Hydrangea Chlorosis (10 Bilder): Hur Man Behandlar? Regler För Bearbetning Av Blad Med Järnsulfat. Vad Mer Kan Du Göra?

Innehållsförteckning:

Video: Hydrangea Chlorosis (10 Bilder): Hur Man Behandlar? Regler För Bearbetning Av Blad Med Järnsulfat. Vad Mer Kan Du Göra?

Video: Hydrangea Chlorosis (10 Bilder): Hur Man Behandlar? Regler För Bearbetning Av Blad Med Järnsulfat. Vad Mer Kan Du Göra?
Video: Hur jag luftar små gräsmattor utan dyra verktyg 2024, Maj
Hydrangea Chlorosis (10 Bilder): Hur Man Behandlar? Regler För Bearbetning Av Blad Med Järnsulfat. Vad Mer Kan Du Göra?
Hydrangea Chlorosis (10 Bilder): Hur Man Behandlar? Regler För Bearbetning Av Blad Med Järnsulfat. Vad Mer Kan Du Göra?
Anonim

Kloros av hortensia uttrycks i gulning av bladen. Detta är inte den enda kulturen som är mottaglig för denna sjukdom. Orsaken är en kränkning under produktionen av ett ämne som klorofyll. Om en trädgårdsmästare märker ett sådant fenomen på sina växter, måste han snarast påbörja behandling.

Särdrag

En fantastiskt ljus och spektakulär flerårig hortensia buske dök upp i Kina, och efter flera decennier blev den känd över hela världen. Numera är många sorter mycket populära i vårt land. Blomningen sker årligen, växten kännetecknas av frodiga och rikliga blomställningar. Men ibland kan han drabbas av en sådan obehaglig sjukdom som kloros.

Orsaken till sjukdomen är järnbrist . Problemet kan vara antingen i jorden, där detta element inte räcker, eller hortensia oförmåga att tillgodogöra sig det på egen hand. Sjukdomsuppkomsten kan föregås av olika ögonblick. Till exempel kan det på våren vara kraftiga temperaturfluktuationer. Det är också skadligt för ämnesomsättningen om lövverket är i solen och rotsystemet finns i jorden som inte har hunnit värmas upp. Detta leder till att processerna som är ansvariga för klorofyllbildningen störs. Om behandlingen inte startas i tid kan busken dö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kloros manifesteras genom gulning av plantans löv, medan venerna inte ändrar färg, förblir gröna. Dessutom är andra manifestationer möjliga. Detta är en minskning av bladens storlek, deras krullning från kanten och faller av. Och även sjukdomen kan återspeglas i knopparna, som deformeras och smulas med tiden. Skott på toppen av busken börjar torka ut, rotsystemet dör. Detta blir den sista punkten varefter blomman dör helt.

Denna sjukdom kan förekomma i grödor som citron, azalea, gardenia . Han är inte rädd för violer. Det bör noteras att hortensia kan växa inte bara på platsen, utan också hemma, och detta kommer inte att rädda det från kloros. Både i det första och i det andra fallet kan dock förebyggande åtgärder vidtas. Först måste du välja rätt underlag. Det ska vara en lätt jord som är genomsläpplig för både luft och vätska.

Tät mark behåller fukt, respektive, detta är grunden för bildandet av en alkalisk miljö, samtidigt som sjukdomen manifesterar sig. Och orsaken kan också vara brist på mangan och kväve.

När det gäller trädgårdshortensia påverkar sjukdomen prover som växer i jord med hög kalkhalt. Orsaken kan ligga i ett överskott av humus vid utfodring. Det bör noteras att växter som kan drabbas av kloros föredrar att växa i svagt sur jord, respektive, pH -värdet måste kontrolleras regelbundet. Du kan vattna växten med surt vatten . Filtrerade och regniga är också lämpliga. Vätskan måste försvaras, annars blir det tufft.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man behandlar?

Det är ingen hemlighet för någon att förebyggande bör utföras i tid. Det innebär att det skapas en lite sur miljö. Om detta inte kunde göras vid rätt tidpunkt måste du behandla hortensia. Detta görs i etapper. Det första steget är att byta ut jorden. Sedan måste du vattna växten med surt vatten. Järn måste tillsättas till vatten och jord.

Den kelaterade formen av glandulärt tillskott är mest föredragen. I denna form absorberas elementet väl av växten. Hortensia bör behandlas och läkemedel bör tillsättas vid roten. Du kan använda sådana kompositioner som järnkelat, "Ferrovit", "Micro-Fe" och andra.

Järn absorberas bäst av växten när den sprayas. Det är det mest effektiva botemedlet. Elementet kommer att assimileras inom en dag. Detta gäller främst järnkelat, som produceras med märket "Gödselmedel på arket". Vid vattning sker impregnering under en längre tid, cirka 3 dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan förbereda läkemedlet själv. Det finns flera sätt.

  • Det första handlar om att blanda en halv tesked citronsyra, ungefär samma mängd järnsulfat och 1 liter kokt vatten. Sammansättningen visar sig vara orange, koncentrationen av järnkelat är i detta fall 0,5 gram per 1 liter. Den kan användas både för sprutning av en växt och för att vattna den. Du måste förvara den färdiga lösningen i kylskåpet, hållbarheten är högst 2 veckor.
  • I det andra fallet behöver du 10 gram järnsulfat, 2 gånger mer askorbinsyra, som måste spädas i 1 liter vatten. Vätskan sprutas och vattnas också med hortensia.

Trädgårdsmästare rekommenderar att begrava rostiga naglar och plåtburkar nära hortensian för att bli av med kloros. Om möjligt ska du skrapa bort rosten från järnet och sedan blanda det med jorden runt växten. Det bör noteras att gulning av löv kan uppstå av olika skäl. Dessa inkluderar brist på fukt i jorden eller dess överskott, den brännande solen om hortensia växer i ett öppet område, temperaturfall och brist på näringsämnen.

Växten bör skyddas från stressiga förhållanden så mycket som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Råd om vård

Det snabbaste sättet att bota kloros i hortensior är genom sprutning. Läkemedlet absorberas mycket snabbare än vattning. I vissa fall uppstår svårigheter, eftersom en laboratorieanalys av jorden kan krävas, vilket förvirrar nybörjare . Om det finns symptom på denna sjukdom måste du mata den med en speciell sammansättning. Du kan inte vara rädd för att använda både sprutning och vattning. Det är lämpligt att använda kopparsulfat för hortensior på våren, innan början av växtsäsongen. Detta kommer att öka buskens motståndskraft mot insektsattacker eller spridning av sjukdomar. Sådana tillsatser som "Topaz" och "Iskra" hjälper bra.

Det bör noteras att det är lättare att förebygga sjukdomen än att bota den. Därför bör du använda följande rekommendationer:

  1. det är bättre att ha en hortensia i halvskugga; hon tål inte direkt solljus;
  2. lätt och lätt sur jord är lämplig;
  3. jorden ska inte få torka ut, den måste vara konstant våt;
  4. utfodring bör göras enligt schemat;
  5. du kan inte använda hårt kranvatten för bevattning;
  6. proceduren bör utföras på morgonen eller kvällen, medan solen inte är för aktiv;
  7. utföra mulching.

Rekommenderad: