Motor För En Minitraktor: Hur Väljer Man En Tvåcylindrig UD Med Växellåda Och Koppling? Hur Sätter Man Den På En Minitraktor?

Innehållsförteckning:

Video: Motor För En Minitraktor: Hur Väljer Man En Tvåcylindrig UD Med Växellåda Och Koppling? Hur Sätter Man Den På En Minitraktor?

Video: Motor För En Minitraktor: Hur Väljer Man En Tvåcylindrig UD Med Växellåda Och Koppling? Hur Sätter Man Den På En Minitraktor?
Video: минитрактор своими руками , небольшая часть сборки 2024, Maj
Motor För En Minitraktor: Hur Väljer Man En Tvåcylindrig UD Med Växellåda Och Koppling? Hur Sätter Man Den På En Minitraktor?
Motor För En Minitraktor: Hur Väljer Man En Tvåcylindrig UD Med Växellåda Och Koppling? Hur Sätter Man Den På En Minitraktor?
Anonim

Motorn är "hjärta" i alla tekniska enheter, den ger effektiv och fullvärdig drift av olika typer av enheter. Minitraktorer är inget undantag. Trots sin lilla storlek behöver de också en kraftfull motor för att driva dem. Det är värt att överväga mer detaljerat hur man väljer rätt motor för en minitraktor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetens funktioner

Standard på många minitraktorer innehåller följande komponenter:

  • Kraftuttag;
  • gångjärnsenhet (traditionellt är den trepunkts);
  • kassettmekanism;
  • överföring.

Det första av artiklarna på listan ger möjlighet att använda ytterligare redskap, till exempel en gräsklippare, plog, harv, hiller och andra. Tillbehör består i huvudsak av spakar i olika storlekar som gör att tillbehöret kan installeras. Tack vare kassettmekanismen kan ägaren eller användaren av minitraktorn byta ut tung utrustning, och överföringen låter dig välja den optimala hastigheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Eftersom motorn ger drift av en minitraktor, bör dess val bemötas med särskild omsorg och uppmärksamhet. Erfarna experter rekommenderar dig att studera följande designegenskaper innan du köper en enhet:

  • effekt (denna indikator mäts vanligtvis i hästkrafter);
  • cylindrarnas antal och volym;
  • fångstorlek;
  • bränsle som måste användas för tankning, liksom dess förbrukning;
  • vridmoment;
  • mängden skadliga kemikalier som släpps ut i atmosfären;
  • mått;
  • vikt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller kraft är det bättre att välja enheter vars kraft överstiger 13 hästkrafter-man tror att denna siffra är en slags gräns mellan kraftfulla och lågeffektiva minitraktorer. Men här är det värt att notera att om du inte ska arbeta med en minitraktor i konstant och intensivt läge behöver du inte en kraftfull struktur. Dessutom, med en kostnadsökning, ökar också priset på utrustning.

En lika viktig indikator är storleken på fångsten eller odlingsbredden . Markodlingshastigheten beror främst på denna parameter. Mängden grepp bör dock vara minimal om du planerar att använda minitraktorn på områden med mycket lättnad.

På tal om dimensioner, det bör noteras att om du planerar att göra vardagligt och inte för mödosamt arbete, till exempel att klippa en gräsmatta, bör du välja kompakta modeller som kommer att vara ganska mobila och mobila. Om arbetet är mer komplext måste du välja mer massiva enheter. Strukturens vikt bör inte vara mindre än ett halvt ton. Det är också viktigt att komma ihåg att det finns diesel- och bensinmotortyper.

Den mest populära bland konsumenterna är en tvåcylindrig UD med reduktionsväxel och koppling . Det är han som oftast rekommenderas att installeras av professionella ingenjörer, liksom teknikälskare. Om du dessutom har en IZH-motorcykel till ditt förfogande kan motorn för en minitraktor tas bort från den.

Dessutom står konsumenterna ofta inför problemet med att välja enheter för inhemsk och utländsk produktion. Utan tvekan är japansk eller tysk utrustning av högre kvalitet än ryska (och dyrare). Men samtidigt är det värt att komma ihåg att inhemska enheter inte på något sätt är sämre än kinesiska (och ibland till och med överträffar dem). Dessutom, när du köper en motor för en inhemskt monterad minitraktor, förlorar du problemet med att hitta rätt delar för utbyte vid driftstörningar och fel (till exempel startar det inte bra).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man installerar?

Innan motorn installeras på en fyrhjulsdriven minitraktor är det nödvändigt att montera plattformen (vanligtvis görs det med hjälp av speciella "kuddar"). Så den bakre delen av motorn måste installeras direkt på "kuddarna", och för den främre delen är det nödvändigt att förbereda en järnplattform (den kan tillverkas genom att svetsa två hörn). När denna design är klar bör du fortsätta med installationen av motorn. Så muttrarna från "kuddarna" måste gå in i hålen i motorns hörn.

Sedan ska muttrarna skruvas fast ordentligt - en sådan infästning garanterar tillförlitlighet . I grund och botten ska motorn placeras på en förberedd plattform. Därefter fästs strukturen, tillsammans med motorn och plattformen för den, på minitraktorn med ett bälte; för att undvika starka vibrationer är det nödvändigt att göra detta fäste så starkt, pålitligt och tätt som möjligt.

Viktig! Denna installationsprocess kan utföras både på en inköpt och på en hemlagad minitraktor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsregler

För att minitraktorns motor ska fungera smidigt, du måste följa sådana enkla rekommendationer och tips som:

  • använd endast högkvalitativ olja;
  • övervaka mängden vätska för kylning;
  • kontroll glödstift;
  • undvik överbelastning - med långvarigt arbete måste du ta pauser;
  • innan arbetet påbörjas måste du värma upp motorn, särskilt under den kalla årstiden;
  • följa användarvillkoren.

Rekommenderad: