Hörlurar Med Bra Bas: Modeller Med Klart Och Djupt Ljud För Telefonen, Kraftfulla Med Vibrationsbas. Sony Extra Bass -serien Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Hörlurar Med Bra Bas: Modeller Med Klart Och Djupt Ljud För Telefonen, Kraftfulla Med Vibrationsbas. Sony Extra Bass -serien Och Andra

Video: Hörlurar Med Bra Bas: Modeller Med Klart Och Djupt Ljud För Telefonen, Kraftfulla Med Vibrationsbas. Sony Extra Bass -serien Och Andra
Video: Lyxigt ljud helt utan sladdar - Sennheiser Momentum True Wireless 2024, April
Hörlurar Med Bra Bas: Modeller Med Klart Och Djupt Ljud För Telefonen, Kraftfulla Med Vibrationsbas. Sony Extra Bass -serien Och Andra
Hörlurar Med Bra Bas: Modeller Med Klart Och Djupt Ljud För Telefonen, Kraftfulla Med Vibrationsbas. Sony Extra Bass -serien Och Andra
Anonim

Hörlurar med bra bas är varje musikälskares dröm som uppskattar kvalitetsljud. Du bör studera modellerna och deras egenskaper, bekanta dig med reglerna för att välja hörlurar i enlighet med dina preferenser.

Bild
Bild

Särdrag

Hörlurar med bra bas kan återge ljud där det inte kommer att minska volymen vid kanterna. På grund av denna kvalitet av detta slag kan hörlurar garantera korrekt återgivning av alla toner i signalen som spelas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörlurar med bra bas har följande funktioner:

  • säkerställa högkvalitativ luftpassage, tillsammans med tryck i hörselgångarna;
  • stor membranpassage med en diameter;
  • utrustning med ett speciellt fäste, på grund av vilket luftutbyte är uteslutet.

Vissa enhetsmodeller har utformats speciellt för att möta några av de tidigare listade funktionerna.

Vakuum hörlurarna, på grund av ett speciellt fäste, garanterar eliminering av luftväxling, och de heltäckande hörlurarna garanterar en hög ljudtrycksnivå.

Bild
Bild

Funktionsprincip

För närvarande finns det bara tre alternativ för att arbeta med djupa bashörlurar

  • Avancerad membrankontroll , där det sker en förändring i ingångssignalernas egenskaper. Det som är speciellt med denna funktionalitet är att elektroniken med kraft förstärker basen.
  • Närvaron av ett par ljudsändare i strukturen … I kopplingsdiagrammen finns frekvensfilter, tack vare vilka en ljudsändare fungerar inom medelhöga och höga frekvenser, och den andra är endast ansvarig för basen.
  • Den tredje tekniken är att verka på kranialbenen . Denna metod är knep och förbättrar därmed musikupplevelsen.

Denna princip för att arbeta med en vibro-bas tillämpas på modeller med full täckning, där en speciell vibrationsplatta finns.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns två typer av hörlurar med bra bas.

Full täckning

De är stora hörlurar som täcker hela ditt öra. Används oftast för datorer och spelare. Enheterna visar bra ljudresultat med djup bas.

Bild
Bild

Hörlurar skiljer sig åt i ett antal funktioner

  • Stängd design . På grund av detta kommer det att vara möjligt att tillhandahålla ljudisolering, samt luftutbyte med den yttre miljön.
  • I sådana modeller är högtalarenheten monterad nästan helt förseglad . På grund av detta kommer ljudtrycket att vara av hög kvalitet, och frekvenser från det låga intervallet är praktiskt taget inte förvrängda. Det är värt att notera att i enheter med full täckning installeras alltid högtalare med stor diameter.
  • Att ha ett personligt signalbehandlingssystem . Detta gör att du kan matcha elementens egenskaper, minimera distorsion och självständigt styra ljudet vid alla frekvenser.
  • Oavsett vilka hörlurar som är trådbundna eller trådlösa, de måste ha en personlig utjämnare … Detta krav är inte obligatoriskt, men dess närvaro förbättrar ljudkvaliteten avsevärt.
Bild
Bild

Vakuum

Vakuumhörlurar är mycket efterfrågade - de kännetecknas av sin lilla storlek och vikt, liksom förmågan att ge ljudisolering. Kvalitativa modeller skiljer sig åt:

  • ett membran med en minsta diameter på 7 mm;
  • luftbyteskammare;
  • två ljudsändare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Listan över de bästa modellerna med bra bas hjälper dig att göra rätt val och köpa hörlurar som kommer att glädja deras ägare med högkvalitativt ljud.

Sennheiser CX-300 II

Denna produkt anses vara det bästa valet för tydligt ljud och hackig bas bland vakuummodeller. Hörlurarna har högkvalitativ ljudisolering och lång livslängd. De skiljer sig åt:

  • djup bas med stort takhöjd;
  • mångsidig design som kommer att tilltala både kvinnor och män;
  • montering av hög kvalitet till ett överkomligt pris.

Det bör dock noteras att den här enheten inte har en mikrofon, det finns ingen fjärrkontroll, så produkten kan inte användas som ett headset.

Bild
Bild

Sony STH-30

En annan representant för vakuumhörlurar, som är utrustad med stark bas och ursprungliga yttre egenskaper … Själva konstruktionen med trådar är tillverkad av högkvalitativa råvaror, som skyddas mot fukt och damm. Enheten är utrustad med en 3-knapps fjärrkontroll med en mikrofon, vilket gör processen att byta musikspår bekväm. Produkten kan användas som headset.

Användare rapporterar dålig ljudisolering och dålig brusreducering när de använder en mikrofon

Bild
Bild

Sony MDR-XB50AP

Sony Extra Bass - Detta är en annan typ av vakuumhörlurar som erbjuder den mest kraftfulla basen med ett brett utbud av reproduktionsfrekvenser . De kan fungera mellan 4-24000 Hz. Modellen är känd för högkvalitativ ljudisolering, bra utrustning, inklusive ett lock och 4 par öronkuddar.

Fördelar:

  • liten vikt med välutvecklad ergonomi;
  • närvaron av en mycket känslig mikrofon;
  • återgivning av saftig bas med högkvalitativt ljud;
  • designalternativ finns i olika färger;
  • förarstrukturen är utrustad med neodymmagneter.
Bild
Bild

Sony MDR-XB950AP

Detta är en representant för hörlurar i full storlek som är utrustade med det bästa ljudet med bas i sin prisklass. Det lägre frekvensområdet är 3 Hz, så enheten kan reproducera även en subbasrytm. Modellen kännetecknas av hög effekt på 40 mm högtalare - 1000 mW, vilket ger känslan av att användaren går med en subwoofer i huvudet.

Tillverkaren har tagit hand om en design som gör det möjligt att vända kopparna inåt. Detta säkerställer bekväm transport av enheten. Kabellängden är 1, 2 meter, det finns en kontrollpanel med en mikrofon på. Användare noterar att en sådan tråd inte är särskilt bekväm att använda.

Bild
Bild

Koss porta pro

Detta är en overhead -modell med en speciell design. Hörlurar garanterar saftig och djup bas, balanserade låg- och mellanfrekvenser … Detta beror på den höga impedansen på 60 ohm. På grund av denna kvalitet rekommenderas enheten att användas på kraftfull bärbar utrustning, eftersom en smartphone inte klarar en sådan uppgift.

Det här är Bluetooth -hörlurar som har gjorts speciellt för mobilanvändare. Tack vare den vikbara designen med ett metallhuvudband, hörlurarna är lätta att bära.

Bild
Bild

Philips BASS + SHB3075

Dessa är slutna bildskärmar med fullständig grind. De arbetar i frekvensområdet från 9-21000 Hz. Enhetens känslighet är 103 dB . Kan användas som headset.

Användare noterar följande positiva egenskaper:

  • högkvalitativ montering;
  • ljudets saftighet;
  • enkel användning;
  • hög kvalitet bas och diskant.
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja rätt hörlursmodell som passar en viss användare bör du svara på några frågor om dina preferenser för användning. Innan du köper måste du bestämma dig för flera egenskaper.

Bild
Bild

Kopplingstyp

Beroende på dina preferenser kan du välja trådlösa eller trådlösa hörlurar . Om du väljer det första alternativet måste du se till att kabeln är stark, flexibel och utrustad med ett skyddande hölje. I trådlösa enheter är körtiden och typen av överföringsprotokoll av stor betydelse. Moderna modeller är utrustade med Wi-Fi eller Bluetooth 4.1. Detta främjar snabb utbyte och högkvalitativ signal.

Bild
Bild

Känslighet

Förekomsten av buller, störningar och prassel är en stor nackdel för hörlurar med bra bas. För att inte stöta på ljud av låg kvalitet bör du vara uppmärksam på känslighetsindikatorn. Denna parameter bör inte överstiga 150 dB.

Enligt experter, det optimala värdet är i området 95 dB . I sådana hörlurar är membranet inte mottagligt för låga impulser, vilket ger användaren ett ljud med volym och fyllig bas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Frekvensområden

Denna egenskap är den ledande när du väljer hörlurar med bra bas. Det rekommenderas att välja mellan alternativ som fungerar inom intervallet, vars början ligger vid nivån 5-8 Hz och slutet på det maximala avståndet - från 22 kHz. Det är också viktigt att bekanta dig med frekvenssvaret, som står för amplitudfrekvenskarakteristik. Dess värde anges på enhetens förpackning.

Det är viktigt att känna till grunddata om frekvenssvaret

  • I lågfrekvensområdet måste grafen ha en hög höjd . För att basen ska vara av bra kvalitet måste du propagera upp till 2 kHz. I detta fall kommer kurvens topp att ligga i intervallet 400-600 Hz.
  • Höga frekvenser är också viktiga . Här tillåts ett litet dopp nedåt i diagrammets bortre del. Om öronsnäckarmodellen har en maxpunkt inom 25 kHz märker inte ägaren det. Men om det sker en kontinuerlig boost vid en hög frekvens kommer ljudet att förvrängas.

Det är bäst att välja hörlurar där det finns en betydande ökning av grafen i basavsnittet och en nästan rak linje i mellan- och toppnivåer. Ett litet dopp bör finnas när slutet av den tillgängliga frekvensen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Impedans

Med andra ord är det motstånd . Det påverkar värdena för högsta ljudstyrka. Det påverkar också kvaliteten. Om hörlurar väljs till telefonen bör du ta modeller med en impedans på 100 ohm. Detta är det maximala värdet. Minsta bör vara vid 20 ohm.

För kraftfullare utrustning utrustad med en förstärkare, du kan köpa hörlurar med en minsta impedans på 200 ohm.

Rekommenderad: