Kolumn Irbis A Med "Alice" Inuti: Hur Man Ansluter Och Konfigurerar En "smart" Högtalare? Jämförelse Med Yandex.Station

Innehållsförteckning:

Video: Kolumn Irbis A Med "Alice" Inuti: Hur Man Ansluter Och Konfigurerar En "smart" Högtalare? Jämförelse Med Yandex.Station

Video: Kolumn Irbis A Med
Video: IRBIS A колонка с Алиса лучше чем Яндекс Станция обзор 2024, Maj
Kolumn Irbis A Med "Alice" Inuti: Hur Man Ansluter Och Konfigurerar En "smart" Högtalare? Jämförelse Med Yandex.Station
Kolumn Irbis A Med "Alice" Inuti: Hur Man Ansluter Och Konfigurerar En "smart" Högtalare? Jämförelse Med Yandex.Station
Anonim

Irbis A-spalten med "Alice" har redan vunnit popularitet bland dem som ägnar stor uppmärksamhet åt de senaste innovationerna på högteknologimarknaden. Denna enhet i jämförelse med Yandex. Station "är billigare, och vad gäller dess tekniska kapacitet kan den mycket väl konkurrera med den. Men precis innan du ansluter och konfigurerar en "smart" högtalare bör du lära dig lite mer om det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Irbis A -kolumnen med "Alice" är en "smart" teknik som skapats av ett ryskt varumärke i samarbete med Yandex -tjänster. Som ett resultat lyckades partnerna utvecklas på riktigt en snygg version av en hemassistent som kombinerar möjligheterna i ett mediecenter och ett smart hemsystem . Färgen på högtalarnas fodral är vit, lila eller svart; inuti paketet finns en ganska minimalistisk uppsättning av en strömförsörjningsenhet med en mikro -USB -kontakt och själva Irbis A -högtalaren.

Enheter av denna typ använder Wi-Fi och Bluetooth-anslutningar under drift och har en inbyggd processor. Den "smarta högtalaren" utvecklades ursprungligen som en del av det smarta hemsystemet, men med tiden började den helt enkelt användas som röstassistent, underhållningscenter, ett verktyg för att skapa listor och anteckningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Design och funktionella funktioner

Irbis A -kolumnen med "Alice" drivs av elnätet - det finns inget batteri i designen. Själva enheten har formen av en låg cylinder, kroppen är tillverkad av hållbar plast. Kabeln och strömförsörjningen är åtskilda från varandra - tekniskt sett kan du ansluta högtalaren till valfri Power Bank- eller bärbar USB -kontakt och använda den autonomt . Designen ger en 2 W högtalare, två mikrofoner, ett ljuduttag för att sända musik från en smartphone, surfplatta, spelare, Bluetooth 4.2 är förinstallerat.

En av de främsta fördelarna med enheten är dess kompakthet och lätthet . Den väger endast 164 g med fodralets mått 8, 8 × 8, 5 cm och en höjd av 5,2 cm. Den övre plana delen är utrustad med 4 kontrollknappar. Här kan du aktivera eller inaktivera mikrofonen, öka och sänka volymen, ring "Alice".

Bild
Bild
Bild
Bild

För att utvärdera vad Irbis A -kolumnen med "Alice" kan göra kan du se översikten över prenumerationen på "Yandex. Plus ", som enheten fungerar med. Gratis för 6 månaders användning. Dessutom måste du ådra dig extra kostnader eller avsevärt minska teknikens användning. Bland de tillgängliga funktionerna:

  • köp via Beru -marknaden;
  • taxisamtal från Yandex;
  • läsa nyheter;
  • söka efter musikspår i biblioteket för en tillgänglig tjänst;
  • söka efter ett spår;
  • rapportera väder eller trafikstockningar;
  • kontroll av funktioner för andra smarta hemanordningar;
  • ordlekar;
  • återgivning av textfiler med röst, läsning av sagor;
  • sök efter information på begäran av användaren.
Bild
Bild
Bild
Bild

Irbis A -kolumnen är baserad på Linux -operativsystemet . Förutom Bluetooth-modulen måste du tillhandahålla en ganska stabil Wi-Fi-anslutning för att fungera. Kolumnen stöder standard- och”barn” -lägen. När du ändrar inställningarna sker ytterligare innehållsfiltrering, exklusive videor, musik och textfiler som eventuellt inte motsvarar den valda ålderskategorin.

Jämförelse med Yandex. Station"

Den största skillnaden mellan Irbis A -kolumnen och Yandex. Stationer består i frånvaro av en HDMI -utgång, som gör att du direkt kan ansluta den till TV -enheter, bildskärmar . Visuellt är skillnaden också märkbar. Den mer kompakta storleken gör den här enheten till en bra lösning för individuellt bruk. Enheten är bättre lämpad för små lokaler och belastningen på budgeten vid köp reduceras med 3 gånger.

All funktionalitet behålls. Tekniker kan hantera inbyggda eller installerade applikationer i sitt minne, stödja utförandet av röstkommandon, hitta den information de behöver och svara på användarfrågor . Med dess hjälp kan du enkelt ställa in ett larm eller ta reda på vädret, lyssna på de senaste nyheterna, göra beräkningar. Artificiell intelligens är redo att stödja idén om ordspel, spela en vaggvisa eller berätta en saga för ett barn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Där Irbis A definitivt är bättre har den en snyggare design . Enheten ser riktigt futuristisk ut och tar väldigt lite plats. Några av bristerna kan noteras lägre volym i kolumnens arbete i jämförelse med stationen. Förutom, brist på autonom strömförsörjning gör enheten praktiskt taget värdelös vid strömavbrott eller går ut på landsbygden. Den inbyggda mikrofonen är mindre känslig - med ett betydande bakgrundsljud känner”Alice” i Irbis A helt enkelt inte av kommandot.

Bild
Bild

Hur ställer jag upp och ansluter?

För att kunna börja använda den "smarta högtalaren" Irbis A måste du förse den med en nätverksanslutning. Om det inte finns något uttag i närheten är det tillräckligt att ansluta teknikern till Power Bank -batteriet via kabeln som medföljer enheten . När strömmen slås på (det tar cirka 30 sekunder tillsammans med bagageutrymmet) tänds LED -ramen på fodralets ovansida. Efter att ha aktiverat högtalaren på detta sätt kan du fortsätta med att konfigurera och ansluta den.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra detta behöver du en smartphone eller surfplatta med Yandex -applikationen - den är tillgänglig för iOS i versioner som inte är lägre än 9.0 och för Android 5.0 och senare. Du måste ange det, i avsaknad av ett konto och e -post, skapa dem. När du har angett applikationen bör du vara uppmärksam på hörnet till vänster högst upp på skärmen. Det finns en ikon i form av tre horisontella ränder - du måste klicka på den.

Vidare kommer åtgärdssekvensen att vara ganska enkel

  1. Välj "Enheter" i rullgardinsmenyn "Tjänster". Klicka på erbjudandet "Lägg till".
  2. Välj Irbis A.
  3. Håll ned "Alice" -knappen i kolumnen.
  4. Vänta tills installationsrekommendationerna visas på skärmen. Högtalaren själv piper samtidigt.
  5. Följ rekommendationerna och instruktionerna tills installationen är klar.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att ansluta till Irbis A -telefonen med "Alice" måste du använda en kabelanslutning via AUX -kontakten eller trådlöst via Bluetooth . I det här läget svarar enheten inte på användarförfrågningar, den används endast som en extern högtalare för att sända en ljudsignal. När den är ansluten till externa högtalare via AUX OUT behåller enheten möjligheten att svara på användarkommandon.

När enheten slås på för första gången uppdateras den fasta programvaran automatiskt. I framtiden kommer själva spalten att utföra denna operation på natten . Det rekommenderas att behålla anslutningen till WI-FI-nätverket under denna period minst flera gånger i månaden.

Det är viktigt att tänka på: kolumnen fungerar med en nätfrekvens på 2,4 GHz. Om routern från vilken Wi-Fi-signalen överförs fungerar för en annan kan anslutningen inte upprättas. Om det finns en andra frekvens vid 5 GHz måste du ge nätverket olika namn, upprepa anslutningen genom att välja önskat alternativ. Och du kan också skapa en Wi-Fi-anslutning via din telefon under installationsperioden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Manuell

För att använda röstassistenten "Alice" måste du kontakta honom genom att aktivera enheten eller genom att trycka på lämplig knapp. Det första ordet i kommandot bör vara namnet på den artificiella intelligensen. Standardinställningarna är exakt så här. Se till att mikrofonen är aktiv i förväg. Ljusringen högst upp på huset tänds.

LED -indikatorer spelar en viktig roll för att utvärdera enhetens prestanda. I spalten Irbis A med "Alice" hittar du flera av hennes varianter.

  1. Ljusringen syns inte . Enheten är i viloläge. För att växla till den aktiva måste du ge ett kommando med röst eller trycka på motsvarande knapp.
  2. Den röda lampan lyser . Vid kortvarig drift beror detta på att volymen överskrids. Långvarig beständighet av sådan bakgrundsbelysning indikerar bortkopplade mikrofoner eller ingen Wi-Fi-signal. Du måste kontrollera anslutningen, om det behövs, ansluta om eller starta om enheten.
  3. Ljusringen blinkar . Med en grön intermittent indikation måste du svara på larmsignalen. En blinkande lila ring indikerar en tidigare inställd påminnelse. En blå pulssignal indikerar Wi-Fi-inställningsläge.
  4. Bakgrundsbelysningen är lila, roterar i en cirkel . Denna effekt är relevant för det ögonblick som enheten är ansluten till nätverket eller förfrågan behandlas.
  5. Bakgrundsbelysningen är lila, den lyser hela tiden . Alice är aktiverad och redo att interagera.
  6. Ljusringen är blå . Denna bakgrundsbelysning används för att indikera en Bluetooth -anslutning till en annan enhet. Spalten fungerar som en musiköversättare, svarar inte på röstkommandon.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på all denna information är det möjligt att framgångsrikt styra en högtalare med en röstassistent, att känna igen och eliminera fel som har uppstått i tid.

Rekommenderad: