Björkkvast: Beskrivning Av Modellen Utan Handtag För Rengöring Av Territoriet. Är Hon Bra På Att Sopa Skräp? Kännetecken För Modeller Från Olika Tillverkare

Innehållsförteckning:

Video: Björkkvast: Beskrivning Av Modellen Utan Handtag För Rengöring Av Territoriet. Är Hon Bra På Att Sopa Skräp? Kännetecken För Modeller Från Olika Tillverkare

Video: Björkkvast: Beskrivning Av Modellen Utan Handtag För Rengöring Av Territoriet. Är Hon Bra På Att Sopa Skräp? Kännetecken För Modeller Från Olika Tillverkare
Video: Plastic Sweeping & Floor Cleaning Brush 2024, Maj
Björkkvast: Beskrivning Av Modellen Utan Handtag För Rengöring Av Territoriet. Är Hon Bra På Att Sopa Skräp? Kännetecken För Modeller Från Olika Tillverkare
Björkkvast: Beskrivning Av Modellen Utan Handtag För Rengöring Av Territoriet. Är Hon Bra På Att Sopa Skräp? Kännetecken För Modeller Från Olika Tillverkare
Anonim

Att rengöra området runt en byggnad kräver specialutrustning och kvasten brukar tänka på först. Det låter dig effektivt rengöra en webbplats från alla områden. Visst, nu finns det moderna sopmaskiner, men det är svårt att föreställa sig en vanlig vaktmästare eller bara en arbetare med den. De kommer snarare att vara beväpnade med en vanlig björkdamm. Och det finns helt logiska förklaringar till detta, som vi kommer att överväga vidare.

Bild
Bild

Särdrag

En kvast består av kvistar bundna ihop och planterade på ett handtag. Egentligen är kvastens botten en mycket vanlig kvast gjord av björkkvistar. Men det är bekvämt att använda dem bara hemma.

Utomhus krävs en längre, robustare pinne för att hantera skräp mer bekvämt.

Bild
Bild

Kvastar kan vara av två typer

Trä - när alla kvastens komponenter är av trä. Enligt GOST, godkänt redan i sovjettiden, kan ett beläggningskvasthandtag tillverkas antingen av björk eller av barrträ.

Bild
Bild

Kombinerad - när björkkvistar används på själva paniken och handtaget kan vara av plast eller metall. Huvudsaken är att den nedre delen är naturlig. Det är inte förbjudet att använda andra träd eller buskar än björk. Men det är med björk som många vidskepelser och tecken associeras. Deras efterlevnad garanterade attraktion av goda krafter. Dessutom är det ekonomiskt motiverat, eftersom det är detta träd som ofta kan hittas inte bara i den närliggande skogen, utan också i alla bosättningar.

Bild
Bild

En björkkvast är utformad för utomhusarbete, i grovkök, på en byggarbetsplats, en gård, i en trädgård. I allmänhet är tillämpningsområdet ganska brett.

Med hjälp av en kvast kan du ta bort skräp utom synhåll - naturligt, industriellt, hushåll.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Björkkvasten har många positiva egenskaper och det är de som förklarar populariteten för denna produkt.

Styrka . Grenarna på detta träd är ganska motståndskraftiga, så de bryts inte när de pressas. Dessutom anses björkved vara ett av de starkaste. En sådan kvast tål konstant och intensivt arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Pålitlighet . Ett liknande verktyg kan användas när som helst på året: det är bekvämt att sopa snövägar med en kvast, sopa vattenpölar och samla nedfallna löv.
  • Bekvämlighet . Ursprungligen är den nedre delen av kvasten ganska stel, men under arbetets gång böjer den sig och tar den mest bekväma positionen. Björkstjälken är slät, glider inte, det är trevligt att hålla den i händerna även under den kalla årstiden.
Bild
Bild
  • Tillgänglighet . Det är förknippat med råvarukostnaden och låga monteringskostnader, eftersom denna operation är enkel och inte kräver deltagande av en kvalificerad arbetskraft.
  • Variabilitet . Stavarna och stjälken kan förkortas och därigenom anpassas verktyget för en specifik person, och det är mycket enkelt att göra.
  • Möjligheten att göra en kvast med egna händer , eftersom materialet nästan alltid finns till hands och själva skapandeprocessen inte kräver ansträngning.
  • Miljövänlighet . Alla delar av verktyget är biologiskt nedbrytbara och lätt återvinningsbara.
Bild
Bild

Förutom det positiva finns det också negativa drag. Den röriga skörden av kvistar och fälla unga träd för sticklingar är skadligt för naturen. Livslängden för verkligt högkvalitativa syntetiska material (plast) är längre. Dessutom är en gatukvast inte kapabel att sopa små skräp väl eller kräver en viss skicklighet för detta. Naturligtvis, för små skräp, kan du ta kvistarna tillsammans med bladen - då har han inte chansen.

Men med tiden kommer bladen att torka och flyga runt, arbetet kommer att bli svårare.

Bild
Bild

Egentligen är kvaststickan utformad för att sopa upp större avfall, men på gatan är detta inte så kritiskt. Som du kan se finns det få nackdelar och ännu fler fördelar. Valet är ditt.

Modeller

Du kan köpa en björkkvast i hårdvara eller andra butiker som säljer trädgårds- och hushållsverktyg. På nätverket kan du hitta många webbplatser med samma namn som erbjuder liknande produkter. Enligt det presenterade sortimentet kan man skilja flera modeller beroende på stavlängden och tjockleken på deras buntar:

  • ekonomi;
  • standard;
  • premie.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kvaliteten på paniklarna är uppenbar, att döma av deras namn . Ju högre kvalitet, desto längre och tjockare blir bunten. Tillverkarnas priser varierar, men för köpare som köper i bulk kommer priset att vara lägre än detaljhandelspriset, så organisationer har en fördel i detta.

En kvast tillverkad i enlighet med GOST ska ha en diameter på 8 cm. Stavarnas längd är 60 cm. I alla fall är det mycket lättare att köpa en färdig kvast än att vänta på säsongen, skörda stavarna och göra allt själv. Ett trähandtag 1, 2 m långt kan köpas separat, kostnaden är högst 50 rubel. Kvasten kommer att kosta samma sak.

Bild
Bild

Valet av en kvast beror på metoden och villkoren för dess användning. För att sopa ett stort område behöver du en modell med större diameter och längd, eftersom mer kraft måste appliceras på kvasten. Men arbetet kommer också att gå snabbare och bättre.

För att rengöra ett litet område som ett garage behöver du en liten borste. Som en sista utväg kan det förbättras - demontera och lägg till det antal stavar som krävs.

När du väljer måste du titta på förekomsten av defekter - verktygets livslängd beror på deras frånvaro.

En viktig faktor är fästningens kvalitet - både stavarna mot varandra och kvasten till handtaget. I en rutin som att städa, spelar alla små saker roll.

Rekommenderad: