Kassettspelare (28 Bilder): De Bästa Kassettspelarna. Den Första Kassettljudspelaren I Sovjetunionen. Topp Nya Moderna Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Kassettspelare (28 Bilder): De Bästa Kassettspelarna. Den Första Kassettljudspelaren I Sovjetunionen. Topp Nya Moderna Modeller

Video: Kassettspelare (28 Bilder): De Bästa Kassettspelarna. Den Första Kassettljudspelaren I Sovjetunionen. Topp Nya Moderna Modeller
Video: Russian Folk Music That Will Make You Thrill! Part IV 2024, Maj
Kassettspelare (28 Bilder): De Bästa Kassettspelarna. Den Första Kassettljudspelaren I Sovjetunionen. Topp Nya Moderna Modeller
Kassettspelare (28 Bilder): De Bästa Kassettspelarna. Den Första Kassettljudspelaren I Sovjetunionen. Topp Nya Moderna Modeller
Anonim

I den moderna världen tror man att tiden för att lyssna på bandkassetter är borta. Kassettspelare har ersatts av avancerade ljudenheter med ett brett utbud av funktioner. Trots detta har kassettspelare inte tappat sin popularitet. Dessutom släpper många tillverkare igen en rad ljudspelare för kassetter. I den här artikeln kommer vi att prata om kassettenheters historia, liksom om moderna modeller och de viktigaste urvalskriterierna.

Bild
Bild

Historia

Den första kassettljudspelaren dök upp 1979 i Japan. Walkman har producerat TPS-L2-modellen i blå-silverfärg. Enheten vann hjärtat hos musikälskare över hela planeten, inklusive Sovjetunionen.

Vissa modeller var utrustade med ett par hörlurar. Två personer kunde lyssna på musik samtidigt. Enheten hade en snabbknapp, tack vare vilken det var möjligt att prata med varandra. Genom att trycka på en knapp startade mikrofonen. Ljudet av rösten var delvis överlagrat på musiken, men trots detta kunde du höra din samtalspartner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Företaget producerade också modeller som det var möjligt att spela in. Kassettbandspelare Walkman Professional WM-D6C var den professionella versionen för ljudinspelning. Den släpptes 1984 och försäljningen har inte sjunkit på 20 år. Kvalitetsinspelningen och uppspelningen på den här enheten har jämförts med de bästa icke-bärbara bandspelarna. Ljudspelaren var utrustad med en lysande LED, inspelningskontroll och frekvensstabilisering. Enheten drivs av 4 AA -batterier. Kassettspelaren var mycket populär bland journalister.

Sony Walkman hade ett eget enhetsreleaseprogram. Vart femte år skickades en ny modell ut på marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

1989 höjer Walkman -tillverkaren ribban och släpper spelare för ljudkassetter WM-DD9 . Denna spelare släpptes med auto-reverse och ansågs vara den enda i sitt slag. Ljudenheten var utrustad med två motorer. Drivsystemet liknade högkvalitativa hushållsdäck, vilket säkerställde att tejpen spänns med hög precision. Spelaren hade exakt rotationshastighetsstabilisering på en kvartsgenerator. Det amorfa huvudet gjorde det möjligt att återge ljud med en frekvens på 20-20 tusen Hz.

Walkman WM-DD9 hade en guldpläterad sockel och en aluminiumkropp. Strömförbrukningen har också förbättrats - spelaren körde på ett AA -batteri … I denna enhet lade tillverkaren särskild tonvikt på ljudkvaliteten. Enheten hade en Dolby B / C (brusreduceringssystem) -funktion, liksom möjligheten att välja en film, Mega Bass / dbb (basförstärkare) och flera auto reverse -lägen.

Bild
Bild
Bild
Bild

På 90 -talet börjar utgivningen av enheter med ett bredare utbud av funktioner. Så, 1990, producerar företaget modell WM-701S.

Spelaren hade en fjärrkontroll och kroppen var pläterad med ett lager silver.

Bild
Bild

1994 ger företaget ljus modell WM-EX1HG . Enheten var utrustad med en ljudkassettutmatningsfunktion och hade också en längre batteritid.

Bild
Bild

1999 år. Världen såg ljudspelare WM-WE01 med trådlös fjärrkontroll och trådlösa hörlurar.

Bild
Bild
Bild
Bild

I slutet av 1990 -talet blev Walkman -kassettspelare föråldrade på grund av uppkomsten av ny digital teknik.

Den sista kassettspelaren släpptes 2002. Modell WM-FX290 var utrustad med digital FM / AM -radio och TV -band. Enheten fungerade med ett AA -batteri.

Enhetens popularitet var i Nordamerika.

Men i maj 2006 sjönk försäljningen snabbt.

Bild
Bild
Bild
Bild

I slutet av sommaren 2006 beslutar företaget igen att gå in på kassettspelarmarknaden, och den här gången släpper det bara en grundläggande modell WM-FX197 . Fram till 2009 var ljudkassettmodeller populära i Sydkorea och Japan. Vissa skivspelare hade intuitiva kontroller och polymerbatterier, vilket förbättrade ljudkvaliteten avsevärt. Dessutom installerades ett system för sökning av låtar i automatiskt läge på sådana spelare.

År 2010 lanserade Japan den senaste serien Walkman -spelare.

Sedan produktionsstarten har företaget producerat över 200 miljoner kassettspelare.

Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

För att börja granska de bästa modellerna bör du börja med den mest populära kinesiska spelaren. ION Audio Tape Express Plus iTR06H . Denna modell av kassettspelare kan fungera med alla typer av kassetter. Enheten har en inbyggd ADC och en USB-kontakt. Medföljer EZ Vinyl / Tape Converter-programvaran, som låter dig digitalisera dina inspelningar till MP-3-format. Strömförsörjning sker med två AA -batterier eller via ett externt batteri via USB -ingången.

Modellen har följande egenskaper:

  • 4, 76 cm / s - magnettejpens rotationshastighet;
  • fyra spår;
  • två kanaler.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med modellen är den ökade ljudnivån. Men för dem som inte jagar stora prestationer kommer enheten att fungera som en utmärkt enhet för digitalisering av ljudkassetter.

Nästa kassettspelare Panasonic RQP-SX91 … Modellen med metallkropp stöder alla typer av tejp och upptäcker den automatiskt.

Fördelarna med modellen är:

  • LCD -skärm på hörlurskabeln;
  • intuitiv kontroll;
  • auto back;
  • ackumulatorer.

Enheten levereras med en fjärrkontroll. Nackdelen med en sådan snygg enhet är kostnaden - från $ 100 till $ 200.

Bild
Bild

Attraktiv modell DIGITNOW Kassettspelare BR602-CA tar plats i denna sammanställning av de bästa kassettspelarna. Först och främst är det värt att notera den låga kostnaden för enheten - cirka $ 20. Denna lätta minispelare (endast 118 gram) kan spela alla typer av kassetter och har möjligheten att digitalisera inspelningen. Digitaliseringsprogram ingår. Liksom de två tidigare modellerna har enheten fyra spår, två kanaler och en rörelsehastighet på 4,76 cm / s. Denna modell är mycket efterfrågad bland användare.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan spelare värd att uppmärksamma Bärbar digital Bluetooth-kassettspelare BR636B-US … Den största fördelen med modellen är Bluetooth -funktionen. Ett annat plus är närvaron av en kortläsare. Spelaren har möjlighet att digitalisera inspelningar. Den digitaliserade strömmen kan spelas in både på en dator och på ett TF -kort. Med den inbyggda högtalaren kan inspelningen spelas upp direkt från TF-kortet. Baskostnaden för spelaren är cirka 30 dollar.

Enheten motiverar fullt ut sitt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du köper en spelare bör du vara uppmärksam på vissa parametrar.

Design

Det första du ska titta efter när du väljer en kassettspelare är dess kropp. Den kan vara gjord av plast eller metall. Varje material har sina egna fördelar och nackdelar. Plastkonstruktioner är billigare … I närvaro av en FM / AM -radio stör plast inte signalmottagningen.

Metallkroppen är mer hållbar

Många experter hävdar att metalldelarna i mekanismerna på vilka kassettbandet sträcks är mindre benägna att slita. Därför har modeller med en metallstruktur ett högkvalitativt ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning

Dyra spelarmodeller styrs elektroniskt. Detta utökar uppspelningsfunktionerna kraftigt. I vissa enheter kan upp till flera fragment väljas och produceras. Men detta har också sina nackdelar. Knappar på fodralet är ofta dåligt synliga. För att kunna använda den elektroniska kontrollen måste du ta bort spelaren ur fodralet. Det här är lite besvärligt. För att eliminera dessa problem, vissa spelare är utrustade med en fjärrkontroll som sitter på hörlurskabeln … Detta är dock också en fördel med dyra enheter.

En enhet utrustad med Dolby B (brusreducerande system) är det bästa valet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljud

För att välja en spelare med högkvalitativt ljud bör du vara uppmärksam på hörlurar. Den vanligaste orsaken till låga ljudnivåer är headsetet. Ljudproblem finns i billiga enheter. Det bör också komma ihåg att Möjlig orsak till dålig ljudkvalitet är låg matningsspänning … På grund av detta har många kassettspelare ett lågt dynamiskt omfång.

När du köper en spelare kontrollerar de också stereobalansen. Det är omöjligt att lyssna på musik utan det.

Bild
Bild

Volymbegränsning

Eftersom det är omöjligt att justera volymen korrekt när du lyssnar på musik i stadsområden och transporter, utrustar tillverkarna sina produkter med automatiska volymbegränsare. I vissa modeller kanske den högsta volymnivån, som certifierats av produktion, helt enkelt inte räcker medan jag lyssnar på några låtar.

Det finns modeller med avls eller öronskyddsfunktion. Tack vare dessa system ändras inte volymen när du lyssnar på tysta ljud och för högt ljud reduceras till den inställda gränsen. Men dessa modeller har också sina nackdelar. Under uppspelning kan snedvridning av frekvensområdet och förekomsten av överdrivet brus uppstå under pauser.

När du väljer en kassettspelare är det också värt att överväga hur ofta den kommer att användas. Om du spelar musik ofta köper du batterier eller en laddare omedelbart .… Detta köp kommer att spara mycket pengar.

Bild
Bild

Om hörlurarna på den nya spelaren inte är nöjda med ljudkvaliteten är det värt att köpa nya. I det här fallet måste du veta att det optimala motståndsvärdet för kassettspelare är 30 ohm. När du köper hörlurar bör du genast testa dem och utvärdera hur bekväma de är.

Rekommenderad: