Armatur Hörlurar: Vad är Det? Topp Bästa Trådlösa Modeller. Översikt över In-ear Och Andra Hörlurar. Hur Skiljer De Sig Från Dynamiska?

Innehållsförteckning:

Video: Armatur Hörlurar: Vad är Det? Topp Bästa Trådlösa Modeller. Översikt över In-ear Och Andra Hörlurar. Hur Skiljer De Sig Från Dynamiska?

Video: Armatur Hörlurar: Vad är Det? Topp Bästa Trådlösa Modeller. Översikt över In-ear Och Andra Hörlurar. Hur Skiljer De Sig Från Dynamiska?
Video: The 8 Best Wireless Headphones & Earbuds For Running (2020) 2024, April
Armatur Hörlurar: Vad är Det? Topp Bästa Trådlösa Modeller. Översikt över In-ear Och Andra Hörlurar. Hur Skiljer De Sig Från Dynamiska?
Armatur Hörlurar: Vad är Det? Topp Bästa Trådlösa Modeller. Översikt över In-ear Och Andra Hörlurar. Hur Skiljer De Sig Från Dynamiska?
Anonim

Idag förvånar utbudet av hörlurar på marknaden helt enkelt oerfarna köpare som har svårt att göra rätt val. Många säger dock att förstärkande hörlurar är det bästa köpalternativet. Vi kommer att prata om vad de är, vilka sorter de har och hur man väljer dem korrekt i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

I utseende skiljer sig armaturhörlurar lite från de modeller vi är vana vid. Skillnaden ligger i det faktum att det finns ett speciellt membran direkt i deras extrema del . Det rör sig endast under påverkan av elektromagnetiska ljudvågor. Det betyder att så fort hörlurarna börjar fungera börjar membranet röra sig. Det speciella ankaren i dessa enheter förbättrar ljudkvalitet, djup, volym och övergripande ljud. Musik blir många gånger bättre och ljusare än någon annan typ av konventionella hörlurar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet och driftsprincip

Själva hörlurarna består av en klassisk högtalare, ett ljudmembran och ett speciellt ankare, som är anslutna till ledningar som ansluts till en telefon, en spelare eller någon annan enhet som sänder ljud. Huvuddetaljen här är just ankaren, den är gjord antingen av metall eller annat mjukt material och har formen av bokstaven P. Ankaret ligger precis ovanför membranet och är en slags förstärkare och ljudrenare.

Den ligger på baksidan av membranet och fungerar som en emitter . När ett ljud dyker upp börjar ankaret rotera axiellt, vilket resulterar i att det börjar rotera och sätter igång en speciell mikroskopisk spak.

Det verkar direkt på membranet, vilket resulterar i att ljudet förstärks och förädlas, och ljudet i sig blir djupare och mer mättat.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig del av sådana produkter är drivrutinen - det här är en enhet som ansvarar för ljudeffekten vid utgången, dess volym och effekt. Därför är hörlurar med flera drivrutiner bäst lämpade för älskare av hög och tung musik. Modeller med en balanserad armatur när det gäller ljudets klarhet är på många sätt överlägsna konventionella dynamiska hörlurar . Samtidigt var deras form initialt något långsträckt och avlångt, men idag kan du hitta helt platta modeller till salu, som i utseende skiljer sig lite från andra typer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med denna enhet är naturligtvis ljudkvaliteten. Ljudet är klart och tydligt. Den andra fördelen är närvaron av ett speciellt ankare, som vid behov kan ställas in i rätt position och ytterligare förbättra ljudet. Men detta är i fall där hörlurarna själva deformerades. Till skillnad från konventionella dynamiska enheter kan deras uppdelning repareras, snarare än att omedelbart skicka enheten till skrot.

Förutom en stor fördel är det faktum att förstärkande hörlurar också presenteras på marknaden med en inbyggd dynamisk ljudsändare . Detta gör det möjligt att lyssna på även de lägsta frekvensljuden i perfekt kvalitet. Om vi pratar om bristerna i en sådan enhet, så fanns det inga betydande nackdelar. Även om vissa ägare säger att kostnaden för att förstärka hörlurar är högre än dynamiska. Men detta betalas fullt ut av kvaliteten på deras ljud.

Därför kan vi med säkerhet säga att förstärkande hörlurar är de bästa på marknaden och i princip saknar några betydande nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med dynamik

En jämförande analys av denna typ av hörlurar och dynamiska låter dig tydligt verifiera kvaliteten och praktiken hos en sådan enhet. Den första skillnaden ligger i formen - förstärkande hörlurar har ett litet förstorat område på platsen där själva ljudzonen börjar . Det är där membranet och ankaren är placerade, som är ansvariga för ljudkvaliteten.

Den andra viktiga skillnaden ligger i den inre strukturen . I dynamiska hörlurar bildar spolen en elektromagnetisk puls, det är han som verkar på magneten. Det vill säga, det finns inget ankare i det här fallet. Detta försämrar ljudkvaliteten. I förstärkande hörlurar kommer spolen att ersättas av själva ankaret, som driver spaken och följaktligen membranet.

Det är i utseendet och formen av effekten av en elektromagnetisk puls på membranet som skillnaden i hörlurarnas ljudljud ligger i sig. I allmänhet finns det inte så många skillnader mellan dessa två typer av dessa elektroniska enheter - de fungerar på samma princip.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Liksom andra typer kan armaturhörlurar vara trådlösa och trådbundna. I det första fallet överförs ljud genom att ansluta dem till en källa via Bluetooth. Vanligtvis har alla modeller en komplett uppsättning utbytbara foder för dem, som kan vara med eller utan filter. H o experter delar också armaturhörlurar i grupper, beroende på hur många drivrutiner som är installerade i enheten.

Enförare

Denna typ av hörlurar är den enklaste. Vissa ljudexperter säger dock att med tanke på miniatyrstorleken på den här enheten är detta perfekt. Ljudkvaliteten här kommer att vara på en hög nivå, det kommer inte att bli stört och ljudsändaren kommer inte att överhettas. Nackdelen med sådana anordningar är att för låga ljudfrekvenser kanske inte återges helt korrekt eller att de inte hörs alls.

Bild
Bild

Tvåförare

Sådana modeller är redan mer kraftfulla och moderna. Kvaliteten och styrkan på deras ljud är större än den förra typen av hörlurar. Men här är belastningen på ljudsändaren 2 gånger högre. Därför är det nödvändigt att uppmärksamma det faktum att förarna är balanserade och övergångarna i kanalen har rätt balansering vid köp. Ljudeffekten är mycket högre här och de låga frekvenserna hörs väl, vilket kommer att ge verkligt nöje för sanna musikälskare.

Bild
Bild

Femförare

Dessa förstärkande hörlurar anses vara de bästa, mest moderna och dyra. Vissa kategoriserar dem som professionella enheter. Hörlurarna med 5 förare levererar inte bara riktigt oklanderligt ljud, utan också hög effekt. Ljudsändaren i dem är gjord med hjälp av förbättrad teknik, som låter dig använda en sådan enhet under lång tid utan rädsla för varken din hörsel eller hörlurarnas långa livslängd.

Men om du inte anser dig själv vara en sann musikälskare som värdesätter varje frekvens och notering, kommer sådana hörlurar inte att vara användbara för dig, alternativ med två drivrutiner är ganska lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bästa bästa modellerna

Idag representeras marknaden för förstärkande hörlurar av en mängd olika modeller från tillverkare från olika länder. Du kan se kinesiska, ryska, koreanska och till och med japanska modeller. Dessutom skiljer de sig från varandra både i utseende och ibland i tekniska egenskaper. Det är lätt för en oerfaren person att gå vilse i ett sådant sortiment och göra rätt val. MEN för att förhindra att detta händer, föreslår vi att du bekantar dig med vår miniklassning av de bästa förstärkande hörlurarna från olika märken, sammanställda på grundval av feedback från experter och vanliga människor.

Westone W10 - det här är utmärkta budgethörlurar som kan köpas inte bara för dig själv, utan också som en underbar present. Den amerikanska tillverkaren har sett till att köparen får ett balanserat ljud med bra basåtergivning. Dessutom erbjuder hörlurarna ett rikt paket, har en väska och en fjärrkontroll med tre knappar för att styra ljudet direkt medan du lyssnar. Som den enda nackdelen betonar vissa användare otillräcklig basnivå. Pris från 5000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Shure SE425 - detta är redan en dyrare och avancerad modell med två förare av förstärkande hörlurar. Pris från 3000 rubel. De främsta fördelarna är perfekt ljudisolering, högkvalitativa ljud och baskraft, närvaron av en väska och en fjärrkontroll för en av hörlurarna. Minus ett - höga krav på kvaliteten på den reproducerade ljudfilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

ETYMOTISK HF3 Är en mer modern 5-förarmodell. Det finns högkvalitativt ljud och brusisolering, perfekt återgivning av ljudfiler av vilken frekvens som helst. Förekomsten av fodral för att transportera hörlurar och en kontrollpanel. Det finns ett minus, det är obetydligt - när du rör vid kabeln överförs ljudet till hörlurarna, men du vänjer dig snabbt vid det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony XBA-A1AP - det här är snygga, moderna förstärkande hörlurar som kostar från 5500 rubel. Ljudkvaliteten är bra, men basen är låg. Det finns också en inbyggd mikrofon. En annan nackdel är sladdens skörhet, som kan spricka i kylan.

Bild
Bild
Bild
Bild

TWS TFZ X1 Är en snygg och modern modell från ett välkänt världsmärke. Kostnaden är från 6 tusen rubel. Hörlurarna har inte bara en vacker och ljus design, utan är också förpackade i en lämplig väska. Ljudkvaliteten är klar och hög, basen spelas perfekt, men kvaliteten på de låga frekvenserna lämnar ibland mycket att önska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Armatur hörlurar av dessa märken i praktiken har visat sin bekvämlighet och hållbarhet i drift. Deras mindre nackdelar kompenseras fullt ut av deras långa livslängd och användarvänlighet.

Hur väljer man?

Armaturhörlurar, oavsett tillverkare och utseende, kan köpas både för en smartphone och för användning och synkronisering med en spelare, dator eller TV. De viktigaste urvalskriterierna bör vara följande.

  • Om hörlurarna bara kommer att användas med en smartphone, är trådbundna modeller också ganska lämpliga, men om användningsområdet är bredare är det bäst att bara köpa trådlösa förstärkande hörlurar.
  • Om ljudkvaliteten är mycket viktig, inklusive återgivning av bas eller låga frekvenser, är det nödvändigt att föredra modeller med en dynamisk förstärkare.
  • För att köpet ska glädjas länge är det nödvändigt att noggrant kontrollera ledningsanslutningarna, deras isolering och välja de modeller som är gjorda av det mest hållbara materialet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På tal om förstärkande hörlurar, det bör noteras att priset här inte alltid är den viktigaste kvalitetsindikatorn. Därför är det bättre att köpa en budgetmodell från en känd världstillverkare än en dyr modell från ett okänt företag.

Rekommenderad: