Kassettinspelare (29 Bilder): Japansk Kassettspelare Och Andra Modeller. Moderna Två-kassett- Och Enkelkassettbandspelare. Beskrivning Av Bandet

Innehållsförteckning:

Video: Kassettinspelare (29 Bilder): Japansk Kassettspelare Och Andra Modeller. Moderna Två-kassett- Och Enkelkassettbandspelare. Beskrivning Av Bandet

Video: Kassettinspelare (29 Bilder): Japansk Kassettspelare Och Andra Modeller. Moderna Två-kassett- Och Enkelkassettbandspelare. Beskrivning Av Bandet
Video: Sweden pauses use of Moderna for younger groups 2024, April
Kassettinspelare (29 Bilder): Japansk Kassettspelare Och Andra Modeller. Moderna Två-kassett- Och Enkelkassettbandspelare. Beskrivning Av Bandet
Kassettinspelare (29 Bilder): Japansk Kassettspelare Och Andra Modeller. Moderna Två-kassett- Och Enkelkassettbandspelare. Beskrivning Av Bandet
Anonim

Det förflutna är alltmer sammanflätat med vår nutid. Och detta gäller inte bara minnena från en person, utan också saker från det tidigare livet. Nu återigen blir olika typer av retroteknologi populärare, inklusive kassettbandspelare. I Sovjetunionen kunde de hittas i nästan alla hem. Idag köps de av samlare eller älskare av nostalgi för gamla dagar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Historia

Först måste du titta lite på historien om kassettinspelarens uppkomst. Det är trots allt inte alla som vet att den allra första av dem dök upp på 30 -talet av förra seklet. Dessutom hände det i det tredje rikets hemland. En sådan anordning släpptes av C. Lorenz AG. Då hade en sådan bandspelare en magnetkabel i kärnan. Men en sådan enhet med magnettejp dök upp först på 50 -talet. Det var Loewe Optaphon.

I Sovjetunionen lägger "kassettspelare" inte stor vikt. De klarade sig med rulle-till-rulle eller, som de kallades av folket, rulle-till-rulle bandspelare. År 1964 introducerade Philips en bärbar kassettenhet för uppspelning av tidigare inspelade kassetter. Detta var anledningen till att tänka på lanseringen av deras produkter. När allt kommer omkring började "utländska" nyheter spridas med en smäll.

Så, 1969 vid Kharkov -radiofabriken "Proton" utvecklades en sovjetisk modell av en kassettbandspelare, vars analog var den "främmande enheten". " Förstfödda" fick namnet "Desna " … Med tiden släpptes flera andra sovjetiska modeller, inte mindre kända på sin tid. Emellertid såldes "utomlands" bandspelare fortfarande aktivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populariteten för "kassettspelare" kunde hålla ut till början av 90 -talet när de ersattes av CD-inspelare. Denna nedgång har skett på grund av förbättringen av ljudkvaliteten. Gamla modeller föll i onåd och flyttade till ägarnas förråd eller garage.

När de var efterfrågade igen drogs de ur sina gömställen. De som tyckte om att lyssna på musik på kassetter behöll dem för sig själva, och de som bara ville tjäna pengar på dem lade dem till försäljning. Eftersom det fanns för få modeller av hög kvalitet i Sovjetunionen var det importerade modeller som blev populära, vilket helt enkelt var omöjligt att få på 80-talet.

Idag har vissa modeller från japanska tillverkare ett pris på mer än 6 tusen dollar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

För att förstå vad en vanlig ljudinspelare av denna typ är, du måste först bekanta dig med enheten, vilka komponenter den består av.

  • Banddrivningsmekanism , eller i förkortad form LPM, som kvaliteten på själva inspelningen direkt beror på. Med sin hjälp dras magnettejpen längs huvudets arbetsdelar. Dessutom hjälper LPM att utföra snabb återspolning, liksom ett antal andra operationer. I detta fall måste denna mekanism flytta bandet på kassetten med en strikt specificerad hastighet och mata den till enheten.
  • Spela in, radera och reproducera magnethuvud … Dess huvudsakliga uppgift är att interagera med en magnetisk bärare. Som ett resultat skriver den, raderar eller reproducerar all information. Vissa kassettmodeller har två huvuden, och vissa har alla tre. Ljudkvaliteten beror också på deras närvaro.
  • Inspelningsförstärkare som är källan till posten.
  • Uppspelningsförstärkare .
  • Strömförsörjning , på grund av vilken denna enhet fungerar.
  • Kontroll- och ledningsenheter , som bör inkludera rekordnivåindikatorn. Med den kan du styra detonationen av ljud när bandspelaren är igång. Så om ljudet vibrerar för mycket under uppspelning kan detta justeras under inspelningsprocessen.
  • Kinematiskt diagram , som är ansvarig för förekomsten av kinematiska kedjor. Om det finns för många kinematik kan detta till och med orsaka störningar i bältets rörelse.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Bandspelare kan grovt delas in i flera kategorier. Först och främst kan en sådan elektrisk apparat vara en- och dubbelkassett. Det första alternativet används endast för inspelning eller uppspelning av ljud. Med den kan inspelning endast göras från andra källor i närheten. Men i det andra fallet är det möjligt att spela in en ljudinspelning från en kassett till en annan, direkt på en bandspelare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan dessa apparater kategoriseras i moderna surroundljudsmodeller såväl som äldre modeller. Den första av dem, förutom kassettfacket, kan ha en USB -ingång, med vilken en person kan lyssna på all information. Vissa nya modeller av radiobandspelare har en inbyggd radio som låter dig ta emot alla stadsradiostationer. Ytterligare andra, förutom kassettfacket, har ett fack för skivor, så att du kan lyssna på musik på olika sätt. Genom rörlighet kan "kassettspelare" delas in i typer som stationära och bärbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stationär

Denna version av radiobandspelaren skiljer sig från sina "motsvarigheter" med en ganska stor vikt. I vissa fall vikten kan vara upp till 12 kilo … Dessutom kan de inte fungera om det inte finns något nätverk i närheten.

Fördelarna med sådana modeller inkluderar emellertid bättre ljudkvalitet.

Bild
Bild

Bärbar

När det gäller denna typ av bandspelare har den en liten vikt, upp till 3 kilo , liksom små dimensioner. En egenskap hos sådana modeller är att de kan fungera både från elnätet och från specialbatterier. Därför togs sådana radiobandspelare ofta på vandringar eller på vanliga utflykter och picknick.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Under flera decennier har produktionen av ett stort antal bandspelare etablerats. Några av dem tillverkades i Sovjetunionen, andra i andra länder i världen. De mest populära bland dem är japanska och kinesiska radiobandspelare. Vissa modeller är mer värda att bekanta sig med.

Akai DX-57

Om tillverkarna av detta märke tidigare specialiserat sig bara på bandspelare, har de idag utökat sitt sortiment avsevärt och är även engagerade i produktion av elektroniska instrument. Av detta skäl har detta märke blivit känt bland populära musiker.

Akai DX-57 dök upp i början av 90-talet. Denna modell har ett hörlursuttag samt en strömregulator.

Många experter tror att när det gäller dess prestanda har denna radiobandspelare överträffat även det välkända Sony-märket.

Bild
Bild

Denon DR-M24HX

Dessa bandspelare ansågs på en gång vara de mest pålitliga. Det är värt att notera att de inte har förlorat sin status än idag. Deras release går tillbaka till 80 -talet av förra seklet. Kännare av kassettspelare väljer Denon på grund av att deras enhet har 3 magnethuvuden, manuell justering och en drivmekanism. Dessutom, med Dolby Sound Down, kan du lyssna på dina inspelningar utan väsande.

För vissa modeller, om de är av god kvalitet, kan amatörer betala upp till 7 tusen dollar.

Bild
Bild

Eumig 1000

Enligt beskrivningen är denna mirakelteknik mer som ett litet kylskåp. Radiobandspelaren väger minst 12 kilo. Ljudet är så "melodiskt" att efter att ha spelat låtarna är det väldigt svårt att lyssna på dem på andra modeller.

Den enda nackdelen med en sådan radio är att den är mycket svår att reparera och underhålla. Så i den här modellen finns det inga remmar, liksom ganska små motorer. Dessutom är frekvensområdet 22 tusen hertz och brusförhållandet 78 decibel.

Bild
Bild

Fas Linjär 7000 MK-II

Denna modell väger inte mer än 18 kilo. Dessutom finns det tre huvuden tillgängliga. Frekvensområdet är 19 tusen hertz och förhållandet mellan brussignaler är 70 decibel. Frigörandet av radiobandspelare ägde rum från 79 till 83 under förra seklet.

Bild
Bild

Bang & Olufsen BeoCord

Denna radiobandspelare tillverkades från 81 till 87 under förra seklet. Det har blivit ikoniskt inte bara på grund av sin vackra design, utan också på grund av dess starka tekniska egenskaper. En sådan enhet är utrustad med tre magnethuvuden, ett Dolby -brusreduceringssystem och ett datorsystem. Frekvensområdet är 22 tusen hertz.

Bild
Bild

Nakamichi 1000

Dessa "kassettdäck" anses vara de bästa modellerna. De producerades från 79 till 84 under förra seklet. Enheten väger 19 kilo , frekvensområdet är 25 tusen hertz, 2 magnethuvuden är tillgängliga. Dessutom finns det en automatiserad datoriserad kalibrering, som omedelbart höjer dess status.

Bild
Bild

Pioneer CT-S740S

Detta är en inhemsk modell av hög kvalitet som tål konkurrens med ett så välkänt märke som Nakamichi. Den dök upp första gången på butikshyllorna på 70 -talet av förra seklet. Den var utrustad med Dolby ljudreduceringssystem, vilket säkerställde kvaliteten på ljudinspelning. På den tiden var det nästan omöjligt att få den här modellen, men allt berodde på tur.

Bild
Bild

Yamaha KX-300

Den japanska radiomodellen monterades på 80 -talet av förra seklet. Bandspelaren har 2 huvuden av amorfa metaller. Tack vare detta är ljudkvaliteten på en hög nivå. I vissa fall kräver den köpta modellen att drivremmen byts ut.

Yamaha KX-300 radiobandspelare skiljer sig dock från andra i närvaro av ett automatiskt bandkalibreringssystem. Detta gör det möjligt att få inspelning av högsta kvalitet.

Bild
Bild

Urvalstips

Älskare av kassettinspelare försöker få en mängd olika rariteter i sin samling. Vid varje köp av en radiobandspelare "från det förflutna" bör du vara uppmärksam på några av nyanserna.

Först och främst måste du veta att denna typ av teknik är en ganska komplex mekanisk enhet. därför ju fler år det kommer att tjäna en person, desto större är sannolikheten för att olika reservdelar går sönder … Men slitage beror också direkt på hur enheten såg ut.

därför Innan du köper någon kassettinspelare måste du testa den … När allt kommer omkring är enheter från förra seklet kända för det faktum att du vid fel, även i vissa bagateller, helt enkelt kan säga adjö till produkten. Därför ska du inte köpa sådan utrustning i hopp om möjligheten att reparera den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också nödvändigt att bekanta dig med diagrammet över den köpta modellen. En högkvalitativ radiobandspelare bör ha två eller tre drivmotorer, två eller tre huvuden. Och det är också värt att uppmärksamma enkelkassettenheter. Tvåkassettmodellen har trots allt mycket mer detaljer. Det betyder att det finns en möjlighet att det blir mycket fler problem. Dessutom skulle förmodligen idag ingen ens tänka på att skriva om musik från kassett till kassett.

Efter att ha bestämt att köpa bara en radiobandspelare är det bäst att välja utländska modeller vars kvalitet har testats genom åren. Bland de sovjetiska radiobandspelarna är det värt att titta närmare på modeller som "Mayak-233" eller "Electronics MP-204 "som var populära i gamla dagar. Det är mycket mer troligt att de håller hög kvalitet och håller länge.

Sammanfattningsvis kan vi säga att även idag är kassettinspelare av stort intresse för sig själva. Någon köper dem för en samling, någon för att verkligen bara njuta av det ursprungliga ljudet av musik.

Oavsett vad radiobandspelaren köps för är det värt att välja en produkt med all omsorg.

Rekommenderad: