Agrotkan: Vad är Det? Spridrum Med Markeringar För Jordgubbar Och Andra Typer. Användning Av Agrotextil I Växthuset

Innehållsförteckning:

Video: Agrotkan: Vad är Det? Spridrum Med Markeringar För Jordgubbar Och Andra Typer. Användning Av Agrotextil I Växthuset

Video: Agrotkan: Vad är Det? Spridrum Med Markeringar För Jordgubbar Och Andra Typer. Användning Av Agrotextil I Växthuset
Video: Odla Jordgubbar och bondbönor bredvid varandra i sandjord - Leva hållbart på villatomt 2024, Maj
Agrotkan: Vad är Det? Spridrum Med Markeringar För Jordgubbar Och Andra Typer. Användning Av Agrotextil I Växthuset
Agrotkan: Vad är Det? Spridrum Med Markeringar För Jordgubbar Och Andra Typer. Användning Av Agrotextil I Växthuset
Anonim

Varje trädgårdsmästare strävar efter att odla så mycket skörd som möjligt på sin trädgårdstomt. Men ogräs, insekter, torrt väder kan ibland orsaka stor skada på grödor. För flera år sedan, först på gårdar, och sedan i personliga tomter, användes jordbruksduk för att ta hand om jordbruksgrödor.

Vad det är?

Agro-tyg är ett material baserat på polypropen som har en hög densitet och förmågan att klara tunga belastningar . Tack vare den ökade styrkan kan du gå på ett sådant golv utan rädsla för att materialet spricker eller blir oanvändbart.

Bild
Bild

Agrotekniskt tyg används i form av golv mellan kulturplanteringar. Mest använda för att täcka ogräs.

I sin struktur liknar det agrotekniska tyget en påse socker eller mjöl med markeringar i form av rutor applicerade på ytan. Sådana markeringar hjälper till att göra lika hål för växter på samma avstånd från varandra.

Blanda inte agrotextil med agrofibre. Den senare har en låg densitet och kan bara tjäna till att skapa växthus. Till skillnad från agrotextil är agrofibre inte resistent mot högt tryck, och när det trampas på kommer det att riva, pressa ner i marken och blanda med det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och egenskaper hos materialet

Beroende på tillverkare finns agrotekniskt tyg av polypropen tillgängligt i 3 olika färger:

  • svart;
  • vit;
  • grön.

Oftast finns det på rea svart agrotextil . Eftersom svart är det minst utsatta för UV -strålar blir det mindre av ogräs under det svarta tyget.

Bild
Bild

Vit jordbruksduk används oftast för att täcka jorden i växthus och växthusgårdar. Vit färg reflekterar solljuset bättre än andra, vilket bidrar till snabbare mognad av frukter.

Bild
Bild

Grön jordbruksduk det används främst i landskapsdesign, när man dekorerar rabatter, eftersom en grön färg som liknar gräs ser mer estetiskt tilltalande ut.

Bild
Bild

Förutom huvudfunktionen - skydd mot grodd av onödiga ogräs, har agrotextil andra användbara egenskaper

  1. Det kan passera luft, vatten och mineralgödsel på grund av sin porösa struktur.
  2. Det gör det möjligt att minska antalet vattningar.
  3. Förhindrar att fukt avdunstar för snabbt från markytan vid torrt väder.
  4. Skyddar växts rotsystem från överhettning eller nedkylning genom luftcirkulation.
  5. På grund av det faktum att när man lägger agrotekniskt tyg det inte behövs något ogräs, finns alla användbara mineraler kvar i jorden och dess fertilitet ökar.
  6. Skydd av frukter från att ruttna på grund av att beläggningen inte tillåter dem att komma i kontakt med marken.
  7. Skydd mot skadedjur som sniglar, maskar, stickinsekter. Massivt golv tillåter inte parasiter att tränga in i frukten.
  8. Frostskydd för rötter. Med det frostiga vädret och otillräckligt snötäcke på grund av agrotekniskt tyg skapas ett extra lager för isolering.
  9. Förmåga att motstå extrema temperaturer. Tack vare den här egenskapen räcker det att täcka det täta polypropylentyget en gång; det behöver inte tas bort under vinterperioden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat särdrag hos tät agrofiber, till skillnad från tunnare agrofibrer, är dess höga kostnad . Priserna på agrotekniska tyg är 3-4 gånger högre jämfört med priserna på film eller täckning av fiberduk. Men livslängden för hållbart agrotekniskt tyg är flera gånger längre än livslängden för billigare material och sträcker sig från 10 till 15 år. Därför bör du inte spara pengar när du köper, eftersom det agrotekniska tyget kommer att återbetala kostnaderna efter 3-4 års användning.

Dessutom ger det täckta agrotekniska tyget platsen ett välskött utseende. Landskapet ser mer estetiskt tilltalande ut än till exempel när man täcker öppna ytor med brädor eller täcker dem med sågspån.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper, snälla mäta den del av plantagen som planeras täckas med agrofiber … Beroende på de uppnådda resultaten bör bladets bredd och längd väljas.

Agrofibre från olika tillverkare presenteras i olika detaljhandelskedjor. Priset för agrotyg från utländska tillverkare skiljer sig avsevärt från kostnaden för polypropenfiber hos ryska företag . Kvaliteten på inhemskt tyg är dock inte sämre än importerat material. Därför, om köp av golv från en specifik tillverkare inte krävs, är det ingen idé att betala för mycket.

På hyllorna i järnaffärer presenteras agrotekniskt tyg rullat till en rulle.

Därför måste du noggrant övervaka frånvaron av avbrott, puffar eller andra yttre defekter på golvets yta när du köper vid mätning av erforderliga bilder. Eftersom tyget under drift, i närvaro av ett äktenskap, kommer att slitas ut på denna plats mycket tidigare än förfallodagen.

Bild
Bild

Ansökningsmetoder

En tät täckduk används för att skydda jorden vid plantering av många typer av grödor. Den vanligaste användningen av däck är för följande växter.

Jordgubbar . För att göra detta är tyget täckt över hela plantans yta, vilket gör samma hål på tyget för varje buske. Agro-tyg skyddar inte bara från ogräs, utan också från röta och skadliga insekter.

Bild
Bild

Tomater, paprika, gurkor . Oftast planteras dessa grödor i ett växthus. Det är nödvändigt att med agroteknik täcka avståndet mellan åsarna på de planterade buskarna. Efter att du har placerat tyget mellan planteringarna kan du säkert gå på det, vattna eller skörda och utan rädsla för att förstöra golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kustarnikov … I detta fall läggs det agrotekniska tyget runt varje buske så att tyget täcker ett område på minst 2 meter i varje riktning från buskens bas. När polypropenväven placeras under buskarna skyddar den främst rötterna från att torka ut. Tillräcklig fukt hjälper till att undvika att bära av bären, de blir större.

Bild
Bild

Frukt- och bär- och prydnadsträd . Om träden planteras i rader ska hela markytan under träden täckas. Om det är nödvändigt att skydda jorden under ett enda träd, är det nödvändigt att hela rotsystemet är täckt med agrotex. Detta är cirka 2 meter på varje sida av stammen.

Bild
Bild

Blommor . När du skapar kompositioner, rabatter och rabatter från prydnadsväxter. Om du lägger agrotekniskt tyg mellan raderna med blommande växter kommer rabatten att se välvårdad ut, ogräs inte av blomsterodlingen, vilket skyddar de odlade plantorna från att oavsiktligt dras ut tillsammans med ogräset.

Som med buskar skyddar agrotextil trädens rötter från brist på fukt. Därför kommer träden, under vilka golvet är gjord av agrotextil, att bära frukt längre, frukterna blir större och de kommer att smula sönder innan de mognar.

Bild
Bild

Genom att veta om alla fördelar och användbara egenskaper hos agrotextil kan du utan tvekan köpa ett sådant material för att skydda och förenkla underhållet på din webbplats. Effekten av att använda tätt polypropenväv kommer att märkas särskilt om grönsaksgården eller trädgården har en stor yta.

Rekommenderad: