Reparation Av En Skrivarkassett: Hur åtgärdar Du Fel På En Laserpatron Och En Annan Skrivare Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Reparation Av En Skrivarkassett: Hur åtgärdar Du Fel På En Laserpatron Och En Annan Skrivare Med Egna Händer?

Video: Reparation Av En Skrivarkassett: Hur åtgärdar Du Fel På En Laserpatron Och En Annan Skrivare Med Egna Händer?
Video: Any Hp Laserjet Printer Toner Lining Issues Solve 100% Free 2024, April
Reparation Av En Skrivarkassett: Hur åtgärdar Du Fel På En Laserpatron Och En Annan Skrivare Med Egna Händer?
Reparation Av En Skrivarkassett: Hur åtgärdar Du Fel På En Laserpatron Och En Annan Skrivare Med Egna Händer?
Anonim

Patronerna som levereras med moderna skrivarmodeller är ganska pålitliga och högkvalitativa enheter. Efterlevnad av reglerna för deras användning garanterar korrekt drift under lång tid. Men sannolikheten för misslyckande kan inte heller helt uteslutas. I sådana situationer har ägaren av kontorsutrustning ett val: ta den defekta patronen till tjänsten eller försök lösa problemet på egen hand.

Bild
Bild

Möjliga fel

De vanligaste skrivarpatronproblemen inkluderar:

  • torkning på skrivhuvuden av bläck;
  • fel på fotovalvet;
  • gummiskrapa.
Bild
Bild

Det första problemet stöter oftast på ägare av bläckstråleskrivare. Det löses helt enkelt: för att lösa upp färgen hälls lite alkohol i fatet (vodka kan användas) och patronen sänks ner i vätskan med huvudet nedåt.

Efter 2 timmar måste du ta en tom spruta och dra tillbaka kolven. Det medicinska instrumentet ska sättas in i injektionsporten för färgämnet och rengöra skrivhuvudet genom att dra kolven kraftigt. Återfyllda patroner installeras på plats genom att välja rengöringsläge i inställningarna. Rengöring måste utföras flera gånger och försök sedan skriva ut. Om det finns ett problem återställs tekniken och försöker sedan igen. Om det finns ett sådant behov upprepas reningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att reparera denna utskriftsdel av en laserskrivare är svårare att hantera . Det första steget är att bestämma arten av felet. Om patronen är funktionell och har tillräckligt med bläck, men fläckar och ränder bildas vid tidpunkten för utskrift, är troligen trumman trumma eller skrap. Den senare tar bort överskott av toner från den ljuskänsliga trumman.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fixar jag en patron?

Reparation av skrivarkassetten, som kräver att fotoröret byts ut, kan utföras för hand. Nästan alla kontorsutrustningsanvändare klarar denna uppgift. För att byta ut trumman måste du först ta ut patronen från maskinen . Skjut ut stiften som håller delarna ihop. Efter det, separera delar av förbrukningsmaterialet och skruva loss fästelementen på locket för att ta bort det. Dra ut hylsan som håller den ljuskänsliga trumman, vrid den och ta bort den från axeln.

Installera en ny del för att ersätta den trasiga. Därefter måste patronen monteras i omvänd ordning. Det är bättre att göra detta i ett rum där det inte finns starkt ljus, annars kan du avslöja en ny detalj. Att bygga om patronen genom att byta fotorullen är ett bra alternativ till att köpa en ny förbrukningsvara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om problemet ligger i skrapan, som är en plastplatta, kan detta element också ändras oberoende . Brytningen av denna del indikeras av långa ränder på de utskrivna arken.

Detta händer när plattan är sliten eller trasig. För att byta ut gummiskrapan, skruva loss skruven på ena sidan av patronen, ta bort sidoluckan. Skjut sektionen som innehåller axeln och dela förbrukningsvaran i två. Lyft upp den ljuskänsliga trumman och ta bort den genom att vrida den något. Dra ut detta element och placera det på en mörk plats. För att demontera skrapan, skruva loss de två skruvarna och installera sedan samma del på plats. Skruva i skruvarna, sätt trumman på plats.

Monteringen av patronen utförs i omvänd ordning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rekommendationer

Det är lämpligt att byta skrapan och den ljuskänsliga trumman samtidigt. Samsung -skrivare har ingen plastplatta, så detta kräver vanligtvis byte av doseringsblad . Magnetaxeln går sönder i mycket sällsynta fall. Ta isär patronen försiktigt. Försök att komma ihåg platsen för varje element - detta kommer att förenkla monteringen. Glöm inte att fotorullen är känslig för starkt ljus, ta inte bort den från förpackningen tidigare än nödvändigt. Installera trumman snabbt i patronen under svag belysning . Denna del kräver noggrann hantering, annars kommer repor upp på ytan.

Efter installation av den reparerade patronen, testa dess funktion. De första sidorna som skrivs ut kan ha blott, men senare förbättras utskriftskvaliteten. Och även om patronerna i olika modifieringar av skrivare är olika, är deras design liknande, därför är principerna för reparation identiska.

Men innan du fortsätter med demonteringen av denna del, rekommenderas det att läsa instruktionerna.

Rekommenderad: