigt för byggaren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

fördelar

Alla material som används i konstruktionen har sina egna särdrag, fördelar och nackdelar. Gamla däck är inget undantag.

  • Bland fördelarna finns specialister och konsumenter i första hand notera betydande minimering av kostnader … Detta beror på att det inte är svårt att hitta slitna däck, ett stort antal av dem finns i biltjänster och bensinstationer. Som ett resultat kan materialet köpas nästan gratis, främst för att leverera däck till byggarbetsplatsen.
  • Grunder byggda på gamla gummidäck, har en lång livslängd , eftersom materialen inte förlorar sina egenskaper över tiden och förblir elastiska. På denna grund är det fullt möjligt att bygga ett trähus, det tål ganska allvarliga belastningar. Dessutom kommer fundamentet att förses med pålitlig vattentätning, oavsett om markfuktigheten ökar eller inte. Effekten av vatten är inte fruktansvärd för sådana byggnader, respektive kommer mikroklimatet inuti byggnaden att vara ganska gynnsamt.
  • Om byggnaden ligger i områden med ökad seismisk aktivitet , kommer markvibrationer att kompenseras genom amortering av materialet. Dessutom är sådana baser resistenta mot temperaturfluktuationer. Och det bör också noteras att grunden för bildäck kan göras oberoende, och detta kommer att leda till en minskning av utvecklarens ekonomiska kostnader.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

Den största nackdelen med bildäck är att de kan sönderdelas när de utsätts för höga temperaturer och samtidigt släppa ut skadliga ämnen i atmosfären. Denna nackdel kompenseras av det faktum att däcken ligger under marknivå eller inte högt över den, så direkt solljus och överhettning av materialet är praktiskt taget uteslutet. Ett inte alltför estetiskt utseende kan täckas med beklädnad med olika typer av material. Det enda som inte går att kringgå är att basen inte tål tunga tegel- och blockbyggnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Däckfundament kan delas in i tre huvudtyper:

  • platta;
  • tejp;
  • kolumn (punkt)

Attityden till en viss art beror på hur däcken läggs . Platta används om lasten behöver fördelas över ett så stort område som möjligt, när jorden är svag och träig.

Tape antar bredare däck som ansvarar för lastfördelningen; det kan användas vid konstruktion av tvättstugor och hus av lätta material. När det gäller en pelarformad grund är basen pelarna. I detta fall läggs en längre tid på läggningsprocessen, men konsumenter noterar strukturens hållbarhet och tillförlitlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör det?

Först och främst är det nödvändigt att förbereda ett projekt och en ungefärlig uppskattning. Men du måste också beräkna belastningen och bestämma vilken typ av jord. Ritningen bör inledningsvis göras på papper, och under utförandet av arbetet, följ den strikt.

För att lägga grunden från gamla bildäck, utöver själva hjulprodukterna, kommer andra verktyg och material att krävas:

  • en spade för att gräva en grop;
  • kratta för utjämning av ytan;
  • krossad sten och grus för att fylla tomrummen mellan däcken;
  • cementbruk och sand för det;
  • beslag;
  • byggnadsnivå;
  • brutet tegel för att fylla däcken från insidan;
  • takmaterial från vilket utjämningsskiktet och vattentätningen kommer att göras.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tekniken för att installera olika typer av fundament har sina egna skillnader.

Tallrik

Innan du bygger någon av grunden måste du först rensa området och ta bort skräpet. Avlägsnande av vegetationsskiktet bör utföras ungefär en halv meter djupt, varefter platsen måste jämnas ut. Därefter hälls fragment av tegel eller krossad sten, igen utjämning och komprimering.

Det är bättre att använda däck från hjul på tunga lastbilar eller andra stora fordon . Stora däck måste läggas i rader och mycket tätt, och sedan fyllas med takmaterial, som har funktionen som en vattenskyddare och håller vadderingen. Dessutom hälls fragment av tegel, jord och sand inuti. Förpackningen ska läggas så tätt som möjligt, däckens stötdämpande egenskaper och belastningsnivån på konstruktionen beror på det. I de fall basen behöver göras så stel som möjligt måste den hällas med betong.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter bör du fylla tomrummen mellan däcken med förberedda material, med undantag för sand, som kan sätta sig. Därefter monteras formen, som ska vara tillräckligt bred för att överlappa ytterkanterna och skydda dem från de negativa effekterna av solljus. När dessa arbeten är klara täcks basen med takmaterial för att förbättra vattentätningsegenskaperna.

Därefter förstärks strukturen. Svetsning krävs inte vid förberedelse av ramen. Efter det är det dags att hälla basen med betong. Denna process bör hanteras mest ansvarsfullt, eftersom den slutliga prestandan av strukturen för det mesta beror på den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid betong måste du först rengöra formen och själva arbetsplatsen, ta bort skräp och oljefläckar. Därefter installeras fyrar, med vilka nivån på betongytan kommer att bestämmas. Betongblandningen i sig måste vara plast för att fylla alla hålrum utan problem utan användning av ytterligare verktyg. Betong kan komprimeras med hjälp av speciella mekanismer eller manuellt, det viktigaste är att processen utförs effektivt.

Basen i sig ska vara så platt som möjligt, detta kontrolleras med hjälp av en byggnadsnivå . Den maximala avvikelsen i detta fall är 10 millimeter per meter. Därefter lämnas strukturen under en period av cirka en vecka för att betongen ska få styrka. Formen avlägsnas en dag efter att blandningen har lagts. Den färdiga grunden ser ut som en monolitisk platta; strukturens strukturer är installerade på den. Konstruktionernas nedre delar måste fästas på ankarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tejp

Tekniken för att installera bandfundamentet, trots likheten med plattan, har sina egna egenskaper. Först och främst måste du bestämma var axlarna på lagerväggarna och skiljeväggarna ska placeras. Pinnar installeras på ett avstånd av minst en meter från axlarna. Detta är viktigt eftersom det hjälper till att fördela lasten korrekt.

Därefter ska du gräva en gräv i enlighet med axlarnas placering. Dess bredd bör överstiga bredden på däcken och djupet bör vara mindre än jorden kan frysa igenom. Däcken läggs i minst två rader och fylls med förberedda material /

Hörndäck, liksom de som ligger i korsningen med den bärande skiljeväggen, bör fixeras med metallstavar i marken. Efter det görs förstärkning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Pelar

När du installerar en kolonnfundament avlägsnas ett tjockt lager av jord innan arbetet påbörjas. Efter det måste du gräva en grop med önskad storlek. Den är fylld med grus, som är noggrant komprimerad.

Märkningarna appliceras med pinnar som däcken är monterade på. Man måste komma ihåg att ytan måste vara helt jämn. Vidare fylls däcken med krossad sten och brutet tegel, varefter de ska hällas med en betongblandning. Det är nödvändigt att vänta några dagar och först därefter fortsätta arbetet med att lägga virket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Enligt konsumentrecensioner är en grund av gamla bildäck ett utmärkt alternativ för förortsbyggande, med vilket du kan minska kostnaderna så mycket som möjligt. Det händer ofta att du inte behöver betala för däcken själva, och installationen kan göras för hand utan att involvera specialister, och därmed spara på deras arbete. Därför är denna typ av grund ganska populär i byggandet av sommarstugor, garage, skjul, bad och tvättstugor.

Det bör noteras att däcken kommer att fungera som ett stöd för träbärande konstruktioner . De är motståndskraftiga och är inte rädda för vibrationer i basen. Ingen grundfördjupning krävs.

Experter rekommenderar att du är mycket uppmärksam på om stödet har en horisontell nivå.

Det är lättare att förhindra denna kränkning i arbetet än att åtgärda det senare. Hur exakt stödet kommer att mötas bör också tänkas ut i förväg för att ge byggnaden det mest eleganta och estetiska utseendet. Och det är också värt att använda gummi, som är så tjockt som möjligt. Under arbetets gång bör fundamentet dessutom skyddas från exponering för ultravioletta strålar.

Rekommenderad: