Dieselmotor För En Minitraktor: Funktioner I Tvåcylindriga Tyska Modeller. Hur Väljer Man En Motor?

Innehållsförteckning:

Video: Dieselmotor För En Minitraktor: Funktioner I Tvåcylindriga Tyska Modeller. Hur Väljer Man En Motor?

Video: Dieselmotor För En Minitraktor: Funktioner I Tvåcylindriga Tyska Modeller. Hur Väljer Man En Motor?
Video: Китайский минитрактор ремонт Diesel engine repair L195 2024, Maj
Dieselmotor För En Minitraktor: Funktioner I Tvåcylindriga Tyska Modeller. Hur Väljer Man En Motor?
Dieselmotor För En Minitraktor: Funktioner I Tvåcylindriga Tyska Modeller. Hur Väljer Man En Motor?
Anonim

Minitraktorer är en helt modern och lämplig typ av trädgård, grönsaksodling och fältutrustning. Men färdiga mönster uppfyller inte alltid konsumenternas behov. Förutom behovet av att färdigställa självmonterade traktorer måste du kunna välja dieselmotorer i händelse av ett driftstopp i fabrikskraftverket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

De främsta egenskaperna hos framdrivningssystem är deras totala effekt och driftsstabilitet. Dieselmotorer för minitraktorer tillverkade på ryska och kinesiska fabriker är nu ganska utbredda. Inhemska produkter är idealiskt anpassade för drift under de tuffaste klimatförhållandena. Den kinesiska är nästan inte sämre i denna indikator, dessutom används lovande tekniska lösningar i den. Utrustningen i båda länderna är ganska pålitlig och billig (om vi pratar om produkter från betrodda företag, naturligtvis).

Tillsammans med den genererade effekten är indikatorer som mycket viktiga:

  • total bränsleförbrukning (per tidsenhet eller i termer av 1 ha);
  • genererat vridmoment;
  • antal arbetscylindrar;
  • förbränningskammarens kapacitet;
  • intensiteten för utsläpp av giftiga ämnen.
Bild
Bild

Alla minitraktormotorer är konstruerade från grunden för imponerande arbetsbelastningar. Dessutom beaktas rotationsläget för axeln med lägsta hastighet överallt. Nästan varje modell av motorer som produceras är utrustad med extra utgående axlar, som skiljer sig åt i en strikt specificerad rotationsfrekvens. Med hjälp av en sådan axel överförs kraften från motorn till:

  • klippmaskiner;
  • harvar;
  • potatisgrävare;
  • såddmaskiner;
  • andra mekanismer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Praktiska råd om val av kraftverk

Ju mer kraft dieselmotorn har, desto högre är tillåten vikt för de anslutna enheterna. När mekanismen kan skapa en kraft på 21 liter. med. och mer, kommer det även att vara möjligt att ansluta lastvagnar. Ju fler cylindrar i en motor, desto kraftigare är den. Det måste dock komma ihåg att tvåcylindriga kraftenheter, för att inte tala om allvarligare modifieringar, är betydligt dyrare i vardagen. Även för bearbetning av en tomt med en yta på 40 till 50 tunnland räcker det med en maskin som genererar en ansträngning på upp till 18-20 liter. med.

Viktigt: det är bättre om garantiperioden för motorn inte är ett standardår, utan mer . Om minitraktorns kvalitet och stabilitet i första hand är för konsumenten måste den tyska och japanska versionen prioriteras. Företag från industriländer använder vanligtvis de mest avancerade legeringarna. Dessutom utförs speciella hållfasthetskontroller där, egenskaperna hos den färdiga produkten övervakas noggrant. Men om kraven inte är så stora kan du säkert föredra enklare modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du gör ett avgörande val är det nödvändigt att ta hänsyn till förhållandet mellan driftstabilitet, total prestanda, funktionalitet och motoreffekt. Var noga med att uppmärksamma proportionen mellan effekt och mängden bränsle som förbrukas.

Ju bättre denna andel, desto högre lönsamhet är att använda motorn. Men det finns inga tydliga, styva rekommendationer här. Endast personlig erfarenhet kommer att berätta för bonden vilka parametrar som är viktigast och vilka som kan lämnas i skuggan.

Vad ska man göra för att byta motor mindre ofta?

Arbetet med en minitraktor verkar bara som en daglig rutin för dess ägare. För motorn ger den en betydande belastning. Därför bör de oljor som rekommenderas av tillverkaren strängt hällas i vilken motor som helst. Det rekommenderas inte att utsätta traktorn och dess drivning för långvarig överbelastning, för att starta enheten utan förvärmning på vintern.

Bild
Bild

Ibland finns det klagomål om att minitraktorn har startat i motsatt riktning; Vanligtvis kommer rökströmmen fortfarande ut inte från ljuddämparen, utan genom filtret. Denna typ av fel är typisk för dieselmotorer, särskilt för tvåtaktsdrift.

Bild
Bild

Detta beror på obehörig lansering i fel riktning. Den felaktiga rubriken är förknippad med funktionsstörningar i spärren eller startmotorn. Vid normal drift bör de rikta motorn framåt.

Viktigt: på nya motorer är detta problem ofta förknippat med felaktig inbrott eller fullständig frånvaro.

Man bör komma ihåg att det inte är en bra idé att köpa begagnade motorer. Nya kraftverk har en egen garanti. Men om du köper en produkt "för hand" kan du möta allvarliga problem. Påståenden om bristerna i sådana enheter kan inte göras till någon. Om du ändå köper en begagnad reservdel måste du vara uppmärksam på:

  • ytskick;
  • de minsta främmande ljuden;
  • enkel lansering;
  • optimalt (inte vitt och inte svart) avgasflöde.

Rekommenderad: