Övervaka Hörlurar: Vad är Det? Topp Bästa Studio Professionella Hörlurar. Trådlösa Modeller För Blandning Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Övervaka Hörlurar: Vad är Det? Topp Bästa Studio Professionella Hörlurar. Trådlösa Modeller För Blandning Och Andra

Video: Övervaka Hörlurar: Vad är Det? Topp Bästa Studio Professionella Hörlurar. Trådlösa Modeller För Blandning Och Andra
Video: OneOdio Studio Pro Review | Best Budget Studio Monitoring Headphones!! 2024, Mars
Övervaka Hörlurar: Vad är Det? Topp Bästa Studio Professionella Hörlurar. Trådlösa Modeller För Blandning Och Andra
Övervaka Hörlurar: Vad är Det? Topp Bästa Studio Professionella Hörlurar. Trådlösa Modeller För Blandning Och Andra
Anonim

Det finns många typer av hörlurar. Moderna bildskärmsenheter, som är av utmärkt kvalitet och imponerande storlek, kan hänföras till en separat kategori. Modeller av denna typ säljs i många butiker. Under dess existens lyckades bildskärmshörlurarna få en massa fans. I dagens artikel kommer vi att titta närmare på en sådan teknik och ta reda på hur man väljer den.

Bild
Bild

Vad det är?

Uttrycket "monitor hörlurar" hänvisar vanligtvis till högkvalitativa tillbehör i full storlek som levererar utmärkt ljudkvalitet och klarhet. I de flesta fall används dessa enheter för att spela in sång, DJ -set, arrangera, skriva och övervaka musik. Dessa populära studioenheter kan vara bra assistenter för ljudingenjörer eller musiker.

Vid inspelning av spår i en studio bör specialister plocka upp ljudet så tydligt som möjligt och märka några brus och störningar . Först då kan du få en riktigt högkvalitativ ljudprodukt, utan några brister. Spektrumet av återgivna frekvenser i nuvarande bildskärmshörlurar kan jämföras med ljudet från fulla och stora högtalarsystem, som ingår i olika betyg för den bästa utrustningen för DJs och ljudingenjörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Moderna hörlurar av skärmtyp finns i ett rikt sortiment. Många modeller används inom professionella områden och är mycket populära. Efterfrågan på sådan högteknologisk teknik är inte förvånande - bildskärmshörlurar har många positiva egenskaper som lockar inte bara ljudingenjörer utan också vanliga användare.

  • Sådana modeller av hörlurar kan fungera med maximal ljudisolering, vilket är mycket bekvämt.
  • De flesta bildskärmshörlurar är mycket bekväma. De sätter lite tryck på huvudet, orsakar inte obehag. För många användare är detta ett viktigt villkor vid valet av musikaliska tillbehör.
  • Moderna "bildskärmar" presenteras i ett brett sortiment. De tillverkas av många stora märken. Till salu kan du hitta många enheter som skiljer sig från varandra på olika sätt. På butikshyllorna visas inte bara klassiska utan också trådlösa föremål, som visar sig vara en av de mest praktiska att använda, eftersom de inte behöver extra kablar och ledningar för att ansluta dem. Inte mindre populära är specialprodukter - in -ear insatser, som väljs av många konsumenter.
  • Sådana hörlurar kan vara olika, liksom prislappen på dem. Det betyder att många av enheterna är prisvärda.
  • De flesta bildskärmshörlurar har högkvalitativ ljudåtergivning. Spår spelas upp utan onödiga störningar, brus och distorsion. Det är därför sådana tankeväckande enheter ofta används inom yrkesområden.
  • Många bildskärmshörlurar är tillverkade av material som är praktiska och hållbara. Tillbehör av metall eller aluminiumlegering är särskilt populära idag. Sådana produkter är redo att fungera i många år. De är svåra att skada eller deformera, vilket inte är fallet för billiga enheter tillverkade av billig plast.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana hörlurar har inga allvarliga nackdelar. Användarnas missnöje kan bara ligga i för täta och tätt passande slutna tillbehör. Denna funktion bör dock inte hänföras till nackdelarna med sådana enheter - det är deras egenskap som du måste räkna med om du vill höra ljud av högsta kvalitet.

Vissa enheter är mycket dyra . Vanligtvis är detta professionella tillbehör som är utformade för användning i en studiomiljö. Till salu kan du hitta sådana modeller, vars kostnad överstiger 40 tusen rubel.

Naturligtvis motiverar deras kvalitet och egenskaper fullt ut det slutliga priset, men många konsumenter är inte alls nöjda med sådana siffror.

Bild
Bild

Översikt över arter

"Skärmar" är olika. Sådana produkter produceras av många kända tillverkare, därför säljs tillbehör med olika tekniska egenskaper. Låt oss titta närmare på vilka typer moderna bildskärmshörlurar är indelade i och vilka funktioner de har.

Bild
Bild

Öppen

Dessa modeller av bildskärmshörlurar anses vara en av de mest populära och praktiska att använda. De finns oftare än andra sorter. Komforten med öppna "bildskärmar" beror på den mest "mjuka" och snygga täckningen av öronen. Samtidigt är det ingen obehaglig klämning av huvudet, och ljudkvaliteten är felfri och så tydlig som möjligt.

Det bör noteras att när du använder professionella hörlurar med öppen typ bör du glömma den höga ljudisoleringsnivån.

Det kommer inte att vara möjligt att uppnå absolut nedsänkning i lyssningsprocessen, vilket avvisar vissa användare som letar efter denna mycket viktiga kvalitet i "bildskärmar".

Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd

Monterade hörlurar med sluten rygg är bokstavligen utformade för användning i en inspelningsstudio. Dessa produkter har högsta prestanda inom bullerisolering. Bland andra modeller av hörlurar är det de slutna versionerna som har så positiva egenskaper.

Stängda bildskärmshörlurar skiljer sig åt genom att de är utrustade med ett ganska tätt och styvt huvudband . Denna egenskap är inneboende i sådana "bildskärmar" på grund av förvrängning av låga frekvenser om "kopparna" sitter lös i lyssnarens öron. Detta faktum måste beaktas när du väljer sådana enheter.

Stängda modeller av bildskärmshörlurar är vanligtvis utrustade med speciella öronkuddar. Det är på grund av dessa viktiga komponenter som en tät passform av enheterna till lyssnarens huvud säkerställs. Sidokanterna på "kopparna" på sådana tillbehör är inte utrustade med ytterligare hål, så ljudet lämnar aldrig enheten.

Slutna hörlurar hör till den perfekta lösningen för musikälskare som älskar att lyssna på rockmusik eller metal

Basen i sådana enheter är särskilt märkbar - detta är en av deras huvudfunktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Halvöppet

Monitorhörlurar av denna typ klassificeras som öppna modeller. Liksom huvudvarianterna har dessa enheter visat sig vara mycket användarvänliga. De orsakar inte obehag eller tryck på lyssnarens huvud.

Idag tillverkar många stora tillverkare dessa typer av bildskärmshörlurar

Många enheter är prisvärda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Moderna tillverkare producerar många högkvalitativa modeller av bildskärmshörlurar. Svårigheter att välja ett lämpligt alternativ ligger bara i ett stort antal modeller. Låt oss överväga ett litet betyg av de bästa modellerna från olika märken.

Bild
Bild

Audio-Technica ATH M30X

Dessa är billiga, men högkvalitativa, budgetklassiga monitorhörlurar. Dessa enheter är försedda med en särskild avtagbar kabel . I uppsättningen med hörlurarna finns två nödvändiga ledningar: en för 1 meter och den andra för 3 meter. Baserat på AKG -teknik har denna hörlur en känslighet på 98 dB / mW.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony MDR-7506

Moderna japanska hörlurar från Sony är mycket efterfrågade. Denna modell är mycket bekväm att använda både hemma och på gatan, och på jobbet i en professionell studio. Dessa enheter kan mycket väl väcka DJ: s intresse på grund av den utmärkta kvaliteten på ljudspåråtergivning . Utrustningsområdet är 10 till 20 000 Hz. Känsligheten hos dessa hörlurar är något över genomsnittet och når 100 dB. Impedansen är 63 ohm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sennheiser HD 280 Pro

Pålitliga och praktiska hörlurar med utmärkt ljudkvalitet. Ursprungslandet för dessa populära enheter är Tyskland. Dessa hörlurar tillhör den klassiska kategorin och är lämpliga för mixning eller inspelning . De används väldigt ofta i moderna studiomiljöer. Tekniken har en spiraldrift. Den kan sträcka sig upp till 3 meter. En dynamisk uppspelningstyp med ett intervall från 8 till 25000 Hz tillhandahålls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beyerdynamic DT770 Pro (250 OHM)

Dessa är populära tyska hörlurar, vars utseende inte kan kallas ungdomlig eller för presentabel. De ser det enklaste och mest diskreta ut. Utrustad med stora sidoskålar, spiraldrivning . Enheten har en speciell präglad beläggning, utformad för att likna huden. Utrustningen ser massiv ut, men den väger bara 270 g. Hörlurarna är utrustade med en pålitlig metallram, läderhuvudband. Beyerdynamic DT770 Pro sitter mycket bekvämt på lyssnarens huvud, eftersom den angränsande delen är så mjuk och behaglig som möjligt. Ljudtypen som återges är dynamisk, frekvensområdet är begränsat till 5-35000 Hz.

Bild
Bild
Bild
Bild

Shure SRH1540

Populära amerikanska "bildskärmar" av hög kvalitet, som tillhör premiumklassen. Dessa enheter har utformats speciellt för professionella musiker och ljudingenjörer. Det dynamiska området är 5 till 25 000 Hz. Känslighet - 99 dB / mW. Tillbehöret är lätt - bara 286 g.

Det kännetecknas av utmärkt kvalitet, eftersom det är baserat på en legering av flygplans-aluminium.

Bild
Bild
Bild
Bild

AKG K712 Pro

Dessa är österrikiska hörlurar av hög kvalitet som är speciellt utformade för professionella ljudingenjörer. Den angivna modellen monteras för hand och har en verkligt unik designprestanda. Hörlurarna är utrustade med bekväma och mjuka "koppar" som du inte kommer att tröttna på även efter lång slitage . Enhetens impedans är bara 62 ohm, så du kan säkert använda även högeffektsutrustning för ljudåtergivning. Enhetens arbetsområde är 10-39800 Hz.

Dessa produkter är idealiska för situationer när du vill höra ljud av högsta kvalitet både i hörlurar och på scen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beyerdynamic DT990 Pro

Dessa är tyska hörlurar av hög kvalitet som kan användas för inspelning om så önskas, även om de inte är riktigt lämpliga för detta. Vid blandning är dessa enheter mycket svåra att hitta konkurrenter. Enheten är perfekt balanserad, har ett jämnt frekvenssvar, har praktiskt taget inga förskjutningar . Frekvensområdet sträcker sig från 5 till 35000 Hz. Känsligheten hos dessa bildskärmshörlurar är 95 dB.

De är gjorda av stark och hållbar metall, vilket gör dem praktiska och hållbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Roland RH-A30

Dessa är japanska tillverkade hörlurar av hög kvalitet som är utformade för användning i en studiomiljö med halvprofessionell utrustning. Ingångseffekten för denna enhet är 1600 mW . Produkten har en attraktiv och snygg design som många användare gillar. Kroppen är tillverkad av hållbart aluminium med tygöverlägg.

Om du använder dessa enheter under lång tid finns det ingen risk för obehag, eftersom de är mycket bekväma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sennheiser HD650

Dessa är populära tyska hörlurar med oklanderligt utförande. Tillbehör kan glädja dig med kristallklart ljud och mångsidighet. Räckvidden för dessa tillbehör är från 10 till 41 000 Hz. Känsligheten når 103 dB.

Impedansen är bara 300 ohm, vilket inte är det bästa värdet för de aktuella enheterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fostex T50RP MK3

Toppen av de bästa modellerna stängs av dessa japanska hörlurar av hög kvalitet. Tillbehöret har en ganska enkel design som inte är slående. Dessa studio hörlurar är mer annorlunda i "intern fyllning" än extern data . Arbetsområdet för dessa produkter är från 15 till 35000 Hz, och maximal effekt når 3000 mW.

Tillbehöret har ett bekvämt och mjukt pannband med en förutsedd automatisk justering.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Om du vill köpa högkvalitativa bildskärmshörlurar som inte kommer att göra dig besviken senare, bör du vara mer försiktig när du väljer dem. Låt oss ta en titt på vilka enhetsparametrar du bör vara uppmärksam på när du letar efter det bästa alternativet.

Syftet med förvärv . Det första du måste uppmärksamma är det egentliga syftet med att köpa hörlurar. Om du köper en enhet uteslutande för vanligt hemmabruk är det ingen idé att leta efter mycket dyra enheter som är avsedda för professionellt bruk. Om du letar efter den bästa modellen för en inspelningsstudio som löser allvarligare problem, bör du vara uppmärksam på en mer genomtänkt modell med rika tekniska parametrar.

Alla egenskaper kontrolleras bäst mot den medföljande dokumentationen.

Bild
Bild

Bekvämlighet . Professionella bildskärmshörlurar borde definitivt vara bekväma för dig. Du kan prova på enheten innan du köper, om möjligt. Tänk på att öppna modeller är lösare i strumpor, och stängda kan verka spända - det här är inte deras nackdel. De andra alternativen bör vara så här för högkvalitativ ljudåtergivning.

Se till att gadgeten sitter på dig normalt utan att falla av eller orsaka smärta.

Bild
Bild

Design . Detta är inte den viktigaste parametern för att välja bildskärmshörlurar, men många användare ägnar ganska mycket uppmärksamhet åt det. Det är trots allt trevligare att använda attraktiva produkter. Moderna tillverkare producerar många modeller som har både ett enkelt och originellt utseende som är slående.

Valet av det bästa alternativet är bara för konsumenten.

Bild
Bild

Bygg kvalité . Ta dig tid att noggrant inspektera tillbehöret som du gillade. Skynda dig inte att betala för din favoritmodell för hörlurar. Tänk på dem noga. Enheter får inte skadas av repor, nötningar eller flis. Det får inte finnas några lösa eller lösa delar i tillbehörets design.

Om du märker minst en av de listade bristerna är det bättre att vägra köpet - du bör leta efter ett annat alternativ eller besöka en annan butik.

Bild
Bild

Ljudkvalitet . Det är lämpligt att lyssna på vilket ljud dina valda bildskärmshörlurar spelar. Den måste vara ren, fri från störningar, buller och andra eventuella defekter. Om någon har uppmärksammats av dig bör detta orsaka vissa tvivel.

Enheter som inte fungerar bör inte köpas.

Bild
Bild

Varumärke . Köp uteslutande märkta hörlurar. Sådana produkter både håller längre och ser mer attraktiva ut. Sådana enheter säljs i många specialaffärer där ljud- eller hushållsapparater säljs. På sådana platser får du inspektera enheten i detalj och testa den. I märkesbutiker, tillsammans med märkesutrustning, utfärdas ett garantikort, som du kan återvända till inköpsstället vid fel eller funktionsstörningar i utrustningens funktion.

Rekommenderad: