Hörlurar / Mikrofonadapter: Alternativ För Bärbar Dator Och PC. Hur Ansluter Jag Hörlurar Och Mikrofon Till Samma Uttag?

Innehållsförteckning:

Video: Hörlurar / Mikrofonadapter: Alternativ För Bärbar Dator Och PC. Hur Ansluter Jag Hörlurar Och Mikrofon Till Samma Uttag?

Video: Hörlurar / Mikrofonadapter: Alternativ För Bärbar Dator Och PC. Hur Ansluter Jag Hörlurar Och Mikrofon Till Samma Uttag?
Video: Fix Microphone Not Working on Windows 10 2024, Maj
Hörlurar / Mikrofonadapter: Alternativ För Bärbar Dator Och PC. Hur Ansluter Jag Hörlurar Och Mikrofon Till Samma Uttag?
Hörlurar / Mikrofonadapter: Alternativ För Bärbar Dator Och PC. Hur Ansluter Jag Hörlurar Och Mikrofon Till Samma Uttag?
Anonim

Det är svårt att föreställa sig det moderna livet utan praktiska enheter, till exempel utan hörlurar. De gjorde användningen av en dator, bärbar dator, TV, smartphone ännu bekvämare. Den viktiga punkten är dock korrekt anslutning av hörlurarna till någon av enheterna. Erfarna specialister kan enkelt hantera denna uppgift, men vanliga användare bör bekanta sig med några punkter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

För att bättre förstå hur du ansluter hörlurarna till en dator eller smartphone - direkt eller via en adapter, bör du bekanta dig med några definitioner i förväg. Till exempel, en ljudkabel är en kabel som kan användas för att ansluta två element och få ett enda ljudsystem . Det är med dess hjälp att hörlurarna är direkt anslutna till vilken enhet som helst. Vanligtvis har sladden kontakter på båda sidor som ser likadana ut och är av samma typ. men en sådan kabel kan ha olika typer av kontakter för att bli en adapter samtidigt.

Med en förlängningskabel du kan helt enkelt öka diametern på utrymmet där hörlurarna används. Normalt är kontakterna i båda ändarna av en sådan kabel av samma typ men ser olika ut. Så från ena sidan ser kontakten ut som ett runt uttag och från den andra-som en plug-and-socket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontakten som passar på kabeln kallas en kontakt . Den passar direkt under hörlurar och enheter. Det är värt att förtydliga att du inte kan ta de nödvändiga kontakterna och helt enkelt ansluta dem med en akustisk sladd. För detta måste du förstå väl om kontakterna är kompatibla och hur du ansluter dem korrekt.

Annars kanske du inte får önskad ljudkvalitet.

En hörlur till mikrofonadapter kallas också en adapter . I sig representerar den en enhet som låter dig växla från en typ av kontakt till en annan. Och ibland måste du inte kombinera en, utan till och med flera adaptrar. Om kontakterna på kabeln är av god kvalitet blir ljudet bra.

Bild
Bild
Bild
Bild

men varje ytterligare anslutning med kontakter är ett riskmoment … Om det någonstans vid ändarna av kabeln finns en ofullständigt lödad kontakt eller en oxiderad eller lös kontakt, kommer ljudet definitivt att vara dåligt.

Det bör förtydligas att du inte ska välja en för lång kabel . Annars minskar ljudnivån. Självklart ska sladdens tillförsel vara, men måttlig. För att skydda ljudsignalen från elektromagnetisk störning, tillåter ferritringar samt skärmning av sladden. Kontaktdon kan vara av olika typer. Det vanligaste alternativet är i formuläret stickkontakter och uttag-uttag . Det finns dock också i formen miniatyrblock som kan fästas på enhetens kropp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Adaptrar skiljer sig åt i kontakter . Det finns dock grupper som använder lämpliga signalformat. Det är viktigt att komma ihåg att adaptrar endast bör väljas för en av grupperna. Oftast för hörlurar med mikrofon adaptern har en dubbelkontakt i ena änden , som också är känd som en splitter.

Kontaktdon TS, TRS, TRRS kallas också Jack på ett annat sätt . De krävs vanligtvis för att bära en analog linjenivåsignal. För att bättre förstå vad de är bör du dechiffrera deras namn. Så, TS kommer från ordet Tips, som betyder "tips" och Sleeve, som betyder "ärm". TRS skiljer sig i utseende genom närvaron av en ring, som översätts till engelska Ring, respektive har TRRS 2 ringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Diametrarna på dessa kontakter kan skilja sig åt. Om dessa kontakter överför en signal på samma nivå kan de kombineras på olika sätt. De vanligaste adaptrarna är från TRS (6,3 mm) till TRS (3,5 mm), från TRRS till 2TRS eller från TRS till 2TS.

6, 3 millimeter kallas bara jack och är lämplig för anslutning till en mängd olika ljudproducerande enheter.

Bild
Bild

3,5 mm kallas mini-jack eller Jack 3.5 , med dess hjälp, anslut mikrofoner, hörlurar och diverse datorutrustning.

Bild
Bild

2,5 mm eller mikrojack skapad speciellt för mobiltelefoner.

Bild
Bild

RCA eller Phono sänder en linjesignal, kan den användas för professionella och allmänna enheter. Oftast används för att överföra digitala signaler. Denna kontakt har bara 2 stift och kan bara överföra monoljud. Kombinationer med jackkontakter är vanligast med denna typ av kontakter. Alternativen är ofta TRS till 2 x RCA eller TS till RCA . Innan du köper sådana adaptrar måste du dock ta reda på om signalerna på båda sidor av kabeln matchar. En digital RCA -kontakt kanske inte kan kombineras med en analog TRS -kontakt.

Bild
Bild

XLR -kontakt nödvändig för att överföra linjenivå, digitala signaler, samt från en mikrofon. God kontakt möjliggör användning för professionella enheter. XLR är ofta mikrofonkontakten. Det finns adaptrar med denna kontakt, men du måste ha en bra uppfattning om vilken signal som överförs genom sladden. När allt kommer omkring är mikrofonnivån lägre än linjenivån, vilket innebär att när de är anslutna kommer ljudet att bli för tyst. Rare är en TRS till XLR -adapter som gör att ljud kan dirigeras till en stereoingång. Det kommer dock inte att finnas något skydd mot störningar. Oftare kan du hitta adaptrar från XLR till jack (6, 3 mm) för signalen som kommer från mikrofonen, samt från XLR till TRRS för ljudsignal på linjenivå.

Bild
Bild

Prata på finns i professionella enheter. Ganska ofta används den för att överföra den förstärkta signalen från förstärkare till högtalare. Båda ändarna av kabeln har vanligtvis samma kontakter.

Bild
Bild

ODT Toslink låter dig överföra en digital signal i formatet ADAT, SDIF, PDIF med en fiberoptisk kabel. För små ljudenheter finns en mindre Toslink -version. Utseendemässigt liknar den en mini-jack (3,5 mm). Du kan inte helt enkelt ansluta till linjeingången.

Bild
Bild

USB -kontakten kan ha ett mini- eller mikroprefix och används för att överföra digital data, inklusive digitalt ljud. Typadaptern från USB till jack 3,5 mm är avsedd för mobila enheter. Det är med dess hjälp hörlurarna är anslutna.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Om du behöver överföra ljudsignalen från enheten till hörlurarna och använda en ljudöverföringsstandard , då är allt ganska enkelt här. Du behöver en adapter som har kontakter av olika standarder. Man måste dock vara försiktig så att kontakterna är kompatibla med varandra. Självklart kan du idag i de stora onlinebutikerna hitta alla typer av adapter, inklusive från USB till RCA.

Ingen kan dock garantera deras kvalitet. Resultatet av att använda en sådan adapter kan vara ganska långt från vad man önskar.

Bild
Bild

Bland sådana enheter kan det finnas ganska fungerande alternativ. Men de kommer oftast som en del av en uppsättning av en specifik enhet som kan känna igen och bearbeta icke-standardiserade insignaler . Sådana adaptrar kan inte alltid appliceras på annan utrustning. Dessutom kan konsekvenserna för det senare vara de mest obehagliga.

Oftast, med olika ljudsignalsstandarder, används inte bara adaptrar utan ljudsignalomvandlare . När du väljer dem är det viktigt att vara uppmärksam på kontakten som kommer att anslutas till en dator eller bärbar dator. Bland dem finns pluggar med 3 och 4 kontakter.

Det bör klargöras att endast hörlurar med en kontakt med 4 stift är lämpliga för kombinationsuttaget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förbindelse

För att ansluta hörlurar med en mikrofon till din dator eller bärbara dator, det är nödvändigt att noggrant inspektera panelerna på enheterna . Som regel finns det en kontakt för anslutning på vänster eller höger panel. Om kontakten är kombinationsruta eller headset blir den svart. Ibland kan hörlurar med ett headset dras bredvid. Du kan ansluta både en mikrofon och hörlurar till en sådan kontakt. Idag är de vanligaste alternativen där den gröna kontakten används för hörlurarna och rosa för mikrofonen.

Bild
Bild

Adapter används vanligtvis för modeller med hörlurar . Trådlösa alternativ kan anslutas till en dator direkt via de inbyggda sändarna. Om en adapter används måste den anslutas till rätt uttag på enheten där ljudet kommer ifrån. Efter det måste du ansluta hörlurar till adaptern. Sedan återstår bara att justera ljudet.

Det är värt att notera att iPhone 7 -användare bara kan ansluta hörlurar via Lightning -kontakten.

Därför måste de ofta använda en speciell adapter. Dessutom betonar användarna att ljudkvaliteten är något förbättrad.

Rekommenderad: