Bensinbaserad Traktor: Egenskaper Hos Tatsumaki ТСР820ТМ, "Tekhprom ТСР830ТР", "Stavmash MK-900" Och Andra Modeller. Hur Kör Jag Korrekt I En Bakomliggande Trak

Innehållsförteckning:

Video: Bensinbaserad Traktor: Egenskaper Hos Tatsumaki ТСР820ТМ, "Tekhprom ТСР830ТР", "Stavmash MK-900" Och Andra Modeller. Hur Kör Jag Korrekt I En Bakomliggande Trak

Video: Bensinbaserad Traktor: Egenskaper Hos Tatsumaki ТСР820ТМ,
Video: Мотоблоки и культиваторы Aurora в полях. В чем разница? 2024, Maj
Bensinbaserad Traktor: Egenskaper Hos Tatsumaki ТСР820ТМ, "Tekhprom ТСР830ТР", "Stavmash MK-900" Och Andra Modeller. Hur Kör Jag Korrekt I En Bakomliggande Trak
Bensinbaserad Traktor: Egenskaper Hos Tatsumaki ТСР820ТМ, "Tekhprom ТСР830ТР", "Stavmash MK-900" Och Andra Modeller. Hur Kör Jag Korrekt I En Bakomliggande Trak
Anonim

Den bensinbaserade traktorn är en mekanisk assistent för trädgårdsmästaren. Det låter dig förenkla och påskynda användarens arbete, vilket minskar nivån på hans fysiska aktivitet. Varje produkt har dock sina egna egenskaper, och ett stort utbud av motorfordon förvirrar ibland köparen, vilket gör det svårt att välja ett verkligt pålitligt och hållbart alternativ, med hänsyn till önskemål. Låt oss ta reda på vad som är egenskaperna hos bensinmotorblock, och också stanna vid nyanserna av deras verksamhet.

Bild
Bild

Karakteristisk

Företag från olika länder bedriver produktion av bensinmotoblock. Till skillnad från dieselanaloger är bensintraktorer mindre problematiska i drift. Deras enda nackdel är bränslekostnaden, annars är de mer attraktiva för köparen av dieselanaloger. Detta förklaras av förhållandet pris-kvalitet och mångsidighet, samt närvaron av en elektrisk startmotor.

Den bensinbaserade traktorn är klassad som lätt och tung utrustning för jordbruksarbete . De första alternativen är relevanta för odling av små områden, det andra sticker ut för multitasking, liksom hög vikt. Detta gör att den bakomliggande traktorn inte kan hoppa ur marken under bearbetningen (till exempel plogning eller kullning). Tekniken på denna nivå, förutom funktionalitet, är attraktiv för köparen för dess förmåga att odla stenig och lerjord, liksom jungfruliga marker.

Beroende på typ kan bensindrivna bakomliggande traktorer skilja sig åt i antal plug-in-moduler, motorstorlek och arbetssätt. Motorkraften hos sådana modeller kan nå 9 hästkrafter.

Du kan använda denna teknik för att ploga, odla, lossa och kulla jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna utrustning kan användas . Användaren kan själv åtgärda mindre haverier. Enheterna är lätta att starta utan att värma upp bränslet. Under drift har bensintraktorn låg ljudnivå och svag vibration i ratten. De är lätta att hantera: även en nybörjare kan göra det.

Men modellerna kan också ha nackdelar . Till exempel är en av dem enhet i luftkylningssystemet. Långsiktig kontinuerlig drift kan leda till att enheten går sönder, och därför måste du ta pauser då och då under den långa driften. Men även denna teknik kan inte fungera på svår mark, den klarar inte av stora arbetsmängder: många modeller har inte tillräckligt med kraft för detta.

Därför, när du väljer ditt eget alternativ för att odla jorden, måste du ta hänsyn till: endast kraftfulla maskiner klarar stenig och tung jord (till exempel om bensinenheter inte kan göra detta, bör du välja en dieselanalog med en kapacitet på 12 hk).

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Valet av bensinmotorblock är varierat. Raden av efterfrågade modeller innehåller en hel del enheter.

  • Tatsumaki ТСР820ТМ - en bakomliggande traktor med en motoreffekt på 8 liter. med., en remdrivning och en gjutjärnslåda. Den har en roterande justering av ratten, en fyrtaktsmotor, tre grupper av fräsar på 24 stycken. Fordonets fångstbredd är 105 cm. Den har 2 hastigheter framåt och en bakåt.
  • " Techprom TSR830TR " - analog med en kapacitet på 7 liter. c, kännetecknad av möjligheten att justera arbetsbredden i intervallet från 60 till 80 cm, tränger in i jordens djup upp till 35 cm. Utrustad med hjul, väger 118 kg. Har en fyrtakts bensinmotor.
  • " Stavmash MK-900 " - motorblock med en kapacitet på 9 liter.s, startas med hjälp av en rekylstartare. Den har ett luftkylningssystem, en trestegs växellåda och en förbättrad växellåda i gjutjärn. Den kan odla jord upp till 1 meter bred, fördjupas i den med 30 cm, väger 80 kg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Daewoo DATM 80110 - enhet av det sydkoreanska märket Daewoo Power Products med en motoreffekt på 8 liter. med. och dess volym är 225 cm3. Kan gå djupt ner i marken upp till 30 cm. Den kännetecknas av en minskad ljudnivå och vibrationer, en hopfällbar kedjetransmission. Den har en fyrtaktsmotor och en varierbar plöjningsbredd från 600 till 900 mm.
  • MEST MB-900 - modellen på MOST MB-linjen kännetecknas av en kedjetyp växellåda och en remkoppling, två hastigheter framåt och en bak. Den kan gå djupt ner i jorden med 30 cm, har en skärdiameter lika med 37 cm. Enhetens motoreffekt är 7 liter. med., bränsletankens kapacitet är 3,6 liter, modifieringen är utrustad med ett luftfilter.
  • Tsunami TG 105A - Mototeknik av lättklass med ett odlingsdjup på 10 cm och en direkt rotationsriktning för fräsarna. Markens täckning är 105 cm. Modellen har en fyrtakts encylindrig motor med en kapacitet på 7 hk. med. Den är utrustad med ett omvänd alternativ och har en stegad växellåda.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • DDE V700II-DWN "Bucephalus-1M " - en bensinenhet som tillhör medelklassen med ett motorvolym på 196 kubik cm. Modellens jordbearbetningsdjup är 25 cm, arbetsbredden är 1 m. Produktens vikt är 78 kg, maskinen har två hastigheter framåt och en bakåt, bränsletankens volym är 3,6 liter.
  • Master TCP820MS - modifiering med en överliggande ventilmotor utrustad med en cylinderfodral av gjutjärn. Motoreffekten är 8 hk. med. Produkten kan arbeta med en hastighet av 10 km / h, den är utrustad med jordklippare med en total arbetsbredd på 105 cm, pneumatiska hjul och ett skär. Lämplig för användning av olika typer av redskap.
  • Garden King TCP820GK - en bakomliggande traktor med en kedjedämpare och en gjutjärnskropp. Väger 100 kg, har jordskärare i diameter 35 cm, justerbar ratt vertikalt och horisontellt. Den odlar jorden till ett djup av 30 cm, körs på AI-92 bensin, motoreffekten är 8 liter. med.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Körs i

Innan enheten startas för första gången bör du noggrant inspektera den, kontrollera hela setet och dra åt de gängade anslutningarna. Dessutom måste du kontrollera oljenivån i motorn och växellådan. Om det behövs hälls det till önskat märke. Därefter hälls bensin i bränsletanken och lämnar ett litet utrymme för ångor (du kan inte fylla den bakomliggande traktorn med bränsle till ögonbollarna).

Innan du börjar arbeta med full effekt måste den bakre bensintraktorn köras in ordentligt . Detta är nödvändigt för den huvudsakliga inkörningen av friktionsytor, som vanligtvis utförs under de första timmarna av den bakomliggande traktorns drift. Under dessa timmar är det nödvändigt att skapa de mest skonsamma förhållanden under vilka anfall, anfall och slitage inte kommer att bildas. Detta kommer att förbereda den bakomliggande traktorn för den huvudsakliga arbetsbelastningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under inkörningsprocessen kan teknikens motor gå på tomgång med ett gasutsläpp efter 5-7 minuter och ett intervall på en halvtimme. Lasten måste delas i två: till exempel om enheten går djupare i marken med 30 cm, under inkörningsperioden bör den inte gå djupare i marken med mer än 15 cm. Vid denna tidpunkt är det omöjligt att odla jungfrulig jord. Den specifika inkörningstiden måste anges i instruktionerna från tillverkaren till den köpta modellen.

Efter inkörning måste du byta olja i motor och växellåda . Vi får inte glömma ventiljusteringen. Detta är inställningen för de optimala motorventilspel, som anges i instruktionerna för enheten i en viss modell.

Dessa manipulationer kommer att rädda enheten från att bränna ytorna på delarna. Med justeringen kan du förlänga livslängden för den bakomliggande traktorn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyanser av användning

För att en hängande traktor på bensin ska fungera länge och effektivt anger tillverkarna ofta en lista med rekommendationer som bidrar till att kvalitetsarbetet i sortimentet produceras. Till exempel, beroende på tillståndet för det odlade området som behöver odlas, rekommenderas det att du först klipper och tar bort gräset från området, eftersom det kan linda runt arbetselementen på den bakomliggande traktorn. Detta kommer att göra det lättare att bearbeta jorden.

Det rekommenderas att arbeta med jorden så länge det är lättare att bearbeta den utan att stöta på marken . Det skulle till exempel vara bra att plöja marken på hösten för att förbereda den för vårplöjning. Detta kommer att bli av med ogräsfrön, som vanligtvis faller av generöst under skörden på hösten. Det är också möjligt att odla marken i flera pass.

Det är omedelbart värt att arbeta med låga hastigheter: detta gör att du kan klippa torv och lossa jorden för ytterligare passeringar. Efter ca 2 veckor kan omodling utföras med högre hastighet. Samtidigt, om du gör arbetet i soligt väder, hjälper det till att torka ogräset.

Bild
Bild

Med konstant jordodling är det nödvändigt att initialt tillsätta organiska eller mineralgödselmedel till det genom att sprida det över ett visst område. Först då kan jorden odlas. Om ogräset under arbetet fortfarande är igensatt i arbetsbladen på den bakomliggande traktorn, för att bli av med dem, måste du slå på backväxeln och vända den flera gånger i marken. Efter det kan du fortsätta bearbeta jorden som vanligt.

Om arbetet innebär användning av redskap (till exempel för plogning) fixas det med motorn avstängd . Samtidigt utrustas den bakomliggande traktorn genom att installera en plog och metallhjul med klackar. Om det finns vikter fixeras de också så att den bakomliggande traktorn inte hoppar ur marken vid plöjning.

Till höjning och kapning av sängarna rekommenderar tillverkare också att använda vikter. För att göra det lättare för operatören att arbeta är det värt att dra i strängen, vilket är en riktlinje för jämnhet. Denna nyans gör att du kan göra jobbet effektivt och snabbt. Kammarna ska skäras genom att arbeta i en cirkel moturs.

För hilling, använd en hiller, viktmedel (klackar) . För att gräva upp potatis, använd en potatisgrävare eller plog. Tillverkare rekommenderar starkt att man undviker att plöja alltför torr jord, eftersom det kommer att göra det pulverformigt och sådan jord inte behåller fukten väl. Och det är också oönskat att ploga överdrivet våt mark, för i detta fall kommer maskinen att kasta över jordlagren och bilda klumpar genom vilka det blir svårt för kulturen att bryta igenom.

Rekommenderad: