Påfyllning Av Bläckpatroner: Hur Kan Du Fylla På Dig Själv? Varför Skriver Det Ut Dåligt Efter Tankning?

Innehållsförteckning:

Video: Påfyllning Av Bläckpatroner: Hur Kan Du Fylla På Dig Själv? Varför Skriver Det Ut Dåligt Efter Tankning?

Video: Påfyllning Av Bläckpatroner: Hur Kan Du Fylla På Dig Själv? Varför Skriver Det Ut Dåligt Efter Tankning?
Video: Watch this video if cartridge doesn't work after refilling | 100% Working | hp printers 2024, Maj
Påfyllning Av Bläckpatroner: Hur Kan Du Fylla På Dig Själv? Varför Skriver Det Ut Dåligt Efter Tankning?
Påfyllning Av Bläckpatroner: Hur Kan Du Fylla På Dig Själv? Varför Skriver Det Ut Dåligt Efter Tankning?
Anonim

Patroner är förbrukningsmaterial för bläckstråleskrivare, som oftast är avsedda för engångsbruk. Det är viktigt att ta hänsyn till att deras pris kan stå i proportion till och ibland överstiga kostnaden för skrivaren eller MFP: n själv. I det här fallet talar vi om marknadsföringsmottagning av tillverkare av kontorsutrustning och förbrukningsvaror. Under sådana förhållanden ökar relevansen för självpåfyllning av bläckstråleskrivare, inklusive hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad behöver du?

Tyvärr, företag som specialiserat sig på produktion av modern kontorsutrustning ofta ger inte initialt möjlighet att fylla på patroner för bläckstråleskrivare och multifunktionella enheter … Med andra ord, när bläcket tar slut är det nödvändigt att byta ut förbrukningsvaran som helhet. I överväldigande majoritet av fallen medför detta påtagliga finansiella kostnader. I praktiken finns det dock ett alternativ till ett så dyrt köp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vägen ut ur denna situation blir att återställa utrustningens effektivitet med egna händer. För att själv kunna återställa färgtillförseln behöver du följande material.

  1. Tomma patroner själva.
  2. Sprutor (vanligtvis 1 för svart och 3 för färgbläck) eller ett påfyllningskit. Den senare låter dig snabbt utföra alla nödvändiga åtgärder, även med minimal erfarenhet eller ingen erfarenhet alls. Dessa kit innehåller en speciell klämma, sprutor, etikettmärke och punkteringsverktyg och bruksanvisning.
  3. Pappershanddukar eller servetter.
  4. Smal tejp.
  5. Tandpetare för att bestämma färgen på fyllmaterialet.
  6. Engångshandskar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En av nyckelpunkterna är korrekt val av bläck . I det här fallet beror allt på vilka egenskaper hos detta fyllningsmaterial användaren ägnar särskild uppmärksamhet åt. Uppgiften i sådana fall kompliceras av omöjligheten att kontrollera färgens kvalitet innan du köper dem. Idag erbjuder tillverkarna följande typer av bläck för påfyllning av patroner i den beskrivna kategorin.

  1. Pigment innehållande i sin sammansättning fasta partiklar av organiskt och oorganiskt ursprung, vars storlek når 0,1 mikron.
  2. Sublimering skapad på pigmentbasis. Det är viktigt att tänka på att denna typ av förbrukningsmaterial är avsedd för utskrift på film och specialpapper.
  3. Vattenlösliga … Till skillnad från tidigare typer är dessa bläck gjorda av färgämnen som är lösliga i vatten och snabbt kan tränga in i strukturen hos vilket fotopapper som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du tankar en bläckpatron bör du bestämma vilket bläck som ska användas. Vi pratar om både originalfärgen och alternativa versioner som är kompatibla med en viss modell. Det senare kan släppas av tredjepartsmärken, men uppfyller samtidigt alla krav.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur tankar man?

Påfyllning av bläckpatroner kan verka skrämmande. Men med lämplig kunskap och minimal kompetens kommer denna process inte att kräva alltför stora ansträngningar och betydande tidsinvesteringar. För att minska driftskostnaderna och återställa funktionaliteten till din kringutrustning måste du göra följande:

  1. Köp märkt bläck och de verktyg som anges ovan.
  2. Välj och utrusta arbetsplatsen på lämpligt sätt. Det rekommenderas starkt att täcka bordets yta med papper eller oljeduk, vilket hjälper till att skydda bordsskivan från de negativa konsekvenserna av att spilla fyllningsmaterialet.
  3. Öppna skrivaren eller MFP: n och ta bort de tomma bläckbehållarna. Det rekommenderas att stänga locket under tankning för att förhindra att damm tränger in i utrustningen.
  4. Använd engångshandskar för att skydda utsatta delar av kroppen från färg, vilket är mycket svårt att tvätta bort.
  5. Placera patronen på en pappershandduk vikt i hälften.
  6. Med största uppmärksamhet, studera alla punkter i de bifogade instruktionerna för en specifik modell.
  7. Ta bort dekalen som täcker påfyllningshålen. I vissa situationer finns dessa kanske inte, och du måste göra dem själv. Beroende på behållarens konstruktionsegenskaper och dimensioner rekommenderas det att ta hand om förekomsten av flera hål för att jämnt fördela bläcket.
  8. Pierce de färdiga hålen med en tandpetare eller nål. Var särskilt uppmärksam på färgens färg när du fyller färgkassettfacken. I det här fallet pratar vi om turkos, gult och rött bläck, som var och en måste vara på sin plats. Samma tandpetare hjälper till att bestämma valet av behållaren.
  9. Rita färg i sprutan. Det är viktigt att ta hänsyn till att mängden förbrukningsvaror varierar i varje enskilt fall. Det är också värt att uppmärksamma det faktum att skum inte bildas i sprutan och luftbubblor inte dyker upp. Detta kan påverka kassettens prestanda negativt och till och med skada den.
  10. För in sprutnålen i påfyllningshålet cirka 1 centimeter.
  11. Häll långsamt färg i behållaren, undvik överfyllning.
  12. Ta försiktigt ut nålen för att inte skada behållarens insida och kropp. När du gör detta kan du tömma överflödigt bläck med en servett eller pappershandduk.
  13. Rengör kontakterna noggrant från färgspår.
  14. Efter att ha utfört alla ovanstående manipulationer, försegla påfyllningshålen försiktigt med en fabriksklistermärke eller med tejp förberedd i förväg.
  15. Torka av munstyckena med en handduk. Upprepa denna åtgärd tills bläcket slutar rinna ut.
  16. Öppna luckan till skrivaren eller allt-i-ett och placera den påfyllda patronen på plats.
  17. Stäng locket och slå på utrustningen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I det sista steget måste du använda skrivarinställningsmenyn och börja skriva ut en testsida. Frånvaron av några defekter indikerar framgångsrik fyllning av förbrukningsvaran.

Bild
Bild

Möjliga problem

Självfyllande patroner för bläckstråleskrivare och MFP: er, utan tvekan, gör att du kan minska driftskostnaderna avsevärt . Det är av denna anledning som tillverkare av kontorsutrustning och förbrukningsvaror själva inte är intresserade av tillverkning av enheter, vars prestanda periodiskt kan återställas till minimal kostnad. Baserat på detta och ett antal tekniska nyanser kan vissa problem uppstå vid tankning.

Ibland kanske en kringutrustning inte "ser" en påfylld patron eller uppfattar den som tom . Men oftare måste användarna inse att efter en full tankning skriver skrivaren fortfarande ut dåligt.

Det finns flera källor till denna typ av problem. Men det finns också ganska effektiva felsökningsmetoder som involverar specifika åtgärder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland orsakas utskriftskvalitetsproblem av aktiverad ekonomi driftsutrustning för utrustning . I det här fallet kan sådana inställningar göras av användaren både medvetet och av misstag. Systemkrascher som ändrar konfigurationen är också möjliga. För att rätta till situationen krävs vissa åtgärder.

  1. Slå på skrivarutrustningen och anslut den till datorn.
  2. Gå till "Kontrollpanelen" i "Start" -menyn. Välj avsnittet "Enheter och skrivare".
  3. I listan hittar du den kringutrustning som används och går till utskriftsinställningsmenyn genom att klicka på RMB -ikonen.
  4. Avmarkera rutan bredvid Snabb (hastighetsprioritet). I detta fall bör posten "Utskriftskvalitet" indikera "Hög" eller "Standard".
  5. Bekräfta dina handlingar och tillämpa de korrigeringar som gjorts.
  6. Starta om skrivaren och skriv ut en testsida för att utvärdera utskriftskvaliteten.
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa situationer kan du behöva rengöring av programvara . Poängen är att programvaran för enskilda patronmodeller ger funktionen att kalibrera och rengöra deras komponenter. Om du har problem med att skriva ut dokument och bilder måste du använda alternativet för rengöring av skrivhuvud. För att aktivera det bör du:

  • öppna inställningsmenyn för den använda enheten;
  • gå till fliken "Service" eller "Service", där alla funktioner som behövs för att serva huvudet och munstyckena kommer att vara tillgängliga, och välj det lämpligaste mjukvaruverktyget;
  • följ noga programhandboken som visas på bildskärmen på en dator eller bärbar dator.

I slutskedet återstår bara att kontrollera utskriftskvaliteten. Om resultatet förblir otillfredsställande måste du upprepa alla ovanstående steg flera gånger.

Bild
Bild

Ibland kan källan till problem med driften av en förbrukad förbrukningsvara efter full tankning visa sig vara brist på täthet . I princip stöter användarna sällan på sådana fel. Läckage är en följd av mekaniska skador, kränkningar av instruktioner för byte och underhåll, samt fabriksfel. I regel är vägen ut ur denna situation att köpa en ny bläckbehållare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om de lösningar som beskrivs ovan visade sig vara ineffektiva, är det värt att tillgripa rengöring av plockrullarna . Dessa enheter tar tag i tomma pappersark under utskriftsprocessen. Om de blir smutsiga kan det uppstå defekter på utskrivna dokument, bilder och kopior. För att åtgärda sådana problem är det inte nödvändigt att omedelbart kontakta servicecentret, eftersom allt som behövs kan göras hemma. Algoritmen för åtgärder i detta fall kommer att vara följande:

  • anslut skrivaren till datorn och starta den;
  • ta bort allt papper från matningsfacket;
  • på kanten av ett ark, applicera försiktigt en liten mängd diskmedel av hög kvalitet;
  • placera den bearbetade sidan i enheten och håll den motsatta änden av arket med din hand;
  • skicka en textfil eller bild för utskrift;
  • håll i arket tills meddelandet om pappersrisk visas.

Det är viktigt att ta hänsyn till att sådana manipulationer måste upprepas flera gånger i rad. Rengöringsresultaten och utskriftskvaliteten kontrolleras sedan genom att köra en testsida.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa situationer leder alla beskrivna alternativ inte till önskat resultat. Detta händer sällan, men du bör veta hur man hanterar problemet. Vägen ut kan vara rengör själva patronerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tankning av separata bläckstråleskrivare visas i videon nedan.

Rekommenderad: