Bensin Gräsklippare För Ojämn Terräng: Ranking Och Granskning Av De Bästa Gräsklipparna För Högt Gräs Och Ojämn Terräng

Innehållsförteckning:

Video: Bensin Gräsklippare För Ojämn Terräng: Ranking Och Granskning Av De Bästa Gräsklipparna För Högt Gräs Och Ojämn Terräng

Video: Bensin Gräsklippare För Ojämn Terräng: Ranking Och Granskning Av De Bästa Gräsklipparna För Högt Gräs Och Ojämn Terräng
Video: Så väljer du rätt gräsklippare till rätt tomt 2024, Maj
Bensin Gräsklippare För Ojämn Terräng: Ranking Och Granskning Av De Bästa Gräsklipparna För Högt Gräs Och Ojämn Terräng
Bensin Gräsklippare För Ojämn Terräng: Ranking Och Granskning Av De Bästa Gräsklipparna För Högt Gräs Och Ojämn Terräng
Anonim

Gräsmattan kräver regelbundet underhåll. Endast i det här fallet kommer det att se välskött ut och kan användas för sitt avsedda ändamål. Gräsklippare uppfanns för att ta hand om gräsmattan. Deras utbud är fantastiskt, men gör det samtidigt svårt att hitta och välja rätt modell, särskilt när du behöver en maskin för en gräsmatta med ojämn yta och hög växtlighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper

Gräsklippare för ojämna områden och tackling av högt gräs skiljer sig från konventionella gräsklippare som köps för att bibehålla skönheten i en liten gräsmatta. De enheter som har blivit "hjältar" i vårt samtal fungerar under svåra förhållanden och upplever allvarliga arbetsbelastningar. Därför ställs särskilda krav på dem:

  • hög motoreffekt;
  • speciellt hjulbasarrangemang;
  • breda vassa knivar;
  • en anordning för uppsamling eller bearbetning av klippt gräs;
  • bakre drivning;
  • manövrerbarhet som upprätthålls i svåra områden på gräsmattan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

En gräsklippare som riktar sig mot ojämna ytor består av flera huvuddelar:

  • däck;
  • kniv;
  • hjul för enkel rörelse på en svår plats;
  • gräsuppsamlare (finns inte i alla modeller, vissa enheter dumpar gräs eller bearbetar det till mulch);
  • lager på hjul;
  • gummerade handtag med vikningsfunktion;
  • lanseringssystem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med sådana anordningar är deras förmåga att övervinna hinder i form av stötar och höjder utan stora svårigheter. Hemligheten är dold i hjulsystemets specialdesign. Det representeras av ett par hjul som skiljer sig åt i diameter. Motorn får de bakre (större) hjulen att röra sig, vilket skapar mycket kraft. Framhjulen är mindre, vilket gör det lättare för dem att klättra i stötar. Typen av hjulbasfäste är viktig . Gräsklippare använder ett pianofäste för ojämn terräng.

Denna funktion gör att hjulen kan rotera 360 grader. Därför är även stora och tunga enheter manövrerbara och lätta att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Bensin gräsklippare är indelade i flera sorter. Klassificeringen baseras på olika parametrar som vi måste bekanta oss med.

Beroende på typ av motor finns det tre huvudtyper av gräsklippare:

  • hushållsmodeller är lämpliga för bearbetning av högst 8 tunnland, motorresursen är inte mer än 500 timmar, motoreffekten är lika med 5 hästkrafter;
  • halvprofessionella kan du bearbeta en tomt på upp till 18 hektar, motorresursen når 700 timmar och kraften är inom 7 hästar;
  • professionella enheter har inga begränsningar för området för det behandlade området, deras motorresurs är 1000 timmar och effekten överskrider 7 hästars märke.

Klippbredden är en viktig indikator som också ligger till grund för klassificeringen:

  • bredden från 28 till 42 cm gör klipparen bekväm för bearbetning av en tomt på upp till 8 tunnland;
  • klippbredd från 51 till 53 cm gör att du enkelt kan hantera områden upp till 18 tunnland.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på vilken typ av gräsuppsamlare som används, är bensinklippare för ojämna områden indelade i följande underarter:

  • tyggräsuppsamlaren är installerad i enheter med hög effekt, den är välfylld med materialet som ska klippas, men den rengörs dåligt;
  • plastfacket för gräs är dåligt fyllt med gräs, men det är lätt att rengöra;
  • den kombinerade versionen är gjord av plast och tyg, det är det bästa av alla de som beskrivs på grund av kvaliteten på fyllningen och det enkla underhållet.

Enligt de funktionella egenskaperna skiljer sig följande uppdelning av gräsklippare:

  • rikta gräset till uppsamlingsboxen;
  • mulching av jorden genom att krossa det klippta gräset i däcket och lägga det i ett tunt lager på gräsmattans yta;
  • utkastning av det skurna materialet åt sidan är mer lämpligt för bearbetning av stora ytor;
  • kombinerade modeller med alla dessa funktioner är dyra och därför inte särskilt populära.
Bild
Bild
Bild
Bild

Klipphöjdsjusteringsfunktionen delar in gräsklippare i följande typer:

  • individuell reglering innebär att man ändrar en parameter på vart och ett av de fyra hjulen;
  • central justering förutsätter närvaron av en spak som låter dig ändra den totala klipphöjden;
  • skruvmekanismen är det mest praktiska och vanliga alternativet, dess väsen är att flytta hjulaxeln upp eller ner.

Typ av rörelse ligger till grund för följande klassificering:

  • självgående utrustad med en drivning, på grund av vilken enheten rör sig oberoende längs det behandlade området;
  • manualen drivs av användaren.

Beroende på typ av enhet finns det två typer:

  • framhjulsdrivna enheter är mer manövrerbara, men kan bara användas på plana ytor;
  • Bakhjulsdrivna gräsklippare bör väljas för grov terräng eftersom de är stabila när de lastas på bakhjulen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Valet av gräsklippare är stort, så det blir svårt för en oerfaren användare att förstå det och välja rätt kopia från så många modeller. Vi har sammanställt en översikt över redskap som är idealiska för arbete på ojämn terräng och arbete med högt gräs.

AL-KO

Enheter från AL-KO finns tillgängliga. Trots sin enkla design fungerar dessa gräsklippare bra även under svåra förhållanden. Högt ogräs och ojämn terräng är oacceptabelt för dem. Bland alla modeller av detta märke sticker några exempel ut:

  • BM 870 III och dess bror BM 875 III körs på bensin, är självgående enheter, som kännetecknas av hög effekt, mycket manövrerbar, klipphöjdsindikatorn ligger på nivån 1-3 cm;
  • modell Comfort 46.4 E den skiljer sig från en liknande genom möjligheten att justera klippningen av gräset i 7 lägen, och detta kan göras på varje hjul.
Bild
Bild
Bild
Bild

MTD BM 87-35

MTD har skapat en riktigt cool BM 87-35-maskin som är populär bland både vanliga användare och proffs. Gräsklipparen kan arbeta effektivt på stora områden, eftersom dess effekt är ganska stor.

Denna modell används ofta för hötillverkning, buskar och stor ogräsbekämpning.

Bild
Bild

Solo 531

Självgående modell Solo 531 körs på bensin. Med sin hjälp kan du enkelt arbeta stora områden, ta bort inte bara gräs, utan också kraftfulla ogräs och till och med små buskar. Enheten har en låg tyngdpunkt, antivibrationssystem och en hög grad av ergonomi, som kan ses i varje detalj.

Bild
Bild

LopLosh

LopLosh -enheten klarar sig bra med gräs upp till en meter högt. Sådana gräsklippare väljs för bearbetning av övervuxna gräsmattor som har övergivits i flera år . Listan över fördelar innehåller kompakta dimensioner och följaktligen låg vikt, vilket gör driftsprocessen så enkel som möjligt. Knivarna är placerade vertikalt och utrustade med skär. Deras funktioner är skillnaden i storlek och förmågan att rotera i olika riktningar.

Denna princip gör det möjligt att lossa jorden och ta bort ogräs tillsammans med rötterna.

Bild
Bild

Bosch AHM 38C

Bosch producerar den utmärkta AHM 38C. Det är en manuell mekanisk modell som effektivt hanterar tät växtlighet. Men den är utformad för att hålla små områden rena och städade. Denna modell kännetecknas av låg vikt på 7,5 kg och tillgänglighet . Klipphöjden ligger i intervallet 1, 5-4, 3 cm. Tack vare den smidiga regleringen och 5-spindelknivarna är gräsklippningen smidig, jämn och exakt.

Bild
Bild

HUSQVARNA DB 51 5048544-01

HUSQVARNA DB 51 5048544-01 klarar sig bra med tät växtlighet. Modellen är idealisk för arbete på ojämn terräng . Denna gräsklippare är pålitlig och kraftfull, så att den enkelt klarar dagliga belastningar. Med sin hjälp kan du ta bort inte bara gräs, utan även buskar och träd med en stamdiameter på högst 2,5 cm.

Bild
Bild

Caiman Xplorer 60S 4000360901

Caiman Xplorer 60S 4000360901 är också en kraftfull maskin som du kan rensa stora vegetationsområden med. Det används aktivt på sluttningarna av sjöar, vägar och floder. Designen är utrustad med en fyrtakts bensinmotor . Klipphöjden varierar från 5,5 till 12 cm. Knivarna hanterar effektivt inte bara tjockt ogräs utan även unga träd och buskar.

Enheten har en imponerande vikt (50 kg), men den speciella trepunktshjulbasen gör den lättmanövrerad och enkel att använda.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av en bensindriven gräsklippare för högt gräs och ojämn terräng bör baseras på flera faktorer. Om var och en av dem beaktas kommer valet att uppfylla användarens krav och önskemål fullt ut.

  • Klippbredden ska motsvara gräsmattans yta. Vi diskuterade denna parameter ovan.
  • Klippläget kan vara sido- / bakutkast, eller gräset kan samlas upp i en behållare eller mulas. Denna parameter väljs beroende på gräsmattyp och klippfrekvens. För stort och tätt gräs är en sido- eller bakutkastning lämpligare. Gräsklipparen är vald för naturlig befruktning. Att samla gräs i en behållare håller gräsmattan ren och eliminerar behovet av att samla gräs för hand.
  • Varje gräsklippare kan utrustas med olika motoreffekter. Men enhetens styrka beror inte bara på denna indikator. Inte minst viktigt är motorns placering. Om motorn är i botten är enhetens maximala effekt en storleksordning lägre än för den toppmonterade motorn. Denna hemlighet är inte känd för alla användare. Men du är medveten, eftersom valet av en bensinklippare för ett ojämnt område kommer att utföras enligt alla regler.
  • Justering av klipphöjden finns i de flesta moderna modeller. Mittspaken och skruvmekanismen är de mest praktiska alternativen.
  • Gräsklipparens kraft bör vara lämplig för den förväntade mängden arbete. För en liten välskött gräsmatta är det meningslöst att välja en alltför kraftfull enhet.
  • Husmaterialet måste vara hållbart och pålitligt, tål arbetsbelastning och lagringsförhållanden.
  • Stora hjul ökar klipparens manövrerbarhet. Därför bör man uppmärksamma modeller med hjul med stor diameter, särskilt de bakre. Tunna element tränger igenom gräsmattan och lämnar oattraktiva fotavtryck.
  • Aluminiumdäcket minskar klipparens vikt, korroderar inte och är mycket motståndskraftigt mot mekanisk belastning.
  • Fällbara gummerade handtag är det bästa alternativet. I det här fallet kommer vibrationer att överföras mindre till händerna, och transport och lagring blir mycket bekvämare.
  • Kniven ska vara bred och vass. Att klippa din gräsmatta blir bättre med denna gräsklippare.
  • Hjul med lager, snarare än med plastbussningar, är ett mer pålitligt alternativ som kommer att hålla länge och inte kommer att kräva reparation.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om alla dessa finesser beaktas kommer den valda modellen exakt att uppfylla kraven för den.

En korrekt vald enhet kan tjäna länge och bli en riktig trädgårdsassistent, och inte en källa till problem och finansiella investeringar.

Rekommenderad: