Trädgårdskärrastillbehör: Val Av Lager Och Polyuretanhjul För Trädgårdsskottkärror Och Vagnar. Funktioner Av Slanglösa Och Andra Hjul

Innehållsförteckning:

Video: Trädgårdskärrastillbehör: Val Av Lager Och Polyuretanhjul För Trädgårdsskottkärror Och Vagnar. Funktioner Av Slanglösa Och Andra Hjul

Video: Trädgårdskärrastillbehör: Val Av Lager Och Polyuretanhjul För Trädgårdsskottkärror Och Vagnar. Funktioner Av Slanglösa Och Andra Hjul
Video: 6 Best Wheelbarrows 2019 Reviews 2024, Maj
Trädgårdskärrastillbehör: Val Av Lager Och Polyuretanhjul För Trädgårdsskottkärror Och Vagnar. Funktioner Av Slanglösa Och Andra Hjul
Trädgårdskärrastillbehör: Val Av Lager Och Polyuretanhjul För Trädgårdsskottkärror Och Vagnar. Funktioner Av Slanglösa Och Andra Hjul
Anonim

Skottkärran i trädgården visar sig bokstavligen vara en oumbärlig assistent. Vid tillverkning från grunden krävs emellertid komponenter, och i drift, reservdelar. Låt oss försöka ta reda på vad konsumenten behöver veta om dem och hur man väljer allt detta.

Bild
Bild

Hjul

Oftast, bland komponenterna, är människor intresserade av ett hjul för en trädgårdskärra. En högkvalitativ polyuretanprodukt kan framgångsrikt användas i konstruktionskärror och i trädgårdsvagnar med ett eller två hjul. Modern polyuretan kan användas både i frost vid 50 grader och i +50 värme. Även vid dessa extrema punkter bibehålls materialets densitet. Men för att hjulet ska kunna utföra sin uppgift korrekt är det nödvändigt att använda ett jämnt förstärkt lager med ökad täthet.

Dessa typer av lager är pålitligt isolerade från kontakt med vatten, damm eller sandkorn. Därför ökar strukturens totala livslängd många gånger. Men inte alla polyuretanhjul är lika bra att använda i trädgården. Belastningen på lagret måste beaktas: den måste vara minst 250 kg. Ett slanglöst hjul bör definitivt föredras framför ett kammarhjul, eftersom det förstörs mycket mindre vid normal användning och risken för punktering är lägre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall kan specialgjutna hjul användas. De är bra för enhjuliga bilar, men knappast för tvåhjuliga. Den rörlösa gjutstrukturen fungerar bra när du behöver flytta lasten över ojämn, ojämn och ihålig terräng. Enligt tillverkare, hjul utan pneumatiska blåsor:

  • varar längre än vanligt;
  • kollapsar inte under påverkan av hög luftfuktighet och ultravioletta strålar;
  • lider inte av uttorkning;
  • dämpning lika effektivt som traditionella pneumatiska däck;
  • fungerar bra på en mängd olika ytor;
  • kännetecknas av hög förmåga till längdåkning;
  • tål betydande stress.
Bild
Bild

Valet av hjul bestäms också av den grund som de kommer att åka på . Så, för en landbil som kör på marken eller på metall, är produkter av elastiskt gummi eller klassiska pneumatiska däck lämpliga. På asfalten rekommenderas de. Om området är kaklat eller täckt med cement bör vanligt gummi eller polyuretan användas. När det är säkert känt att metallspån kommer att förekomma på marken, kommer endast elastiskt gummi att göra.

Uppmärksamhet bör ägnas åt:

  • total hjulkapacitet;
  • ytterdiameter (rörelseshastigheten beror på den);
  • innersektion (motsvarande axelns ytterdiameter).

När det är planerat att transportera gods över en lång sträcka rekommenderas att använda hjul med ett externt tvärsnitt på 40 cm. Skottkärror. Om säljare inte ger tydlig information kringgår de flitigt frågor - du måste vägra att köpa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner om en viss butik bör också beaktas. Akta dig för att köpa däck tillverkade i Kina . Ja, de har lärt sig att följa tekniken noggrant. Emellertid innebär tekniken i sig ofta en minimal mängd gummi och en övervägande fenol i kompositionen. Som ett resultat uppstår en dålig lukt, och själva hjulet "dubs" i kylan. Det innebär att produktionen använde återvunnet avfall och avfallsråvaror.

Bristen på högkvalitativt gummi i kompositionen komplicerar dessutom reparationen. Limning av kamerorna är mycket svårt, och ingen kan garantera att de inte kommer att skala av ganska snabbt. Alla lim och plåster är trots allt utformade speciellt för en högkvalitativ gummibas. Slutligen är det vettigt att överväga typerna av hjul. Den pneumatiska propellern för skottkärran är bekväm och ger hyfsad körprestanda.

Bild
Bild

Om tillverkaren följer tekniken kan du garantera framgångsrik användning av däck i alla väderförhållanden . Det noteras att högkvalitativa pneumatiska däck nästan inte lider av ojämn terräng, de fastnar lite i lös jord under betydande belastning. Allt annat lika bör produkter med ett ökat antal lager företrädesvis ges. Varje ytterligare lager ökar stabiliteten. Om du inte är begränsad till pneumatiska strukturer måste du överväga skillnaden mellan fasta och plastiska prover.

Det täta däcket fäster bättre på vilken yta som helst. Genom att använda plastdäck kan du öka dämpningen och förbättra dragkraften på lös, instabil mark. På grund av frånvaron av luft lider det slanglösa hjulet knappast av punkteringar. Det skapar dock en ökad belastning på lagren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Både hjulstorleken och navens bredd bör beaktas. Experter rekommenderar:

  • välj däck noggrant efter tryck;
  • ta hänsyn till färgen (produkter av hög kvalitet har en matt glans och en måttligt svart färg);
  • kontrollera om det finns en fenollukt;
  • kontrollera om kameran glider vid beröring;
  • lyssna till de pneumatiska kamrarna (det måste vara obligatoriskt).

Hjulkanten är tillverkad av plast eller metall. Metallkonstruktioner används när högsta tillförlitlighet och stabilitet krävs. I samma fall föredras rull- eller kullager. Att välja hylslager är mer kostnadseffektivt. De kan dock inte ge kontinuerlig rörelse av skottkärran, särskilt vid hög hastighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ram

Det viktigaste elementet i skottkärran är dock inte kroppen utan ramen. Ramar med sömmar och andra defekter ska inte köpas. När det är omedelbart känt att trädgårdsvagnen kommer att användas mycket intensivt, behövs en kontinuerlig rörram. Men om du bara behöver ta ut hushållsavfall och liknande lättare med jämna mellanrum kan du begränsa dig till enklare konstruktioner. Röret i dem ersätts av ett stålstöd. Men ändå, och detta stöd bör inte ha sömmar. Varje led är trots allt en svag punkt ur mekanikens synvinkel. Under påverkan av även 10-40 kg, vid aktiv användning, kan sömmen lätt lossna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom ramen måste ta all belastning från kroppen måste den böja runt den runt omkretsen. Du ska dock inte tro att efter att ha löst problemen med huvuddelarna kan du säkert ignorera alla andra detaljer. Trädgårdsvagnens handtag visar sig vara en mycket viktig punkt. Var och en av dem, när de väljer, måste bokstavligen "reda ut" för att inte köpa en avsiktligt olämplig produkt. Det är nödvändigt att uppmärksamma handtagens längd: ju större den är, ju mer praktisk produkten är, desto mer manövrerbar blir den.

Det bör kontrolleras att handtagen är tillverkade av premium halkfritt gummi. I butiken är detta ännu inte så tydligt insett, men efter 1-2 timmar i trädgården känns skillnaden mellan högkvalitativt och lågkvalitativt gummi. Det ska vara precis ett sådant avstånd mellan handtagen så att en person får plats fritt.

Här behöver du bara fokusera på dina behov. Samma punkter måste beaktas när du gör en skottkärra själv från enskilda delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra detaljer

Lager 20x35 mm är utbredda. Det första talet hänvisar till axelstorleken och det andra till borrdiametern. Du kan köpa lager i andra storlekar: 16x35, 47x20, 35x15, 35x20, 15x47 mm. Detta värde väljs individuellt varje gång, med hänsyn till egenskaperna hos själva skottkärran.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men förutom hjul, lager och axlar måste du vara uppmärksam på andra delar av trädgårdsvagnen . Att välja rätt kropp är av stor vikt. Eftersom enheten endast kommer att användas eller huvudsakligen i trädgården är kraven mycket lägre än för konstruktion av skottkärror. Plastkroppar kan också användas. Det viktigaste är att de liknar en trapetsform, då kommer belastningen att fördelas så effektivt som möjligt. Men oavsett material bör kroppar med en plan botten föredras, eftersom det är det mest rationella och gör att du kan ladda maximal belastning i skottkärran.

Om arbetsfacket är tunnare än 0,1 cm är det bättre att vägra att köpa en sådan del. Det kommer inte att vara tillräckligt tillförlitligt och kommer snabbt att försämras.

Rekommenderad: