Hörlurar För TV: Trådbundna, USB Och Andra Typer För Att Titta På TV. Varför Stängs Hörlurarna Av När TV: N är Avstängd? Hur Väljer Man? Bästa Bästa Modellerna

Innehållsförteckning:

Video: Hörlurar För TV: Trådbundna, USB Och Andra Typer För Att Titta På TV. Varför Stängs Hörlurarna Av När TV: N är Avstängd? Hur Väljer Man? Bästa Bästa Modellerna

Video: Hörlurar För TV: Trådbundna, USB Och Andra Typer För Att Titta På TV. Varför Stängs Hörlurarna Av När TV: N är Avstängd? Hur Väljer Man? Bästa Bästa Modellerna
Video: Kjell-TV - Hur monterar jag skärmskydd? 2024, April
Hörlurar För TV: Trådbundna, USB Och Andra Typer För Att Titta På TV. Varför Stängs Hörlurarna Av När TV: N är Avstängd? Hur Väljer Man? Bästa Bästa Modellerna
Hörlurar För TV: Trådbundna, USB Och Andra Typer För Att Titta På TV. Varför Stängs Hörlurarna Av När TV: N är Avstängd? Hur Väljer Man? Bästa Bästa Modellerna
Anonim

För cirka 10 år sedan antog samhället inte ens att det kunde uppstå en nära koppling mellan TV: n och hörlurarna. Men i dag har bilden helt förändrats. Den moderna marknaden för elektroniska enheter erbjuder ett stort utbud av hörlurar som enkelt kan anslutas till hemmabioutrustning. Nu när man tittar på en vanlig film får en person att helt fördjupa sig i filmens atmosfär och till och med bli en del av den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Hörlurar för att titta på TV är ett unikt genombrott i tekniska framsteg. Under det senaste, när TV -enheter hade en enorm kropp, fanns det inte ens en tanke om möjligheten att ansluta hörlurar till dem. Och idag låter smart teknik dig ansluta även med trådlösa hörlurar. Varje konsument vill bara ha högkvalitativa hörlurar i sin arsenal, vars egenskaper anges på förpackningen.

  • Frekvens . Denna indikator indikerar intervallet för det återgivna ljudet.
  • Impedans . Denna indikator indikerar styrkan hos motståndet mot signalen vid ingångscellen, vilket gör att du kan bestämma volymen på hörlurarna. Enheter med hög känslighet och lågt motstånd hjälper dig att fördjupa dig i filmens atmosfär.
  • SÅ JAG . Total harmonisk distorsion (THD) anger graden av möjlig störning i ljudsignalen. Minsta THD-indikator garanterar högkvalitativ ljudåtergivning.
  • Design . Denna egenskap anses oftast vara den viktigaste. Skönheten i en ljudåtergivande enhet bör dock inte komma först. Naturligtvis måste enhetens externa data matcha interiörens stil, särskilt trådlösa modeller. Men det viktigaste är att du kan titta på dina favorit -tv -program i dem utan att känna något obehag.
  • Ytterligare funktioner . I det här fallet pratar vi om närvaron av en volymkontroll, möjligheten att anpassa bågarnas dimensioner till huvudets form och mycket mer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Moderna människor är vana vid att hörlurar är indelade i trådbundna och trådlösa modeller med laddningsbas. De skiljer sig inte bara i anslutningsmetoden utan också i kvaliteten på ljudsignalmottagningen . Dessutom är hörlurar för en TV uppdelade efter typ av fästen. En enhet har en vertikal rosett, den andra är gjord i likhet med klämmor och den tredje sätts enkelt in i örat. Ur konstruktiv synvinkel är hörlurarna indelade i overhead, fullstorlek, vakuum och plug-in. Enligt deras akustiska egenskaper kan de vara stängda, öppna och halvstängda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trådbundet

Designen är vanligtvis utrustad med en kabel som ansluts till motsvarande uttag på TV: n. men trådens grundlängd når högst 2 meter, vilket nödvändigtvis påverkar olägenheten vid drift . För sådana hörlurar bör du omedelbart köpa en förlängningssladd med motsvarande ingångskontakt i ena änden och en anslutningskontakt i den andra. Många användare rekommenderas att välja trådbundna hörlurar av sluten typ. Avsaknaden av perfekt ljud kompenseras av det faktum att hushållen inte kommer att höra åtgärderna som sker på skärmen.

Idag är det nästan omöjligt att hitta en TV utan hörlurar . Men om multimediaenheten fortfarande inte har lämpliga kontakter kan du använda ytterligare utrustning.

Anslut till exempel högtalare till TV: n, som nödvändigtvis har en hörlursutgång.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlös

Trådlösa hörlurar är en enhet som kan anslutas till valfri multimediaenhet utan kablar. Hittills finns det flera sätt att ansluta hörlurar till en TV.

  • Wi-fi . Det mest lämpliga alternativet för hemmabruk. Anslutningsprocessen utförs med hjälp av en modul som konverterar signalen på den hopkopplade utrustningen.
  • Blåtand . Ett intressant sätt att ansluta, men inte alltid fallet. Vissa TV -apparater har Bluetooth i systemet. För andra är den ansluten via en speciell modul.
  • Infraröd anslutning . Ingen bra trådlös anslutning. I processen att använda den måste en person ständigt vara nära den infraröda porten.
  • Optisk anslutning . Idag är detta det högsta kvalitetssättet för att överföra ljud från en TV.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlösa hörlurar är mycket bekväma . Du behöver inte trassla in dig i tråden, koppla ur och dra ur dem hela tiden. Efter användning är det tillräckligt att sätta hörlurarna på basen så att enheten laddas och är redo för nästa användning.

Det finns trådlösa hörlurar som laddas via en USB -kabel. Men detta är inte en nackdel, utan en designfunktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Det är extremt svårt att sammanställa den mest exakta listan över de bästa hörlurarna för att titta på TV. Men tack vare recensioner från nöjda konsumenter visade det sig att de skapade TOP-4-hörlurarna som bevisat sig från den bästa sidan.

Sony MDR-XB950AP . Fullstor, sluten sladdmodell med många tekniska funktioner. Trådens längd är liten, bara 1,2 meter. Ljudområdet är 3-28 tusen Hertz, vilket indikerar ett klart och högkvalitativt ljud, 106 dB känslighet och 40 Ohm impedans. Dessa indikatorer avslöjar enhetens egenskaper så fullständigt som möjligt. Tack vare 40 mm membran får den reproducerade basen djup och rikedom.

Som tillval är de presenterade hörlurarna utrustade med en mikrofon, så att de kan användas i röstchattar.

Bild
Bild

Pioneer SE-MS5T . Detta är en fullstor modell av trådbundna hörlurar med en enkelriktad kabelanslutning. Längden liknar den första modellen - 1, 2 meter. Därför bör du omedelbart leta efter en bra förlängningssladd. Frekvensreproduktionsintervallet sträcker sig från 9-40 tusen Hertz.

Närvaron av en mikrofon gör det möjligt att använda de presenterade hörlurarna inte bara för att titta på TV, utan också för att arbeta med en telefon eller kommunicera i onlinechattar på en dator.

Bild
Bild

Sony MDR-RF865RK . Denna hörlursmodell har en anständig vikt, nämligen 320 gram. Anledningen till detta är det inbyggda batteriet, tack vare vilket du kan använda enheten i 25 timmar. Ljudöverföring från en multimediaenhet utförs med en progressiv radiometod. Parningsområdet är 100 meter, så du kan säkert gå runt i huset. Det finns en volymkontroll på själva hörlurarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Philips SHC8535 . Ljudöverföring i denna modell sker med hjälp av en speciell radiosändare. Enheten drivs av AAA -batterier, varför den är lätt. Den maximala drifttiden är 24 timmar. De presenterade hörlurarna, trots sina enkla tekniska egenskaper, är redo att skryta med utmärkt ljud även vid högsta volym. Undertryck av främmande buller uppstår på grund av ett specialdesignat system.

Det rekommenderas inte att använda sådana hörlurar i lägenhetshus. Annars kommer enheten att hämta närliggande signaler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalsregler

Välja hörlurar för din TV, det finns flera viktiga regler att följa.

  • När du överväger trådlösa och trådbundna modeller är det bättre att välja det första alternativet. De är mer praktiska och lättare att använda. Sådana modeller passar även för mor- och farföräldrar som har åldersrelaterade hörselproblem.
  • För att förhindra främmande ljud från att störa tv-tittningen bör du välja slutna eller halvstängda enheter.
  • När du köper fasta hörlurar bör du överväga modeller med en enkelriktad kabel.
  • I hörlurarna på örat känner en person sig mer bekväm, eftersom enhetens ram inte trycker på toppen av huvudet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutning och installation

Processen att ansluta trådbundna hörlurar till valfri multimediaenhet är mycket enkel. Det är nödvändigt att sätta in en enda kontakt i motsvarande uttag . På TV: n sitter den på baksidan, ungefär i mitten. Men det är bäst att använda bruksanvisningen för att förstå i vilken del man ska leta efter den. Enligt standarden har anslutningens stift "jack" en diameter på 3,5 mm. Med andra ingångsparametrar måste du ansluta en adapter. Detsamma gäller för kortlängd fast kabel. För enkel användning måste den anslutas till en längre kabel för att nå TV -kontakten.

Om din TV inte har en hörlursutgång kan du ansluta enheten via högtalare eller en dvd -spelare . När du ansluter direkt till TV: n ändras dock ljudet i hörlurarna från enhetens volymkontroll eller ändras på själva TV: n. Högtalare som en del av en krets kan bete sig felaktigt. Till exempel, när TV -volymen är avstängd, skickar högtalarna fortfarande ljud till hörlurarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Men att ansluta trådlösa hörlurar måste fundera lite. Och först och främst beror problemen som uppstår på tillverkaren av TV -apparaterna. Ta Samsung -märket som ett exempel. När du försöker aktivera anslutningen med en ny enhet kan systemet ge ett fel, och om du frågar igen kan du utföra normal parning. För att undvika sådana problem är det viktigt att följa de universella instruktionerna som passar alla program.

  • Behovet av att gå till inställningarna.
  • Gå till avsnittet "ljud".
  • Välj "högtalarinställningar".
  • Aktivera Bluetooth.
  • Sätt de medföljande hörlurarna bredvid TV: n.
  • Välj hörlurslistan på skärmen.
  • Efter att ha hittat motsvarande modell av enheten är det på modet att para ihop och lyssna på ditt favorit -tv -program.
Bild
Bild

Att ansluta till en TV från LG är mycket svårare. Den största svårigheten ligger i kvaliteten på hörlurarna. Systemet känner lätt igen andra klassens hantverk och tillåter inte parning. Därför är det viktigt för LG TV -ägare att vara extremt försiktiga när de köper ljudenheter. Själva anslutningsprocessen är följande.

  • Avsnittet "Ljud" väljs i TV -menyn.
  • Gå sedan till "LG Sound Sync (Wireless)".
  • Många ägare till LG -multimedia -TV -system rekommenderar att du använder mobilappen LG TV Plus. Med det kan alla styra en TV som körs på webOS -plattformen.
Bild
Bild

Det finns dock andra märken av Android TV -apparater tillgängliga. Och inte alltid i bruksanvisningen som medföljer det finns ett avsnitt för anslutning av hörlurar. MEN trots allt, utan en steg-för-steg-förklaring av anslutningsprincipen, kommer det inte att vara möjligt att konfigurera parning.

  • Först måste du gå till huvudmenyn på TV: n.
  • Hitta avsnittet "Trådbundna och trådlösa nätverk".
  • Aktivera modulen som hör till hörlurarna och slå på sökningen. Själva headsetet måste fungera.
  • När TV: n har upptäckt enheten måste du klicka på "anslut".
  • Det sista steget i parningen är att bestämma typen av enhet.
Bild
Bild

Instruktionerna som visas visar den korrekta stegsekvensen. Menyn i sig kan dock vara något annorlunda. Sektioner kan ha ett annat namn. Och ytterligare steg kan krävas för att gå från ett steg till nästa.

Varje metod för att ansluta hörlurar bör sluta med testning. När du har tittat på programmet stängs TV: n av och inställningarna för trådlös koppling förblir oförändrade. Trådlösa hörlurar stängs inte av på egen hand; de måste tas bort från TV -uttagen.

Rekommenderad: