Barberry "Röd Pelare" (26 Bilder): Beskrivning Av Barberry Thunberg, Variation I Landskapsdesign, Plantering Och Vård

Innehållsförteckning:

Video: Barberry "Röd Pelare" (26 Bilder): Beskrivning Av Barberry Thunberg, Variation I Landskapsdesign, Plantering Och Vård

Video: Barberry
Video: ⟹ bar bär en väldigt tornig växt som är väldigt svår att ta bort här är varför! 2024, Maj
Barberry "Röd Pelare" (26 Bilder): Beskrivning Av Barberry Thunberg, Variation I Landskapsdesign, Plantering Och Vård
Barberry "Röd Pelare" (26 Bilder): Beskrivning Av Barberry Thunberg, Variation I Landskapsdesign, Plantering Och Vård
Anonim

En utmärkt dekorativ dekoration för trädgården är den pelarformade busken av Thunbergs berberis "Red Pillar". En sådan växt växer vanligtvis i bergsområden. Barberry togs till Ryssland på 50 -talet av förra seklet.

Bild
Bild

Särdrag

Thunberg berberis sort "Red Pillar" kommer att växa upp till 1,5 meter i höjd. I diameter täcker kronan upp till en halv meter. I utvecklingsprocessen får den en tät och spridande form. Buskens grenar är raka och starka. Under året kommer ökningen att vara minimal. På ytan av berberiset finns skarpa små taggar. Barabris "Red Pillar" får sitt namn från bladens färg . Enligt beskrivningen är de färgade lila-röda, och inuti busken är de mörkare och har en ljusgrön nyans. Under höstsäsongen blir färgen på barberryens blad gyllene. Förändringar i lövfärg påverkas inte bara av säsongsfaktorn, utan också av solljus. Färgen på buskens löv blir blek när den odlas i ett skuggat område. Därefter blir de rödgula bladen gröna och förlorar sin dekorativa effekt. Av denna anledning rekommenderas att plantera Red Pillar berberis endast i soliga områden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blomningen beror på klimatet i regionen där berberis växer. Det börjar vanligtvis på senvåren eller försommaren. Blommor kan antingen vara enkla eller samlas i små kluster. De är målade gula och en röd nyans syns på utsidan. Frukterna av denna sort av berberis visas på hösten. De har formen som en ellipsoid och är färgade skarlet. Barberry "Red Pillar" är bäst lämpad för ett tempererat klimat . Plantor tolererar låga temperaturer bra, men i norr överlever de kanske inte. Under kalla vinterförhållanden täcks både unga och vuxna buskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plantera och lämna

Innan du planterar måste du veta att Thunberg -bären är mycket förtjust i solljus, därför rekommenderas det inte att odla en växt i skuggan. Den avgörande faktorn för planteringsperioden är regionens klimatläge. På våren planteras buskar först när jorden har värmts upp tillräckligt . Minsta villkor mellan plantor bör vara 1,5 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid bildandet av en enradig häck grävs en enda gräv och det finns 4 plantor per säte. För en häck med två rader görs hål, det är bäst att ordna dem i ett rutmönster. 5 exemplar planteras i en planteringsgrop. All jord är lämplig för odling av Red Pillar berberis . Syrad jord späds dock bäst ut med kalk eller aska.

Bild
Bild

Förberedelsen av sätet är följande

  • Hålet ska vara 40 centimeter djupt och 50 cm i diameter.
  • Hålet måste fördjupas med ytterligare 10 centimeter om jorden är lerig. Ytterligare utrymme fylls med dränering, vanligtvis används småsten. Du kan också använda spillror.
  • Plantans rötter är utspridda över hela ytan, täckta med jord, varefter jorden tampas noggrant.
  • Rothalsbandet ska inte täckas, det ska ligga i linje med jorden.
  • Högst 5 knoppar ska vara kvar på plantan, och den återstående längden ska klippas av.
  • Efter tampning vattnas busken.
  • Mulching utförs runt stammen. Du kan använda torv för detta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter plantering behöver växten regelbunden vattning. Det är bäst att vattna busken med varmt vatten, varefter jorden ska lossas och mulas. Barberry matas minst 3 gånger om året. För att bibehålla dekorativiteten utförs beskärning av vår och höst.

Reproduktionsmetoder

Liksom många andra kulturer, Det finns flera sätt att föröka den röda pelaren berberis.

Frön . På hösten skördas frukter från busken, helst före frostens början. Fröna avlägsnas från frukten och tvättas. Därefter ska rena frön blötläggas i 30 minuter i en manganlösning. Sedan måste du torka dem och förvara på en sval plats i ett år. Nästa höst planteras fröna i öppen mark, minst 1 centimeter bör vara djupare. På våren måste planteringen gallras. Minsta avståndet mellan plantorna bör vara 3 centimeter. Buskar växer på ett ställe i 2 år, varefter de transplanteras till en permanent plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom sticklingar . Skott upp till 15 centimeter långa tas bara från vuxna buskar. Bladen nedanför tas bort. De övre bladen kan enkelt förkortas. Färdiga skott bör placeras i en lösning av "Kornevin" eller andra liknande preparat. Sticklingar planteras i behållare och förvaras i ett växthus. Då och då ventileras det, för att förebygga svampsjukdomar hos växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skikten . Det är nödvändigt att välja en ung skjuta och göra ett litet snitt på dess nedre del. En tändsticka sätts in i den, varefter skottet placeras i ett landningshål som är 15 centimeter djupt. Det är lämpligt att fästa skiktet med stavar. Efter ett år separeras skottet från moderplantan och transplanteras till en permanent växtplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genom att dela busken . Endast en vuxen berberis är lämplig för denna metod. Växten måste grävas upp och dess rötter delas. Snitten behandlas med ett speciellt preparat och transplanteras i öppen mark.

Bild
Bild

Sjukdomar och skadedjur

Barberry Thunberg "Red Pillar" är ganska resistent mot olika sjukdomar och skadedjur. För att skydda växterna är det nödvändigt att förebygga busksjukdomar och vidta åtgärder i tid för att behandla dem . Så om en svamp dyker upp på växten, bör berberiset behandlas med en speciell lösning. Kolloidalt svavel är bra. Vid allvarliga skador ska grenarna tas bort och brännas.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förhindra att växten träffas av mal, behandlas busken med Decis eller andra liknande preparat . Grangrenar hjälper till att skydda berberis från gnagare. På hösten läggs den runt busken, direkt efter mulching. Bladlöss kan också växa på berberisbuskar. Detta händer vanligtvis med felaktig växtvård. För att förhindra att skadedjuret uppträder bör barberry sprutas med en tvål- eller tobakslösning. Proceduren utförs vanligtvis under vårsäsongen. För att undvika olika sjukdomar hos berberis är det därför tillräckligt att ge den rätt vård, förebygga och reagera i tid på den uppkomna sjukdomen.

Bild
Bild

Använd i landskapsdesign

Barberry "Red Pillar" används aktivt i landskapsdesign på grund av dess dekorativa egenskaper. I trädgården kan en buske representeras i följande form:

  • grön häck;
  • stenverk;
  • inramning av gräsmattor;
  • dekorativ design av rabatter;
  • inslag i en liten barrträdgård;
  • mixborder -element.
Bild
Bild

Barberry växer tillräckligt snabbt, så resultatet kan ses direkt. I rymliga områden planteras busken vanligtvis i en gruppplantering. I små trädgårdar används ofta en enda planteringstyp. I detta fall används underdimensionerade växtsorter. Landskapsdesigners använder också ofta Thunbergs berberis för att dekorera en alpinskiva, eftersom det passar bra med sten.

Bild
Bild

Ofta planteras växten i en gruppplantering som bakgrundsväxt. De viktigaste växterna kan vara rosor, liljor och pioner. Barrträd kommer också att fungera som bakgrund för berberis. När blomställningarna faller spelar ljusa löv den främsta dekorativa rollen. De kompletterar perfekt den tredelade kompositionen. Det innehåller vanligtvis lin och cotoneaster. För sådana landningar rekommenderas att välja ett öppet och plant område.

Rekommenderad: