Headset För Telefonen: Hörlurar Med Mikrofon För Att Prata I En Smartphone Och Andra Telefonmodeller Med En Bra Mikrofon

Innehållsförteckning:

Video: Headset För Telefonen: Hörlurar Med Mikrofon För Att Prata I En Smartphone Och Andra Telefonmodeller Med En Bra Mikrofon

Video: Headset För Telefonen: Hörlurar Med Mikrofon För Att Prata I En Smartphone Och Andra Telefonmodeller Med En Bra Mikrofon
Video: Blackview Airbuds 1 - TWS HEADSET / REVIEW & MICROPHONE TEST 2024, Maj
Headset För Telefonen: Hörlurar Med Mikrofon För Att Prata I En Smartphone Och Andra Telefonmodeller Med En Bra Mikrofon
Headset För Telefonen: Hörlurar Med Mikrofon För Att Prata I En Smartphone Och Andra Telefonmodeller Med En Bra Mikrofon
Anonim

Ett headset för en telefon är en modern enhet som utför en viktig praktisk funktion. Du bör bekanta dig med funktionsprincipen och de mest populära modellerna av mobila headset.

Bild
Bild

Vad det är?

Ett headset för en telefon är en speciell enhet utrustad med hörlurar och en mikrofon. Du kan använda den här enheten för att prata i telefon, lyssna på musik eller titta på filmer från din mobila enhet.

Telefonheadsetet har många funktionella funktioner . Så först och främst är det värt att notera det faktum att en sådan design hjälper till att skydda en person från den skadliga strålningen från en mobiltelefon, eftersom när du använder hörlurar behöver du inte hålla smarttelefonen nära örat. Dessutom låter headsetet dig alltid vara ansluten (till exempel under körning eller under ett sportpass). Med detta sagt behöver du inte stoppa dina nuvarande aktiviteter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

De flesta mobila headsetmodeller är trådlösa enheter. Innan du köper en sådan enhet måste du förstå hur den fungerar. Enhetsprincipen för enheten beror på den teknik på vilken den fungerar.

Infraröd kanal . Infraröda headset fungerar med inbyggda sändare och mottagare. För att arbetet ska kunna utföras korrekt måste enheten som du ansluter hörlurarna ha en lämplig sändare för. Man bör komma ihåg att räckvidden för ett infrarött headset är ganska begränsad. Därför är sådana enheter inte särskilt populära bland konsumenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Å andra sidan är det möjligt att notera den ganska låga kostnaden respektive den höga tillgängligheten av sådana strukturer.

Radiokanal . Sådana enheter anses vara en av de mest utbredda och efterfrågade. De kan överföra ljudvågor som ligger inom frekvensområdet 800 till 2,4 GHz. Ett headset med en radiokanal kommer att kräva en stor mängd ström för att fungera, vilket måste beaktas när du köper enheten. Sådana tillbehör fungerar genom att ansluta ljudkällan till en specialdesignad radiosändare. Denna radiosändare sänder en signal till användaren via hörlurar.

Bild
Bild

Den största fördelen med sådana modeller i jämförelse med andra är det faktum att radions signaluppfattning är ganska stor, det är cirka 150 m. Samtidigt, om du bor i en stad, kan en stor mängd elektrisk störning uppstå på radiosignalens väg kan signalen vara luddig och instabil.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att njuta av högkvalitativa radioheadset bör du föredra de dyraste lyxmodellerna.

Blåtand . Denna teknik anses vara den mest moderna och populära. Det finns många versioner av Bluetooth -teknik. I detta fall rekommenderas det att ge företräde åt de senaste versionerna, eftersom de säkerställer att headsetet fungerar i den största radien. Tack vare enhetens funktionella funktioner kan du ansluta den till en mängd olika enheter utan att behöva extra ledningar och kablar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

På den moderna marknaden presenteras en mängd olika typer av telefonheadset för valet av köpare: enheter med brusreducering, mini-headset, stora och små hörlurar, design för ett öra, tillbehör med handsfree-teknik, monohörlurar och andra.

Bild
Bild

Efter hörlurstyp

Efter typ av hörlurar finns det två huvudtyper av headset: monohörlurar och stereoheadset. Det första alternativet är utformat som ett enda hörlurar och används oftast för telefonsamtal. Mono -headsetet är bekvämt att använda i bilen när du kör . Ett särdrag av denna typ kan kallas egenskapen att du inte bara kommer att höra ljudet från hörlurarna, utan också ljudet från miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utformningen av stereoheadsetet består av 2 hörlurar, ljudet är jämnt fördelat mellan dem. Med en sådan enhet kan du inte bara prata i telefon, utan också lyssna på musik eller till och med titta på filmer. Ett stereoheadset är indelat i flera undergrupper.

Foder . Dessa hörlurar sätts in i hörselgången och hålls där på grund av deras höga elasticitet. Det visar sig att den huvudsakliga ljudkällan är inne i användarens öra. Det bör noteras att sådana anordningar kan överföra ett begränsat frekvensområde och också ha en brusisoleringsfunktion av ganska låg kvalitet. Dessutom noterar användare med en icke-standardiserad fysiologisk struktur av öronsnäckan att öronsnäckorna ofta faller ur örat och orsakar obehag vid användning.

Bild
Bild

I öra . Denna typ av mobila ljudheadset för en smartphone anses vara en av de vanligaste på marknaden och efterfrågad bland köpare. Sådana hörlurar kallas populärt "pluggar". De, liksom öronsnäckor, sätts in i hörselgången. Till skillnad från den ovan beskrivna variationen blockerar dock sådana anordningar kanalen helt och ger därigenom en hög nivå av undertryckande av externt oönskat brus. Dessutom ger dessa modeller högkvalitativ ljudöverföring.

Bild
Bild

Samtidigt bör man komma ihåg att sådana enheter kan orsaka hörselnedsättning (särskilt vid konstant användning).

Full storlek . Enheter i full storlek (eller bildskärm eller studio) skiljer sig från de sorter som beskrivs ovan främst i sin storlek. Öronkopparna på sådana anordningar täcker helt öronhålet ovanifrån, så ljudkällan är placerad utanför den mänskliga hörapparaten. Denna typ används oftast av proffs (till exempel ljudtekniker eller musiker).

Bild
Bild

Enheterna överför högkvalitativt och balanserat ljud, som kännetecknas av hög definition och realism.

Över huvudet . On-ear-hörlurar har samma design som fullstora modeller, men de har mer kompakta dimensioner, de utmärks av ökad komfort under användning. De är avsedda för hemmabruk.

Bild
Bild

Efter anslutningstyp

Om du försöker klassificera mobila headset efter anslutningstyp kan du skilja på två huvudtyper: trådbundna och trådlösa enheter. Trådstrukturer har dykt upp på marknaden mycket tidigare . För att ansluta dem till vilken enhet som helst måste du använda en kabel som kommer som standard och är en integrerad del av hela tillbehörets struktur. I detta fall kan hörlurar särskiljas, som är utrustade med en envägs- eller tvåvägskabel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlösa enheter är mer moderna och därför föredragna av de flesta användare . En mängd olika tekniker kan användas för att skapa trådlösa anslutningar. Till exempel fungerar en Bluetooth -anslutning inom en radie av 20 m, samtidigt som den ger en tydlig och stabil signal. NFC -tekniken är utformad för att snabbt ansluta headsetet till en signalkälla, och kommunikation via radiogränssnittet kan fungera på ett avstånd av 100 m. Även jack 6, 3 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Vi presenterar för dig uppmärksamheten på högsta kvalitet, professionella och bekväma headset för smartphones

Apple AirPods 2 . Dessa hörlurar har inte bara modernt funktionellt innehåll utan också snygg extern design. De fungerar på grundval av Bluetooth-teknik, och det finns också en inbyggd mikrofon. Standardpaketet innehåller ett fodral där hörlurarna laddas. Dessutom är det här fodralet mycket lätt att transportera och förvara headsetet. När de är fulladdade kan öronsnäckorna fungera i 5 timmar utan avbrott. Och det finns också en röststyrningsfunktion. Kostnaden för hörlurar kan nå 20 tusen rubel.

Bild
Bild

HUAWEI FreeBuds 2 Pro . Denna enhet kostar mindre än det alternativ som beskrivs ovan. Headsetet fungerar också med Bluetooth -teknik. Modellen kan klassificeras som ett dynamiskt headset. Hörlurarna är praktiska att använda när du går eller sportar. Dessutom har designen ett speciellt skyddssystem, tack vare vilket HUAWEI FreeBuds 2 Pro -modellerna inte är rädda för vatten och damm. Tiden för kontinuerlig drift med full laddning av batteriet är 3 timmar.

Bild
Bild

Sennheiser Momentum True Wireless . Detta headset har en elegant och modern design. Dessutom är hörlurarnas dimensioner ganska kompakta, väger bara 17 g och öronkuddarna är mycket bekväma. Utvecklarna har tillhandahållit ett stort antal ytterligare funktioner. Så till exempel kan du markera närvaron av en speciell ljusindikering, ett vattenskyddssystem, volymkontroller. Typen av trådlös anslutning är Bluetooth 5.0, sändarna är dynamiska och känslighetsindexet är 107 dB.

Bild
Bild

Sony WF-SP700N . Den yttre designen förtjänar särskild uppmärksamhet: den kombinerar vita, metalliska och gula nyanser. Det finns Bluetooth version 4.1. Denna design är en favorit bland idrottare eftersom den är ganska kompakt i storlek och lätt i vikt (väger 15 g). Headsetet är av dynamisk typ, utrustat med ett speciellt vattenskyddssystem, och det finns också en LED -indikator. Brusreduceringsfunktionen är av hög kvalitet. Förutom headsetet innehåller standardpaketet en microUSB -kabel, ett laddningsfodral och en uppsättning utbytbara öronkuddar.

Bild
Bild

Sennheiser RS 185 . Till skillnad från alla modeller som beskrivs ovan tillhör detta headset kategorin fullstorlek och tillhör den öppna typen. Designen innehåller speciella dynamiska sändare. Pannbandet är mjukt och bekvämt att använda, vikten är ganska imponerande och är 310 g, så det kan vara svårt att transportera. Modellen fungerar på grundval av en radiokanal, vars räckvidd är 100 m. Känslighetsindex är 106 dB. För att enheten ska fungera i fristående läge krävs 2 AAA-batterier för strömförsörjning.

Bild
Bild

AKG Y 50 . Detta sladdade headset har ett mjukt huvudband för bekväm och långvarig användning. Enheten fungerar bra med iPhone -enheter. Headsetet är vikbart och anslutningskabeln kan lossas vid behov. Känsligheten är 115 dB och motståndet är 32 ohm. Modellens massa närmar sig 200 g.

Bild
Bild

Beats Tour 2 . Denna vakuummodell är mycket kompakt och lätt, väger bara 20 g. Designen innehåller dedikerade volymkontroller och avtagbara öronkuddar, samt ett fodral som standard för enkel transport och förvaring. Det finns en L-kontakt i designen, dess storlek är 3,5 mm.

Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer ett headset för en mobiltelefon (till exempel för Android eller iPhone) måste du vara särskilt försiktig. Experter rekommenderar att man förlitar sig på flera viktiga kriterier.

Tillverkare . Det är mycket svårt att välja ett headset för en smartphone, eftersom det finns ett stort antal hörlursmodeller från olika tillverkare på marknaden. För att inte misstas när du väljer ett telefontillbehör (för en mobil eller stationär enhet) måste du föredra kända och populära märken. Undersök de mest populära och respekterade märkena i förväg. Kom ihåg att ju större företaget är, desto fler resurser har det. Följaktligen skapas enheterna med hänsyn till all modern teknik och vetenskaplig utveckling.

Bild
Bild

Dessutom uppfyller endast stora och internationellt kända företag de internationella standarder och principer som krävs.

Pris . Beroende på din ekonomiska förmåga kan du köpa budgetenheter, headset från mellansegmentet eller premiumenheter. På ett eller annat sätt, men det är viktigt att tänka på valuta för pengarna.

Bild
Bild

Kom ihåg att kostnaden för enheten måste kompenseras fullt ut med den tillgängliga funktionaliteten.

Funktionella funktioner . Ett headset för en mobiltelefon ska vara så funktionellt som möjligt. Designen måste innehålla en mikrofon med hög känslighet, som uppfattar ditt tal och överför ljudkvalitet. Dessutom måste hörlurarna själva ha högkvalitativ ljudöverföring. Först då kan du räkna med ditt headsets effektiva prestanda.

Bild
Bild

Kontrollsystem . Headsetkontroll ska vara extremt bekvämt, enkelt och intuitivt. Särskilt knapparna för att ta emot / avvisa ett samtal, liksom volymkontrollen, ska vara i den mest bekväma positionen så att användaren inte behöver vidta onödiga åtgärder.

Bild
Bild

Bekvämlighet . Prova det innan du köper ett headset till din telefon. Det ska vara bekvämt, inte orsaka obehag och obehagliga känslor. Kom ihåg att det är stor risk för långvarig användning av enheten.

Bild
Bild

Livstid . När du köper ett mobilt headset av någon modell från vilken tillverkare som helst kommer säljaren att ge dig ett obligatoriskt garantikort. Under garantikortets giltighetstid kan du räkna med att du inte får gratis service, reparation eller till och med byte av en trasig enhet.

Bild
Bild

Ge företräde åt de mönster för vilka garantitiden är längre.

Exteriör design . När du väljer hörlurar är det viktigt att inte bara vara uppmärksam på de funktioner som finns i enheten, utan också på dess externa design. Således kan du förvandla designen till inte bara en praktisk enhet, utan också till ett snyggt modernt tillbehör.

Bild
Bild

Försäljare . Kontakta bara märkesbutiker och officiella återförsäljare när du väljer och köper ett headset. Endast sådana företag anställer samvetsgranna säljare.

Bild
Bild

Om du ignorerar denna regel finns det en möjlighet att du kommer att köpa ett undermåligt eller falskt headset.

Rekommenderad: