Willow På Sajten: Vilka Sorters Willow Att Plantera I Trädgården På Landet, Folkvisningar, Vad Kan Planteras I Närheten, Willow Nära Huset I Feng Shui

Innehållsförteckning:

Video: Willow På Sajten: Vilka Sorters Willow Att Plantera I Trädgården På Landet, Folkvisningar, Vad Kan Planteras I Närheten, Willow Nära Huset I Feng Shui

Video: Willow På Sajten: Vilka Sorters Willow Att Plantera I Trädgården På Landet, Folkvisningar, Vad Kan Planteras I Närheten, Willow Nära Huset I Feng Shui
Video: Plantera ett PLOMMONTRÄD - Vad ska du tänka på? 2024, Maj
Willow På Sajten: Vilka Sorters Willow Att Plantera I Trädgården På Landet, Folkvisningar, Vad Kan Planteras I Närheten, Willow Nära Huset I Feng Shui
Willow På Sajten: Vilka Sorters Willow Att Plantera I Trädgården På Landet, Folkvisningar, Vad Kan Planteras I Närheten, Willow Nära Huset I Feng Shui
Anonim

Willow är ett vackert träd eller en buske som kommer att dekorera varje trädgård med sitt utseende, och dess användbara egenskaper kommer att efterfrågas på gården.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Willow är känd för henne anspråkslöshet … Sura fuktiga jordar, liksom leriga eller sandiga jordar, anses lämpliga för grödor. Det kan ofta hittas på stranden av reservoarer, i låglandet. Pil kommer att kännas lika bra på platsen nära huset. Hon vet hur man rotar perfekt, du behöver bara ge henne riklig vattning.

Idag har det blivit populärt att plantera pil på platsen, särskilt om det finns en trädgård där. Det finns bra och dåliga sidor med denna praxis.

Bild
Bild

Förekomsten av pil i landet ökar gården flera fördelar.

  • Dekoration … Korrekt vård (snabb beskärning) gör att du kan växa en tjock och vacker krona. Pilbuskar kan formas estetiskt.
  • Långa flexibla pilstavar används inom konst och hantverk … Hela skulpturer skapas av dem, liksom rotting trädgårdsmöbler, korgar, hushållsartiklar.
  • Möjligheten att skapa en häck … För detta används både pilgrenar och själva träden, planterade i rad.
  • Användbarhet i djurhållning … På vintern kan pilblad läggas till foder för getter och kaniner.
  • Biodling … Som en välkänd honungsväxt på våren planteras pil i biodlarnas tomter.
  • Traditionell medicin ingrediens … På grund av närvaron av acetylsalicylsyra används pilbark och löv som ett läkemedel med höga antibakteriella egenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild

Men det kan också orsaka vissa problem

  • Willow -tjocklekar på grund av snabb tillväxt . Om du saknar beskärningstiden kommer det att börja ockupera andras territorier, och det kommer att vara svårt att närma sig det själv.
  • Willow är mycket förtjust i bladlöss . Det kan spridas till närliggande fruktträd.
Bild
Bild

Men dessa brister är lätta att hantera. Att behandla med kemikalier hjälper till att bli av med bladlössen. Det är bättre att inte plantera fruktträd och vide i närheten.

Regelbunden beskärning av grenarna hindrar pilen från att växa . Den första frisyren bör göras när trädet är 4-5 år gammalt. Våren eller försommaren är den bästa tiden för detta. Det är nödvändigt att klippa cirka 30 cm.

Bild
Bild

Det rekommenderas inte att beskära trädet under blomningen. Och du kan också begränsa tillväxten genom att installera ett speciellt staket.

Vilken art kan planteras på gården?

Det är ofta omöjligt att odla höga pilar på tomterna på grund av deras storlek. Uppfödare löste detta problem och uppfödde flera kompakta men vackra arter för små områden. Fördelarna med dvärgarter inkluderar också frostbeständighet. De är tillgängliga för odling i de norra regionerna.

Överväg flera alternativ för lågväxande kompakta pilarter

Tråkigt … Växter av denna art är krypande buskar av brun färg, växer högst 30 cm. Bladen på korta bladblad är blanka, avlånga i form.

Bild
Bild

Maska … Den kännetecknas av krypande, bruna, grenade skott, upp till 50 cm långa. Blad är ovala, spetsiga, på vilka ett mönster av vener är tydligt urskiljbart.

Bild
Bild

Örtartad … Låg (högst 15 cm) buske med rundade kronblad. Först är stjälkarna gula, senare blir de bruna.

Bild
Bild

Större pilarter som är tillgängliga för odling på plats är också vanliga

Hakuro-Nishiki helblad … Växer upp till 1,5 m i höjd och 1,5 m i krondiameter. Det kan vara en buske eller efter ympning med ett vanligt träd. Bladen är vitgröna, rosa i ändarna. Denna sort kräver tillräckligt med fukt och ljus. Busken vintrar bra, standardversionen måste täckas.

Bild
Bild

Lila Nana … Buske upp till 1,5 m höga och rödbruna skott med kattungar. Kronan har en sfärisk form och en diameter på upp till 2 m. Bladen är smala, silvergröna och blir gråa på sommaren. Resistent mot frost och torka. Kronan är lätt att skära, den kan enkelt formas till en boll.

Bild
Bild

Ural (Sverdlovsk) slingrande . Växer upp till 4 m max. Det kännetecknas av vridna skott och vågiga blad. Grenarna är gulaktiga först, senare blir de röda. Sorten är opretentiös, frostbeständig.

Bild
Bild

Till minne av Mindovsky . Trädet har en bred oval krona upp till 6 m i diameter, växer upp till 7 meter i höjd. Långa grenar, gyllene oliv i färgen, hänger ner till marken. Frostbeständig.

Bild
Bild

Ledebour … Det kan vara en buske eller ett kort träd. Kronan är rund i formen, cirka 4 m i diameter. Ljusgrå skott med små, långsträckta, grönaktiga blad.

Bild
Bild

Matsuda eller matsudana (lindning) … Vann popularitet för sina intressanta vridande skott. Trädets höjd kan nå 13 m. Det är frostbeständigt med ett djupt liggande rotsystem.

Bild
Bild

Udskaya (Udi) … En lång buske som växer upp till 5-8 m i höjd. Willow är krävande för tillräckligt med fukt. Denna sort är populär för förökning med sticklingar. Inte för frostbeständig, varför inte alla grenar av busken kommer att överleva vintern. Men på våren, med värmen, kommer busken att återhämta sig.

Bild
Bild

Gråtande … Trädets höjd kan nå 20-30 meter, och vissa träd är 90 år gamla. Kronan är bred, hängande, växer bra nära vattendrag.

Bild
Bild

Vad ska man plantera bredvid ett pilträd?

Vilken framgångsrik placering av pilen på platsen beror på kombinationen med de omgivande plantornas former.

Willow planteras ofta bredvid trädgårdsdammar. Vattenlevande arter ser bra ut bredvid det - sedge, vass och vatteniris. Det är en bra idé att plantera mossa och marktäckande växter i ett närliggande område.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan vara bra att kombinera pil och stora blomträdgårdar, eftersom vissa blommarsorter kräver den skugga som trädet kan ge.

Ett annat bra alternativ är att plantera bredvid prydnadsväxande lövfällande och vackert blommande buskar, som thuja, cypress eller enbär.

Vidskepelse

Man trodde att den gråtande pilen hjälper till att bli av med dåligt humör och sorgliga tankar, eftersom det kan sympatisera med sorg. För en sådan befrielse var det nödvändigt att sitta under ett pilträd och berätta om dina bekymmer och sorger.

Bild
Bild

Enligt en av skyltarna är det omöjligt för pilen att växa nära fönstret, annars kommer husets invånare att förföljas av olycka. Tvärtom, om växten placeras på platsen korrekt, enligt Feng Shui, kommer den att bli en källa till fred.

För att skydda mot det onda ögat rekommenderades det att hålla pilgrenar vid ingången till huset.

Rekommenderad: