Tvåhjulig Trädgårdskärra: Egenskaper Hos Förstärkta Vagnar På Två Hjul, Galvaniserade Egenskaper Och Andra Modeller För Transport Av Gods

Innehållsförteckning:

Video: Tvåhjulig Trädgårdskärra: Egenskaper Hos Förstärkta Vagnar På Två Hjul, Galvaniserade Egenskaper Och Andra Modeller För Transport Av Gods

Video: Tvåhjulig Trädgårdskärra: Egenskaper Hos Förstärkta Vagnar På Två Hjul, Galvaniserade Egenskaper Och Andra Modeller För Transport Av Gods
Video: Hansen Wheel and Wagon Shop Part 2: Stagecoaches, Mud Wagons and Freight Wagons 2024, Maj
Tvåhjulig Trädgårdskärra: Egenskaper Hos Förstärkta Vagnar På Två Hjul, Galvaniserade Egenskaper Och Andra Modeller För Transport Av Gods
Tvåhjulig Trädgårdskärra: Egenskaper Hos Förstärkta Vagnar På Två Hjul, Galvaniserade Egenskaper Och Andra Modeller För Transport Av Gods
Anonim

Idag behöver många sommarboende olika typer av hjälputrustning och enheter, vilket gör det möjligt att avsevärt öka effektiviteten i olika sommarstugor och andra arbeten. Ett av dessa hjälpelement är en tvåhjulig trädgårdskärra, som ofta används för att transportera gods, och som också har ett antal andra ändamål. I denna artikel kommer vi att ta reda på vad som är fördelar och nackdelar med sådana skottkärror, vilka modeller är, vi kommer att studera egenskaperna hos var och en av dem och lära oss hur man väljer den bästa lösningen för att uppfylla vissa mål och mål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och syfte

Huvudsyftet med trädgårdsskottkärran, eller, som det ofta kallas, vagnar, är transport av olika varor. Som regel bulk, medelstora och bulk. En sådan enhet kännetecknas av sin lilla storlek. Han har ofta ett eller två hjul. Massan är cirka 9-10 kilo, även om modeller som väger 13-15 kilo kan hittas. Om skottkärran är trädgård, används den vanligtvis för att utföra följande uppgifter:

  • transport av olika bulkmaterial - jord, torv och så vidare;
  • transport av planteringsmaterial;
  • borttagning av olika sopor, liksom sågspån, löv, avfall;
  • transport av frukt och grönsaker från insamlingsplatsen till förvaringsplatsen;
  • transport av inte särskilt stora trädgårdsredskap.
Bild
Bild

En av dess egenskaper är närvaron av en kub eller trapetsformad kropp. I fallet med en trapets är det mer bekvämt att ladda ur innehåll. Det räcker med att lyfta upp vagnhandtagen. Om kroppen är kubisk, kommer det att vara ganska bekvämt att placera lasten i vagnen. Valet av materialet i vagnen är ganska viktigt, eftersom det kommer i kontakt med olika kemiska ämnen - samma gödningsmedel, påverkas av naturliga faktorer, och så vidare.

För att det inte snabbt ska bli rostigt är det bättre att välja modeller gjorda antingen av galvaniserat stål eller av ett annat material, men som är behandlade med pulverbaserad färg

Bild
Bild
Bild
Bild

En ganska bra lösning skulle vara bilar, där karossen är tillverkad av hög kvalitet och ganska stark plast. Men den här lösningen fungerar inte om du behöver transportera för mycket sand, jord och stenar. Även då bör skottkärran skyddas från effekterna av olika naturliga faktorer - låga temperaturer, regn, hagel och ultraviolett strålning.

En annan egenskap hos trädgårdsskottkärran är ramen som den använder. Om modellen har en bärighet på upp till 100 kilo kan antingen svetsade böjda ramar eller lösningar från rör i ett stycke användas. Ramen måste ha starka stöd så att den står så stabilt som möjligt på marken. Den sista avhandlingen gäller mer för enhjuliga modeller, men om modellen är på två hjul blir det inte heller överflödigt.

För att göra skottkärran starkare kan den också ha förstyvningsribbor som stärker kroppens väggar och golv

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Om vi pratar om fördelarna och nackdelarna med en trädgårdskärra på två hjul, då bör du först nämna de positiva aspekterna:

  • de har utmärkt stabilitet och är ganska svåra att välta;
  • strukturen har en axel och en ram, vilket avsevärt ökar styrkan hos en sådan lösning, samtidigt som den har samma dimensioner som en enhjulsvagn, men kan hålla och bära mer vikt.

Men det finns också nackdelar med denna typ av skottkärra. Först och främst pratar vi om det faktum att dess manövrerbarhet kommer att vara något lägre än för en enhjuls analog. Den andra aspekten blir dess låga effektivitet när ytorna är på olika nivåer. Ett så litet antal fördelar och nackdelar beror på det faktum att skottkärran har ett ganska enkelt syfte och en anordning.

Bild
Bild

Modeller och deras egenskaper

Låt oss nu ta en titt på de mest populära tvåhjuliga skottkärrorna. Den första modellen som nämns heter Belamos. Priset på en skottkärra är 1, 6 tusen rubel. Det är en kombination av lågt pris och ganska bra kvalitet. Karossen är tillverkad av galvaniserat stål. Bärförmågan är upp till 80 kilo last, och kapaciteten är cirka 85 liter. Den är utrustad med stora pneumatiska hjul. Detta gör att hon kan rida även på de mest ojämna och ganska svåra underlag. Och på grund av att avståndet mellan hjulen bara är 50 centimeter rör sig skottkärran perfekt även på små trädgårdsvägar.

Nästa modell som förtjänar uppmärksamhet är Tsunami WB 120D. Kostnaden är knappt 2 tusen rubel. En sådan skottkärra är universell, eftersom den inte bara kan fungera som trädgårdsarbete, utan också konstruktionsutrustning. Bärförmågan är cirka 120 kilo. Utrustad med stabila stora lagerhjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa modell heter Sibrtech. Kostnaden är 2, 1 tusen rubel. Den kan användas för byggnadsarbete och i trädgården. Hon har hög manövrerbarhet och låg vikt. Materialet till karossen är galvaniserat stål, det har bra rundade sidor. Modellen har en kapacitet på 65 liter och en bärighet på 90 kilo. Om vi pratar om hjul installeras här pneumatiska lösningar med uppblåsbara innerkammare. Detta ger produkten utmärkt stabilitet och flyt. Dessutom maximeras balansen här, vilket gör att den kan ha stabilitet vid transport av stora och tunga laster.

En annan intressant modell heter "Green Yes". Kostnaden är cirka 2, 5 tusen rubel. Denna modell är endast avsedd för trädgårdsarbete. Den har en galvaniserad stålkropp som är helt skyddad från effekterna av naturliga faktorer. Bärförmågan hos en sådan modell är cirka 120 kilo. Den har utmärkt manövrerbarhet och är mycket lätt att flytta på extremt ojämna ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan lösning är en trädgårdskärra som heter "Sad-2". Den är utformad uteslutande för trädgårdsarbete. Dess fördelar är:

  • utmärkt stabilitet på ojämna ytor;
  • galvaniserad kropp;
  • hjul med lager;
  • pulverlackerad ram med hög effekt.

Den sista modellen jag vill prata om heter Hammerlin. Kostnaden är ganska hög jämfört med tidigare modeller och uppgår till 9, 3 tusen rubel. Denna modell, förstärkt med en stålkropp, har hög hållfasthet och tillförlitlighet. Förresten är kroppen också galvaniserad, varför fukt inte är rädd för den.

Det är perfekt för konstruktion och platsarbete. Hon har stora uppblåsbara hjul, vilket är nyckeln till utmärkt stabilitet och hög längdförmåga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med andra typer av skottkärror

Låt oss nu prata om vilken bil som kommer att bli bättre. Som ni vet finns det ju en-, två-, tre- och till och med fyrhjuliga modeller. Dessutom kan de skilja sig från varandra i typen av handtag, hjul och andra faktorer. Allt detta avgör syftet med den eller den modellen. Låt oss nu försöka jämföra tvåhjuliga bilar med alla andra kategorier.

Låt oss börja med enhjulingarna. En sådan handhållen sommarbil har ett hjul, som är beläget i mitten av kroppen, samt ett par fotpinnar för att ge stabilitet vid stopp, och ett par bakre armar. Dess främsta fördel är smidighet. Den har också bra kurvhantering. Samtidigt, under körning, går all last till ett hjul, varför om skottkärran används på löst och blött underlag kommer den helt enkelt att fastna i den. Tvåhjuliga modeller har inte detta problem.

Och vikten av lasten här kommer att kännas mer allvarligt på grund av närvaron av endast ett hjul. Det visar sig att det krävs mer ansträngning för att upprätthålla balansen än när man använder en tvåhjulig bil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om typen av skottkärra i fråga, så är hjulen här placerade på sidorna, vilket redan ger utmärkt stabilitet. Hon kan också:

  • transportera tyngre laster;
  • har högre stabilitet och balans;
  • har en stor kapacitet;
  • att trycka på den med mer vikt blir lättare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dess enda nackdel är inte särskilt bra manövrerbarhet. Och hon behöver mer utrymme att vända. Det kommer inte heller att vara den bästa lösningen för arbete i små sängar. Om vi pratar om trehjuliga lösningar, kan de sällan hittas i butiker, därför är detta ett ganska specifikt fordon. Som regel har en sådan skottkärra ett fritt roterande hjul framtill, och de två på baksidan är ordentligt fixerade. För att styra en sådan skottkärra finns det två handtag som är axelbredd.

Det finns också fyrhjuliga modeller. De kommer att bli mer populära än trehjuliga lösningar. Dessa vagnar är avsedda att användas i stora områden där det finns behov av att transportera tunga och ganska skrymmande gods. En sådan skottkärra är bekväm att använda även på mjukt underlag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen är att den inte har särskilt bra manövrerbarhet. Samtidigt måste du göra en minimal ansträngning för att transportera även mycket tunga laster. Dessa modeller har pneumatiska hjul och har en mindre diameter än de modeller som nämns ovan. Bakhjulen kan svängas, vilket ökar manövrerbarheten avsevärt och förbättrar hanteringen.

Som du kan se har varje typ av trädgårdsskottkärra i allmänhet sina egna fördelar och nackdelar. Ja, och de är fortfarande konstruerade för transport av varor av olika storlekar och massa, så du kommer förmodligen inte att kunna välja ett alternativ.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Det första kriteriet när du väljer en skottkärra är bärförmågan. Det är utan tvekan det viktigaste. Normalt varierar denna siffra från 60 till 150 kilo. Om denna siffra är högre, är en sådan skottkärra redan mer lämplig för något slags byggnadsarbete. Ju högre bärighet, desto lägre manövrerbarhet. Men det blir mer kontrollerbarhet.

Skottkärrens egenvikt bör inte överstiga 25 kilo, så att den enkelt kan kontrolleras. En annan viktig indikator är kapacitet. Den anges i liter och varierar från 60 till 120 liter. Om skottkärran är konstruerad kommer den att ligga i intervallet 120-140 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa aspekt är hjul. Ju större de är, desto bättre blir permeabiliteten . Den idealiska skivan är 30-45 centimeter. Nyligen har modeller med pneumatiska hjul varit extremt populära. De kan öka skottkärrens längdåkning avsevärt.

En annan viktig punkt är handtagen. Det är bättre om skottkärran har två av dem och de installeras parallellt . Denna lösning kommer att vara bekväm. Det vore trevligt om ledstångens grepp har en böjning: detta gör det möjligt att öka bekvämligheten och förhindra vridning av händerna.

Om vi pratar om ramen bör den vara så tillförlitlig som möjligt. Det är bäst om det är tillverkat av massiva stålrör. Böjsvetsade lösningar skulle också vara ett bra alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kroppen kan vara antingen kvadratisk eller trapetsformad. Dess form spelar ingen större roll.

Materialet påverkar också skottkärravalet. Den bästa lösningen skulle vara en produkt tillverkad av galvaniserat stål. Det är bäst att ta en lösning med en väggtjocklek på 0,8 till 1,5 millimeter . Du kan också köpa ett alternativ med plast- eller träkropp. Trots ett antal fördelar kommer de inte att vara lika hållbara, varför de kanske inte håller länge.

I allmänhet, som du kan se, kommer det inte att vara svårt att välja en bra tvåhjulig bil om du fokuserar på kriterierna som beskrivs ovan och förstår för vilka ändamål du vill köpa en tvåhjulig "hjälpare".

Rekommenderad: