Gröna Krysantemum (30 Bilder): En översikt över Sorterna Av Spraykrysantemum "Owl Green", "Lizard" Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Gröna Krysantemum (30 Bilder): En översikt över Sorterna Av Spraykrysantemum "Owl Green", "Lizard" Och Andra

Video: Gröna Krysantemum (30 Bilder): En översikt över Sorterna Av Spraykrysantemum
Video: ROBOT NiKO Flushes my Diamond ?! Adley App Reviews | Toca Life World play town & neighborhood 💎 2024, Maj
Gröna Krysantemum (30 Bilder): En översikt över Sorterna Av Spraykrysantemum "Owl Green", "Lizard" Och Andra
Gröna Krysantemum (30 Bilder): En översikt över Sorterna Av Spraykrysantemum "Owl Green", "Lizard" Och Andra
Anonim

Många människor odlar en mängd olika blommor i sina trädgårdar. Ett populärt alternativ är den gröna krysantemum. Idag kommer vi att prata om egenskaperna hos dessa växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Krysantemum (på grekiska kallad "gyllene blomma") kan dekorera alla landskap. Växten är inte rädd för låga temperaturer. Den blommar rejält och vackert. Gröna krysantemum används ofta inte bara för rabatter, utan också för att skapa frodiga buketter - de bleknar inte länge och behåller sin friskhet.

För närvarande har ett stort antal gröna krysantemum sorter uppfödts, som alla har sitt eget namn . Dessa blommor skiljer sig åt i form av knopparna, typen av kronblad.

Bild
Bild

Grön ödla

Denna sort av busk krysantemum har små limegröna kronblad. Utåt sett liknar sådana blommor kamomill. De tillhör mitten av sen art. "Grön ödla" kan nå en höjd av högst 130 centimeter. Denna sort har blommor, vars diameter kan nå 5-6 centimeter . Buskväxten har bra motstånd efter skärning.

Sorten har mörkgröna bladplattor. De har uttalade ränder. Bladen är ovala.

Bild
Bild

Yoko Ono

Denna gröna krysantemum kännetecknas av små blommor - deras diameter är högst tre centimeter. De är formade som pomponger. Sorten börjar blomma i början av november.

Knopparna av denna sort har en ljusgrön nyans, och deras bladplattor är målade i mörkgröna toner . Ofta används blommor av denna sort för att komponera olika buketter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Froggy

Denna sort börjar blomma i början av oktober. Den har små sfäriska blomställningar. Krysantemumblad har en rik mörkgrön färg, knoppar har en limegrön färg.

" Froggy" tillhör typen Compositae . Höjden på denna sort överstiger inte 90 centimeter. Dessa växter bör planteras i soliga områden. Den optimala temperaturen för dem är + 14 … 18 grader Celsius.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uggla grön

Denna busk krysantemum kan bli upp till 70 centimeter hög. På varje blommans stjälk finns 5-10 knoppar av en ljusgrön nyans.

" Owl Green" har frodiga sfäriska blommor . Denna sort odlas ofta i hem. Dessutom är det bättre att placera dem i svala rum på avstånd från värmeutrustning. Detta kommer att behålla plantans vackra utseende under lång tid.

Bild
Bild

Galiaro grön

Denna gröna krysantemum har vackra gulgröna nålliknande blomställningar. Blommornas diameter kan nå 6-9 centimeter. Växter kan odlas i full sol.

" Galiaro green" växer oftast upp till 90-100 centimeter i höjd . Sorten blommar från andra halvan av augusti till december. Dessa blommor är perfekta för att komplettera buketter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anastasia grön

Denna sort med en huvud har snygga dubbla blommor med gulgrön färg. Kronbladet är spetsade mot slutet. Till mitten av blomman är de något böjda uppåt. Växternas stjälkar når en höjd av högst 70 centimeter.

" Anastasia green" kännetecknas av de starkaste och mest stabila stjälkarna, på vilka stora mörkgröna bladblad växer . Sorten tillhör den enkla huvudet av krysantemum.

Bild
Bild

Grön kod

Frodiga, omfattande grenar av denna sort är ljusgröna. De består av små ovala kronblad. Sorten har starka stjälkar med ljusgröna blad.

Den "gröna koden" används ofta för att göra buketter . Denna krysantemum kan komplettera nästan alla blomsterarrangemang.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grön knapp

Denna småblommiga krysantemum har små klotformade kalkfärgade blommor. Terry knoppar växer med tunna ovala kronblad. Oftast används denna sort för buketter.

Bild
Bild

Växande

Odla och föröka grön krysantemum på tre sätt:

  • frömaterial;
  • sticklingar;
  • dela busken.

Frömaterialet hos småblommiga växter är lätt att förbereda själv. Frön av storblommiga arter sätter sig för dåligt och långsamt. Därför används denna metod sällan för odling.

Bild
Bild

När krysantemum förökar sig genom sticklingar måste du först skilja den starkaste sidoskottet från en vuxen växt, varefter den planteras i öppen mark.

MEN Du kan också köpa ett redan rotat skott i en specialaffär … I det här fallet planteras det helt enkelt i marken. Det rekommenderas att göra detta på våren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill föröka krysantemum genom att dela busken måste du dela växten i 2-3 delar (beroende på hur tjock den är). De planteras i öppen mark.

Chrysanthemum green kräver att vissa underhållsregler följs . Denna blomma tolererar inte vattendämpning av jorden. Växten ska inte vattnas för mycket. Om du planterar det i en behållare, var noga med att lägga dränering på botten. Annars kan det bli sjuk med en svamp, eller olika skadedjur kan dyka upp på blommorna.

Vattning spelar en viktig roll. På våren utförs regelbunden jordfuktning om den är för torr, och efter att snön har smält har det bildats för lite fukt.

Bild
Bild

I mitten av sommaren bör blomman vattnas rikligt vid roten. Det är värt att göra detta med varmt vatten. En buske ska ha minst 4-5 liter.

På sensommaren och tidig höst, när krysantemum börjar blomma, bör vattningen minskas till 2 eller 3 liter vatten per buske. I mitten av hösten bör jordfuktning endast utföras när vädret är för varmt och torrt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte lossning och mulching . Marken lossas bredvid blomman var 10-12 dagar. Det andra förfarandet bör utföras tidigt på våren och hösten innan anläggningen skyddas för vintern. För detta används humus och torv.

Bild
Bild

I småblommiga sorter, innan den första frosten börjar, ska hela antennen delas av på marknivå. Växtens återstående rotsystem bör täckas med granbarr, halm eller grangrenar.

Busk krysantemum bör beskäras regelbundet. Detta kommer att göra växten så frodig och omfattande som möjligt. Det är värt att klippa av toppen av buskarna. Alla skadade och gamla grenar måste tas bort. Detta kommer att förhindra utvecklingen av olika sjukdomar.

Och det är också nödvändigt att regelbundet befrukta buskar. Toppdressing bör väljas beroende på säsong . På sommaren och våren är det bättre att använda formuleringar med kväve. De kommer att öka blommans tillväxt.

Bild
Bild

I slutet av sommaren kan du befrukta krysantemum med formuleringar med kalium och fosfor. De främjar riklig blomning. På hösten bör kvävegödsel inte appliceras, eftersom busken kan växa utan blommor på grund av dem.

Ibland visas små maskar på den gröna krysantemum, vilket resulterar i att vita fläckar bildas på bladen . I detta fall ska alla skadade växter samlas omedelbart och brännas. Som profylax kan du använda en lösning av "fosfamid".

Bild
Bild

Krysantemum påverkas ofta av gråröta, rost och olika virussjukdomar. De leder till skador på bladbladen och rotsystemet. I detta fall bör blomman behandlas med Actellik, Calypso, Aktara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Du kan köpa en buskgrön krysantemum i en specialaffär eller plantskola. För frodiga buketter är det värt att välja sorter med omfattande blommor i mättade färger. De kommer att komplettera buketten väl.

När du väljer en grön krysantemum för en grönsaksträdgård eller trädgård kan du plocka upp nästan alla sorter. I detta fall beror valet på personliga preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

De grundläggande reglerna för odling av sorter bör också beaktas . Som regel kräver krysantemum inte särskild omsorg och är särskilt motståndskraftiga mot plötsliga temperaturförändringar och frost. Men samtidigt är det fortfarande värt att välja de mest opretentiösa sorterna.

Rekommenderad: