Hur Fyller Man På En Samsung -skrivarkassett? Hur Drar Man Ut Och Sätter I En Laserskrivare? Varför Ser Inte Skrivaren Patronen Efter Påfyllning?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Fyller Man På En Samsung -skrivarkassett? Hur Drar Man Ut Och Sätter I En Laserskrivare? Varför Ser Inte Skrivaren Patronen Efter Påfyllning?

Video: Hur Fyller Man På En Samsung -skrivarkassett? Hur Drar Man Ut Och Sätter I En Laserskrivare? Varför Ser Inte Skrivaren Patronen Efter Påfyllning?
Video: Samsung Xpress M2020W Toner Refill 2024, April
Hur Fyller Man På En Samsung -skrivarkassett? Hur Drar Man Ut Och Sätter I En Laserskrivare? Varför Ser Inte Skrivaren Patronen Efter Påfyllning?
Hur Fyller Man På En Samsung -skrivarkassett? Hur Drar Man Ut Och Sätter I En Laserskrivare? Varför Ser Inte Skrivaren Patronen Efter Påfyllning?
Anonim

Att tanka Samsung -skrivare är en enkel sak, men det kräver särskild uppmärksamhet, noggrannhet och rätt utrustning. I artikeln kommer vi att berätta hur du laddar skrivarkassetten för detta välkända företag med egna händer hemma.

Bild
Bild

Hur tar man bort?

Det är ganska enkelt att ta ut patronen från skrivaren själv. Svårigheter kan uppstå bara första gången. Efter det kommer du att kunna utföra operationen nästan blindt.

Men i alla fall måste du först hitta och läsa manualen . Mycket ofta är det tillgängligt med en detaljerad beskrivning av hur man korrekt tar bort patronen. De flesta tillverkare i den praktiska guiden inkluderar diagram och tydliga illustrationer som gör uppgiften så enkel som möjligt för användaren. Det finns också tipsbilder på själva enhetens kropp: bakom, på sidorna eller under topplocket.

Bild
Bild

För de flesta skrivarmodifieringar är denna process liknande, eftersom placeringen och montering av patronerna är i huvudsak desamma . I detta avseende ger vi en allmän guide om hur man extremt snabbt tar bort denna enhet från tryckapparaten.

Låt oss börja med att ansluta enheten till det elektriska nätverket. Det finns ingen risk för elektriska stötar när du tar bort patronen , och ström måste användas eftersom i de flesta skrivarmodeller återgår patronen till sin ursprungliga position när enheten kopplas bort från elnätet. Och att extrahera den från enhetens djup är en otänkbar sysselsättning.

Vänta ett tag tills utskriftsenheten startas om och blir klar för användning . Efter det måste du lyfta topplocket. I det här fallet krävs inga verktyg - allt görs med en enda hand. Som regel finns det antingen på sidan eller under locket en speciell plattform (eventuellt en urtagning) som du kan dra.

Som ett resultat av de utförda operationerna flyttar enheten med patronen till mitten av enheten, det vill säga till den plats som kallas servicefönstret. Det är i denna position som patronen enkelt kan tas bort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det återstår bara att förstå utformningen av fästena. För de flesta ändringarna demonteras patronen enligt följande: tryck lätt på den främre delen, vilket gör att delen kan sänkas nedåt och tas bort från fästspåren. I vissa skrivare är patronen säkrad med speciella klipp. Tryck i så fall på knapparna eller de små spakarna (utskjutande delar) på båda sidor och dra ut enheten mot dig.

Om något inte fungerar, bör du inte oroa dig och anstränga dig mycket . Konsekvensen blir en - en nedbrytning av utskriftsenheten. Läs instruktionerna noggrant igen.

Lyckades du, men upptäckte att skrivarens insida är färgad med bläck? Detta händer ganska ofta, men det anses vara ganska normalt. Du måste ta en servett eller en bit av en oanvänd ren trasa och ta försiktigt bort smutsen.

Tankningsinstruktioner

Traditionellt färgbytesats: dammsugare, skruvmejsel, toner, varm plast eller plastlim samt mikrofiber- och nitrilhandskar.

Dessutom kan du köpa ett mikrochip som övervakar bläcknivån i tonerkassetten och förhindrar påfyllning . Faktum är att alla patroner har ett inbyggt chip, men det tillåter inte skrivaren att fungera även med en fylld papperskorg efter demontering. I detta avseende är det lämpligt att lägga pengar på en ny. Specialprogram som är tillgängliga gratis på Internet gör att du kan undvika att köpa. Med deras hjälp återställs indikatorerna för de chips som är inbyggda i patronerna.

Bild
Bild

Tankning av patroner utförs enligt följande

Ta ut patronen från skrivaren enligt beskrivningen ovan och torka av den. Inspektera enheten, var försiktig så att du inte vidrör fotocellen och andra viktiga komponenter. Vid lasermodifikationer Samsung SCX-3400, SCX-3405, ML-2160 och 2165 skruvas inte patronens sidor ner, som i de allra flesta skrivare, utan hålls av knappar som enkelt kan kopplas ur. Ta en tunn skruvmejsel och öppna långsamt sidorna på båda sidor. Huvuduppgiften är inte att förstöra fästet, annars försämras utskriftskvaliteten avsevärt. Dela tonerkassetten i två delar: en behållare och en förvaringspulverförvaring

Bild
Bild
Bild
Bild

På samma sätt öppnar du sidoväggarna på båda sidor av elementet där trumenheten är placerad. Denna plats innehåller avfallspulver som måste tas bort

Bild
Bild

Ta försiktigt bort trumenheten och axeln och öppna spärrarna på varje sida. Vi torkar elementen med en pappershandduk eller mikrofiber. Det är bäst att lägga trumman i en låda för att undvika exponering för ljus

Bild
Bild
Bild
Bild

För att omedelbart byta pulver kan rengöringsbladet (läkarkniv) lämnas kvar. Men detta måste göras om det är nödvändigt att ta bort resterna av det förbrukade pulvret och försök att skaka ur behållaren ger inget positivt resultat. Skrapkniven demonteras genom att skruvarna lossas från två kanter och rengörs sedan. Därefter rengörs behållarens hålrum med en dammsugare, sedan sätts bladet på plats. Det skulle inte skada att applicera en liten mängd pulver längs hela längden till bladets kant - denna åtgärd hjälper till att omedelbart starta skrivaren efter laddning och installation av patronen på plats. Sätt tillbaka behållardelen i omvänd ordning

Bild
Bild

Vi går över till att demontera tonerfacket för att rengöra den magnetiska (framkallande) rullen och utmatningsbladet från den gamla tonern. Enskilda användare demonterar inte facket, utan häller helt enkelt i pulvret och monterar patronen. Valet är ditt. När axeln är något täckt med gammalt pulver och stålglansen är tydligt synlig kan rengöring i detta fall utelämnas. När tonern helt täcker axeln är rengöring avgörande

Bild
Bild

Det är dags att fylla på toner. På vänster sida av facket kan du se att proppen stänger pulverförrådet. Ta bort kontakten och fyll tonerbehållaren till toppen. Täck hålet, dammsug delen och börja montera patronen

Bild
Bild
Bild
Bild

Om det är nödvändigt att byta ut chipet, i detta fall tas det gamla elementet bort och ett nytt installeras.

Hur sätter man tillbaka?

När du byter patron ska du sätta in den i samma riktning som den togs ut, medan du trycker lätt. Tonerkassetten ska låsas på plats. Det är inte möjligt att infoga det felaktigt - det vilar helt enkelt på samtalet . Stäng locket efter installationen.

Rekommenderad: