Startmotor För Gående Traktor: Funktioner För Manuell Och Elektrisk Start, Regler För Byte Av Sladd Och Tankning Av Fjäder. Hur Installeras Startmotorn?

Innehållsförteckning:

Video: Startmotor För Gående Traktor: Funktioner För Manuell Och Elektrisk Start, Regler För Byte Av Sladd Och Tankning Av Fjäder. Hur Installeras Startmotorn?

Video: Startmotor För Gående Traktor: Funktioner För Manuell Och Elektrisk Start, Regler För Byte Av Sladd Och Tankning Av Fjäder. Hur Installeras Startmotorn?
Video: Fixar Startmotor VOLVO T25 2024, Maj
Startmotor För Gående Traktor: Funktioner För Manuell Och Elektrisk Start, Regler För Byte Av Sladd Och Tankning Av Fjäder. Hur Installeras Startmotorn?
Startmotor För Gående Traktor: Funktioner För Manuell Och Elektrisk Start, Regler För Byte Av Sladd Och Tankning Av Fjäder. Hur Installeras Startmotorn?
Anonim

Motoblock är inte komplexa mönster, men samtidigt innehåller de vissa funktioner. Till exempel, när du använder den här enheten fungerar två förrätter samtidigt: huvud och extra. Dessutom kan fjäder- och elalternativ också fungera som assistenter.

De senare anses vara de mest populära, eftersom de kan installeras på bakomliggande traktorer utan problem och utföra reparationsarbete. Ett särdrag hos sådana förrätter är också att de är opretentiösa, därför kräver de inte alltför noggrann användning.

Bild
Bild

Funktioner i den manuella mekanismen

I urvalsprocessen föredrar de flesta användare vanligtvis den manuella startmotorn. Det har ett stort antal fördelar jämfört med elektriska och andra alternativ. En sådan enhet innehåller följande detaljer:

  • trumformad kropp;
  • flera fjädrar;
  • olika fästelement och en sladd.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är den manuella startmotorn som är mest populär, eftersom sådana enheter ofta misslyckas under drift, så de måste repareras, men bara manuella alternativ är extremt enkla att reparera. Låt oss överväga hur processen med att återställa starterns prestanda ser ut.

  • Innan reparationen påbörjas måste du hitta ett diagram från tillverkaren för att förstå funktionerna i placeringen av alla delar. Dessutom kommer det att vara användbart att förstå instruktionerna.
  • Du måste förbereda en nyckel som du kan skruva loss och ta bort muttrarna med.
  • Innan du fotograferar startmotorn är det bäst att ta några bilder. Detta hjälper dig att återställa allt om du glömmer platsen för vissa delar.
  • Vi skruvar loss brickan, som ligger i trummans mitt.
  • Hitta skadade föremål och byt ut dem.

Således tar det inte för lång tid att reparera en rekylstartare, varför denna typ är mycket populär. I processen med att återställa startmotorn för en bakomliggande traktor är det viktigaste att uppmärksamma alla detaljer, även de minsta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

För den bakomliggande traktorn kan du också installera andra typer av förrätter. Flera typer kan särskiljas bland de mest populära och efterfrågade på marknaden.

Fjäderbelastad , som anses vara de enklaste att använda och installera. För att starta sådan utrustning behöver du bara flytta handtaget på den bakomliggande traktorn. Enheten innehåller en halvautomatisk fjäder, som ger den nödvändiga accelerationen av kraftverket. För att ersätta den manuella versionen med en mekanisk tar det inte mer än två timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk som drivs av ett inbyggt uppladdningsbart batteri. Det är den sista detaljen som bestämmer enhetens effektnivå och dess batteritid. Det bör noteras att sådana förrätter inte kan installeras på alla bakomliggande traktorer. Endast vissa modeller kan fungera med elektricitet, så innan du väljer måste du definitivt studera funktionerna i din enhet.

När du väljer vilken starter som helst bör du förstå att de är lika mycket under det första verksamhetsåret. Om företaget är samvetsgrant kommer varje enhet att fullt ut utföra de funktioner som tilldelats det, men efter ett år förändras situationen. För att enheten ska fungera så bra som möjligt och längre måste du ständigt ta hand om den, smörja och byta ut de felaktiga delarna. Först då kommer förrätten att skryta med hög prestanda och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsfunktioner

För att den valda startaren ska korrigeras så länge som möjligt för att kunna utföra de funktioner som tilldelats den helt bör den installeras korrekt. Installationsprocessen innehåller ett antal steg.

  1. Först och främst måste du ta bort svänghjulet så att kronan kan installeras. Vidare tas filter bort från enheten, vilket öppnar åtkomst till nästan alla delar av den bakomliggande traktorn.
  2. Nu måste du bli av med skyddshöljet. Detta är ganska enkelt att göra: du behöver bara skruva loss skruvarna som håller startkorgen. För att inte skada några delar under borttagningsprocessen är det bäst att använda en speciell nyckel.
  3. I detta skede måste du montera generatorn på den plats som är avsedd för den, linda upp repet och använda det för att sätta kickstarter.
  4. Det monterade systemet är monterat på motorn och startterminalerna är anslutna till batteriet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se tar självinstallation av startmotorn på den bakomliggande traktorn inte för lång tid. Det viktigaste är att strikt följa reglerna och tipsen under installationen. Dessutom bör du vara extremt försiktig när du väljer själva förrätten. Du måste inledningsvis se till att den är lämplig för din bakomliggande traktormodell. Till exempel kan inte alla modeller utrustas med en elektrisk startmotor. Vid reparation av enheten är det absolut nödvändigt att koppla från elen.

Om det behövs kan du byta startmotorn på samma sätt . För perfekt enhetsdrift är det bäst att välja samma modeller som tidigare installerades på enheten. De flesta motorblocket skiljer sig åt i 13 hästkrafter, så du kan använda det vanliga toppsatsen. För byte, använd originalkomponenter från tillverkaren, vilket definitivt inte kommer att skada integriteten och prestandan hos den bakomliggande traktorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis är det mycket lättare att fixa något som helt enkelt kan bytas ut . Till exempel, om sladden för den bakomliggande traktorn har försämrats, kan den enkelt bytas ut mot en ny. Men när det gäller startfjädern, här måste du pilla lite. Faktum är att det är nödvändigt att noggrant studera fästpunkterna för att välja den optimala fjädern. Om kroken helt enkelt är ur funktion, kommer det att vara mycket mer ändamålsenligt att göra en komplett ersättning av mekanismen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande

Att välja och installera en starter är bara halva jobbet. Om du vill att den köpta delen ska fungera så länge som möjligt måste du vara noga med dess vård. Nya saker fungerar alltid bra. Till exempel behöver en fabriksstarter bara ett ryck för att starta motorn. Men efter ett års aktivt bruk kommer situationen säkert att förändras. För att förhindra att sådana problem uppstår är det nödvändigt att ständigt smörja innan man börjar. Överdriv dessutom inte när du drar i handtaget, eftersom det kan orsaka mekanisk skada.

Om en kickstarter misslyckas, inkluderar reparationer vanligtvis uppdatering av komponenter som har slutat fungera . Till exempel byts sladden ut om den är sliten och fjädern från "MB-1" kan bara tankas om det uppstår problem med dess funktion.

Således är startmotorn en oersättlig del som säkerställer att den bakomliggande traktorn fungerar. I urvalsprocessen måste du vara uppmärksam på tillverkaren, kompatibilitet med själva den bakomliggande traktorn och typen av modell. Dessutom måste du vara uppmärksam på den ständiga vården av startmotorn, vilket undviker störningar och snabba fel vid aktiv användning.

Rekommenderad: