Mangal -komplex: Grill Av Metall Med Bänkskiva, Grillbyggnader Med Tak, Mini -grillkonstruktion I Trädgården

Innehållsförteckning:

Video: Mangal -komplex: Grill Av Metall Med Bänkskiva, Grillbyggnader Med Tak, Mini -grillkonstruktion I Trädgården

Video: Mangal -komplex: Grill Av Metall Med Bänkskiva, Grillbyggnader Med Tak, Mini -grillkonstruktion I Trädgården
Video: Santa Maria BBQ Grill. 2024, Maj
Mangal -komplex: Grill Av Metall Med Bänkskiva, Grillbyggnader Med Tak, Mini -grillkonstruktion I Trädgården
Mangal -komplex: Grill Av Metall Med Bänkskiva, Grillbyggnader Med Tak, Mini -grillkonstruktion I Trädgården
Anonim

Med ankomsten av varma vårdagar tänker vi alla på vad det skulle vara trevligt att bygga ett grillkomplex vid sommarstugan där du kan samlas för sammankomster med vänner och släktingar.

Idag är det lika enkelt att bygga ett fullvärdigt bekvämt ställe för utomhusmöten med en redan utrustad spis eller grill som skalar päron! De används ofta som ett extra sommarkök. Oftast används de under den varma årstiden.

Bild
Bild

Varianter av komplex

Lusthuset utrustat med en spis är mycket bekvämt. Många föredrar att steka kött under tak.

Ur funktionell synvinkel skiljer sig följande typer av ugnar

  • Inbyggt . Har en tegelsten grill eller spis. Ett lusthus utrustat med ett liknande komplex kan fungera som ett alternativ till ett sommarkök.
  • Brazier ugn . Detta är perfekt för dem som älskar att laga kebab. Skillnaden mellan denna grillugn kan betraktas som förmågan att tillaga rätter uteslutande med spett och galler. Ugnen är inte särskilt komplicerad, ibland kombineras den med ett rökhus. En stationär struktur kan uppföras samtidigt med en baldakin eller ett lusthus. En bärbar metallpanna kan installeras i ett lusthus i trä. För älskare av stationära ugnar kan du mura den bärbara versionen.
  • B-B-Q . Denna design liknar mycket en brazierugn. Skillnaden är bristen på spett. Grill kan endast tillagas på galler. Nackdelarna med denna matlagningsmetod inkluderar svårigheten att rengöra själva gallret. En stationär grill kan göras av tegel. Bland de mest avancerade modellerna kan du hitta alternativ som kompletteras med ett handfat och en bänkskiva. Detta alternativ är optimalt för dem som gillar att umgås med vänner och familj i friska luften. I ett alternativ där en bärbar grill kan användas, bör en fläkt ovanför den tillhandahållas i förväg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Bärbar version . Mobil bärbar grill tillverkad av metallkonstruktioner. Har en impregnering mot korrosion. Med korrekt drift kan den tjäna länge. Detta är den enklaste versionen av grillen. Om du inte hela tiden vill flytta brännaren kan du klä den med en tegelsten. Således kommer tillförlitligheten och hållbarheten att ökas. Detta kommer också att påverka livslängden - det kommer att öka det.
  • Tillbehör som kan demonteras . Dessa är ofta billiga mönster. De kan demonteras och monteras för transport till önskad plats. Nackdelarna med sådana strukturer inkluderar tillverkarens besparingar på material, vilket i sin tur leder till förlust av styrka och deformation på grund av temperaturfall.
  • Gasgrill . För att tillaga måltider behövs bara värmen från stenarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Rökare . Det anses vara en nyhet bland matberedningsanordningar. Det används ofta för att göra grillat kött och för att röka en mängd olika livsmedel.
  • Kazan . Denna typ av ugn är utrustad med en öppning för en gryta. Den används för att laga shurpa, pilaf, samt att steka kött och grönsaker.
  • Brazier . Matlagning sker med fasta bränslen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mangal minikomplex för sommarstugor kan placeras på en trädgårdstomt . För att göra en tandoor för mangalprojekt måste du först förbereda konstruktionsritningar. För en komplex zon kan en brazierstruktur med ett smidd element göras med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man väljer material för ett lusthus med en spis

Små täckta ytor med grill används främst som sommarkök. Dessutom kan de utrustas med en bänkskiva, ett handfat. Det finns alternativ med en plats att äta. Allt beror på vilken tid på året strukturen med en grillugn kommer att användas. För olika årstider väljs egna byggmaterial.

Valet av rätt material påverkas av grillens utseende, lusthusets storlek och konfiguration.

Bild
Bild

Mangal grillkomplex

Den moderna grillugnen är en trendig och bekväm design. Idag blir det inte svårt att hitta ett grillprojekt som du kan göra själv.

Grillkomplexet kan vara av två typer - hörn eller frontal . Designen består nödvändigtvis av ett antal element. Komplexet innehåller en uppvärmningskammare, en garderob, ett område för förberedelse av mat, en bänkskiva och så vidare (en sidokamin, ett rökhus, en plats för en gryta, en öppen spis).

Bild
Bild
Bild
Bild

Standardstorlek fram - 3700x1280 mm. Hörnversionen kan vara av standardstorlekar - 2560x2950 mm och mer. Ju större grillkomplex, desto mer utsökta rätter kan du laga. Det är tillåtet att placera ett handfat, ytterligare skåp eller hyllor för att förvara konserverings- eller köksredskap.

Ett modernt grillkomplex kan utrustas med tre eller flera eldstäder . Måtten måste motsvara det tidigare överenskomna byggprojektet. Skorstenar är i sin tur utrustade med tre eller flera speciella kanaler, som nödvändigtvis måste delas mellan varandra. Tegelkomplexet är multifunktionellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

BBQ med rysk ugn

Trots att sådana lusthus byggs på moderna sommarstugor är den gamla ryska spisen återigen aktuell. Moderna designers rekommenderar att kombinera sådana mönster med grillugnar. När du anordnar en grill med en spis rekommenderas det att preliminärt komma överens om ett projekt för konstruktion av en struktur.

Bild
Bild

För att bygga en solid grund är det nödvändigt att ta sand och cement. Krossad sten kommer att fungera som ett fyllmedel, som måste hällas på botten av gropen. Användning av skumblock är tillåtet.

Ugnskroppen själv måste vara gjord av tegel . Utanför sker vanligtvis den mest intensiva värmeväxlingen, därför kan motstående tegelstenar användas för att lägga ugnens väggar. Tack vare detta finns det en chans att minska kostnaden för att bygga komplexet.

Bild
Bild

Att lägga tegel är nödvändigt enligt följande:

  • Efter att basen har hårdnat måste den läggas med ett lager av takmaterial så att fukt inte kommer in i tegelverket.
  • För att lägga den första grundraden kan du använda klinkerstenar.
  • På den andra raden är det nödvändigt att lägga en askpanna och ett galler. I mitten av grillen måste du lägga ut en ved - basen för den nedre delen.
  • För grillens förbränningskammare används eldfasta tegelstenar.
  • Därefter kommer det sista steget med att bygga basen. För detta används klinkerstenar enligt projektet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig nyans - vi rekommenderar att göra brandsäker isolering direkt mellan grillens väggar och förbränningskammaren

  • Kokplattan för grytan är installerad på ugnens botten. Samtidigt är det nödvändigt att installera en skiljevägg över grillens ved.
  • För konstruktionen av förbränningskammaren används eldfasta tegelstenar.
  • Klinkerstenar är lämpliga för grundstrukturen. Om det finns en önskan, utrusta bågarna för grillen och veden. På grund av närvaron av radievalv är det möjligt att behålla värmen och centrera den i eldstaden.
  • Det allra sista steget i konstruktionen av grillkomplexet är läggningen av ugnsröret.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendation. Det är mycket viktigt att kontrollera utkastet i spisen efter det att byggnadsstadiet av grillens huvudstruktur är över. För att kontrollera utkastet rekommenderas att man tänder en tidning i förbränningskammaren. Detta måste göras innan lösningen blir solid och hållbar. Om murbruk redan har frusit blir det svårare att demontera ugnen för ombyggnad.

Du kan börja använda grillen om en och en halv vecka.

Hittills erbjuder olika tillverkare färdiga uppsättningar ugnar, som inkluderar kokplattor, rökhus, en kittelpanel samt en grill. Dessutom är det i projektet nödvändigt att ta hänsyn till arbetsplatsens arrangemang, se till att det finns lådor, hyllor för förvaring av olika köksredskap.

Bild
Bild

Det är inte svårt att bygga ett grillkomplex. Det viktigaste är att inte avvika från det överenskomna projektet och ansvarsfullt välja materialet för konstruktion. Den rätta designen kommer att glädja dig och dina nära och kära med trevliga sammankomster i den friska luften nära den.

Vad du behöver veta för att bygga ett grillkomplex med en rysk ugn beskrivs i videon.

Rekommenderad: