Odlare "Neva": Egenskaper Hos Motorodlare. Egenskaper För Modellerna MK-200, MK-100-07 Och MK-70. Ägarrecensioner

Innehållsförteckning:

Video: Odlare "Neva": Egenskaper Hos Motorodlare. Egenskaper För Modellerna MK-200, MK-100-07 Och MK-70. Ägarrecensioner

Video: Odlare "Neva": Egenskaper Hos Motorodlare. Egenskaper För Modellerna MK-200, MK-100-07 Och MK-70. Ägarrecensioner
Video: Mehmet Kemiksiz | Su Kasidesi | Hicaz Naat Saçma Ey Göz | Fuzuli | Gel 2024, Mars
Odlare "Neva": Egenskaper Hos Motorodlare. Egenskaper För Modellerna MK-200, MK-100-07 Och MK-70. Ägarrecensioner
Odlare "Neva": Egenskaper Hos Motorodlare. Egenskaper För Modellerna MK-200, MK-100-07 Och MK-70. Ägarrecensioner
Anonim

Motorkultivatorer "Neva" är pålitliga assistenter för sommarboende och bönder. Sådana hållbara enheter används inte bara för markodling, utan också för andra typer av arbete. Vi kommer att överväga designfunktionerna för en sådan teknik och dess tillämpningsområde.

Bild
Bild

Funktioner och enhet

Motordrivna "Neva" är utrustade med bensinmotorer från världstillverkare (Honda, Subaru, Robin-Subaru, Briggs & Stratton) med en kapacitet på upp till 7 liter. med. tack vare vilka olika bilagor sätts igång, vilket underlättar bearbetningen av hårda jordar och jordar med hög komplexitet i trädgården eller i trädgården. Att odla jord, klippa hö, transportera varor eller utföra andra typer av arbete, olika redskap kan installeras på kultivatorn: plogar, kullar, potatisgrävare, släphjul, hjul, vagnar, gräsklippare, klippare för jordbearbetning och liknande. Användningen av en kultivator för agrotekniskt arbete kommer att vara mycket motiverat vid omgivningstemperaturer på -5 -+40 C (även om det finns recensioner från ägare som hävdar att de arbetade med Neva -kultivatorer vid temperaturer på -30 C).

Bild
Bild

Den kompletta anordningen för Neva motorkultivatorer visas i följande diagram

1 - Mutter 3301A -10, 2 - Bricka 10 -Fos. ox., 3 - Pin, 4 - Bolt 10-70 -Ts, 5 - Wheel, 6 - Wing, 7 - Propp, 8 - Mutter 8 -Ts, 9 - Bricka 8 -Fos. ox, 10 - förgasare, 11 - bult 8-50 -ts, 12 - bult 8-44 -ts, 13 - gaskabel, 14 - planka, 15 - styrning, 16 - örhänge, 17 - kedja, 18 - stång, 19 - Bult 8-18 -C, 20 - Bar, 21 - Bricka 0, 5-20-35 -C, 22 - Hölje, 23 - King pin, 24 - Clamp, 25 - Bracket, 26 - Stop, 27 - Bricka 8.01.019, 28 - Sköld, 29 - Bult М8-6gx25.58.016, 30 - Vinge, 31 - Remskiva, 32 - Bricka 2, 5-20-35 -An. Ox., 33 - bakre drivrem Z (0) -1400, 34 - framdrivningsbälte A -1213, 35 - Fjäder, 36 - Fäste, 37 - Remskiva, 38 - Bult, 39 - Fjäder, 40 - Bricka, 41 - Fäste, 42 - Reducer, 43 - Remskiva, 44 - Spännstift 2x16.019, 45 - Fjäder, 46 - Stång, 47 - Remskiva, 48 - Nyckel, 49 - Låsring B25.

Bild
Bild

Principen för kultivatorns drift är att överföra vridmoment från motorn till chassit. Dessutom är det möjligt att starta roterande enheter på en bifogad landning. För att styra enheten finns det handtag på vilka gasreglaget, kopplingen och växelspakarna är fästa.

Bild
Bild

Vad är dem?

Det accepteras att klassificera motoblock enligt följande egenskaper.

  • Bensinutrustning lämplig för arbete inom olika områden beroende på motoreffekt. Sådana enheter är huvudsakligen utrustade med en två- eller fyrtaktsmotor. Dessutom har en fyrtaktsmotor ökad livslängd (jämfört med tvåtakts), drivs med bränsle med högt oktantal (AI-92 eller AI-95) och behöver inte blanda olja med bensin.
  • Elektriska bakomgående traktorer - använd, som namnet antyder, elmotorer för behandling av små områden eller slutna utrymmen på grund av oförmåga att använda bensinmodeller. Dessa kultivatorer är vanligtvis lätta och kompakta. Trots den låga vikten har den goda viktfördelningen hjälpt de elektriska odlarna att ha bra stabilitet, vilket gör dem lättare att arbeta med.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också en klassificering efter strukturens vikt

  • Enheter som väger upp till 30 kg (minikultivatorer) . Sådana enheter är kompakta och rörliga, har relativt låg effekt. Lämplig för ett sommarboende med ett litet område (~ 15 tunnland).
  • Enheter som väger från 30 till 60 kg , kraften hos motorerna som är installerade på dem kan nå upp till 5 liter.med., detta gör att de kan användas på stora områden med alla typer av jord: oavsett om det är oplanerat land eller redan plöjda fält.
  • Enheter som väger upp till 100 kg eller mer , utrustad med motorer med en kapacitet på 8 liter. med. och mer. Sådana anordningar är lämpliga för bearbetning av hårda jordar och jordar med hög komplexitet i områden i ett stort område.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

Därefter visas en lista över populära modeller av märket Neva.

Neva MK-200

Har ett stort antal modifieringar. Den största skillnaden mellan dem är modellen på den installerade motorn. Neva MK-200 är utrustad med en av motorerna i Subaru, Robin-Subaru, Honda och Briggs & Stratton. Markeringarna i modellnamnet indikerar vilken motor som är installerad. Till exempel är Robin Subaru -motorer märkta med den latinska bokstaven C, och siffran anger effekten på den installerade motorn (till exempel 5,0 anger 5 hk). Denna modell är utrustad med en växellåda för 3 växlar (2 framåt och 1 bakåt), deras växling utförs med en mekanism monterad på ratten och en reduktions-kedje-reducerare. På grund av användningen av aluminiumlegeringar i fodralets detaljer blev designen lätt (58 kg). Justerbara styr gör att du kan justera ratten så att den passar ägaren.

Bild
Bild

Neva MK-100-07

Trots den lägre effekten hos Robin-Subaru fyrtaktsmotorn (5 hk), denna enhet har en utökad konfiguration, som inkluderar:

  • koppling;
  • plog;
  • hiller;
  • platt skärare;
  • klackar;
  • potatisplanter.

På grund av växellådan med en reduktionsminskning har den här modellen bara en växel för framåtgående rörelse och ingen backväxel. Den relativt låga vikten (51 kg) kan kompenseras av ytterligare vikter monterade på framställningen. Denna modell har också justerbart styr i tre lägen.

Bild
Bild

Neva MK-70

Den utmärks av sin lätthet (44 kg), den är utrustad med en 5 hk Briggs & Stratton -motor. med. har i lager stora tekniska möjligheter till en relativt låg kostnad. Trots att växellådan består av en kedjedämpare, har enheten bara en växel för framåtrörelse. Det finns inget redskap för omvänd rörelse, men med tanke på maskinens vikt och den låga tyngdpunkten, bör kontrollen av kultivatorn inte orsaka några särskilda problem. Handtaget har också en justeringsegenskap i tre lägen.

Bild
Bild

Neva MB-Compact

Denna enhet väger 70 kg och har kompakta mått, vilket inte påverkade dess prestanda på något sätt. Drivs av en 6,5 hk Briggs & Stratton fyrtaktsmotor. Med. tack vare detta kan kultivatorn arbeta på svåra, sandiga eller lertyper av jord. Växellådan innehåller en växelkopplingsaluminiumreducerare och en växellåda med tre växlar (två för framåtrörelse och en vändbar). Modellen har ett styr som kan justeras i två lägen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Neva MK-80R-KASEI 168F

Denna modell innehåller bra manövrerbarhet, ekonomi och låg vikt (50 kg). Installerade en fyrtakts Kasei 168F-motor med en kapacitet på 5 liter. med. och är avsedd för arbete med en mängd olika jordar, i små områden. Växellådan innehåller en kedjereducerare och en växellåda med två växlar (en för framåt och en för bakåt).

Bild
Bild
Bild
Bild

Bilagor

Motoblock "Neva" har ett ganska brett utbud av bilagor.

  • Fräsar . Denna typ av utrustning kommer som ett tillbehör till huvuddelen av kultivatorer och används för att lossa jorden. Med deras hjälp störs det övre jordlagret, vilket förbättrar produktiviteten.
  • Plog . För att inte skada fräsarna vid arbete med jord som innehåller stenar eller rötter eller liknande hinder kan du byta ut dem mot en plog. Plogar används ofta för att odla odlad mark.
  • Slåttermaskin . Ganska värdefull enhet för att lösa höfrågan. När man köper en jordbearbetare i en uppsättning ger företaget möjlighet att köpa rotorklippare, som på grund av knivar av hållbart stål”skär” gräset och inte går sönder när stenar, rötter och liknande träffar.
  • Potatisgrävare och potatisplanterare . Motoblock "Neva" har förmågan att plantera och gräva potatis, vilket är en mycket användbar förmåga för en bonde som har stora tomter med denna gröda till sitt förfogande.
  • Att röra sig smidigt på grusvägar kultivatorer är utrustade med gummihjul … Om dessa hjul inte räcker kan du köpa klackar, som på grund av metallplattor kan röra sig på viskös jord.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Bruksanvisningen följer med varje enhet, innan du börjar använda kultivatorn måste du ta hänsyn till följande punkter.

Bild
Bild

Packar upp och körs i enheten. Den bakomliggande traktorn kommer till konsumenten redan monterad. I sällsynta fall kan skrymmande delar lossas för enkel transport. Delar som ska installeras av dig själv:

  • externt inspektera enhetens skick och dess fullständighet;
  • installera axelförlängningar;
  • kontrollera tillförlitligheten för fastsättning av ledningarna till startmotorn och batteriet (om hela uppsättningen ger deras närvaro);
  • installera rattstången och ratten;
  • montera kopplingsspaken på ratten på vänster sida;
  • montera axelns frikopplingsspakar på höger sida av ratten;
  • växelspaken är installerad på rattens vänstra sida;
  • Montera gasreglaget på höger handtag utifrån.
Bild
Bild

Därefter bör du förbereda kultivatorn för arbete:

  • fyll i tekniska vätskor (bränsle, olja);
  • kontrollera tätheten och dra vid behov åt fästbultarna, kedjorna och liknande.

Utsätt inte enheten för extrema påfrestningar under de första 20 driftstimmarna. Under denna period "gnuggas in" alla komponenter i motorn, de smörjs. Efter inkörning krävs ett fullständigt oljebyte. Enheten servas enligt schemat i instruktionerna.

Varje gång före arbetet bör du se till att:

  • tillförlitlighet för fastsättning av delar och sammansättningar av kultivatorn, dra åt vid behov;
  • isoleringstillståndet för högspännings- och lågspänningskablar;
  • drivremens skick och spänning;
  • inga olja eller bränsle läcker;
  • manövrering av redskap eller extra utrustning, vid behov, dra åt alla anslutningar;
  • i slutet av arbetet, rengör enheten från damm och smuts.
Bild
Bild

Varje gång efter 25 timmars drift bör du:

  • smörja gasreglaget;
  • smörj kopplingskabeln;
  • smörj in hjulsläppkabeln.
Bild
Bild

Varje gång efter 100 timmars drift bör växeln:

  • byt olja;
  • rengör axeln på drivremsspänningsspaken och bussningen från smuts;
  • smörj axeln på drivremsspänningsspaken och bussningen med motorolja;
  • se till att kopplingsmekanismen fungerar, justera drivremens spänning.
Bild
Bild

Ägarrecensioner

I allmänhet är recensioner av Neva -odlare positiva. Ägarna noterar arbetets hållbarhet, bra servicecenter som hjälper till med underhåll om det behövs, ett lågt pris i förhållande till utländska motsvarigheter, låg bränsleförbrukning, en bekväm ratt, förmågan att arbeta "på sommaren och vintern" vid vilken temperatur som helst. Nästan alla ägare rekommenderar Neva kultivatorer till alla dem som funderar på att köpa en bakomliggande traktor / jordfräs.

Rekommenderad: