Sladdlösa Grästrimmare: Betyg På De Bästa Modellerna, Granskning Av Mini Flätor På Batteriet. Hur Väljer Man En Handtrimmer? Recensioner

Innehållsförteckning:

Sladdlösa Grästrimmare: Betyg På De Bästa Modellerna, Granskning Av Mini Flätor På Batteriet. Hur Väljer Man En Handtrimmer? Recensioner
Sladdlösa Grästrimmare: Betyg På De Bästa Modellerna, Granskning Av Mini Flätor På Batteriet. Hur Väljer Man En Handtrimmer? Recensioner
Anonim

Sladdlösa grästrimmare är ett attraktivt alternativ till konventionella sladdmodeller som har ett begränsat användningsområde. Denna typ av utrustning kan fungera även i områden där det inte finns tillgång till det elektriska nätverket. Men hur effektiv är batteridriven teknik i trädgården? Hur väljer jag en handtrimmer och vad ska du leta efter när du köper? Olika modeller av elektriska trimmare kan förvirra även människor som är väl insatta i teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att objektivt närma sig urvalet är det värt att studera granskningen av mini-flätor på batteriet och titta på ägarnas recensioner . Betyget för de bästa modellerna fylls årligen på med intressanta nya produkter som kan konkurrera med traditionella verktyg för klippning av gräs. Vilka ska användas i lanthuset eller på ett lanthus?

Bild
Bild

Det är värt att överväga alla urvalskriterier så detaljerat som möjligt innan du fattar ett slutligt beslut.

Enhet och driftsprincip

Den trådlösa trimmern är en självdriven elektrisk handslip ingår. Sådana modeller skiljer sig inte mycket i sin design från dem som använder nätström . Utrustning av denna typ är kompakt, mobil, men begränsad. Den är lämplig för gräs utan tjocka stjälkar, mjukt gräs.

Bild
Bild

Den kan användas för att klippa gräsmattans kanter, platsens kanter längs staketet, i fårorna eller på stigarna.

Batteritrimmermodeller innebär inte möjligheten att arbeta på stora ytor, klippa hårda stjälkar, buskar och ogräs. Detta är en extra trädgårdsutrustning som hjälper till att upprätthålla ordningen på territoriet, utan bensinångor, onödigt buller och komplext underhåll. Batteritrimmeren innehåller:

  • elektrisk motor;
  • skärelement;
  • skivstång;
  • batteri;
  • Kontrollblock;
  • skyddskudde.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa modeller av sladdlösa trimmare finns det ett extra stöd med små hjul, vilket gör det lättare för utrustningen att röra sig på platsen och lindrar stress från händerna och ryggen på den som använder gräsklipparen.

När du köper en vald modell bör du vara uppmärksam på förpackningen - vissa tillverkare inkluderar inte ett batteri och en laddare i leveransuppsättningen, de måste köpas separat, vilket ökar kostnaden för trädgårdsredskap avsevärt.

Principen för trimmern med utbytbara batterier är ganska enkel . Kraften överförs från elmotorn till ett roterande skärelement med en linje eller skärskiva i plast. Motorn i sådana modeller är vanligtvis placerad längst ner på stången, men det finns också alternativ där den är monterad upptill. I detta fall utförs anslutningen mellan elementen med hjälp av en axel.

Stavarna är massiva, delade och teleskopiska, av förkromat stål, plast eller aluminium. Detta strukturella element utför samtidigt bärande funktioner och hjälper till att styra trimmern. Vid transport är avtagbara eller hopfällbara stavar bekvämare . Teleskopiska versioner möjliggör justering av användarens höjd.

Bild
Bild

Specifikationer

Vilka prestandaegenskaper ska en sladdlös elektrisk trimmer ha? Bland de viktiga tekniska egenskaperna finns följande.

  • Enhetens massa . Ljusgräsklippare väger från 1,6 kg, de mest kraftfulla trimmermodellerna - upp till 7 kg. Om du planerar att använda utrustningen regelbundet och systematiskt bör detta beaktas.
  • Skärlistens bredd . Det beror helt på skivans diameter och varierar i intervallet 230–400 mm.
  • Batterityp . Litiumjon är den vanligaste, med vissa tillverkare som producerar versioner av nickel-kadmium eller nickel-metallhydrid.
  • Batteridriftsspänning . Den kan variera från 14,4 till 36 V.
  • Batterikapacitet . Det bestämmer varaktigheten av autonomt arbete, sträcker sig från 1, 3 till 4,5 A / h. Så utrustning med ett 2 A / h-batteri kan klippa i cirka 20-30 minuter utan laddning. De mest energikrävande alternativen räcker för 1 timmes arbete.
  • Kraft . Det finns modeller från 250 W, men det är värt att allvarligt överväga alternativ för 800 W och högre, resten kommer i bästa fall att räcka för att klippa små grässtjälkar runt rabatten.
  • Laddningstid . Det kan vara från 1 till 24 timmar - det är värt att klargöra detta ögonblick i förväg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

När du väljer en batteridriven mini-handhållen gräsklippare bör du vara uppmärksam på de bästa modellerna på marknaden. Inte varje liten elektrisk trimmer med ett autonomt kraftsystem uppfyller köparnas förväntningar. Bland de modeller som förtjänat konsumenternas förtroende noteras följande.

Husqvarna 536LiLX . Lätt - bara 3 kg - och kraftfull batteritrimmer med en luftmotor och en strängbredd på 40 cm. Modellen använder en linje som skärelement, en rak stång, ett D -format handtag, är lätt att använda under långvarigt arbete. Axelremmen ingår inte.

Bild
Bild

Makita DUR364LZ . Trådlös trimmermodell med 5 Ah Li-ion-batteri, luftmotor, axelrem och 35 cm klippbredd. Kraftfull teknik med hög prestanda gör att du kan installera en borste eller knutfäste på den. Det bekväma D-formade handtaget har en justerbar höjd, enhetens vikt är 4,5 kg.

Bild
Bild

Greenworks 1301507 G-MAX 40V GD40BSC . Övre motortrimmer, rak stång, axelrem. Modellen levereras utan batteri, väger 5,46 kg, standardbatteriet är konstruerat för 4 A / h. Klippbredden når 35 cm, trimmern är lämplig för användning med tillbehör - avskärare eller penselklippare. Standardskärelementet är en fiskelinje, knivens sträckavstånd är mindre än 24,5 cm.

Bild
Bild

Black & Decker STC1820CM . Trådlös hjulbasstrimmer för enkel rörelse och säker användning. Klippbredden är 28 cm, upp till 2500 m2 yta kan bearbetas med denna teknik. Batteriet har en kapacitet på 2 A / h, skärelementet är en fiskelinje, spöet är rakt, med justerbar höjd. Utrustningen är utrustad med en fyrhjuls plattform, en bottenmonterad motor, bakre gräsutmatning.

Bild
Bild

Utrustningen är utrustad med en fyrhjuls plattform, en bottenmonterad motor, bakre gräsutmatning.

Ryobi OBC 1820B . Lätt sladdlös trimmer med 30 cm strängbredd, luftmotor. Handtaget är T-formad, rak stång, det finns en höjdjustering. Paketet innehåller en axelrem, klippning av gräs är möjligt med en fiskesnö eller kniv. Utrustningen väger 4 kg.

Bild
Bild

DeWalt DCM571N-XJ . Kompakt sladdlös trimmer med ett rikt set och tillräckligt höga tekniska egenskaper. Modellen drivs av ett 3 Ah batteri, har en 38 cm strängbredd och en bottenmonterad motor kräver ytterligare skydd för luftventilen. Leveransen omfattar ett axelband, snöre, kniv, avverkare och penselklippare.

Bild
Bild

Trimmern levereras utan batteri och laddare.

Patriot TR 340XL .4 kg sladdlös trimmer med rak bom, 30 cm strängbredd och bottenmotor. Batterikapaciteten är avsedd för 2,5 A / h. Finns i D-format handtag, justerbart i höjd, modellen stöder axiell rotation för klippning av gräsmattkanter.

Bild
Bild

De nyligen populära "Enkor" -trimmarna i AccuMaster -serien har avbrutits och kan trots de attraktiva tekniska egenskaperna och priset knappast betraktas som ett relevant köpalternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en trådlös trimmer det är nödvändigt att uppmärksamma följande punkter.

  • Varumärke . Trimmare från mindre kända märken är mycket billigare än de som tillverkas av märken med stora namn. Men när du försöker spara pengar kan du ändra mer än ett dussin modeller. Det mest korrekta beslutet när du väljer en produkt är att studera konsumentrecensioner. De hjälper dig att förstå om det är värt att lita på marknadens nyheter eller om det är bättre att välja den tidstestade kvaliteten.
  • Pris . Sladdlösa trimmare är i genomsnitt dyrare än sina trådbundna motsvarigheter. Men för kortvariga sällsynta jobb kan du köpa ett alternativ från budgetpriskategorin. De dyraste modellerna har ofta ytterligare tillval och komponenter, och när det gäller effekt hinner de med bensinalternativ.
  • Utbytbarhet av batterier . Det är denna del som alltid är den första som misslyckas. För att inte leta efter en ersättare för länge är det värt att välja en teknik för batterierna som det från början är lätt att plocka upp en analog eller köpa en egen strömkälla. Av denna anledning behöver du inte köpa inaktuella modeller av utrustning, det kommer att vara ganska svårt att hitta ett batteri till dem senare.
  • Utrustning . Det bör innehålla en laddare och ett batteri, det är möjligt att inkludera ett extra utbytbart batteri. Om en modell med knivar väljs ut måste de inkluderas.
  • Ergonomi och vikt på enheten . Även den populära sladdlösa trimmermodellen kan vara obekväm att använda. För tunga versioner av tekniken- mer än 3,5-5 kg- kommer att belasta armar och rygg mycket mycket. Handtagets besvärliga vinkel eller bristen på axelremmar på överliggande motormodeller kommer också att vara ett allvarligt problem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Driftfunktioner

Genom att välja trådlösa trimmare kan du klippa gräsmattan i landet när som helst och på önskat avstånd från huset, utan att bli beroende av utrustningstrådens längd. Men det finns vissa finesser i arbetet med denna teknik. Efter köpet bör du noggrant studera manualen som bifogas modellen, montera utrustningen.

Bild
Bild

Det rekommenderas generellt att ladda ur batteriet helt vid första uppstart och sedan ladda det helt i minst 12 timmar. Men allt beror på batteritypen.

Innan du börjar arbeta med trimmern är det värt att kontrollera det klippta området för farligt skräp, stora hakar, stenar, elektriska ledningar och strömförande kablar. Det rekommenderas att isolera husdjur och fåglar i förväg medan du arbetar med en autonom elektrisk lie . Människor rekommenderas inte att närma sig operatören medan utrustningen är i drift - det optimala avståndet är minst 10 m.

Bild
Bild

Fästet på munstycket bör kontrolleras regelbundet - i det här fallet kommer det definitivt att vara ganska tillförlitligt. Först efter att du har sett till att plastskäraren eller fiskelinan är på plats kan du starta utrustningen. När du använder den för första gången rekommenderas det att kontrollera hastigheten för att slå på motorn flera gånger. Det ska börja enkelt.

Standardlängden för den kontinuerliga driften av den elektriska trimmern ska vara 20 minuter . Då ges tekniken tid att svalna, överhettning är farlig för motorn. För långtidsklippning är det bättre att ta hand om ett speciellt bältesfäste för att minska belastningen på ryggen.

För att klippa gräsmattan ordentligt och jämnt är det värt att inledningsvis dela in hela arbetsområdet i sektorer. Rörelsen utförs medurs, kvadrat för kvadrat - detta gör att du kan lämna det redan klippta gräset till vänster, det stör inte ytterligare bearbetning av platsen.

Bild
Bild

Vid skärning av stjälkar vid roten bör skärelementets lutningsvinkel i förhållande till marken vara 30 grader. Denna teknik är användbar för att göra hö.

Granska översikt

Feedback från ägarna till sladdlösa trimmare om användningen av en sådan teknik ser ganska optimistisk ut. När du väljer tillräckligt kraftfulla modeller från betrodda tillverkare fungerar enheten framgångsrikt i mer än 30 minuter så att du kan klippa även små grenar och buskar. Användare rekommenderas att välja versioner med en overheadmotor - de överhettas mindre, blir inte igensatta av gräs under drift.

Bild
Bild

På en modell med en motor i botten rekommenderas att förspänna ett enkelt hemgjord filter av tunn nylon-så att ventilationen inte kommer att drabbas av avskärda stjälkar.

Kroppstätheten hos batteritekniken är högre än för nätdrivna modeller . De flesta av dessa trimmare är lämpliga för vått eller mycket saftigt gräs. Det autonoma utförandet av tekniken gör att du kan klippa med det de svåraste områdena: med lågland, raviner - de där en trådsax eller en gräsklippare kommer att vara värdelös. Uppmärksamhet ägnas också åt det enkla underhållet: även en äldre kan klara av att byta och ladda batteriet.

Rekommenderad: