Grusbäddar (34 Bilder): Idéer Till En Grusbädd Med Stenar. Hur Gör Man Det Själv? Att Välja Dekorativt Grus För Rabatter

Innehållsförteckning:

Video: Grusbäddar (34 Bilder): Idéer Till En Grusbädd Med Stenar. Hur Gör Man Det Själv? Att Välja Dekorativt Grus För Rabatter

Video: Grusbäddar (34 Bilder): Idéer Till En Grusbädd Med Stenar. Hur Gör Man Det Själv? Att Välja Dekorativt Grus För Rabatter
Video: Kristall/Ametist i Sverige. Amethyst hunting in Sweden 2024, Maj
Grusbäddar (34 Bilder): Idéer Till En Grusbädd Med Stenar. Hur Gör Man Det Själv? Att Välja Dekorativt Grus För Rabatter
Grusbäddar (34 Bilder): Idéer Till En Grusbädd Med Stenar. Hur Gör Man Det Själv? Att Välja Dekorativt Grus För Rabatter
Anonim

Intressant dekorerade rabatter dekorerar utan tvekan platsen på webbplatsen. För närvarande används bulkmaterial ofta för landskapsdesign. Grus är populärt, vilket inkluderar små, stora och medelstora stenar. Den dekorativa gruszonen består av stenar och växter arrangerade i en specifik ordning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Tänk på fördelarna och nackdelarna med dekorativa rabatter med grus. Användare markerar följande fördelar:

  • grus skyddar jorden från överhettning på sommaren och skyddar den från att frysa på vintern;
  • odling av en trädgård är möjlig på olika delar av platsen;
  • det finns alltid möjlighet att skapa en blomsterträdgård av önskad storlek;
  • odlingen av ogräs minskar;
  • prisvärd teknik för att utveckla en rabatt som alla kan hantera;
  • arrangemang av en blomsterträdgård behöver inte stora ekonomiska kostnader.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men nackdelarna inkluderar svårigheter att rengöra ett grusområde:

  • det är mycket svårt att rengöra det från fallna löv, gräs;
  • på vintern uppstår svårigheter vid rensning av snö och is;
  • gnagare förstör och gräver upp vallen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idéer för att skapa en grusbädd

Webbplatsens graciösa design hjälper till att ändra utseende och ge en individuell stil. För det så att det dekorativa området inte ser smaklöst ut är det nödvändigt att samordna designen med dina strukturer på platsen och annat landskap.

Så nära byggnader ser en blomsterträdgård med varma nyanser eller med tillägg av ett mönster bra ut. Ljusa växter kommer att komplettera bilden med sin skönhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grus är väl lämpad för mulching, det hälls runt växterna och delar blomsterträdgården i "öar ". Den kan användas om du vill plantera blommor närmare varandra, eftersom placeraren ägnar särskild uppmärksamhet. För att förbättra utseendet på din grusbädd kan du slänga vackra stora stenar slumpmässigt eller lägga ut ett mönster.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat alternativ för en pittoresk grusbaserad rabatt kan vara blommor i blomkrukor . Behållarna kan begravas i marken och täckas med grus eller placeras på en nivå med fyllningen.

Den största fördelen med denna version av en grusbädd är möjligheten att ändra blomkrukornas placering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja dekorativt grus

I modern landskapsdesign har dekorativt grus en hög position. Grus är ett naturmaterial som bildas i processen att krossa stenar . Tilldela grovt och litet grus, dess storlek varierar från 10 till 70 mm. Färgpaletten är också varierad: från vita till orange och svarta nyanser. Blomrabatter med vit baksida ser imponerande ut, men färgat material är mycket efterfrågat. Färgningen av grus i industrin utförs med speciella pigment som är säkra för både miljön och människor.

Vanlig krossad sten kan göras dekorativ med egna händer genom att måla den i lämpliga färger i enlighet med blomträdgårdens design . Det är inte svårt att färga materialet - det viktigaste är att välja färgämnen av hög kvalitet så att stenarnas färg bevaras länge.

Bild
Bild

Alternativt kan du överväga en speciell aerosolemalj, akryl- eller alkydtyp är också lämpliga. Färgningen sker enligt följande:

  1. först måste du tvätta stenarna;
  2. måla sedan över dem på båda sidor och vänta tills de torkar helt;
  3. aerosolen sprayas om eller målas med färg om en tråkig nyans erhålls, men det är viktigt att göra detta först när det första lagret har torkat;
  4. om gruset är fint nedsänks det i en behållare och blandas med färg där.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka växter är rätt för dig?

Att skapa en dekorativ blomsterträdgård är en kreativ process. När du väljer växter är det lämpligt att observera en känsla av proportioner, inte att förstöra den harmoniska bilden . Men man måste också komma ihåg att om det finns fler stenar så ser utsikten tom ut.

En mängd grusblommor gör det möjligt att använda växter av olika slag . När man väljer växter tar de hänsyn till blomsterrabattens utformning och det allmänna landskapet.

Det finns många grödor som kan användas när du skapar en trädgård, till exempel kan du göra en blomsterträdgård med barrträd. Cypress, boxwood, yucca ser särskilt elegant ut på ljusa nyanser.

Pastellfärger av blå-blått, lila och vitt med tillägg av inslag av gula och lila växter anses vara populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest lämpliga växterna är timjan, physostegia, sedum, lunaria, pelargon, badan, fleråriga asters, solbränna . Träd och buskar ser bra ut i prydnadsväxter (cotoneaster, färgning av gorse, garvning av skumpia). De används i minimala mängder för att inte överväldiga skönheten i det skapade utseendet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den goda smaken hos webbplatsens ägare betonas av arkitektoniska växter som överraskar med sin originalitet, till exempel olympisk mullein, teasel, fjädergräs, fänkål, angelica, makleia.

Höga gräs kommer att se spektakulära ut, till exempel kinesisk miscanthus, paniculata gypsophila, blåhårig, lång Veronica, bomullsblomma, monarda, guldrod.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Spannmål ser härligt ut i dekorativa kompositioner . Blåsvingel mot bakgrund av stora stenar hjälper till att skapa accenter i landskapet. De blå flingorna av dess känsliga och tunna löv kommer inte att gå obemärkt förbi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Det är inte svårt att göra en elegant grusbädd på platsen med egna händer. Det är viktigt att följa steg-för-steg-instruktionerna för enheten:

  1. det är nödvändigt att beskriva området där blomträdgården kommer att brytas;
  2. välj gränser, markera med ett rep;
  3. ta bort det översta jordlagret till ett djup av cirka 20 centimeter;
  4. ta bort alla växtrötter på den utvecklade platsen (för att inte lämna fleråriga ogräs måste platsen fuktas och lämnas i en vecka, om de kläcks, ta bort);
  5. gräva upp området och installera ett dräneringsskikt;
  6. komprimera jorden;
  7. lägg ett lager av geotextil på platsen, som kommer att hindra gruset från att sjunka och förhindra att fleråriga ogräs utvecklas;
  8. klipp ut en planteringsplats i tyget, gräva ett hål och plantera en växt (du kan plantera växter i speciella behållare som skyddar rötterna av blommor eller buskar från skador);
  9. täck geotekstiler med ett lager av grus ca 5 millimeter tjockt.

Grusbädden är klar. Det kommer att vara en utmärkt dekoration för landskapet.

Rekommenderad: