DIY Trähackare (29 Bilder): Hur Man Gör Det Enligt Ritningarna Från Tvättmaskinen? Funktioner Av En Hemgjord Modell För Ett Sommarboende

Innehållsförteckning:

Video: DIY Trähackare (29 Bilder): Hur Man Gör Det Enligt Ritningarna Från Tvättmaskinen? Funktioner Av En Hemgjord Modell För Ett Sommarboende

Video: DIY Trähackare (29 Bilder): Hur Man Gör Det Enligt Ritningarna Från Tvättmaskinen? Funktioner Av En Hemgjord Modell För Ett Sommarboende
Video: Rundvandring och drömmar på vår nya gård 2024, Maj
DIY Trähackare (29 Bilder): Hur Man Gör Det Enligt Ritningarna Från Tvättmaskinen? Funktioner Av En Hemgjord Modell För Ett Sommarboende
DIY Trähackare (29 Bilder): Hur Man Gör Det Enligt Ritningarna Från Tvättmaskinen? Funktioner Av En Hemgjord Modell För Ett Sommarboende
Anonim

Efter rengöring av trädgården finns det tillräckligt med grenar, rötter och annat växtskräp. Specialförstörare gör det bästa med det, men att köpa en sådan modell i en butik kräver en betydande mängd. En bra ägare bör göra enheten på egen hand av improviserade element.

Bild
Bild

Funktioner av hemlagade modeller

Varje strimlare (både hemlagad och köpt) bör bestå av flera grundläggande komponenter:

  • en stålram på vilken alla komponenter är fixerade;
  • elektrisk eller bensinmotor;
  • skärmekanism;
  • skyddshölje;
  • huvudutrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan du inte klara dig utan ett par behållare: det bearbetade soporna läggs i det första och de resulterande chipsen lagras i det andra . Hemmagjorda modeller skiljer sig åt i skärmekanismen, och resten av elementen är desamma (endast med olika storlekar). Klippning av grenar kan utföras med 20 eller 30 cirkelsågar, som är utrustade med hårdmetallpinnar. Då kan det vara en kombination av slipade kolstålsknivar fästa på axeln. Skräp kommer att placeras i rät vinkel och hackas med knivar, varav det finns från 2 till 6 bitar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa version av kvarnen kan kallas en diskkross, i vilken grenar placeras i en vinkel på 30 till 45 grader . I detta fall är knivarna monterade på en stålcirkel som är fäst vid axeln. I mer komplexa variationer är det två axlar som roterar i synkronisering. Knivarna konvergerar vid ett tillfälle och krossar avfallet. I detta fall ska träet vikas i rät vinkel. Cirkelsågar rekommenderas för att snabbt och enkelt producera miniatyrflis från avfall. Ett aggregat som en fog är relevant vid bearbetning av tunna grenar för att få en större fraktion. Slutligen är en skivkross lämplig för att skära grenar som är mer än 5 centimeter i diameter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material och verktyg

De flesta av shredderns komponenter kan väljas bland hushållsartiklar. Till exempel är ramen perfekt monterad av metallhörn, kanal och rör. Elmotorn köps som regel eller tas från en minitraktor. Fräsen som används måste nödvändigtvis ha stora tänder, och cirkelsågarna måste ha en diameter på 100 till 200 millimeter. Om arbetet sker med axeln, köps drevet i ett par bitar, detsamma gäller remskivan, liksom själva axeln - det borde finnas två av dem. Knivar kan tillverkas av bilfjädrar om du har en fräs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från verktygen är det värt att förbereda en perforator, skiftnycklar, en slipmaskin, samt en svetsanordning och en uppsättning fästelement.

Hur man gör en chopper med egna händer?

För att göra din egen chopper för att ge måste du följa ett genomtänkt schema. Först bestäms den optimala designen, som till exempel kan variera beroende på avfallets storlek - om det kommer att vara små grenar eller stora träbitar. Valet av design beror på befälhavarens behov och på vilken typ av avfall han måste bearbeta. Naturligtvis görs ritningar i detta skede.

Bild
Bild

Du bör välja motorn och bestämma om den ska vara elektrisk eller bensin . Bensinmotorn är kraftfullare och lämpar sig för bearbetning av stort virke. Eftersom den inte är knuten till ett eluttag är den lätt att transportera runt på platsen, men själva enheten är ganska tung. Elmotorn är svagare och dess funktion är direkt beroende av kabelns längd. Fördelarna med enheten inkluderar emellertid dess låga vikt. Delar som kräver en svarv för tillverkning är gjorda av proffs, och resten väljs helt enkelt från de material som finns på gården.

Bild
Bild

Ingen rivare klarar sig utan ram . Det är mest bekvämt att göra det från rör och hörn. Konstruktionens höjd bör väljas beroende på höjden på den person som oftast kommer att använda enheten. Den rekommenderade bredden är 500 millimeter och kan vara valfri längd. Den nödvändiga styvheten hos ramen kan ges om ett tvärelement är monterat mellan stolparna. Slutligen rekommenderar experter att du lägger till hjul och ett handtag på enheten, vilket kommer att göra användningen bekvämare.

Bild
Bild

Efter att ramen är monterad kommer drivenheten, skärdelarna och remdrivningen att installeras. Slutligen monteras ett skyddshölje och behållare för avfall och resulterande sågspån. Förresten anses remdrivningen vara den mest prisvärda och säkraste att använda. Om bältet glider av under intensivt arbete kommer detta att hända utan några negativa konsekvenser.

Drivkraften avgör hur tjocka träbitarna kan bearbetas . Den rekommenderade motoreffekten varierar från 2,5 till 3,5 kilowatt. Om makuleringsaggregatet är monterat för bearbetning av gräs och knop, är en enhet med en kapacitet på 1,5 kilowatt också lämplig. Bearbetning av grenar med en diameter på 2 centimeter kan ske med en motor vars effekt varierar från 1,3 till 1,5 kilowatt. En sådan motor kan tas bort från en dammsugare, kvarn eller till och med en borrmaskin.

Bild
Bild

Skräp, vars tjocklek når 4 centimeter, kräver användning av en motor, vars effekt ligger i intervallet 3 till 4 kilowatt. Enheten kan tas från cirkuläret, i detta fall rekommenderas att låna ramen från den senare. Om grenarnas tjocklek når så mycket som 15 centimeter, bör bearbetningen utföras med minst 6 kilowatt motor. Bensinmotorns prestanda varierar från 5 till 6 hästkrafter, vilket är typiskt för enheter tagna från motoblock eller minitraktorer. Det finns inget behov av alltför hög effekt vid tillverkning av en krossare.

Bild
Bild

Dessutom är det viktigt att se till att bladaxeln roterar med 1500 varv / min. Förresten, när det gäller en enhet med huggknivar kan du lita på ritningen av skäraxeln för skarven. Vi måste dock ändra axlarnas diametrar genom att trycka på lagren. Arbetsdelens bredd kan reduceras till 100 millimeter.

För att skapa en skivkvarn behöver du en motor, rör, en metallplåt, vars tjocklek är 5 millimeter, en borrmaskin och skiftnycklar. Det är bättre att välja knivar köpta av härdat stål, vars skapande är svårt på egen hand på grund av behovet av att använda en smedja. I detta fall kan ett rör användas som stöd . En skiva med en diameter på 40 centimeter bildas av metallen, hål görs i den för axeln och knivarna. Därefter är skivan monterad på axeln och ansluten till motorn. I slutskedet installeras grenfacket.

Bild
Bild

Kraftfulla tjocka grenar kan endast bearbetas med en tvåaxlad rivare . Dess skapande börjar med det faktum att två centrerade axlar är monterade på en ram placerad vertikalt. Varje axel måste vara utrustad med avtagbara knivar. Antalet knivar avgör hur små chipsen är. En självtillverkad enhet kommer att kunna slipa grenar upp till 8 centimeter tjocka.

Bild
Bild

Tillverkning av en krossare är också möjlig från hushållsapparater som redan har blivit föråldrade . Det enda kravet i detta fall är närvaron av en fungerande motor, som kompletteras med de nödvändiga delarna. Närvaron av en fungerande kvarn kommer att förenkla denna uppgift avsevärt. Det räcker med att plocka upp en stor behållare och göra ett hål från botten genom vilken slipkvarnens axel passerar. Kniven monteras upptill och fixeras noggrant. Det är viktigt att skärbladet under drift inte vidrör väggarna i behållaren som används. Hackning av grenar bör utföras med den bulgariska maskinens minsta hastighet.

Bild
Bild

Knut- och gräsförstöraren har sina egna detaljer. Istället för kraftfulla pinnar räcker det med en enhet som liknar en kålförstörare. Själva skärstrukturen kan placeras antingen i en hink eller i en gammal panna eller i en låda svetsad av stålplåt. Delar från ventilationssystem är också lämpliga för detta. En sådan strimlare kommer att vara lätt och mycket bekväm att bära.

Bild
Bild

Från tvättmaskinen

Det är ganska bekvämt att skapa en enkelaxel från en gammal tvättmaskin. I det här fallet är det första steget att demontera aktivatorn, och motoraxeln är utrustad med en kniv. Det är viktigt att klippaggregatets storlek är mindre än tankens diameter. Ett hål skärs i den nedre delen av enheten genom vilken chipsen kommer att falla in i det bifogade höljet. Funktionsprincipen för en hemmagjord enhet påminner något om en apparat för malning av kaffebönor.

Bild
Bild

Från cirkelsågar

Den enklaste strimlaren är gjord av cirkelsågar. För att skapa det är det nödvändigt att köpa från 20 till 25 cirkelsågar utrustade med spetsar från hårda legeringar. Knivarna är monterade på en axel, och mellan dem är brickor fixerade, vars diameter är lika med ett par centimeter. Tjockleken på den senare ligger i intervallet från 7 till 10 millimeter . Skärbladets längd kommer i detta fall att vara lika med 8 centimeter. Det är viktigt att tänderna på intilliggande skivor är diagonalt i förhållande till varandra, men inte i något fall på en rak linje. Efter att skäranordningen med lager är fixerad på ramen kan du montera motorn, dra åt kedjan och göra en behållare i vilken grenarna ska vikas.

Bild
Bild

Ramen är monterad från ett hörn och rör eller en kanal, och ett speciellt stativ för en elmotor är gjord nedan . Det är värt att ta hand om dess rörlighet för att vid behov justera drivremens skick. På tvärelementen är stöd för kullager gjorda för att säkra axeln. Det är absolut nödvändigt att säkerställa parallelliteten hos motorns axlar och själva axeln. Behållaren i vilken grenarna ska slipas direkt måste vara tillverkat av ett slitstarkt material som inte kommer att lida när träbitar skär in i dess väggar.

Bild
Bild

Experter rekommenderar att du dessutom tänker på stödplattan som grenarna vilar på under proceduren. Denna passiva kniv bör göras transformerbar för att kunna producera chips i olika storlekar . Till exempel kan stora bitar från avfall användas för att värma en spis, och små bitar kan läggas till kompost. Förresten, när fruktträdets grenar passerar genom strimlaren rekommenderas det att inte blanda dem med annat avfall. Sten- och pomefruktsorter bearbetas också separat. Resultatet är flera utmärkta bränslen för rökhuset som skiljer sig åt i doft.

Bild
Bild

Vi får inte glömma kapaciteten där grenarna ska läggas. En förutsättning är att djupet i uttaget överstiger längden på handen på den person som använder det. Om denna del är gjord på rätt sätt, skyddar den inte bara en person från skador, utan låter dig också lägga avfall i rätt vinkel.

Från den bakomliggande traktorn

För att förvandla en gammal bakomliggande traktor till en hackanordning behöver du, förutom huvuddelen, knivar, en axel från en elektrisk hyvel, en kanal och ett lager samt plåtmaterial. Arbetet kommer att utföras med hjälp av en svetsmaskin, en hammare med en slipmaskin, en borr och en uppsättning nycklar. En kanal används som bas, på vilken axeln, remskivan och skärbladet är monterade. Därefter fästs en metallbunker i strimlaren för att ta emot avfall, allt fixas på den bakomliggande traktorn.

Rekommenderad: