Bensintrimmer: Hur Man Sätter In Och Lindar Linan På En Bensinkniv? Vilken Rad är Det Bättre Att ändra Den Föregående Till?

Innehållsförteckning:

Video: Bensintrimmer: Hur Man Sätter In Och Lindar Linan På En Bensinkniv? Vilken Rad är Det Bättre Att ändra Den Föregående Till?

Video: Bensintrimmer: Hur Man Sätter In Och Lindar Linan På En Bensinkniv? Vilken Rad är Det Bättre Att ändra Den Föregående Till?
Video: How to use a petrol brush cutter strimmer | HSS Hire 2024, Mars
Bensintrimmer: Hur Man Sätter In Och Lindar Linan På En Bensinkniv? Vilken Rad är Det Bättre Att ändra Den Föregående Till?
Bensintrimmer: Hur Man Sätter In Och Lindar Linan På En Bensinkniv? Vilken Rad är Det Bättre Att ändra Den Föregående Till?
Anonim

I den här artikeln kommer vi att prata om trimmerlinjens egenskaper (parametrar) och ge även nybörjare råd om valet av en sådan enhet. Du kommer också att lära dig hur du korrekt sätter in och lindar linan på penselklipparen.

Bild
Bild

Linjeparametrar

De viktigaste egenskaperna hos linjerna för trimmare är:

  • tjockleken på själva tråden;
  • formen på dess sektion;
  • linjesammansättning.
Bild
Bild

Tjocklek

Du kan ta reda på tjockleken på tråden specifikt för din enhet om du läser trimmerns prestandaegenskaper. Om egenskaperna av någon anledning försvinner, kan du alltid orientera dig i enlighet med märkena på den universella spolen. Vanligtvis, trimmare använder trådar med en diameter på 1, 2-4 mm … Många enheter har emellertid olika trådtjocklek.

Det är inte förbjudet att använda mindre lina än vad som anges av tillverkaren av din trimmer - du kommer inte att bryta redskapet direkt, utan öka motorns slitstyrka avsevärt. Om tråden är tjockare än nödvändigt, i detta fall kommer trimmotorn att fungera i ett förbättrat läge, överhettning, och efter ett tag kommer det att gå sönder. Det bör beaktas att här beror mycket också på själva motorn.

Utifrån själva motortypen är det möjligt att enkelt bestämma linjens ungefärliga storlek . Om enheten som är ansluten till elnätet eller drivs av en inbyggd källa (konventionellt batteri) är cirka 1 kW, bör du köpa en 2 mm-linje. Om effekten är mindre än 500 W bör en tråd med en tjocklek av högst 1,6 mm användas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snittform

Ofta försöker de välja en linje för en elektrisk lie eller en trimmer med en "rund sektion". Denna typ är mycket vanlig och billig. Färskt gräs med denna tråd kommer att vara utmärkt för klippning. Det tydligt hörbara ljudet som en trimmer med en sådan linje kommer att göra under drift är dess största nackdel . Nivån på detta buller kan jämföras i styrka med ljudet från själva motorn i din enhet. Om du vill minimera volymen av linjebrus, använd en lindad tråd. Det finns många fler typer av trådsektioner för bensinknivar med olika arbetsprinciper (bensin eller el).

De bästa av dem är: stjärna, fyrkantiga och rektangulära. Ju fler jags och skarpa punkter på tråden du väljer, desto bättre skärs den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Linjesammansättning

Hur länge fiskelinan kommer att tjäna dig beror på dess sammansättning. Oftast använder tillverkare nylon. Linjer av detta material tål fritt höga temperaturer utan att tappa effektivitet och är också elastiska, vilket inte gör att de lätt kan brytas. Förutom höga, låga temperaturer påverkar inte nylon, en tråd från detta material kommer att hålla dig tillräckligt länge.

Koaxlinjer är bland de starkaste . Dessa trådar slits ut under mycket lång tid, eftersom de har en hård kärna. Dess främsta fördelar är den högsta styrkan, liksom en mycket låg ljudnivå (för nylon är den mycket högre). Nyligen kan du hitta linjer där tillverkare tillverkar aluminiuminsatser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för att välja en trimmerlinje

Rullen är huvudkomponenten i penselklipparen. Den är utrustad med en speciell linje för klippning av gräs. Samma linje kan tjäna dig under mycket lång tid, om du inte ångrar pengar på den (trimmerlinjen är något som du inte ska spara på). För närvarande kan du hitta olika skärtrådar som skiljer sig åt i tvärsnitt, sammansättning och tjocklek. Ofta säljs linjen i små eller stora nystan i specialbutiker. Om du vill att din gräsklippare ska tjäna dig länge, närma dig valet av linje med fullt ansvar (trots allt kan du till och med bryta din enhet på grund av fel val).

  1. Välj aldrig en tråd av skäl av "ekonomi". Om du köper den billigaste och uppenbarligen den mest undermåliga linjen kan du förlora mycket mer. Som regel anges de bästa parametrarna på billiga ("kinesiska") linjer, men i verkligheten är de helt olika. Konsekvenserna av att köpa de billigaste trådarna kan vara både trådbrott och att borstklipparen kommer att misslyckas. Om spolen går sönder snabbt måste du byta ut den igen, vilket innebär att du spenderar ännu mer pengar.
  2. Köp endast linjer från specialaffärer eller från säljare där du är 100% säker på att inte bli lurad.
  3. Kontrollera alltid din rads äkthet. Det är ingen hemlighet att varor kan förfalskas och rullar är inget undantag. Om du bestämmer dig för att köpa en tråd av hög kvalitet som kommer att tjäna dig länge, leta efter speciella holografiska tecken eller koder på förpackningen. Med deras hjälp kan du enkelt kontrollera linjens äkthet.
  4. Förutom rådgivningen ovan, om du letar efter ett kvalitetsmärke för långsiktig prestanda, välj en linje från en tysk eller japansk tillverkare.
  5. Om din bensinkniv eller trimmer har sin egen produktion av linjer - köp dem utan tvekan, eftersom tillverkaren tog hänsyn till alla nyanser för dig i förväg.
  6. Glöm inte att linjen ska motsvara alla maskinvaruegenskaper hos din borstklippare så mycket som möjligt för att inte skada den.
  7. Det är bäst att köpa 2 eller 3 nystan fiskelina på en gång, avsedda för olika ändamål. En typ av linje kommer att vara mer effektiv för att klippa färskt ungt gräs, den andra kommer att vara mer effektiv för att klippa tuff tillväxt, och den tredje hjälper dig att klippa allt död ved.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du har köpt en viss typ av linje, var noga med att följa tillverkarens tips för att använda den. Således, om du använder en tråd för ungt gräs på torr basis, kommer den mycket snabbt att gå ur arbetsskick, och du måste köpa en ny och byta ut den igen.

Hur ska man sätta, vinda och ändra linjen korrekt?

För att göra allt korrekt och noggrant, förbered en separat bit av linjen cirka 4 meter. Längden kan variera beroende på egenskaperna hos din tråd och penseln själv. För att ta reda på exakt hur mycket linje du behöver kan du göra följande enkla steg: linda riggen inuti spolen så att den och spolens sidoförskjutningar är i linje. I det här fallet bör utrustningen inte gå längre än de laterala utsprången. Det som hände är längden du behöver, nu kan du tanka. Segmentets längd beror också på tjockleken på fiskelinan - ju tunnare det är, ju mer det behövs, desto tjockare, desto mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Här är en steg-för-steg-instruktion om hur du korrekt fyller riggningen i vägledning för din enhet

Ta linjen du mätte i början och vik den på mitten. Se till att en av kanterna på linjen sticker ut 10-15 cm mer än den andra

Bild
Bild

Sedan måste du ta den andra änden från andra sidan och vika den på mitten. Försiktigt närma dig den, samtidigt som du ser till att 15 cm -indragningen bibehålls

Bild
Bild

Hitta en plats i den inre partitionen, och i den måste du placera öglan som du fick i steg 2

Bild
Bild

Nu måste du ta reda på i vilken riktning du ska linda linjen. Om du ignorerar eller felaktigt utför denna punkt kan det leda till att din trimmer eller pensel inte fungerar korrekt. Undersök spolens yta för att ta reda på vilken riktning du vill ha. I 99% av spolarna dras en pil dit, som visar önskad riktning

Bild
Bild

Istället för en pilspets kan det finnas en bokstavsbeteckning (till exempel WIND LINE), som också anger riktningen. Om du har otur och det inte finns någon pekare på rullen kommer du definitivt att hitta den på huvudet. Rörelsen för dess rörelse dras på varje huvud, du måste vinda i motsatt riktning från vad som anges på huvudet

Bild
Bild

När du har bestämt lindningens riktning, fortsätt till själva processen. Det är nödvändigt att försiktigt linda (trä) tråden längs lämpliga distansspår. Det finns ett spår inuti för varje ände, glöm inte att följa det. Om de plötsligt inte är det, placera utrustningen i rätt distributionsordning

Bild
Bild

Titta på ögonblicket när nästan hela tråden är lindad. När detta händer, placera i sidoväggen (speciellt hål) på den riktade delen med ett utskjutande på 10-15 cm, och upprepa sedan denna åtgärd med den andra änden och lägg den på motsatt sida

Bild
Bild

För in trådändarna i de speciella hålen inuti trumman efter att du har satt in spolen i huvudet

Bild
Bild

Placera trumman på plats och dra sedan i trådändarna och dra ut dem från spolens väggar. Nu kan du sätta tillbaka locket

Bild
Bild

Processen att linda linan på en borstklippare eller trimmer är klar, klipp nu av trådändarna, om plötsligt deras storlek inte passar dig (eller om du helt enkelt gjorde ett misstag i mätningarna). Du kan sätta trumman redan färdigmonterad på din enhet . Nu kan du använda den. Även en nybörjare kan installera en ny linje på sin enhet, detta orsakar sällan svårigheter.

Om du följer alla tips som presenteras kommer det att vara lika enkelt för dig som att klippa gräs.

Rekommenderad: