Vinylspelare "Arctur": "Arctur-006" Och "Arctur-001", "Arctur-004" Och Andra Stereomodeller För Skivor, Egenskaper Hos Elektriska Spelare

Innehållsförteckning:

Video: Vinylspelare "Arctur": "Arctur-006" Och "Arctur-001", "Arctur-004" Och Andra Stereomodeller För Skivor, Egenskaper Hos Elektriska Spelare

Video: Vinylspelare
Video: TEST: RETRO VINYLSPELARE 2024, Maj
Vinylspelare "Arctur": "Arctur-006" Och "Arctur-001", "Arctur-004" Och Andra Stereomodeller För Skivor, Egenskaper Hos Elektriska Spelare
Vinylspelare "Arctur": "Arctur-006" Och "Arctur-001", "Arctur-004" Och Andra Stereomodeller För Skivor, Egenskaper Hos Elektriska Spelare
Anonim

Vinylskivor har ersatts av digitala skivor under de senaste decennierna. Men även idag finns det fortfarande ett litet antal människor som är nostalgiska för det förflutna. De värdesätter inte bara ljud av hög kvalitet, utan respekterar också skivornas originalitet. För att lyssna på dem måste du naturligtvis köpa spelaren av högsta kvalitet. En av dessa är "Arcturus".

Bild
Bild

Särdrag

"Arcturus" vinylspelare är ett utmärkt alternativ för klassiker. Det är särskilt populärt bland älskare av antiken.

Om du tänker på designen kan du förstå att det här är en riktig klassiker. Dess huvudkomponenter är en skiva för att placera skivor, en tonarm, ett pick-up-huvud samt själva skivspelaren. När pennan rör sig längs spåren på skivan omvandlas mekaniska vibrationer till elektriska vågor.

Sammantaget är enheten mycket bra och uppfyller behoven hos även moderna musikälskare.

Bild
Bild

Modeller

För att förstå vad sådana spelare är måste du bekanta dig med de mest populära modellerna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arcturus 006

Under det 83: e året av förra seklet släpptes denna spelare på Berdsk -radiokomplexet tillsammans med det polska företaget "Unitra". Detta var ett bevis på att utrustning av hög kvalitet också kan tillverkas i Sovjetunionen. Än idag kan denna modell tävla med några utländska spelare.

När det gäller de tekniska egenskaperna hos "Arcturus 006" är de följande:

  • det finns en tryckregulator;
  • det finns en frekvensinställning;
  • det finns ett automatiskt stopp;
  • det finns en mikrolift, en hastighetsomkopplare;
  • frekvensområdet är 20 tusen hertz;
  • skivan roterar med en hastighet av 33,4 rpm;
  • detonationskoefficienten är 0,1 procent;
  • ljudnivån är 66 decibel;
  • bakgrundsnivån är 63 decibel;
  • skivspelaren väger minst 12 kilo.
Bild
Bild
Bild
Bild

Arcturus-004

Denna elektriska spelare av stereotyp släpptes av Berdsk Radio Plant under 81 av förra seklet. Dess direkta syfte anses vara att lyssna på skivor. Den består av en tvåväxlad EPU, elektroniskt skydd, signalnivåkontroll, samt lift och mikrolift.

Följande kan sägas om de tekniska egenskaperna:

  • skivan roterar med en hastighet av 45, 11 varv per minut;
  • detonationskoefficienten är 0,1 procent;
  • frekvensområdet är 20 tusen hertz;
  • bakgrundsnivå - 50 decibel;
  • modellens vikt är 13 kilo.
Bild
Bild

Arcturus-001

Utseendet på denna modell av spelaren går tillbaka till 76: e året av förra seklet. Det skapades vid Berdsk radiofabrik. Med dess hjälp spelades olika musikprogram. Detta kan göras med mikrofoner, tuners eller magnetiska tillbehör.

De tekniska egenskaperna hos "Arctura-001" är följande:

  • frekvensområdet är 20 tusen hertz;
  • förstärkarens effekt är 25 watt;
  • strömförsörjning från ett 220 volt nätverk;
  • modellen väger 14 kilo.
Bild
Bild

Arcturus-003

År 77 av förra seklet släpptes en annan modell av spelaren på Berdsk Radio Plant. Dess direkta syfte anses vara reproduktion av ljudinspelningar från skivor. Utvecklingen baserades på Arctur-001-designen.

När det gäller de tekniska egenskaperna är de följande:

  • skivan roterar med 45 varv / min;
  • frekvensområdet är 20 tusen hertz;
  • detonationskoefficient - 0,1 procent;
  • en sådan anordning väger 22 kilo.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ställer jag in?

Rätt inställning krävs för att spelaren ska pågå mycket längre. Detta kräver ett diagram som följer med alla skivspelare. Först måste du ställa in den och sedan ställa in den optimala nivån för den valda modellen.

Skivan som plattorna sitter på måste placeras horisontellt. En vanlig bubbelnivå är lämplig för detta. Det är väldigt enkelt att justera det, med fokus på skivspelarens fötter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter det behöver justera huvudet hämtning, för hur den placeras beror inte bara på området, utan också på vinkeln för dess kontakt med vinylspåret. Du kan placera nålen med en linjal . eller en professionell vinkelmaskin.

Det ska finnas två speciella fästskruvar på huvudet. Med deras hjälp kan du justera nålstickets nivå. Med en lätt lossning av dem kan du flytta vagnen och ställa in hörnet i nivå med 5 centimeter. Efter det måste skruvarna fixeras noggrant.

Bild
Bild

Nästa steg är att ställa in patronens azimut. Det räcker med att ta en spegel och lägga den på skivspelaren. Sedan måste du ta in tonarmen och sänka patronen till spegeln på skivan. När det är korrekt placerat ska huvudet ligga vinkelrätt.

En av spelarens viktigaste komponenter är tonarmen. Den är utformad för att hålla pickupen ovanför skivan, samt för att smidigt flytta själva huvudet medan ljud spelas. Från det hur korrekt tonarmen justeras kommer att bero helt på melodins slutliga ljud.

Bild
Bild

För anpassning måste du först skriva ut mallen. Vart i testlinjen ska vara 18 centimeter … Den svarta pricken på den behövs för att installera den på spindeln på den här enheten. När den sätts på kan du fortsätta med själva installationen.

Nålen måste installeras i mitten av skärningspunkten mellan linjerna . Det ska vara parallellt med gallret, först måste du kontrollera allt i gitterets bortre område och sedan i det närmaste området av gitteret.

Om nålen inte är parallell kan du justera den med samma skruvar som finns på patronen.

Bild
Bild

En annan viktig punkt är att justera tonarmens spårningskraft. För att göra detta ställer du in skridskon på parametern "0". Därefter måste du sänka tonarmen, och sedan med hjälp av vikter måste du gradvis justera den. Tjänsten måste vara ledig , det vill säga, patronen ska vara parallell med spelarens däck, medan den varken stiger eller faller ner.

Nästa steg är att installera ett särskilt motviktssystem, eller med andra ord, skridskoåkning. Med dess hjälp kan du förhindra fri rörlighet för patronen.

Skridskyddsvärdet bör vara lika med downforce.

Bild
Bild

För att göra finare justeringar måste du använda en laserskiva … För att göra detta måste du installera det och sedan starta själva spelaren. Därefter måste tonarmen sänkas ned med patronen på skivan. Justeringar kan göras genom att vrida på skridskovredet.

För att sammanfatta kan vi säga att Arcturus -skivspelare har haft enorm popularitet under förra seklet. Nu är de också i trend, men redan som en retroteknik. Därför bör du inte ignorera sådana snygga och praktiska skivspelare.

Rekommenderad: