LED -skrivare: Vad är Det? Färg Och Svartvitt, Hur De Fungerar, Fördelar Och Nackdelar, Skillnader Från Laserskrivare

Innehållsförteckning:

Video: LED -skrivare: Vad är Det? Färg Och Svartvitt, Hur De Fungerar, Fördelar Och Nackdelar, Skillnader Från Laserskrivare

Video: LED -skrivare: Vad är Det? Färg Och Svartvitt, Hur De Fungerar, Fördelar Och Nackdelar, Skillnader Från Laserskrivare
Video: Inkjet vs Laser Printers [Pros & Cons] 2024, Maj
LED -skrivare: Vad är Det? Färg Och Svartvitt, Hur De Fungerar, Fördelar Och Nackdelar, Skillnader Från Laserskrivare
LED -skrivare: Vad är Det? Färg Och Svartvitt, Hur De Fungerar, Fördelar Och Nackdelar, Skillnader Från Laserskrivare
Anonim

Med utvecklingen av modern teknik dyker nya typer av teknik upp, inklusive utskrift. Så, enligt statistik, har en av de vanligaste typerna av skrivare blivit en skrivare med lysdioder.

Bild
Bild

Vad det är?

LED -skrivare är den mest populära och moderna skrivarmodellen. Huvudskillnaden mellan en LED -skrivare och resten är att den fungerar med speciella lysdioder ., som i en viss sekvens släpper ut en laddning på ett pappersark.

Egenskaperna hos dessa skrivare, liksom de av andra typer, varierar från modell till modell.

Bild
Bild

De beror till stor del på enhetens syfte .- den är avsedd för hemmabruk eller för kontorsbruk, kännetecknas av ett stort antal tryckta dokument.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utseendets historia

LED -utskriftstekniken utvecklades ursprungligen av Casio . Lite senare fick denna utveckling ett nytt liv på OKI 1987. Det var då världens första LED -skrivare dök upp, och ett år senare dök färgversionen upp.

LED -skrivare kom till Ryssland först 1996 med öppnandet av det första OKI -kontoret i Moskva . De första LED -skrivarna var dock uteslutande riktade mot hemmabruk, och praktiska ryska entreprenörer installerade dem på sina kontor, vilket ofta sparar ytterligare underhåll. Det är inte förvånande att skrivarna inte kunde hantera mängden tryckt dokumentation, de gick snabbt ut och fick inte ett lämpligt betyg, vilket ledde till ett stort antal negativa recensioner och kommentarer. Vi kan säga att Rysslands bekantskap med LED -utskriftsteknik visade sig vara extremt misslyckat.

Bild
Bild

Funktionsprincip

Den centrala delen av alla skrivare är en bildtrumma (fotocylinder, fotorulle) täckt med ett speciellt ledande ljuskänsligt material. Funktionsprincipen är följande: efter start av utskrift och påbörjande av tryckprocessen kommer ljus in i vissa områden på trummans laddade yta, vilket resulterar i att laddningen på dessa platser ändras.

Bild
Bild

I LED -skrivare ersätts ljuset med ett stort antal lysdioder som är osynliga för det mänskliga ögat. Dessa lysdioder är placerade i en linjal över hela fotocylindern . Om vi översätter den tekniska komponenten till mänskligt språk blir det klart att även en kort glöd av en lysdiod kommer att "dra" en punkt på ett pappersark. I detta fall kringgås en laserskrivare med bara en stråle, men denna stråle passerar genom speglar och linser. Detta är den största skillnaden mellan en laserskrivare och en LED -skrivare.

Vid påverkan av ljus kommer ett speciellt färgämne in i vissa delar av fotocylindern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter faller färgen på papperet och, under påverkan av en speciell rulle, fördelas jämnt över de önskade områdena på arket . Därefter skickas papperet till värmesystemet, där det under påverkan av hög temperatur omedelbart sätter sig på arket - som ett resultat erhålls ett färdigt tryckt material.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Precis som vilken teknik som helst har LED -skrivare sina fördelar och nackdelar. Det finns dock fler fördelar.

  • Liten storlek . Jämfört med punktmatris- eller bläckstråleskrivare kommer LED -modellen att se väldigt liten ut och tar därför mycket mindre arbetsyta.
  • Utskriftshastigheterna är mycket snabbare än vissa andra typer av skrivare.
  • Tystnad . LED -skrivare surrar inte och gör nästan inget annat buller, vilket inte distraherar från arbetet och minskar den totala stressnivån hos en person.
  • Att rengöra insidan är mycket enklare . Jämfört med bläckpatroner är detta förmodligen det största pluset.
  • Långsiktig drift . Moderna modeller är mycket mer slitstarka och hållbara.
  • Mycket högre kvalitet på tryckt material . Om detta inte är särskilt viktigt för dokumentation, då i fall där en tydlig tryckt bild krävs, blir denna fördel mycket viktig.
  • Miljövänlighet och ofarlighet för människor . Vid användning av vissa modeller frigörs en viss mängd skadliga ämnen som kan ackumuleras både i luften och i kroppen. Detta händer inte med LED -skrivare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med LED -skrivare är mycket mindre, men de finns fortfarande, och man kan inte låta bli att nämna dem

  • Inköp och vidare underhåll av en sådan skrivare kommer att kosta lite mer. Priset är också högre för patroner, men de håller flera gånger längre än patroner i en laserskrivare.
  • LED -skrivare är nu bara i början av sin våg av popularitet, därför är deras variation inte så stor som vi skulle vilja.
Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med andra arter

Den vanligaste frågan är vilken skrivare som är bättre: LED eller laser. Som nämnts ovan skiljer de sig endast i ljuskällan. I en laserskrivare är detta bara en stråle som passerar genom ett komplext system av linser och speglar. En LED -skrivare har ett stort utbud av lysdioder istället.

Därmed inte sagt att en modell definitivt är bättre än en annan. Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilka som kommer att bli fler - plus eller nackdelar - beror på i vilket syfte skrivaren köps.

För hemmabruk räcker det med en konventionell laserskrivare . Det kommer att komma ut mindre i pris och i ytterligare underhåll. Laserskrivarpatroner skiljer sig också åt till det bättre. För hemmabruk spelar varken bildkvalitet eller utskriftshastighet någon roll. Undantagen är fall där en bild av mycket hög kvalitet behövs (till exempel att ta fotografier) . I andra situationer kommer alla fördelar med LED -skrivare inte att märkas, eftersom alla maximala tekniska egenskaper för enheten inte kommer att användas.

Bild
Bild

För små företag, där det inte finns för mycket tryckt dokumentation, finns det ingen grundläggande skillnad på vilken skrivare man ska köpa . Valet beror bara på din personliga preferens. För stora kontor bör LED-skrivare köpas, eftersom moderna modeller är utrustade med en skanner, Wi-Fi-modul, dubbelsidig utskriftsfunktion och andra extrafunktioner som förenklar kontorslivet mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Trots att skrivare huvudsakligen är indelade i laser och LED finns det ytterligare indelningar i sorter i dessa kategorier.

Nästa division: färg- och svartvita LED -skrivare . Färgmodellerna skrivs ut både i fullfärgsspektrum och i svartvitt. Ursprungligen är svartvit utskrift endast tillgänglig i svartvitt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnaden observeras också i storlek. Så det finns skrivare med lysdioder, som är mycket kompakta och kan ta upp ett litet hörn på skrivbordet, men till exempel modellen Xerox Phaser 6020BI väger 11 kilo.

Bild
Bild

En annan viktig punkt är begränsningen för utskriftsformatet. För de flesta modeller är det acceptabelt att bara skriva ut på A4 -ark. Men nu uppfinns allt fler skrivare för andra format, till exempel för A3 (KI C823n skrivare).

Bild
Bild

Populära modeller

Eftersom det finns en villkorad uppdelning av skrivare för hemmabruk och för kontorsbruk, är det vettigt att överväga dem exakt i dessa kategorier.

Tänk på de mest kända alternativen för hemmet

OKI C532dn

Ursprungsland Japan. Modell av högsta kvalitet. Antal utskrifter per månad: 60 000 sidor. Första plats bland skrivare med lysdioder. Minne - 1 GB, därför är det möjligt att arbeta med en stor mängd dokument samtidigt . Utskriftsupplösning - 1200x1200 dpi. Hastighet- 30 sidor per minut. Om det behövs kan den användas i små företag. Privat utskrift finns - gör att skrivaren kan ta emot dokument från smartphones och andra prylar.

Bild
Bild

Det finns en Gigabit Ethernet -funktion - stora dokument överförs utan förlust av hastighet. Stöder alla pappersstorlekar från A6.

Lämplig för papper med olika vikter, det finns en funktion av automatisk densitetsigenkänning. Tomt pappersfack rymmer 250 ark med valfria fack.

Nackdelarna inkluderar den höga mängden el som förbrukas och den relativt långa uppvärmningstiden när den slås på (cirka 30 sekunder).

Bild
Bild

Xerox Phaser 3052NI

Lämplig för hem och litet kontor. Utrustad med Wi-Fi-modul. Utskriftshastighet - 26 sidor per minut. Antal utskrifter per månad: upp till 30 000 ark. Uppvärmning krävs före användning (cirka 14 sekunder) . Förbrukar minst el, är känd som den mest ekonomiska skrivaren. Endast svartvitt tryck. Det finns en dubbelsidig utskriftsfunktion.

Bild
Bild

Brother HL-3140CW

Utskriftskvalitet - 1200x600 dpi. Utskriftshastighet - 18 sidor per minut. Kan användas på ett litet kontor. Har påfyllningsbara patroner. Antal utskrifter per månad: upp till 15000. Alla element är utbytbara. Pappersfackets kapacitet: 250 ark. Det finns ingen dubbelsidig utskrift. Utrustad med utrustning för färg och svartvit utskrift. Ansluts till en dator med en USB -kabel eller trådlös teknik . Kompatibel med alla operativsystem. Enkel installation. Installation av analoger, inte originalpatroner, är acceptabelt. Maximal tillåten pappersvikt: upp till 250 g / m2. m.

Bild
Bild

Xerox Phaser 6020

Budgetmodell. Antal utskrifter per månad: upp till 30 000 sidor. Det finns en färgutskriftsfunktion. Högsta utskriftsupplösning: 1200x2400. Minne: 128 MB. Processorfrekvens: 525 MHz. Inbyggd Wi-Fi-modul. Möjligheten att skicka dokument för utskrift från en smartphone . Kompatibel med Windows -operativsystem från version 7 inklusive.

Utskriftshastighet: 12 sidor per minut. Maximal tillåten pappersvikt: 220 g / m2 m.

De mest populära modellerna för små kontor inkluderar flera alternativ.

Bild
Bild

Xerox Phaser 6510DN

Utskriftshastighet: 30 ark per minut. Maximal tillåten pappersvikt: 220 g / m2 m. Utskriftskvalitet: 1200x2400. Ingen uppvärmningstid krävs. Det finns en färgutskriftsfunktion . Kompakt. Installation av analoga patroner är tillåten.

Bild
Bild

Ricoh SP 400DN

Pappersfackets kapacitet: 250 ark, vid behov expanderas det till 850. Möjlighet att arbeta med icke-standardmaterial. Duplexutskriftsfunktion. Minne: 256 MB. Ingen färgutskrift. Utskriftshastighet: 30 sidor per minut. Ansluts med en USB -kabel eller en universell anslutning med en kabel . Det finns en funktion som låter dig skicka dokument till utskrift från smartphones.

Bild
Bild

OKI C823dn

Stöder följande pappersstorlekar: A3 till A6 inklusive. Maximal tillåten pappersvikt: 256 g / m2 m. Det finns stöd för Google Cloud Print 2.0, som låter dig använda fjärrutskriftsfunktionen.

Wireless Direct är aktiverat. Antal utskrifter per månad: 75000. skrymmande.

Det finns också populära modeller för stora kontor.

Bild
Bild

Xerox VersaLink C7000N

Utskriftshastighet: 35 sidor per minut. Det finns en färgutskriftsfunktion. Utskriftskvalitet: 1200x2400 dpi. Möjligheten att utbyta data med molntjänster, därför finns en fjärransluten arbetsfunktion . Lämpliga pappersstorlekar: A4, A3. Minne: 2 GB. Antal utskrifter per månad: 153 000.

Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer en LED -skrivare är det viktigt att tänka på ett antal kriterier.

Dimensioner

Med denna punkt är allt individuellt och beror på storleken på rummet där kontoret eller lägenheten ligger. För små företag är det vettigt att välja mer kompakta modeller.

Bild
Bild

Utskriftshastighet

För stora företag och kontor bör du vara uppmärksam på modeller med högre utskriftshastighet (cirka 30 ark per minut). För hushållsapparater är denna punkt inte så viktig.

Bild
Bild

Kopplingstyp

I den moderna världen har modeller med en Wi-Fi-modul en fördel. Även om detta inte är viktigt för hushållsapparater är det mycket bekvämare. Detsamma kan sägas om kontorsenheter.

Rekommenderad: