Brother -skrivare (47 Foton): Bläckstråleskrivare Och Andra Modeller. Hur Sätter Jag I Toner Och Ansluter Skrivaren Till En Bärbar Dator Och Dator? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Brother -skrivare (47 Foton): Bläckstråleskrivare Och Andra Modeller. Hur Sätter Jag I Toner Och Ansluter Skrivaren Till En Bärbar Dator Och Dator? Recensioner

Video: Brother -skrivare (47 Foton): Bläckstråleskrivare Och Andra Modeller. Hur Sätter Jag I Toner Och Ansluter Skrivaren Till En Bärbar Dator Och Dator? Recensioner
Video: Printers for Canvas - Which are the Best? (Best 5 in 2021) 2024, Maj
Brother -skrivare (47 Foton): Bläckstråleskrivare Och Andra Modeller. Hur Sätter Jag I Toner Och Ansluter Skrivaren Till En Bärbar Dator Och Dator? Recensioner
Brother -skrivare (47 Foton): Bläckstråleskrivare Och Andra Modeller. Hur Sätter Jag I Toner Och Ansluter Skrivaren Till En Bärbar Dator Och Dator? Recensioner
Anonim

Utskriftsenheter erbjuds på marknaden i ett brett sortiment. Skrivartillverkaren Brother producerar modeller med olika specifikationer och funktioner . Varje enhet skriver ut med olika material. Du kan ansluta skrivaren själv och hantera mindre problem under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Den japanska tillverkaren Brother är engagerad i tillverkning av skrivare och MFP: er . Dessa högkvalitativa produkter används flitigt på många kontor och är till och med lämpliga för hemmabruk.

Många enheter är universella när det gäller deras egenskaper. Du kan bekanta dig med hela utbudet av skrivare, som alla har sina egna tekniska indikatorer och parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övning visar att dessa enheter pålitlig och motståndskraftig mot stress därför kan de tjäna länge. Ett särdrag hos Brother -teknik kan kallas det Kompakt storlek - det tar inte mycket plats.

Utskriftsenheter kan grovt delas in i flera kategorier, som skiljer sig åt i tryckteknik. Detta inkluderar laser och LED aggregat, sublimering och fast bläck , bläckstråleskrivare och andra. Enheter kan skriva ut inte bara på papper, utan också på OH -film, kuvert och andra typer av material.

Bild
Bild

Laguppställningen

Tänk mest på populära modeller relaterade till olika typer av Brother -tryckutrustning.

Laser

Dessa MFP är efterfrågade av flera skäl. Med en sådan skrivare kommer utskriften av text och grafik att vara av hög kvalitet. Huvudfunktionen är den höga hastigheten, liksom den överkomliga kostnaden för förbrukningsmaterial för enheten . Huvudelementet är trumma på vilken tonern fäster vid påverkan av ett elektriskt fält och bilden överförs till papperet.

Brother erbjuder flera modeller från denna kategori.

DCP-1623WR är en ekonomisk multifunktionell enhet som har trådlös utskriftsfunktion.

Den bearbetar 20 sidor per minut, vilket är en utmärkt indikator, enheten kan också kopiera och skanna bilder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laserenhet DCP-1602R har en ekonomisk patron, flytande kristallskärm, erbjuds i en kompakt storlek. En sådan skrivare har ingen trådlös utskriftsfunktion, men detta är en mindre nackdel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Separat bör DCP-L2551DN-modellen lyftas fram, vilket har många fördelar.

Enheten fungerar nästan tyst, den är lämplig för hemmabruk, men oftare används den på kontor. Utskriftshastigheten når 34 sidor per minut, facket rymmer 250 ark, kan anslutas till ett trådbundet nätverk. Bland egenskaperna anges funktionen för automatisk dubbelsidig utskrift, vilket är mycket bekvämt. Liknande parametrar som skrivaren DCP-L2560DWR.

Bild
Bild

Färglasermultifunktionsenhet som presenteras i modellen DCP-L2560DWR lämplig för små och stora kontor. Viktigaste egenskaperna : trådlös laserutskrift, hastighet på 31 sidor per minut, oavsett läge, närvaro av en pekskärm, kapacitet för ett fack på 300 ark.

Bild
Bild

Bläckstråleskrivare

Utskriftskvaliteten på sådana skrivare är något sämre än lasermodeller ., men enheterna används fortfarande i stor utsträckning. Tryckutrustningen är tyst och lätt att underhålla.

Arbetsprincipen för en bläckstråleskrivare är följande:

  • inuti finns munstycken genom vilka bläck överförs till papper;
  • tunna element finns på skrivarhuvudet, där en behållare med flytande färg också är installerad;
  • antalet munstycken beror på den specifika modellen.

Bläckstråleskrivare inkluderar DCP-T310 InkBenefit Plus . Denna produkt kan skriva ut, skanna och kopiera. Facket rymmer 150 ark, utskriftshastighet 12 sidor per minut.

Sådana enheter utvecklas i Japan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller som kan anslutas trådlöst inkluderar DCP-T510W InkBenefit Plus; har en mobilapplikation, vilket är mycket bekvämt. Utskriftshastigheten är densamma som den föregående skrivaren, med en enda rad LCD -skärm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om en snabbare enhet krävs är det bättre att vara uppmärksam på MFC-J3530DW … Denna bläckstråleskrivare kan skriva ut 22 svartvita bilder per minut och bara 2 färre sidor i färg.

Enheten är utrustad med en automatisk dokumentmatare och en duplexfunktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

MFC-J5945DW stöder A3 -ark, kan du skicka ett fax genom det. Utskriftshastigheten är snabb - 20-22 sidor. Skrivaren har BSI -stöd för att integrera ytterligare lösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

LED

I modellserien för denna tillverkare kan du hitta sådana MFP: er . Utskriftshastighet 18-24 sidor per minut. Den största fördelen med denna kategori är tyst och effektiv arbete, så du kan till och med använda det hemma. HL-L3230CDW kan acceptera en utskriftsbegäran från en mobil enhet eller surfplatta, vilket är mycket bekvämt. Facket rymmer 250 ark och har en dubbelsidig funktion.

Den förbrukningsbara uppgiften utförs av tonerkassetter med hög kapacitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

LED -färgskrivare inkluderar också modeller DCP-L3550CDW och MFC-L3770CDW.

Bild
Bild
Bild
Bild

Industriell

Dessa skrivare är designade för att skriva ut klistermärken och etiketter , därför kallas de markering. Brother erbjuder flera modeller för denna uppgift.

PT-E550WVP är en bärbar enhet som kan bäras i en väska. Utskriften kan startas från en smartphone eller dator. Det finns en stor bakgrundsbelyst display, tejpen klipps av automatiskt, uppsättningen innehåller en kassett, batteri och adapter.

Det klarar bra att skriva ut på värmekrymprör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sortimentet inkluderar skrivare för kontorsmarkering - PT-P700 och PT-P750W.

Bild
Bild
Bild
Bild

Textiltryck kräver en textilskrivare. Och här erbjuder det japanska företaget modell GT-381 … Under arbetets gång kan du använda både naturliga och blandade tyger. Enheten klarar bra utskrift på ljusa och mörka material. Som ett resultat är färg och ljusstyrka felfria tack vare den höga upplösningen.

Det är enkelt att ansluta den här enheten till datorn själv. Det är möjligt att använda ett USB -minne eller andra media.

Bild
Bild

Jet GT 361 hänvisar också till en textilskrivare, den har lyckats bevisa sig från den bästa sidan. Modellen är lämplig för arbete med olika typer av tyger. Först sprayas vit färg, varefter andra färger följer, för detta passerar huvudet bara över produkten en gång.

Bild
Bild

Förbrukningsartiklar och tillbehör

Brother har ett starkt fokus på skrivarmaterial.

Toner

Toner är avsedd för patroner och rör . Den fungerar vid höga temperaturer och smälter in i papperet under utskrift. I När du väljer Brother -toner bör du ta hänsyn till specifikationerna för patronen och tillverkarens rekommendationer . Lämplig för laser MFP. Förbrukningsmaterial säljs i plastbehållare och påsar. Pulvret kan vara lämpligt för olika modeller, vars lista alltid anges i beskrivningen.

Fördelarna inkluderar stabil drift av enheten, utmärkt bildkvalitet, mättnad och nyanser. Pulverförbrukningen är låg, så det är säkert att säga att materialet är ekonomiskt. En toner kan skriva ut 6000 sidor.

Byte bör göras när ränder visas på arken, utskriftskvaliteten minskar eller ett meddelande om pulverets slut utfärdas.

Bild
Bild

Bläck

Denna förbrukningsvara ger hög bildkvalitet. Var noga med att välja färgen. Bläcket har ökat motståndskraft mot ultraviolett ljus och fukt; efter utskrift torkar det snabbt och smutsar inte . Materialet erbjuds i behållare i olika storlekar. Används i bläckstråleskrivare. Lätt att fylla på själv så att skrivhuvudet fungerar utan avbrott.

Bläckstråleskrivare blöter inte papperet, så det kan användas för dubbelsidig utskrift . Färger återges exakt, materialets sammansättning tjocknar inte. Om skrivaren används sällan behöver du inte oroa dig för driftstopp eftersom bläcket inte torkar ut. Det finns inga giftiga ämnen i kompositionen, förbrukningsvaran har ingen obehaglig lukt.

Bild
Bild

fotopapper

Valet av detta material påverkar kvaliteten och ljusstyrkan på den tryckta bilden. Det är nödvändigt att uppmärksamma egenskaper som pappersvikt och beläggningstyp.

Fotopapper finns i matt, glansigt och halvblankt.

Den första typen är lämplig för utskrift av vykort, används vid tillverkning av kataloger, certifikat och kan vara dubbelsidig. Det glansiga materialet har en slät yta som lyser, motstår perfekt påverkan av solljus, därför är det ofta efterfrågat vid utskrift av fotografier. Densitet indikerar tryckets absorptionsförmåga och hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

För att välja rätt utskriftsenhet måste du bestämma vilken mål det kommer att utnyttjas. Det är viktigt att vara uppmärksam på kvalitet som talar om lov som anges i enhetsbeskrivningen. Hastighet , som mäts i termer av antalet sidor per minut, kommer att vara viktigt för att arbeta med dokument och foton i stora volymer, så för kontorsapplikationer är det bättre att välja en skrivare med hög hastighet.

Företagets enheter Brother kan skriva ut på olika arkstorlekar , Det finns dock modeller som inte är universella, detta bör beaktas. Volym patron anses vara en av de viktigaste parametrarna. Minne enheten är viktig för att arbeta med grafiska textdokument i stora mängder.

Bild
Bild
Bild
Bild

uppmärksamma kompatibilitet skrivare med ett operativsystem, oavsett om det kan fungera med en mobil enhet eller surfplatta, eftersom vissa modeller har denna funktion. Dessa egenskaper är de mest relevanta, så det första steget är att bedöma utskriftsvolymen som planeras i framtiden och formatet.

Både laser- och bläckstråleskrivare från Brother har många positiva egenskaper, dessutom har tillverkaren själv etablerat sin position på marknaden efter att ha vunnit konsumenternas förtroende med hög kvalitet och tillförlitlighet för produkter.

Bild
Bild

Hur man använder?

Efter köpet måste skrivaren vara ansluten till en dator eller bärbar dator för att kunna starta. Detta kan göras med trådlös nätverk antingen genom kabel - beroende på modell. Installera drivrutiner startar ofta automatiskt så snart datorn eller den bärbara datorn upptäcker tryckutrustningen. Om detta inte händer är det tillräckligt att använda skivan som ingår i satsen.

Det enklaste sättet att ansluta är via Wi-Fi . I menyn på skrivaren finns en sektion för trådlösa anslutningar. På routern måste du trycka på WPS -knappen och hålla den intryckt i några sekunder. Det kommer att framgå av indikatorlampan att enheten har tagit emot en signal. Sedan återstår att trycka på OK -knappen på skrivaren och hålla den intryckt tills enheten har anslutits. Du måste ange inloggning och lösenord för det trådlösa nätverket. Således kommer det att vara möjligt att skriva ut från både en dator och en surfplatta eller mobiltelefon.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att skriva ut ett dokument eller en bild , du måste lägga arken i facket, klicka sedan på datorn på utskriftsfunktionen i menyn, välj storlek, kvantitet och andra parametrar, klicka på OK - och skrivaren startar uppgiften. För att avbryta utskriften måste du välja att återställa uppgiften - och enheten fortsätter inte.

Brother -skrivare har sidräknare som efter förbrukningsbläckets slut kan blockeras. Detta är en skyddsmekanism, så du måste först veta hur du låser låset.

Du kan klicka på en speciell sensor som är inuti, utan att stänga av skrivaren själv. För att göra detta, öppna locket, installera trumenheten utan patron, tryck ner sensorn och stäng enheten. Skrivarens motor startar, du kan släppa spaken en sekund och klämma fast den igen tills enheten slutar fungera.

Upplåsning indikeras av en grön indikator.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att rensa minnet i skrivaren måste du slå på och hålla GO -knappen intryckt i fyra sekunder. Alla lysdioder tänds, varefter du kan stanna och sedan trycka på samma knapp igen.

Stäng av skrivaren när den inte används . Du hittar instruktioner för varje enhet på den officiella webbplatsen, den är också bifogad i tryckt form till satsen.

Om skrivaren inte är bortkopplad från nätverket, men för närvarande inte behöver den, kan du skriva in den viloläge . För att vakna från djup sömn måste du inaktivera alternativet. I menyn hittar vi de allmänna inställningarna, klicka på dem, leta efter ordet "Ekologi", klicka på OK -knappen. För att visa "Auto Power Off" på skärmen måste du trycka på pilarna växelvis upp och ner. Så snart ordet "Inaktiverad" markeras trycker du på OK och lämnar inställningsmenyn.

Bild
Bild

Om förbrukningsvaran är slut uppdatera färgen , detta kommer att kräva ett litet förfarande. Du kan fylla på bläck själv om du följer instruktionerna. Du måste förbereda en rak och Phillips -skruvmejsel och kompatibel toner. Det finns skruvar på sidoluckan på patronen som måste tas bort. Sidokåpan tas bort, sedan är det nödvändigt att ta bort bussningen på magnetaxeln, kugghjulen, varefter du måste bända låsbrickan med en rak skruvmejsel för att ta bort den. Låsen som håller fast kugghjulets bas måste också tas bort.

Det finns en skruv på den andra sidan av patronen som du behöver skruva loss och upprepa föregående steg. Dispenseringsbladet är fäst på kroppen med skumgummi, det måste försiktigt böjas av för att ta bort det. Återstående toner tas bort. Doseringsbladet måste sedan rengöras med en torr trasa, det rekommenderas att använda alkohol. Ta bort kvarvarande material från magnetrullen, torka av alla kontakter och bussningar.

Du kan fylla på tonern med hela burken och sedan återställa alla element till sin plats. När patronen har fyllts på igen måste du sätta in den i skrivaren och sedan återställa räknaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga fel

Om enheten slutar fungera, ger ett fel, rekommenderas att du går till servicecentret , att diagnostisera källan till problemet och göra reparationer. Endast en kvalificerad och erfaren specialist kan tillhandahålla service av hög kvalitet.

Det finns dock problem som kan lösas på egen hand … Om skrivaren slutar skriva ut kan förbrukningsvaran vara slut, så det är värt att kontrollera bläcknivån och återstående toner.

Om det uppstår pappersstopp inuti, lyft bara locket och ta försiktigt bort det fasta arket.

Om skrivaren säger "Byt ut trumenheten ", betyder det att räknaren måste återställas och meddelandet försvinner.

Bild
Bild

Ibland skrivaren tar inte upp papper , men detta är inte en uppdelning. Därför bör du kontrollera om stopparna är ordentligt fastspända eller om arken ligger snett.

Om det hände inställningsfel måste du installera om drivrutinerna eller uppdatera dem. Ibland samlas damm på plockrullarna och det räcker med att rengöra dem för att återuppta skrivardriften. Om en främmande kropp kommer in i enheten måste du skaffa den, men vid komplikationer är det bättre att kontakta befälhavaren.

I bläckstråleskrivare rengörs ibland inte huvudet. Detta kan bero på dålig bläckkvalitet, en svag pump eller dåligt tryck. Om huvudet har samlat torkad färg behöver du ett specialverktyg.

Bild
Bild

Granska översikt

Efter att ha studerat köparnas åsikter om Brother -skrivare är det säkert att säga det dessa MFP anses vara bland de bästa . Recensioner bekräftar utskriftens höga kvalitet, teknikens hållbarhet, tillförlitlighet och motståndskraft mot stress. Tack vare det breda sortimentet kan du välja en produkt för alla krav för att hantera olika typer av utskrifter. Av bristerna noterar användarna den bullriga funktionen hos vissa modeller.

Rekommenderad: