Efter Påfyllning Av Patronen Skriver Skrivaren Inte Ut: Varför Visar Skrivaren Att Den är Tom Om Den Fyllts På Igen? Vad Händer Om Ett Vitt Ark Kommer Ut Efter Byte Av Patronen?

Innehållsförteckning:

Video: Efter Påfyllning Av Patronen Skriver Skrivaren Inte Ut: Varför Visar Skrivaren Att Den är Tom Om Den Fyllts På Igen? Vad Händer Om Ett Vitt Ark Kommer Ut Efter Byte Av Patronen?

Video: Efter Påfyllning Av Patronen Skriver Skrivaren Inte Ut: Varför Visar Skrivaren Att Den är Tom Om Den Fyllts På Igen? Vad Händer Om Ett Vitt Ark Kommer Ut Efter Byte Av Patronen?
Video: 6 SAKER SOM HÄNDER I ETT POLISFÖRHÖR 2024, April
Efter Påfyllning Av Patronen Skriver Skrivaren Inte Ut: Varför Visar Skrivaren Att Den är Tom Om Den Fyllts På Igen? Vad Händer Om Ett Vitt Ark Kommer Ut Efter Byte Av Patronen?
Efter Påfyllning Av Patronen Skriver Skrivaren Inte Ut: Varför Visar Skrivaren Att Den är Tom Om Den Fyllts På Igen? Vad Händer Om Ett Vitt Ark Kommer Ut Efter Byte Av Patronen?
Anonim

Moderna enheter utformade för att kopiera innehållet i datorfiler till papper, till skillnad från de tidigare modellerna som producerades för 5-10 år sedan, är utrustade med mer högteknologiska kort och förbättrad programvara. Allt detta påverkar utskriftens kvalitet och hastighet, men ökar samtidigt risken för fel av olika skäl.

Bild
Bild

Stora störningar i skrivare

Det finns många situationer när skrivaren inte skriver ut efter påfyllning av patronen. Huvudskälen, som praktiken visar, är flera eller en:

  • fel i datorns eller enhetens programvara;
  • felaktig parning av skrivaren med datorn;
  • efter byte av patron utfördes påfyllning med bläck med kränkningar;
  • mekanisk skada (fall, stötar);
  • patronernas livslängd har löpt ut eller om de är ur funktion;
  • problem med utskriftsenheten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Problemen som anges ovan kan påverka kringutrustningens prestanda, när det inte är möjligt att konfigurera utskrift efter att du har fyllt patronen. Ett tomt ark kommer ut eller ingenting händer alls.

Bild
Bild

I vissa situationer hjälper det noggrant att läsa bruksanvisningen som följde med skrivaren .… Ibland löses problemet snabbt: till exempel installeras ett nytt huvud istället för en defekt patron, eller en blinkande eller ominstallation av programvara utförs. Efter byte av nödvändiga komponenter börjar skrivaren fungera.

Bild
Bild

En viktig punkt bör dock förtydligas.

I bläckstråleskrivare och laserskrivare kan problemen vara annorlunda, så om anställda i en maskin fyllde på patronen med nytt bläck och löste problemet kan en annan enhet med samma åtgärder producera ett tomt ark.

Om en anställd har bytt ut en patron, ska den finnas i bläckstråleskrivaren så länge som möjligt. Som praktiken visar kommer lagring av en sådan enhet utanför enheten att påverka dess ytterligare prestanda. Bläcket torkar snabbt, så du måste leta efter en ny lösning på ett svårt problem.

Bild
Bild

Situationen med laserskrivare är något annorlunda .… Den använder toner - ett speciellt pulverämne. Om en person inte har praktik i en sådan fråga, för att inte förstöra en dyr apparat, måste han använda hjälp av erfarna specialister för att överföra information från elektronisk form till papper.

Bild
Bild

Låt oss nu titta på problemen med varje typ av skrivare separat.

Bläckstråleskrivare

Om en bläckstråleskrivare vägrar skriva ut finns det flera stora problem

  • Programvaran på datorn har kraschat … En vanlig orsak till kraschar, särskilt efter systemuppdateringar.
  • Patronen har blivit oanvändbar på grund av långvarig användning . I det här fallet finns det inget annat val än att köpa ett nytt skrivhuvud.
  • Bläcket är torrt . Detta händer när skrivaren sällan används och munstyckena utvecklar en karakteristisk uppbyggnad av härdat bläck. Det måste också sägas här att du ska välja förbrukningsmaterial av hög kvalitet.
  • Installation med fel … För nyinköpta skrivhuvuden skyddas munstyckena av en genomskinlig folie. Det måste tas bort före användning.
  • Överträffade utskriftsgränsen … Chips installeras i moderna patroner som räknar antalet utskrifter. Om antalet kopior har överskridit den programmerade gränsen blockerar chipet utskriften. I det här fallet kan du försöka omprogrammera programvaran.
  • Felaktig USB -kabelanslutning . Ibland räcker det med att ändra portföljden i datorn (anslut kabeln till ett annat uttag) för att få skrivaren att fungera.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Se till att skrivarlocket är ordentligt stängt och att inga främmande föremål kommer in i skrivaren innan du fortsätter.

I vissa fall är problemet ofta förknippat med luft som sitter fast i skrivhuvudets munstycken . Om detta händer kan färgen lätt torka ut i huvudets kapillärer. Detsamma kommer att hända om hon parkerade fel i slutet av arbetet: då torkar luften snabbt huvudet. Efter att utskriftsprocessen har slutförts är det viktigt att kontrollera vagnens position: den ska parkera på exakt avsedd plats.

Bild
Bild

I vissa situationer kan utskrift i bläckstråleskrivare inte anpassas på grund av felaktigt valt bläck. Om patronen och bläcket inte är kompatibla med varandra kommer du inte att kunna skriva ut någonting.

När du köper ett färgämne bör du noggrant läsa instruktionerna för enheten, som i detalj beskriver vilken färgkomposition du kan använda.

Bild
Bild

Laser

Laserutrustning använder också en patron, men de är fyllda med toner, ett fint, mörkt pulver (för svartvitt utskrift). En sådan enhet är mycket dyrare än liknande produkter som används i bläckstråleskrivare, så du måste hantera den funktionella enheten mycket noggrant.

Bild
Bild

De viktigaste problemen på grund av vilka laserskrivaren inte kommer att skriva ut, liksom deras möjliga lösningar, är det lämpligt att lista dem i en lista:

  • fel i programvaran på datorn - installera drivrutinen från skivan som medföljer skrivaren;
  • Skrivarens blinkande "flög " - kontakta en specialiserad verkstad;
  • Trumman behöver bytas ut - använda servicecenterets tjänster;
  • felaktig anslutning av enheten till datorn - flytta USB -kabeln till ett annat uttag;
  • återställ parametrar - om skrivaren inte uppfyller sina funktioner måste du försöka rensa utskriftskön;
  • främmande föremål har ramlat in eller locket inte är helt stängt - öppna locket, kontrollera allt, stäng tätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kommer inte att vara överflödigt att nämna att en laserskrivare och en patron för det inte är billiga enheter, så det är bättre att anförtro felsökningen och konfigurationen av enheten till kvalificerade specialister. Speciellt om du absolut inte har en aning om vad enheten består av.

Laserskrivare använder en trumma. Han är ett av de viktigaste elementen. Bildtrumman påverkar inte bara utskriftskvaliteten, utan också själva att innehållet i filer kan överföras till pappersmedia. Om en svart linje visas under utskriften eller bokstäverna knappt märks kan orsaken vara en trumma som är felaktig.

Bild
Bild
Bild
Bild

I genomsnitt är den konstruerad för 2-4 fyllningar, därför rekommenderas att byta enhet när artefakter visas på papper. Om detta inte görs kommer laserskrivaren att börja konsumera toner mer aktivt, som gradvis kommer att hälla inuti: det kommer att falla in i drivreduceraren, på växeltänderna, vilket kommer att provocera en stark belastning på elmotorn.

Bild
Bild

Vad ska man göra?

Du kan också åtgärda problem med en bläckstråleskrivare eller laserskrivare när de envist vägrar skriva ut. Förfarandet är liknande här. I de flesta fall uppnår många användare ett positivt resultat.

  1. Om utskriften misslyckas är det första steget att starta om enheten.
  2. Därefter bör du kontrollera kabelanslutningarna för en säker anslutning.

När ovanstående åtgärder inte fungerade, ytterligare åtgärder måste vidtas.

Bild
Bild

Installera om skrivarprogramvaran … Om skivan och de nödvändiga drivrutinerna inte är tillgängliga kan den nödvändiga programvaran hittas på Internet. Ange enhetsmodellen i webbläsarens sökfält, gå till tillverkarens webbplats och använd menyn för att hitta den drivrutin du är intresserad av. Ladda sedan ner och installera på din dator. Om USB -kabeln är korrekt ansluten kommer datorn att upptäcka skrivaren själv.

Bild
Bild

Om datorn inte upptäcker en kringutrustning måste du göra följande:

  • öppna kontrollpanelen;
  • klicka på knappen "lägg till skrivare".

Guiden Lägg till skrivare borde definitivt hjälpa.

Bild
Bild

Om enheten hittas men fortfarande inte utför de tilldelade funktionerna bör du rensa utskriftskön. För att göra detta måste du öppna utskriftshanteraren.

Bild
Bild

Om bläckstråleskrivaren inte fungerar när bläckpatronen är full måste du kontrollera den.

Det bästa sättet att se till att skrivhuvudet fungerar är att köpa en ny patron . Det är relativt billigt, förr eller senare kommer det att komma till nytta ändå. När laserskrivaren, efter att ha utfört stegen som beskrivits ovan, vägrar att fungera, kommer denna verifieringsmetod att bli mycket kostsam. Därför kan du inte göra det utan hjälp av specialister.

Bild
Bild

Rekommendationer

Använd endast den rekommenderade bläcktypen när du använder bläckstråleskrivaren.

Vid påfyllning av patronen är det viktigt att inte överdriva det, annars kommer bläck att spillas inuti kringutrustningen, sensorerna kommer att översvämma och sedan måste du rengöra och torka skrivaren.

Förvara inte bläckpatronerna separat för att förhindra att bläcket torkar inuti huset och på munstyckena. Som en sista utväg, om du behöver installera skrivhuvuden i en annan enhet, är det bättre att överföra elementen i speciella lådor.

Bild
Bild

I laserskrivare rekommenderas det inte att fylla på tonerkassetterna själv för att inte skada enheten. Undvik att dra ut patronen i onödan och vidrör trumman med fingrarna. Dess yta bör också skyddas från direkt solljus.

Förvara din extra laserpatron i en låda på en mörk och torr plats.

Om du har utskriftssvårigheter när du använder bläckstråleskrivare eller laserskrivare ska du inte omedelbart söka hjälp från specialister på servicecentret. Först måste du försöka felsöka dig själv: läs bruksanvisningen noga, konfigurera om enheten, installera om programvaran. Och som praktiken visar, i de flesta fall lyckas det.

Rekommenderad: