Pallbäddar (35 Bilder): Gör-det-själv Pallblommor. Hur Man Gör En Vertikal Rabatt För Ett Sommarboende?

Innehållsförteckning:

Video: Pallbäddar (35 Bilder): Gör-det-själv Pallblommor. Hur Man Gör En Vertikal Rabatt För Ett Sommarboende?

Video: Pallbäddar (35 Bilder): Gör-det-själv Pallblommor. Hur Man Gör En Vertikal Rabatt För Ett Sommarboende?
Video: RABAT شوف منظر من الجنة فوق الارض الى روعة نفق الاوداية الى الاشغال الكبرى 2024, Maj
Pallbäddar (35 Bilder): Gör-det-själv Pallblommor. Hur Man Gör En Vertikal Rabatt För Ett Sommarboende?
Pallbäddar (35 Bilder): Gör-det-själv Pallblommor. Hur Man Gör En Vertikal Rabatt För Ett Sommarboende?
Anonim

Hemmagjorda rabatter gjorda av pallar har blivit ett originalt element för att dekorera sommarstugor. Alla, inte ens väl insatta i installationsarbete, kan göra dem med egna händer. Vi kommer att analysera hur man gör detta, vilka funktioner har pallbäddar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper hos pallbäddar

Trots det till synes motbjudande utseendet är pallar idealiska för personer med en rik kreativ fantasi. Förutom rabatter kan du göra många enheter av dem. Kärnan i produkterna ligger i detaljerna som utgör pallen. Som du vet består var och en av dem av brädor, därför kan du ta bort några av dem och spika ytterligare sådana:

  • hyllor;
  • skåp;
  • rabatter;
  • bänkar;
  • bord och mycket mer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pallets utseende är träprodukter monterade av flera slipade brädor, virke och fästa med spik.

Deras funktionella syfte är i själva verket detsamma - att stå för någon form av belastning. De används i fabriker, lager, butiker.

Som regel varierar pallarna i storlek . Oftast finns det prover med 5 eller 7 remsor på frontplanet. Brädorna är alltid tydligt placerade mittemot varandra, men med ett litet gap. Botten består av tre plankor. Antalet brädor kan också vara lika på alla sidor.

Bild
Bild

En ännu större originalitet av sådana produkter ges genom ett uppdaterat utseende efter färgning. Ofta används ljusare färger för en trädgård eller terrass:

  • beige;
  • grå;
  • mjölk;
  • Vit;
  • grädde och andra.

Alla väljer vad de gillar bäst. Trots sitt syfte ser pallar mer ut än original i områden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Om du utvärderar pallar av träslag som strukturer för tillverkning av rabatter, bör både fördelarna och nackdelarna med dessa produkter beaktas. Låt oss börja med det positiva.

  1. Låg kostnad för använt material. Vid skada eller skada behöver du inte oroa dig för förlusten av ursprungliga trädgårdsdekorationer. Deras marknadspris är ganska lågt, och de flesta företag ger dem ofta gratis.
  2. Men om det inte finns något sätt att ta eller köpa någonstans, kan du inte förtvivla - pallar kännetecknas av god underhållbarhet. Om en bräda utsätts för mögel eller sprickor, går sönder, kan den enkelt bytas ut mot en hel bräda.
  3. En annan fördel är enkelheten att modifiera. Eftersom pallarna är gjorda av plankor eller stänger är det inte svårt att demontera dem.
  4. Brett utbud av applikationer. Om en enkel rabatt inte är mer än en dekoration, kan vertikalt installerade rabatter fungera som en slags skiljevägg mellan trädgårdstomter.
  5. Lätt att kasta bort. Vid sprickor eller andra brister som är oförenliga med användning kan pallar enkelt demonteras och användas som ved.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots den imponerande listan över fördelar har pallbädden ett antal nackdelar

  1. Eftersom huvudkomponenten är trä, som regelbundet interagerar med fukt och våt jord, lever pallen inte mer än 5 år. Även olika skyddande impregneringar sparar inte riktigt i den här situationen, vilket förlänger produktens livslängd med högst ett par år.

  2. En rabatt placerad i en pall kan inte komma i kontakt med naturlig jord, eftersom en botten är gjord inuti de flesta pallar. Marken i dem töms som regel väldigt snabbt av växterna, så det krävs regelbunden utfodring - annars dör växten helt enkelt.
  3. Även i pallbaserade rabatter är landet utsatt för snabb torka på grund av direkt exponering för solljus. I det här fallet dör växternas rötter mycket snabbt, och därför kan ingenting odlas i sådana rabatter, förutom enåriga växter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots detta används rabatter allt oftare på tomter. Om du förstår trädgårdsarbete eller bara känner till reglerna för vård av växter, borde det inte vara några problem med plantering och plantering.

Intressanta alternativ

En sorts blomsterträdgård är mycket populär, det är också en säng för jordgubbar och andra bär. För att skapa en säng är det nödvändigt att ansluta två pallar tillsammans i en viss vinkel och dessutom förstärka dem med en tvärplatta . Lådor spikas i ena änden, som också kan tillverkas av pallar eller köpas från en mataffär. Botten i sådana lådor läggs med en speciell agrotextil, vilket gör det möjligt att plantera många årliga växter inuti dessa sängar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett populärt alternativ är också en horisontell rabatt för ett sommarboende, skapat av brädor uppdelade i hälften . Ett annat populärt alternativ är skapandet av ett slags skiljeväggar mellan trädgårdstomter, som stänger ett territorium från ett annat. Du kan lägga till visuell effekt genom att använda flera blomkrukor fästa på pallar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blommor säng tillverkning scheman

Det finns olika alternativ för att förbereda rabatter. Låt oss överväga dem mer detaljerat.

Från pallar och foder

En blomsterträdgård gjord av en pall och foder är en typ av vertikal rabatt. I detta fall är ett viktigt behov att plantera växter i blomlådor från fodret. För att göra flera sådana rabatter med egna händer måste du ha följande material:

  • två prover av pallar;
  • flera meter foder;
  • färga;
  • lack;
  • ett ark sandpapper;
  • två balkar 50 cm;
  • spik (skruvar kan användas);
  • den erforderliga mängden jord (beroende på den planerade produkten).
Bild
Bild
Bild
Bild

Först måste du rengöra pallen från eventuell förorening, jord, varefter den målas, så att den kan torka helt (på ett avstånd av 50 cm från varandra). Efter torkning ansluts de genom att vila den ena ovanpå den andra. Efter sammanfogning fästs pallarna med balkar, vars längd är bara 50 cm.

Ett viktigt element är skapandet av ett vattentätande lager inuti lådorna, samt dränering. Efter det kan de täckas med jord och fortsätta att plantera plantor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vertikal

Ofta tas pallar för att skapa utomhuslådor som används för lagring av inventarier eller blommor. I det här fallet är vertikala rabatter bra eftersom de är lämpliga för alla platser på tomtens territorium. Skapandet av en sådan produkt med egna händer sker i fem steg, vilket kommer att kräva:

  • häftapparat;
  • naglar;
  • en hammare;
  • geotextil;
  • pallar (antalet beror på önskat resultat);
  • grundning;
  • fröplanta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Först måste du förbereda alla angivna material, rengöra och lossa jorden för ytterligare plantering . En bit skärs ut av geotextilen, vars bredd borde vara tillräckligt för baksidan av var och en av de använda pallarna, liksom för att lägga sidorna. Därefter spikas tyget med en häftapparat. Den resulterande ramen läggs med framsidan uppåt. Genom de befintliga luckorna hälls jorden inåt, stampar ner den med handen och fuktar den sedan ordentligt.

När en sorts ficka är helt täckt med jord börjar processen med att plantera växter eller plantera frön . Det är också viktigt att komma ihåg att jordspill kan undvikas genom att lämna pallen i horisontellt läge i flera veckor. Under denna tid kommer de planterade växternas rötter att börja växa, sammanflätade med varandra, på grund av vilken jorden kommer att stärkas.

Efter det blir det möjligt att placera den resulterande rabatten vertikalt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Trots de många fördelarna med pallar som används för att dekorera trädgårdstomter, glöm inte de grundläggande reglerna för vård. Om du bara målar de borstade brädorna och planterar en växt, kommer en sådan produkt att leva högst ett år. Nederbörd slutar helt enkelt, vilket leder till mögelbildning, efterföljande förstörelse. Vilka regler måste följas då hur man undviker detta?

Efter att ha planterat plantorna måste du göra följande:

  • vattna regelbundet för att undvika att torka ut växterna, vilket förstör utseendet på rabatten;
  • mata plantorna så att jorden också livnär sig på dem och inte torkar ut;
  • klipp av torkade grenar eller knoppar för att förhindra överväxt;
  • vid kraftig nederbörd måste pallkonstruktioner täckas med speciella skjul för att undvika snabbare sönderfall.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också möjligt att förhindra sönderfallsprocessen även om det finns växter inuti rabatten genom att spruta den med en lösning av fungicider.

Således kan enkla träkonstruktioner som skapats för att transportera eller lagra något omvandlas till designerprodukter . Från flera pallar kan du bygga ett fullvärdigt lusthus med bord och soffor, rabatter, skiljeväggar. Om du målar den i pastellfärger och lägger till ljusa växter kan du skapa ett mysigt hörn på platsen.

Rekommenderad: