Headset: Vad är Det? Vad är Skillnaden Från Hörlurar? Trådbundet Och Trådlöst Headset Med Bra Mikrofon

Innehållsförteckning:

Video: Headset: Vad är Det? Vad är Skillnaden Från Hörlurar? Trådbundet Och Trådlöst Headset Med Bra Mikrofon

Video: Headset: Vad är Det? Vad är Skillnaden Från Hörlurar? Trådbundet Och Trådlöst Headset Med Bra Mikrofon
Video: Blackview Airbuds 1 - TWS HEADSET / REVIEW & MICROPHONE TEST 2024, April
Headset: Vad är Det? Vad är Skillnaden Från Hörlurar? Trådbundet Och Trådlöst Headset Med Bra Mikrofon
Headset: Vad är Det? Vad är Skillnaden Från Hörlurar? Trådbundet Och Trådlöst Headset Med Bra Mikrofon
Anonim

Ett modernt headset är ett utmärkt alternativ för alla som är vana vid att jobba på språng eller ständigt lyssna på musik.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Tillbehöret är en enhet som både kan spela ljud och ge kommunikation mellan flera personer … Headsetet ersätter inte bara hörlurar utan även högtalare, vilket gör att det är så bekvämt att använda som möjligt. En sådan anordning kan överföra ljud utan olika brus. Setet för headsetet, förutom telefonen och mikrofonen, inkluderar fästelement och anslutningselement. Ganska ofta innehåller satsen också förstärkare, volymkontroller och en kontrollpanel. Headset har använts länge. Så de kunde ses även under andra världskriget bland piloter och tankfartyg.

Idag används sådana enheter i många räddningsoperationer, vid bevakade föremål och naturligtvis i vardagen för att underlätta kommunikation eller lyssna på musik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med hörlurar

Ett headset skiljer sig på många sätt från hörlurar:

  • först och främst har enheten en inbyggd mikrofon;
  • det finns omkopplare i satsen;
  • om hörlurarna endast är avsedda att lyssna på musik, kan du med headsetet också ta emot och överföra ljudsignaler;
  • fixering krävs i ett headset, men i hörlurar endast i vissa fall.
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över arter

Uppsättningarna av headset skiljer sig avsevärt mellan sig beroende på olika kriterier. Till exempel är ett klassiskt headset fäst på huvudet, medan ett mer modernt headset bärs som ett armband. Dessutom används vissa enheter för scen eller sång. Låt oss överväga sorterna mer i detalj.

Efter överenskommelse och användning

Stationärt headset används på kontor, av proffs inom vissa områden, liksom i hemmet. Dator kan vara multimedia, spel eller inriktning på IP -telefoner. Den kan anslutas till en dator på olika sätt. Professionella enheter används av callcenteranställda. Deras funktioner inkluderar ökad tillförlitlighet och ovanlig design. Driftsättet för denna typ av headset är inom 24/7. Anslutningen kan vara trådbunden, trådlös och USB.

Kontorsutrustning ansluts direkt till telefonen. Dessutom kan anslutningen vara både trådlös Dect och trådlös Bluetooth.

Bluetooth -enheter kan ta emot samtal från flera enheter samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Varianterna inkluderar också:

  • kontor headset;
  • ett headset avsett för flygledare;
  • radioamatör;
  • för mobiltelefoner;
  • för bärbara radioapparater;
  • studio;
  • för rörliga föremål;
  • flyg;
  • marin;
  • för rymdkommunikation eller för stridsvagnar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter enhet och egenskaper

Förutom allt ovanstående skiljer headsetet sig åt i design och tekniska egenskaper

  • Primärt, efter kanalens tillgänglighet … Modeller kan antingen vara enörade, det vill säga ensidiga eller tvåörade.
  • Genom alternativet för kommunikation med utrustningen för sådana enheter . Dessa är trådlösa och trådbundna headset.
  • Genom monteringsalternativ … Headsetet kan vara huvudmonterat, huvudmonterat, med öronfäste eller med hjälmfäste.
  • Efter typ av bullerskydd … Headsetet kan vara måttligt skyddat, starkt skyddat eller helt oskyddat. I detta fall betraktas graden av skydd för headsetet och headsetet med mikrofon separat.
  • Efter typ av headset -enheter … De kan stängas - i det här fallet finns det en hög och mjuk kant längs ytterkanten av öronkuddarna; öppen eller ovanför - sådana modeller pressas tätt mot öronen och är utrustade med mjuka kuddar; plug-in-headset kläms direkt i öronen; Lutande enheter kännetecknas av det faktum att högtalarna inte alls rör vid öronen.
  • Förbi typ av headsetmikrofonplacering kan vara följande: med en icke -fast enhet - mikrofonen kan anslutas antingen på en klädnypa eller på en nål; med en mikrofon på en lämplig plats - vanligtvis används sådana enheter för dolt bruk; med extern mikrofon - enheten är ansluten till headsetet. Oftast används de inom musikområdet, eftersom de inte bara ger högkvalitativt ljud utan också utmärkt ljudskydd. Dessutom finns det också ett headset med inbyggd mikrofon.
  • Efter typ av ljudkonduktivitet … Benledningsheadset är ett bra alternativ för sångprestanda. Med deras hjälp kan du höra både musik och alla externa ljudsignaler. Dessutom finns det även enheter med mekanisk ljudledning. Vanligtvis föredras sådana modeller av proffs.

Enligt ytterligare funktioner är headset indelade i vattentäta, explosionssäkra, sport- eller andra modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Först måste du bekanta dig med de bästa headset som används för att lyssna på musik.

Samsung Gear Iconx 2018

Denna trådlösa enhet är utformad som en öronpropp som matchar formen på ditt inre öra. Du kan bara byta låt eller ändra ljudsignalen med ett pekskommando. Denna modell väger bara 16 gram. I fristående läge kan headsetet fungera upp till 5 timmar. TILL meriter du måste inkludera möjligheten att ansluta till vilken telefon som helst, närvaron av internt minne, snabb laddning samt 3 par extra öronkuddar. Fel bara en - inget fall.

Bild
Bild

Apple Airpods MMEF2

Detta trådlösa headset har en vacker design och rik funktionalitet. Enhetens kropp är vitmålad. Den har en mikrofon, en infraröd sensor och en accelerometer. Headsetet styrs med W1 -chipet … Varje hörlur är utrustad med ett separat uppladdningsbart batteri. Dessutom ingår ett fodral med inbyggt batteri i paketet. Modellens vikt är 16 gram. I fristående läge kan den här enheten fungera i cirka 5 timmar. Bland nackdelarna bör det noteras att alla funktioner endast är tillgängliga om headsetet är anslutet till Apple -teknik.

Bild
Bild

Xiaomi Mi Collar Bluetooth -headset

Enheten från detta företag kunde mycket snabbt vinna uppmärksamhet hos många konsumenter. Det är mycket bekvämt att använda, har ett rimligt pris, liksom en högkvalitativ montering. Headsetet väger bara 40 gram. Setet innehåller ytterligare 2 par extra öronkuddar. I offline -läge kan det fungera i cirka 10 timmar. Du kan ansluta till alla telefoner. Bland bristerna bör det noteras att det inte finns någon möjlighet till snabbladdning och ett fodral.

Bild
Bild

Sony WI-SP500

Headsetet från denna tillverkare har en ovanlig design, liksom närvaron av NFC -modulen och fuktskydd … Därför kan du använda produkten även i regn. Modellen väger bara 32 gram, utan laddning kan den fungera upp till 8 timmar. Med Bluetooth kan du ansluta till bokstavligen vilken enhet som helst. Bland bristerna kan man särskilja bristen på utbytbara öronkuddar, samt ett lock.

Bild
Bild

Honor Sport AM61

Till att börja med bör det noteras närvaron av fuktskydd, samt 3 par ytterligare öronkuddar. När det gäller de tekniska egenskaperna är de följande:

  • frekvensområde - från 20 till 20 000 Hz;
  • typ av utförande - stängd;
  • modellens vikt är bara 10 gram.

Den enda fel - enheten tar lång tid att ladda.

Bild
Bild

JBL BT110

Det kinesiska företaget erbjuder en relativt högkvalitativ enhet i två färger. Detta trådlösa headset väger 12, 2 gram, i fristående läge kan det fungera i cirka 6 timmar. Bland nackdelarna är bristen på öronkuddar och ett lock. Dessutom kan headsetet inte laddas snabbt.

Bland headset för konversationer är flera av de bästa modellerna värda att nämnas.

Bild
Bild

Jabra -förmörkelse

En av de lättaste och mest kompakta enheterna som låter dig snabbt svara på röstsamtal … Modellen väger bara 5,5 gram, så den sitter perfekt i öronen. Dessutom är produkten helt osynlig utifrån. I fristående läge kan enheten fungera i cirka 10 timmar. Bland nackdelarna är avsaknaden av ett lock.

Bild
Bild

Plantronics Voyager Legend

Detta är den senaste enheten som har intelligent ljudbehandling, vilket är nästan oumbärligt för telefonsamtal. Med detta headset kan du ansluta flera enheter samtidigt. Dess vikt är 18 gram, i autonomt läge kan den fungera i cirka 7 timmar. Headsetet är skyddat mot fukt, samt ett skydd på tre nivåer mot yttre ljud.

Bild
Bild

Sennheiser EZX 70

Denna enhet är mycket lätt och kompakt, mikrofonen har ett brusreduceringssystem . I fristående läge kan headsetet fungera upp till 9 timmar. Den väger bara 9 gram. Bland annat finns ett bekvämt fodral i satsen.

Nackdelarna inkluderar för lång laddning. Dessutom bör du vara uppmärksam på att du måste vara mycket försiktig med en sådan teknik.

Bild
Bild

Sony MBH22

Tillbehör Utrustad med en mikrofon av hög kvalitet och brusreduceringssystem för mjukvara … Överföringen av ljudsignaler är rimligt noggrann och tydlig. Modellen väger bara 9, 2 gram; utan laddning kan den fungera i mer än 8 timmar. Tillverkare ger ett års garanti.

Bild
Bild

Samsung EO-MG900

Headsetet är ganska bekvämt och har en vacker design . Dess tinningar är gjorda av mjukt plastmaterial, och öronsnäckorna, gjorda av silikon, upprepar nästan helt aurikelns form. Modellen väger 10,6 gram. Bland bristerna bör det noteras bristen på ett fodral, liksom för lång laddning av enheten.

Bild
Bild

F&D BT3

Ett litet tillbehör som väger 7,8 gram. Det är mycket lätt att använda, har en anatomisk form och är bekvämt fixerad … Av denna anledning faller öronkuddarna praktiskt taget inte ur öronen. Ett sådant headset kan fungera offline i upp till 3 timmar. En annan viktig punkt är närvaron av ett speciellt band, tack vare vilket enheten inte går förlorad. Värt att notera är också det överkomliga priset. Nackdelarna inkluderar den korta garantitiden och bristen på skydd.

Bild
Bild

Vilken ska man välja?

Innan du handlar för ett headset måste du bestämma vad det är till för. De tekniska egenskaperna hos den valda modellen beror faktiskt på dess direkta syfte. Om ett av headsetet är professionellt, så är det andra för hemmet. Det finns bra alternativ som är lämpliga för kontor och andra för samtal. För att förstå vad ett särskilt headset är måste du bekanta dig med några av funktionerna i olika typer av headset mer detaljerat.

  1. För kontoret . Vanligtvis är arbetsplatsen belägen nära datorn. Av denna anledning rör sig en person praktiskt taget inte i rummet. I detta fall rekommenderas det att vara uppmärksam på trådbundna modeller. De behöver inte ha ljudisolering av hög kvalitet, för kontorsarbetaren behöver inte bara arbeta som vanligt, utan också att höra allt som händer runt omkring. Det är värt att notera att ett headset är mest lämpligt för kontorsarbetare, som bara har en hörlur, för i det här fallet kommer personen inte att vara så trött. Dessutom kan du samtidigt övervaka både konversationen och allt som händer just nu på kontoret.
  2. För förare av bilar eller andra fordon det är bäst att köpa trådlösa headsetmodeller som bara passar i ett öra. Detta gör att du bekvämt kan prata i telefon eller annan gadget, samt att helt styra allt som händer runt. Denna version av enheten kan fungera länge utan laddning. I vissa fall kan avgiften pågå en hel dag. Detta är bekvämt för dem som tillbringar mycket tid bakom ratten.
  3. För hemmet … Vanligtvis används sådana enheter för att lyssna på musik i absolut tystnad och för att isolera sig från alla ljud efter en hård dag på jobbet. Därför kommer tillbehör vanligtvis med bra ljudisolering. I det här fallet är det lämpligt att ha två hörlurar. En sådan modell ger inte möjlighet att distraheras av bakgrundsbrus.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bäst att köpa en produkt antingen från ett pålitligt märke eller i en bra butik. När du handlar öronproppar är det bäst att testa dem för att se till att de fungerar riktigt bra. Dessutom kommer det att vara användbart att läsa kundrecensioner, som ofta hjälper till att ta reda på om det är värt att uppmärksamma denna produkt alls.

För att sammanfatta kan vi säga att headsetet är ett bra alternativ till hörlurar. Men för att inte bli besviken på denna teknik måste du välja en riktigt bra produkt.

Rekommenderad: