Hiller För En Minitraktor (25 Bilder): Funktioner På Skivor Och Tvåradiga Modeller För Minitraktorer. Justering Av Hiller. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Hiller För En Minitraktor (25 Bilder): Funktioner På Skivor Och Tvåradiga Modeller För Minitraktorer. Justering Av Hiller. Hur Väljer Man?

Video: Hiller För En Minitraktor (25 Bilder): Funktioner På Skivor Och Tvåradiga Modeller För Minitraktorer. Justering Av Hiller. Hur Väljer Man?
Video: plöjer potatisland med Brorsan och minitraktorn Vlogg 2024, April
Hiller För En Minitraktor (25 Bilder): Funktioner På Skivor Och Tvåradiga Modeller För Minitraktorer. Justering Av Hiller. Hur Väljer Man?
Hiller För En Minitraktor (25 Bilder): Funktioner På Skivor Och Tvåradiga Modeller För Minitraktorer. Justering Av Hiller. Hur Väljer Man?
Anonim

För närvarande har markägare en utmärkt möjlighet att underlätta sitt arbete tack vare modern utrustning som säljs på marknaden. En av de mest populära sorterna är minitraktorhyllan, som är oersättlig när man arbetar med potatis och andra grödor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Kullaren för en minitraktor låter dig skapa enhetliga spår, det vill säga spår, för att plantera grödor och sedan täcka dem med jord. Denna enhet förenklar processen med att odla potatis, ökar hastigheten på att odla marken, vilket ger möjlighet att få det bästa resultatet. Som regel består en traktorhylla av en kontur av metall, ett par hjul, en dragkrok samt ankfotar och soptippar. Med hjälp av tassar skärs jorden till ett djup av upp till femton centimeter, och med hjälp av gitterdumpar kan du krama potatis. Detaljerna på ramen är fixerade med stålfragment. En vanlig traktorhyllare bearbetar jorden i genomsnitt hundra och fyrtio centimeter bred och cirka tio centimeter djup.

Enhetens rörelsehastighet är femton kilometer i timmen och massan av själva kullaren är cirka hundra och åttio kilo . När det gäller storleksparametrarna brukar de se ut som 180 x 122 och 100 centimeter. Förresten är kullaren ansluten till traktorn (T-25 används huvudsakligen) genom den bakre dragkroken på den senare och är fixerad med en automatisk kopplare. Det är också viktigt att nämna att lansetttassarna är lätta att ta bort om du bara planerar att krama potatisen. Kostnaden för denna bilaga varierar från tjugo till trettio tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad behövs det för?

Främst krävs en traktorhyllare för att plantera potatis. Denna baldakin är ansvarig för kullning och odling av utrymmet mellan raderna, varifrån ogräs dras ut, vilket senare leder till en ökad avkastning med cirka tjugo eller trettio procent. Hilling i sig ger bättre luftflöde till rötterna och som ett resultat intensiv utveckling av rotsystemet och snabb tillväxt av knölar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

På dagens marknad det finns flera sorter av traktorbockar.

  • Listerutrustning för en minitraktor anses vara den enklaste modellen. Arbetet med marken utförs tack vare närvaron av ett par anslutna och lätt spridda vingar. Tunn fjäderben förhindrar överbelastning när den rörliga enheten är nedsänkt i jorden. Det är viktigt att nämna att listerhiller inte har förmågan att justera greppet, det vill säga radavståndet måste motsvara utrustningen och inte kapellet för att anpassa sig till de befintliga sängarna. Enhetens greppbredd är alltid fast och sträcker sig från tjugofem till trettio centimeter. Detta gap är ibland inte tillräckligt för att bearbeta stora områden, vilket naturligtvis är en nackdel med denna sort.
  • En modell med variabel arbetsbredd anses vara bekvämare att använda, vilket indikerar möjligheten att justera det bearbetade utrymmet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Skivhyllaren anses vara en mångsidig enhet, mycket bekväm att använda. Sådan utrustning gör att du kan odla marken inte bara under plantering, utan också när potatisen utvecklas aktivt. Modeller av legerat stål och utrustade med speciella rullager i stället för glidbussningar anses vara de mest pålitliga. Skivornas stora diameter och tjocklek är också viktiga.
  • Nästa typ av hillers kallas propeller-typ enheter. Som du kanske gissar från namnet sker jordning i detta fall med hjälp av propellrar. Dessa delar roterar, krossar jordklumpar och transporterar dem sedan från utrymmet mellan raderna till själva sängarna. Som regel är propeller-typ kullar monterade på fordon i rörelse med två framåtväxlar. Ett sådant villkor är nödvändigt så att i den andra växeln, vars effekt når 180 varv / minut, förutom att lossna, kastas jorden också.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den tvåradiga hiller gör att du samtidigt kan klippa ut fåror för ytterligare plantering av grödor och omedelbart krama jorden. Under användning av baldakinen lossas jorden mellan raderna och överförs till botten av de planterade plantorna. En sådan anordning gör det som regel möjligt att justera arbetsbredden genom att sprida knivarna och också hålla dem på önskat djup. Tvåkroppshylsan tillåter bearbetning av två rader, vilket på ett fördelaktigt sätt skiljer den från resten av modellserien. Bladbredden varierar i detta fall från 250 till 430 millimeter

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att nämna att många hantverkare gör sådana bilagor på egen hand från improviserade medel ., eftersom Internet innehåller ett stort antal lämpliga ritningar och instruktioner. Skivornas roll spelas vanligtvis av lock från gamla krukor utan emaljbeläggning. Cirkelns diameter varierar i dessa fall från fyrtio till femtio centimeter, och lockens kanter måste skärpas och vid behov böjas något. En kontur monteras från rör och bussningar, på vilka skivorna sedan fixeras. Själva ramen måste också levereras med hjul för rörelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val

Oftast väljs kullaren beroende på det utförda arbetet, planteringsområdena, liksom kapellens korrespondens med den befintliga traktormodellen. Naturligtvis bör du inte glömma möjligheten att göra enheten själv. Om du konstruerar kullaren korrekt kommer dess prestanda på inget sätt att vara sämre än de köpta motsvarigheterna. Dessutom kommer en handgjord baldakin att visa sig vara prisvärd och budgetmässig, eftersom alla delar ofta finns till hands och deras montering inte tar mycket tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnyttjande

Innan arbetet påbörjas måste utrustningen ställas in och kontrolleras. Det första steget är att kontrollera förekomsten av alla delar, liksom deras skick, varefter det bedöms om de bultade anslutningarna är väl spända. Det är omedelbart viktigt att uppmärksamma justeringen av kullarens läge. Om det är nödvändigt att öka höjden på åsen kommer skivorna närmare varandra, deras installationsvinkel ökar, liksom deras djup. Att sänka höjden på åsen utförs genom att flytta skivorna isär, samt minska de angivna parametrarna.

För att ändra utrymmet mellan skivorna måste du skruva loss muttrarna på fästena något, ändra positionen och sedan dra åt dem igen . För att justera installationsvinkeln, lossa bultarna. Därefter ställer kullarna upp sig i önskat läge, bultarna dras åt igen. Om det krävs en förändring av penetrationsdjupet, återigen kommer det att vara nödvändigt att skruva loss bultarna, korrigera situationen, det vill säga höja eller sänka själva hylsan och sedan fixa tillbaka allt. Det är inte vanligt att placera kullarna på en minitraktors främre dragkrok, så de fixeras på baksidan med en dubbel dragkrok.

Bild
Bild
Bild
Bild

När allt är kontrollerat och justerat bör hillerns arbete kontrolleras i ett tomt område, om något inte är i ordning, utför justeringen igen. Under testkörningen är det viktigt att notera både de enskilda delarnas funktion och hela mekanismen. Efter att ha startat driften av kullaren bör skarpa svängar i slutet av varje säng uteslutas. Det är nödvändigt att svänga smidigt i minitraktorns första växel. Om det ändå är nödvändigt att göra en skarp sväng, bör i detta ögonblick lyften med kullaren höjas.

När minitraktorn måste föras till en förvaringsplats eller till ett nytt odlat område , detta bör göras uteslutande i transportläget. Om fordonet tillsammans med kullaren måste transporteras över en lång sträcka längs otillfredsställande vägar, måste detta göras med hjälp av fordon, delvis demontera jordbruksutrustningen och fixera dess position. I allmänhet bör driften av hällaren för en minitraktor utföras i enlighet med instruktionerna som bifogas tillbehöret, i enlighet med säkerhetskraven.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter arbetet måste kullarna rengöras från växtrester, jord och smuts . Du bör omedelbart inspektera utrustningen och bedöma om allt är normalt. Vid behov dras fästelementen omedelbart åt. Det är nödvändigt att förvara kullaren länge i ett torrt rum med nödvändigt skydd mot den resulterande fukten. Innan enheten flyttas dit ska den rengöras, torkas torrt och smörjas med ett tunt lager specialfett.

I ett skyddat rum fixeras utrustningen i ett stabilt läge, varefter den vid behov tonas med färger och lacker. Trummorna med lager tvättas separat, torkas och behandlas med en lämplig produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Störningar

När du köper en hiller är det viktigt att förstå att de flesta av felen kan åtgärdas med hjälp av garantireparation, dock med några undantag. Tillverkaren kommer att vägra att acceptera utrustning som är skadad på grund av att den inte stänger när den utsätts för solen under lång tid eller är nedsänkt i vatten, det vill säga att reglerna inte följs. Dessutom ska enheten inte demonteras på egen hand vid ett haveri och försöka byta ut delar, det är bättre att omedelbart kontakta en specialist. Förnekelse av garantireparationer kan bero på mekanisk påfrestning och många yttre skador, såsom flis och repor. I alla andra fall måste tillverkaren lösa problemet.

Rekommenderad: