Fiskars Snöspade: Applikationsfunktioner För Snöskovlar För Bilar. Egenskaper Hos Lättviktsmodeller I Längderna 53 Och 130 Cm

Innehållsförteckning:

Video: Fiskars Snöspade: Applikationsfunktioner För Snöskovlar För Bilar. Egenskaper Hos Lättviktsmodeller I Längderna 53 Och 130 Cm

Video: Fiskars Snöspade: Applikationsfunktioner För Snöskovlar För Bilar. Egenskaper Hos Lättviktsmodeller I Längderna 53 Och 130 Cm
Video: Elektrisk snöskyffel Cotech - Gör det enklare för dig att skotta bort snön. 2024, April
Fiskars Snöspade: Applikationsfunktioner För Snöskovlar För Bilar. Egenskaper Hos Lättviktsmodeller I Längderna 53 Och 130 Cm
Fiskars Snöspade: Applikationsfunktioner För Snöskovlar För Bilar. Egenskaper Hos Lättviktsmodeller I Längderna 53 Och 130 Cm
Anonim

När vintern börjar börjar många tänka på snödrivor, enorma snödrivor och följaktligen på att köpa snöskovlar. Fiskars produkter är kända över hela världen för den höga kvaliteten på deras rengöringsutrustning, som är lämpliga för både professionell och hushålls snöröjning samt för rengöring av bilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om tillverkaren

Fiskars är ett varumärke med en historia som sträcker sig över hundratals år. Företaget grundades 1649. Då regerade svenskarna på Finlands territorium i strävan att utveckla så mycket mark som möjligt, det var den svenska drottningen som skapade en liten bosättning vid namn Fiskari i södra landet. Denna plats var rik på järnmalmsfyndigheter, och därför bildades ett järnförädlingsföretag där.

Företaget ändrade ofta sin verksamhetsriktning, och under andra halvan av förra seklet uppnådde företaget världs erkännande tack vare starten av produktionen av jordbruksredskap. Sortimentet av produkter är mycket brett och snöröjningsutrustning anses vara en av de mest populära föremålen.

Bild
Bild

Särdrag

Fiskars varumärkesinventarier tillverkas i Finland. Detta land är känt för det faktum att de här inte bara mycket snabbt kan hantera snödrivor, utan också kan göra det utan att skada hälsan. Det är därför produkterna från detta märke väljs av konsumenter i många europeiska länder, liksom i Kanada och Amerika.

Fiskars sortiment inkluderar spade spadar samt skrapor och komplett utrustning för bilägare och resenärer . Finska teknologer har utvecklat en revolutionerande teknik i sin bransch, som möjliggör förstärkning av arbetsskopan: speciella stålstavar löds inuti skopan som bildar förstyvningsribbor. I detta fall är änden inramad runt kanterna med ett metallblad, på grund av vilket livslängden för ett sådant verktyg är tre gånger längre än de vanliga plastverktygen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallstavar ökar skopans motståndskraft och förhindrar nötning. De modernaste Fiskars -spadarna är gjorda av kompositstål och aluminium, de är inte känsliga för rost, de är mycket lätta, men ganska täta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spadehandtag kan vara av trä, men är oftare gjorda av tunnväggiga aluminiumrör.

Bild
Bild

Ett karakteristiskt drag hos Fiskars är att alla spadeaxlar är utrustade med polypropenhalkskydd , detta förhindrar att dina händer glider på det våta handtaget. Dessutom är det här materialet behagligt för händerna, så att du kan arbeta med en spade utan handskar även i de allvarligaste frosten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

De flesta av Fiskars utbud av spadar representeras av fordonsspadar, som är nödvändiga för alla fordonsägare. En sådan spade låter dig ta bort glaset med snö och is på några minuter; den utmärks av sina små dimensioner, låg vikt, kompakthet och ergonomi. Verktyget är mycket lätt att använda, så även kvinnor och äldre kan enkelt använda det. Skopan av sådana spadar är gjord av aluminiumlegeringar, så en ganska stor snögångning kan tillhandahållas åt gången.

Det är anmärkningsvärt att det är bekvämt att arbeta med sådan snöutrustning även på våren, när våt snö inte fastnar vid spaden

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket olika spadar används för att rengöra tak och gårdar . Arbetsdelen av sådana verktyg är tillverkad av polypropylen och förstärkt med stålförstärkning, tack vare vilket skopan inte böjer sig även under den starkaste mekaniska belastningen.

Spadehandtagen är gjorda av aluminiumlegeringar och har en speciell plastbeläggning som förhindrar glidning. Längden på sådana spadar är 130-160 cm, medan modellerna är mycket lätta och bekväma att använda. Förresten, spadar av detta märke passar inte bara för att rensa snö, utan också för att ladda olika bulkmaterial, till exempel spannmål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigt: Fiskars snöskott rekommenderas inte för arbete med krossad sten, grus, asfaltflis, sten och kol.

Populära modeller

På den ryska marknaden representeras finska Fiskars -spadar av ett ganska brett utbud av olika modeller.

Låt oss bo på de mest efterfrågade

Fiskars Snow Light Snow Pusher (143060) . Skopan och handtaget på detta verktyg är gjorda av aluminiumlegering. Handtaget är ergonomiskt, har en halkskyddad beläggning av polymermaterial som på ett tillförlitligt sätt skyddar händerna mot allvarliga frostskador.

Verktyget är utformat för effektiv rengöring av gården och taket, längden är cirka 162 cm och vikten är 1,7 kg.

Skopan har inte förmågan att hålla sig till våt snö.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fiskars SnowXpert (141001) . Detta är en riktig försäljningshit. Skopan är tillverkad av polypropen med stålförstärkning, kanten är utrustad med en metallram, tack vare vilken bladet på ett tillförlitligt sätt skyddar plasten från snabb förstörelse när den kommer i kontakt med is.

Skopans bredd är 36 cm.

Handtaget är tillverkat av extra starkt aluminium med en plastbeläggning; ett ergonomiskt handtag är fäst vid dess ände, vilket ger ett ganska fysiologiskt grepp med en borste.

Handtagets längd - 131 cm, vikt - 1,5 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Verktyget är optimalt för kvinnor, liksom för personer med nedsatt hälsa och ungdomar.

Fiskars Snow Light (141020) . Detta är en bilspade som är kompakt i storlek. Det är bra att ta det på resor och resor.

Vikten på inventariet är bara 0,75 kg, skoveldelens bredd är 25 cm - den här storleken räcker för att snabbt och enkelt släppa en fast bil från "snögånget".

Handtaget förkortas, dess längd är 71,5 cm, i slutet kompletteras det med ett D-format handtag för det mest bekväma greppet.

Den här skopan böjs eller går inte sönder även när isskorpan tas bort, medan handtaget har en halkskyddande beläggning, så att du kan arbeta även utan vantar, utan rädsla för att få svåra frostskador på lemmarna.

Bild
Bild

Fiskars SnowXpert . Ett karakteristiskt drag hos modellen är den ökade storleken på skopdelen, skopbredden är 53 cm. Tack vare denna designfunktion kan mer snö fångas i ett pass än med någon annan Fiskars -modell.

Skopan är tillverkad av polypropen, arbetsbladet i kanterna skyddas av ett stålblad och förstärks med metallförstärkare. Handtaget är aluminium och handtaget är ergonomiskt. Antislipbeläggningen är gjord av ganska mjuk polypropen.

Längden på sådan utrustning är 152 cm och vikten är 1,6 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fiskars SnowXpert (143001) . Detta är en modell av snö lätta bilspadar, som är mycket hållbar. Sådan utrustning är gjord av en sammansatt legering, och kanten är gjord av rostfritt stål, vilket gör att du effektivt kan slå ner även de mest täta isuppbyggnaderna.

Ett särdrag hos handtaget är det T-formade handtaget, tack vare vilket verktyget kan leverera ganska skarpa slag även på det mest isiga snögolvet.

Handtaget är tillverkat av polyamid, som kännetecknas av höga värmebesparande egenskaper, styrka och låg vikt. Vikten av ett sådant blad är bara 52 g, och längden är 63 cm, skopdelen är ganska bred - 22 cm i längd, vilket gör det möjligt att rensa snö snabbt och effektivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fiskars SnowXpert Roller (143011) . Det är snarare inte en spade, utan en handskrapa. Arbetsytans bredd är 65 cm, vilket gör det möjligt att ge ett ganska stort grepp om snöbädden i ett pass. Skopan är gjord av plast och förstärkt med starka järnförstärkare.

Handtaget är aluminium, med ett lager av polypropylenspray, vilket helt eliminerar kontakt mellan handflator och metall. Det finns ett bekvämt handgrepp i slutet av handtaget.

Skovlens längd är 176 cm och vikten är 1,7 kg.

Bild
Bild

Fiskars SnowXpert Spade Vit Solid (141002) . Detta är en av de mest ergonomiska modellerna som finns i en vit nyans.

Skopan är polypropen, förstärkt med fyra förstyvningar gjorda av metallstänger. Bredden på rengöringsbladet är 35 cm, spadens längd är 131 cm och produktens vikt överstiger inte 1,4 kg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips

Sammanfattningsvis några rekommendationer för att rensa området från snödrifter.

  • Välj andningsbara och mycket lätta kläder för utomhusbruk samt stövlar med tunga, halkfria sulor.
  • Gör lite uppvärmning innan arbetet påbörjas, musklerna ska vara väl uppvärmda. Annars kan du varken gå upp ur sängen eller vända på morgonen.
  • Verktyget bör väljas så att det passar dina fysiska egenskaper i både längd och vikt.
  • Utöka din styrka så ekonomiskt som möjligt - snön ska inte överföras från en plats till en annan, utan kastas i en snödriva. Om du fortfarande behöver bära den, bör detta göras enligt reglerna-benen är placerade axelbredd från varandra, medan knäna hålls halvböjda och ryggen är rak, spaden måste lyftas medan den räcker ut kroppen.
  • Snö bör inte kastas över axeln, liksom i olika riktningar - alla dessa åtgärder kräver ytterligare varv i kroppen, vilket ofta leder till skada på ledband och muskler.

Rekommenderad: