Fubag -motorpumpar: Egenskaper Hos Modellerna PG 950T Och PG 1300T, PG 1000T Och PG 600, PTH 1000T Och PG 1800T, Bruksanvisning För Motorpumpar För Kraftigt Förorenat Vatten

Innehållsförteckning:

Video: Fubag -motorpumpar: Egenskaper Hos Modellerna PG 950T Och PG 1300T, PG 1000T Och PG 600, PTH 1000T Och PG 1800T, Bruksanvisning För Motorpumpar För Kraftigt Förorenat Vatten

Video: Fubag -motorpumpar: Egenskaper Hos Modellerna PG 950T Och PG 1300T, PG 1000T Och PG 600, PTH 1000T Och PG 1800T, Bruksanvisning För Motorpumpar För Kraftigt Förorenat Vatten
Video: Biggest pump in the world 2024, April
Fubag -motorpumpar: Egenskaper Hos Modellerna PG 950T Och PG 1300T, PG 1000T Och PG 600, PTH 1000T Och PG 1800T, Bruksanvisning För Motorpumpar För Kraftigt Förorenat Vatten
Fubag -motorpumpar: Egenskaper Hos Modellerna PG 950T Och PG 1300T, PG 1000T Och PG 600, PTH 1000T Och PG 1800T, Bruksanvisning För Motorpumpar För Kraftigt Förorenat Vatten
Anonim

Fubag-motorpumpen är en självpumpande vattenpump som drivs av en förbränningsmotor. Den är avsedd att leverera, flytta, pumpa vatten med olika föroreningsnivåer. Fubag -motorpumpar kan användas i enskilt jordbruk och industriell produktion. De används för tömning av källare och brunnar, bevattning och som brandpump. Bensinmotorn (ICE) gör det möjligt att klara sig utan elektrisk energi.

Bild
Bild

Enhetens princip

Driften av denna enhet utförs på detta sätt: förbränningsmotorn driver pumphjulet (pumphjulet, pumphjulet) eller membranet (membranet) på vattenpumpen. Som ett resultat bildas ett vakuumtryck (vakuum), under påverkan av vilket det flytande mediet kommer in i sughylsan och sedan skjuts ut i det yttre utloppsröret.

På grund av närvaron av en separat motor beror motorpumparnas funktionalitet inte på externa energibärare (elnät, gasledning). Detta gör det möjligt att använda dem för att utföra alla typer av operationer: bevattning, vattentillförsel till strukturer, pumpning av vatten från brunnar, brandsläckning och för behandling av hushållsavloppsvatten (avloppsgropar).

Driftområdet för den elektriska pumpen begränsas av matningsledningens längd, därför kan den endast användas fullt ut inom gränserna för ett förortsområde.

Oavsett dess låga vikt och storlek är motorpumpen utrustad med hög produktivitet . Den kan leverera vatten över avstånd mätt med mer än hundra meter.

Bild
Bild

Specifikationer

Fubags motorpumpar är slitstarka. Cylindern och vevaxeln är tillverkade av värmebeständigt stål. Den överväldigande majoriteten av modifieringarna är utrustade med en förstärkt ram som garanterar skydd av arbetskomponenter från skador och som inte tillåter enheten att röra sig från vibrationer som uppstår under motordrift. En speciell oljesticka finns för att bestämma oljenivån. Den är ansluten direkt till pumpkroppen och är mycket svår att tappa. Utbytbara filtreringsanordningar förinstallerade i systemen skyddar enheten från inträngande av smuts och fasta partiklar. Ringreparationssatser, tätningskörtlar, allt detta kan köpas utan problem.

De viktigaste pumpparametrarna är:

  1. kapacitet (mätt i liter vätska som pumpas över på 60 sekunder);
  2. lyfthöjd eller tryck;
  3. djupet från vilket pumpen kan höja vatten.

Utöver dem täcker bruksanvisningen diametrarna på hålen vid motorpumpens in- och utlopp samt motoreffekten i kW.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en enhet är det nödvändigt att inte bara veta vätskemediets sugdjup, utan också det maximala avstånd till vilket det kan leverera det i horisontellt läge. Här kommer ett enkelt förhållande för att stödja konsumenten. Det står att 1 meter vattenuppgång motsvarar 10 meters rörelse i horisontellt läge. Genom att känna till din egen webbplats, källans djup och avståndet till den är det väldigt enkelt att ställa in motorpumpens grundparametrar.

Bränsleförbrukningen är en annan viktig parameter för anpassningen . För hushållspumpar med låg produktivitet överstiger den inte två liter, och för modifieringar med hög produktivitet kan den nå 4-5 liter per timme.

Två typer av pumpar är installerade på pumparna: membran och centrifugal. Centrifugalpumpar kan endast användas med rent eller lätt förorenat vatten. Däremot är membranpumpar konstruerade för att hantera viskösa och smutsiga vätskor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

Låt oss titta närmare på de olika modifieringarna av detta märke.

Fubag PG 600

Ett kraftfullt exemplar. Designad främst för rent vatten, men också för pumpning av vatten med en liten närvaro av slipande och upphängda element. Kommer att vara en bra hjälpare i trädgården - bevattning av grödor, byte av vatten i poolen, fyllning av behållare, dränering av en konstgjord reservoar.

Egenskaper:

  • 4-taktsmotor som knappt hörs;
  • mekaniska tätningar speciellt för långvarig drift;
  • utrustad med ett extra filterelement för preliminär vattenrening;
  • slitstarkt hus och pumphjul;
  • kräver anslutning av 5 cm rör;
  • rymlig bränsletank;
  • järnram för installation på ojämna byggarbetsplatser och under transport.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fubag PTH 1000T

Pumpen är konstruerad för mycket smutsigt vatten, med inneslutningar av slipande partiklar upp till 25 millimeter. Perfekt för svåra förhållanden, till exempel för bygg- och installationsarbete.

Utrustad med den beprövade och högteknologiska Honda OHV-motorn garanterar den hög tillförlitlighet och förmåga att fungera under svåra förhållanden på de mest utmanande områdena.

Särdrag:

  • pålitlig OHV Honda GX -motor;
  • pumphjulet och volutan är gjorda av högkvalitativt gjutjärn;
  • pålitliga mekaniska tätningar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fubag PTH 1000T ST

Kraftfull och pålitlig enhet för pumpning av lätt förorenat vatten med tillsatser av slipande element upp till 8 millimeter. Utmärkt kontroll över dränering av konstruktionsdiken, lämplig för jordbruksbruk.

Positiva drag:

  • beprövade och moderna OHV Honda GX -motorer;
  • pumphjul och pumpvolut av gjutjärn med tillsats av sfäroid grafit;
  • ändtätningar av kiselkarbid;
  • liten massa i syntesen med förbättrade driftsegenskaper;
  • förstärkt ramstruktur;
  • brett användningsområde på grund av hög effektivitet.
Bild
Bild

PG 900 T

Pump konstruerad för mycket förorenat vatten. Det transporterar perfekt vatten med stora mekaniska föroreningar (upp till 2,5 centimeter i diameter), kräver inget särskilt underhåll och är oöverträffad i funktionalitet. Dränering, vattning, dricksvattenförsörjning, brandbekämpning och reparation och byggnadsarbeten.

Fördelar:

  • originalsammansättning av material - gjutjärn, aluminiumlegering och cermet i en produkt;
  • en starter av manuell typ förenklar att slå på enheten;
  • Installerad på 8 cm rör för snabb vattenöverföring;
  • tyst.
Bild
Bild

PG 950T

Ytterligare en intressant Fubag -pump för förorenat vatten. Genererar mycket kraft, vilket är tillräckligt för högkvalitativt utförande av svåra uppgifter. Tillåter 3 cm partiklar i vätska. Det används i byggbranschen, i jordbrukssektorn, dessutom i arbetet med bostäder och kommunala tjänster och för att bekämpa bränder.

Egenskaper:

  • utrustad med en ekonomisk självtillverkad F170 OHV-motor;
  • manuell start;
  • en pålitlig svetsad ram som skyddar pumpen och förbränningsmotorn från skador och gör det möjligt att installera enheten på en mängd olika plan;
  • gjutjärnshjul, som inte utsätts för rostbildning.
Bild
Bild
Bild
Bild

PG 1000

En produktiv modifiering som används i den nationella ekonomin. Det tar inte mycket plats, det är enkelt och enkelt att transportera.

Särdrag:

  • 4-taktsmotor, driver upp till en m3 vätska genom sig själv på 60 sekunder;
  • arbetselement i kontakt med vätska av gjutjärn;
  • slitstark ändkoppling.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fubag PG 1000T

Designad för användning med mycket förorenat vatten som innehåller slipande partiklar upp till 25 millimeter stora. Pumpen är perfekt för svåra arbetsförhållanden, till exempel för konstruktion. På grund av sitt höga huvud kan den användas för sådana typer av arbeten som att transportera vätska över en lång sträcka eller höjd.

Bild
Bild

PG 1300T

Dess arbetsspecifikation är mycket smutsigt vatten. Den har en originaldesign när det gäller material och arbetsmekanismer, för vilka reservdelar kan hittas när som helst.

Av proffsen:

  • gjutjärnskropp och pumphjul;
  • märkesmotor från detta märke;
  • komplett med installationssats;
  • nästan dubbelt så mycket bränsletankens kapacitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

PG 1800 T

Den nya ledaren inom lerpumpning - kan kontinuerligt pumpa lera med en hastighet av 1800 liter per minut. Lämplig för olika arbeten på en byggarbetsplats, i en by, i nödsituationer.

Särdrag:

  • pålitlig OHV-motor Fubag;
  • pumphjul och pumpvolut av hållbart gjutjärn;
  • mekaniska tätningar av slitstarka material.

Rekommenderad: