Hur Tar Jag Bort En Skrivare? Varför Har Den Inte Tagits Bort Helt Från Listan Enheter Och Skrivare? Komplett Borttagning Från Registret

Innehållsförteckning:

Video: Hur Tar Jag Bort En Skrivare? Varför Har Den Inte Tagits Bort Helt Från Listan Enheter Och Skrivare? Komplett Borttagning Från Registret

Video: Hur Tar Jag Bort En Skrivare? Varför Har Den Inte Tagits Bort Helt Från Listan Enheter Och Skrivare? Komplett Borttagning Från Registret
Video: Uninstall Printer drivers, remove printer drivers, Complitly Unistall printer drivers, 2024, Maj
Hur Tar Jag Bort En Skrivare? Varför Har Den Inte Tagits Bort Helt Från Listan Enheter Och Skrivare? Komplett Borttagning Från Registret
Hur Tar Jag Bort En Skrivare? Varför Har Den Inte Tagits Bort Helt Från Listan Enheter Och Skrivare? Komplett Borttagning Från Registret
Anonim

Idag är skrivare vanliga inte bara på kontor, utan också i hushållsbruk. För att lösa problem som ibland uppstår under driften av utrustningen måste du ta bort skrivaren. Det handlar om att rensa modellen från listan över ansluten utrustning . För att göra detta måste du bli av med programvaran (drivrutinen). Utan en drivrutin kommer datorn inte att kunna känna igen den nya enheten.

Särdrag

Det finns några enkla steg för att ta bort skrivaren på rätt sätt . Det finns flera sätt att rengöra datorns register och avinstallera drivrutinen. Vi kommer att överväga var och en av metoderna i detalj nedan. Vi kommer också att beskriva vilka problem som kan uppstå under arbetet och hur du kan hantera dem på egen hand.

Bild
Bild

Att ta bort hårdvara och installera om programvara kan hjälpa till att lösa följande problem:

  • kontorsutrustning vägrar att arbeta;
  • skrivaren fryser och "glitches";
  • datorn hittar inte ny hårdvara eller ser den varannan gång.

Borttagningsmetoder

För att helt ta bort en teknik från ett datasystem måste du utföra ett antal steg. Om bara en programvarukomponent finns kvar kan arbetet göras förgäves.

Genom "Ta bort program"

För att helt ta bort en utskriftsteknik från listan över ansluten utrustning måste du göra följande

Gå till avsnittet " Kontrollpanel ". Detta kan göras via "Start" -knappen eller med hjälp av den inbyggda sökmotorn för datorer.

Bild
Bild

Nästa steg är objektet som heter " Ta bort program " … Det bör letas efter längst ner i fönstret.

Bild
Bild

I fönstret som öppnas måste du hitta önskat förare , välj det och klicka på kommandot "Radera ". I vissa fall måste flera program avinstalleras.

Bild
Bild

Det rekommenderas att koppla bort skrivarutrustningen från datorn när du utför detta steg . Schemat som beskrivs ovan sammanställdes med hänsyn till särdragen i operativsystemet Windows 7. Men det kan också användas för att radera kontorsutrustning från registret för ett annat system, till exempel Windows 8 eller Windows 10.

Från "Enheter och skrivare"

För att helt lösa problemet med borttagning av utrustning måste du slutföra proceduren via fliken "Enheter och skrivare". Rengöring via fliken "Ta bort program" är bara det första steget mot att uppgiften lyckas.

Därefter måste du göra arbetet enligt följande schema

Till att börja med bör du öppna "Kontrollpanelen " och besök avsnittet markerat " Visa enheter och skrivare ".

Bild
Bild

Ett fönster öppnas framför användaren. I listan måste du hitta modellen för den utrustning som används. Klicka på namnet på tekniken med höger musknapp och efter välj kommandot "Ta bort enhet ".

Bild
Bild

För att bekräfta ändringarna måste du klicka på "Ja" -knappen .

Bild
Bild

Vid det här laget har detta skede tagit sitt slut och du kan stänga alla öppna menyer

Manuellt alternativ

Nästa steg som krävs för att uppdatera utskriftstekniken görs manuellt via kommandoraden

Först måste du gå i operativsystemets inställningar och avinstallera programvaran . Många användare är rädda för att ta detta steg av rädsla för att påverka utrustningens funktion negativt.

Bild
Bild

För att starta den nödvändiga panelen kan du klicka på "Start" -knappen och hitta kommandot märkt "Kör " … Du kan också använda en kombination av snabbtangenter Win och R. Det andra alternativet är lämpligt för alla nuvarande versioner av Windows -operativsystemet.

Bild
Bild

Om inget händer när du trycker på kombinationen ovan kan du använd Win + X . Det här alternativet används oftast för nyare OS -versioner.

Bild
Bild

Ett fönster med koden öppnas framför användaren, där är det nödvändigt ange kommandot printui / s / t2 och bekräfta åtgärden när du trycker på knappen " OK ".

Bild
Bild

Efter inmatning öppnas följande fönster med med signaturen "Server- och utskriftsegenskaper " … Därefter måste du hitta drivrutinen för den nödvändiga enheten och klicka på "Ta bort" -kommandot.

Bild
Bild

I nästa fönster måste du markera rutan bredvid alternativet Ta bort drivrutin och drivrutinspaket . Vi bekräftar den valda åtgärden.

Bild
Bild

Operativsystemet kommer att sammanställa en lista över filer som är relevanta för den valda skrivaren . Välj kommandot "Ta bort" igen, vänta på radering och klicka på "OK" innan du slutför operationen helt.

För att vara säker på att borttagningen av programvaran lyckades rekommenderas det att du kontrollera innehållet i C -enheten … Som regel kan de nödvändiga filerna finnas på den här disken i mappen Programfiler eller programfiler (x86) … Det är här all programvara är installerad, om inställningarna är inställda som standard. Titta noga i detta avsnitt på hårddisken efter mappar med skrivarens namn.

Bild
Bild

Om du till exempel använder Canons märkesutrustning kan mappen ha samma namn som det angivna märket.

För att rensa systemet från kvarvarande komponenter , måste du välja ett specifikt avsnitt, klicka på det med höger musknapp och välj sedan kommandot "Ta bort".

Bil

Den sista metoden vi kommer att titta på innebär användning av ytterligare programvara. Närvaron av den nödvändiga programvaran gör att du kan utföra automatisk borttagning av alla programvarukomponenter med liten eller ingen användarintervention . När du använder programmet bör du vara försiktig så att du inte tar bort nödvändiga drivrutiner. Hittills har många applikationer utvecklats för att hjälpa både erfarna användare och nybörjare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan använda vilken som helst av sökmotorerna för att ladda ner. Experter rekommenderar att du använder Driver Sweeper -programvaran.

Det är lätt att använda och lätt att hitta i det offentliga rummet . När du har laddat ner programmet måste du installera det på din dator. Under installationen kan du välja det ryska språket och sedan, exakt enligt instruktionerna, ladda ner programvaran till din dator. Glöm inte att acceptera villkoren i licensavtalet, annars kommer du inte att kunna installera programmet.

Bild
Bild

När installationen har avslutats måste du starta programmet och börja använda det . Det första steget är en meny märkt "Alternativ". I fönstret som öppnas är det nödvändigt att markera de drivrutiner som måste raderas (detta görs med kryssrutorna). Därefter måste du välja kommandot "Analys".

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter en viss tid kommer programmet att utföra den nödvändiga åtgärden och ge användaren information om vilken enhet som används. Så snart programvaran slutar fungera måste du börja rengöra och bekräfta den valda åtgärden. När du har avinstallerat, se till att starta om datorn.

Möjliga problem

I vissa fall avinstalleras inte skrivarprogramvaran och programkomponenterna återkommer … Detta problem kan uppstå av både erfarna och nybörjare.

De vanligaste kraschar:

fel vid användning av tryckutrustning

Bild
Bild

skrivaren visar meddelandet "Åtkomst nekad" och startar inte

Bild
Bild

kommunikationen mellan datorn och kontorsutrustningen störs, på grund av vilken datorn slutar se den anslutna utrustningen

Kom ihåg att en skrivare är en komplex kringutrustning som bygger på signalering mellan utskriftsenheten och datorn.

Vissa skrivarmodeller har dålig kompatibilitet med vissa operativsystem, vilket resulterar i dåligt samordnad prestanda.

Fel kan uppstå av följande skäl:

  • felaktig drift;
  • virus som angriper operativsystemet;
  • föråldrad drivrutin eller felaktig installation;
  • användning av förbrukningsvaror av dålig kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du uppdaterar eller avinstallerar en drivrutin kan systemet visas felmeddelande "Kan inte ta bort " … Dessutom kan datorn meddela användaren med ett fönster med meddelandet "Skrivardrivrutin (enhet) drivrutin är upptagen " … I vissa fall hjälper en enkel omstart av datorn eller utskriftsutrustningen. Du kan också stänga av utrustningen, lämna den i några minuter och börja om igen, upprepa resan.

Bild
Bild

Användare som inte är särskilt bra på att hantera tekniken gör ofta samma vanliga misstag - de tar inte bort föraren helt . Vissa komponenter finns kvar, vilket gör att systemet kraschar. För att helt rengöra din dator för programvara rekommenderas att du använder flera avinstalleringsmetoder.

I vissa fall hjälper det att installera om operativsystemet, men bara om du helt formaterar hårddisken. Spara de filer du vill ha på externa medier eller molnlagring innan du rensar lagringsmediet.

Rekommenderad: