Lila Och Lila Pioner (23 Bilder): Beskrivning Av Pionerna "Lila Dimma", "Lila Lotus" Och Andra Sorter

Innehållsförteckning:

Video: Lila Och Lila Pioner (23 Bilder): Beskrivning Av Pionerna "Lila Dimma", "Lila Lotus" Och Andra Sorter

Video: Lila Och Lila Pioner (23 Bilder): Beskrivning Av Pionerna
Video: The Most Beautiful Flowers Collection 8K ULTRA HD / 8K TV 2024, Maj
Lila Och Lila Pioner (23 Bilder): Beskrivning Av Pionerna "Lila Dimma", "Lila Lotus" Och Andra Sorter
Lila Och Lila Pioner (23 Bilder): Beskrivning Av Pionerna "Lila Dimma", "Lila Lotus" Och Andra Sorter
Anonim

Pionblomman blommar mycket frodigt, den är opretentiös att ta hand om och kan också växa på ett ställe under lång tid. Växten kan kännetecknas av sina färger: vit, lila, lila, vinröd. Och det finns också dubbla och icke-dubbla sorter av pioner. För att en pion ska växa och glädja ögat bör du veta vilka arter och sorter som kan planteras i ett visst område.

Olika sorter

Alla pioner kan delas in i grupper enligt knoppens form, det finns 5 sådana grupper:

  • icke-dubbel - blommor har bara 10 kronblad, små knoppar;
  • japanska - ståndarna har en liknande färg som kronbladen, de kan ha olika nyanser, från gul till ljusröd, i vissa fall finns det lila pioner, men de är sällsynta här;
  • anemon - blomman har 6 kronblad belägna längs kanten av knoppen;
  • halvdubbla pioner - ha en frodig knopp som är helt fylld med kronblad;
  • frotté - knopparna är fluffiga, kronbladen bredare i kanterna och inuti den lilla storleken är ståndarna praktiskt taget inte synliga här.

Lila nyanser finns i alla olika pioner. Vanligtvis presenteras de i form av buskar, halvbuskar, det finns också örtartade. Nu har många vackra arter fötts upp och de ser bra ut.

Bild
Bild

Buskarna av blommor växer till en höjd av mer än 1 meter, rötterna är stora, lökar finns på dem . Flera blommor kan växa från en sådan glödlampa samtidigt. Blommor på en pion kan ha olika färger - det är förståeligt, men bladen har också olika färger: grönt, grått och till och med lila. Pionen blommar ensam och storleken på en knopp når mer än 20 cm i diameter. Samtidigt kommer han att dekorera inte bara en trädgård i form av en buske, utan också ett rum med en bukett i en vas. Lila pionvarianter kan vara perfekta för alla tillfällen.

Dessa växter är lätta att underhålla och lätta att odla. Under blomningen är de underbara. Men denna prakt kommer inte att försvinna efter att blommorna faller av - trots allt ser den frodiga busken vacker ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av sorter

Som redan nämnts är alla pioner uppdelade i tre stora sorter: örtartade, buskar och dvärgbuskar.

Följande sorter finns i den örtartade pionen

Skål av skönhet . Blommans storlek ca 20 cm, japansk typ. Blomman har en lila-rosa färg, och i mitten har kronbladen en ljusgul nyans.

Bild
Bild

" Anastasia ". Terry blommor, ser bra ut. Sorten är sen och är mer lämplig för varma klimat. Växthöjden når upp till 1 meter i höjd. Blomställningen är en trevlig rosa-lila färg, och en gråaktig nyans presenteras på kronbladets spetsar.

Bild
Bild

" Alexandr Duma ". Sorten har bombformade blomställningar, som är målade i en ljusrosa-lila nyans. Kronbladets längd är cirka 13 cm, denna sort föddes på 1800 -talet. Blommans period av pionen är också sen. Blomställningen har en söt lukt.

Bild
Bild

Bellville . Blomställningar lila-lila ljus färg. Blommans doft är sötaktig, blommar senare.

Bild
Bild

" Lila hav ". Blomman representerar formen av en lila krona. Sorten är frostbeständig, blomningstiden är cirka 3 veckor. Knopparna är 15 cm i diameter.

Bild
Bild

Halvbuskepionerna inkluderar hybridsorter som är uppfödda i Japan och Kina. Följande sorter är mycket populära i Ryssland.

" Lila Lotus ". Det är en halvbusktyp, knopparna är stora, 25 cm i diameter. Blomman har en stark doft, de första blomställningarna liknar en lotus. Plantens buske växer över 1 meter i höjd.

Bild
Bild

Anka svart ask . Denna sort av pioner är gammal, kronbladen når de öppnas upp till 14 cm. Blomställningarna är lila-rosa, pionen blommar tidigt, så det är bättre att odla det i ett tempererat klimat.

Bild
Bild

" Safir ". Blomningstiden är i juni, knoppen är upp till 18 cm stor. Busken kan bli upp till 1, 2 meter, upp till 50 blomställningar blommar på den. Lila kronblad.

Bild
Bild

" Purple Haze ". Tillhör undergruppen av frotté, buskarna är små i storlek - upp till 90 cm. Kronbladen är målade i en rosa eller lila -rosa nyans. Endast 2-3 blommor kan blomma på busken, pionen blommar tidigt, blomningen sker inom 2 veckor.

Bild
Bild

Vårdtips

Alla typer av lila och lila nyanser av pioner kan planteras sida vid sida, och du kan också skapa kompositioner av dem genom att lägga till vita knoppar.

Bild
Bild

För att blommorna på busken ska bli mer frodiga behöver de matning, och det måste göras korrekt. Vanligtvis utförs utfodring på våren - för detta vattnas marken nära blomman med en speciell lösning. Sammansättningen av lösningen inkluderar vatten och kaliumpermanganat, en hink kan räcka för flera pionbuskar . När blomman har vuxit bör den behandlas med ammoniumnitrat upplöst i vatten. Sådan utfodring bör utföras en gång i månaden, dosen väljs enligt kompositionens instruktioner. Dessa åtgärder utförs vanligtvis på kvällen, när solen redan har gått ner, för att inte skada växten. När knopparna börjar hälla på pionen, liksom under blomningsperioden, är det nödvändigt att göra en speciell komposition med ammoniumnitrat, kaliumsalt och superfosfat. Runt pionbusken dras ett hål ut och det resulterande gödningsmedlet hälls i det, varefter hålet är täckt med jord.

Efter blomningstiden behöver plantans rötter rikligt med vattning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns tillfällen då en växt planterad på ett ställe inte ger knoppar - i den här situationen kan den transplanteras till en bättre plats. Om du behöver föröka en växtbuske, bör den grävas upp och rötterna ska delas upp i flera delar . Efter det kan du plantera pionen på ett annat ställe. Bäst av allt, om en blomma transplanteras under 4 år, som tidigare bär mer än 2 gånger. Detta beror på det faktum att ju äldre pionen är, desto tjockare är dess rhizom, och det kommer att finnas svårigheter att separera. Växttransplantationsarbete utförs bäst på hösten. Om du transplanterar pioner på våren börjar de göra mycket ont och utvecklas praktiskt taget inte. När du transplanterar blommor på våren är det värt att göra detta efter att marken har tinat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad du ska tänka på när du väljer en mängd olika pioner:

  • typ - buskar eller örtartade;
  • knoppens form och färg;
  • för vilka ändamål - endast för säsongen eller som en flerårig;
  • uppmärksamma växtens vitalitet;
  • växtstorlek;
  • vilka stjälkar är upprätt eller hängande.
Bild
Bild

Glöm inte bort pionens blomningstid. Om du gör rätt val och kombinerar pioner blommar de hela sommaren. Det måste komma ihåg att buskpioner kommer att bli de första som blommar. All denna information finns i beskrivningen av pionsorten:

  • mycket tidiga blommor;
  • tidiga knoppar;
  • medelblommande;
  • mitten av sen blomning;
  • senare och väldigt sent.
Bild
Bild

Hos pioner av en örtartad sträcker sig stjälkarna direkt från rötterna - de kommer inte att härda, och på vintern dör hela markens del av blomman.

Halvbuskar har stjälkar, bara träiga i nedre delen, och på toppen är de gröna, örtartade, så bara den örtartade delen dör av på vintern. Och på våren börjar skott från den vedartade delen växa.

I busktypen är alla buskar träiga, så de dör inte av för vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På senare tid har uppfödare uppfödt en annan mängd pioner - dessa är minipioner, de planteras oftast i behållare. På höjden når sådana pioner bara 60 cm, och deras blommor är anemonformade. Det finns praktiskt taget ingen information om dem, och ändå har vissa typer av sådana pioner till och med sina egna namn.

Rekommenderad: