Hur Ansluter Jag Min Surfplatta Till En TV Via USB? Anslutning För Att Titta På Film Via Kabel. Varför Kan Inte TV: N Se Surfplattan?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Min Surfplatta Till En TV Via USB? Anslutning För Att Titta På Film Via Kabel. Varför Kan Inte TV: N Se Surfplattan?

Video: Hur Ansluter Jag Min Surfplatta Till En TV Via USB? Anslutning För Att Titta På Film Via Kabel. Varför Kan Inte TV: N Se Surfplattan?
Video: How to Connect Tablet to TV using HDMI - Easy & Fun!!! 2024, Maj
Hur Ansluter Jag Min Surfplatta Till En TV Via USB? Anslutning För Att Titta På Film Via Kabel. Varför Kan Inte TV: N Se Surfplattan?
Hur Ansluter Jag Min Surfplatta Till En TV Via USB? Anslutning För Att Titta På Film Via Kabel. Varför Kan Inte TV: N Se Surfplattan?
Anonim

Mobila enheter tränger alltmer in i vårt liv och blir en oföränderlig del av det. Så var fallet med mobiltelefoner, och nu blir surfplattor mer och mer populära. Dessa små enheter är en bra lösning ur mobilitetens synvinkel. Dessutom kan de användas som lagringsenheter och, när de är anslutna till en TV, få ett sådant alternativ till den så kallade Smart TV. Vi kommer att lära oss hur du ansluter en surfplatta till en TV via USB i den här artikeln.

Bild
Bild

Särdrag

Till att börja med bör det sägas att du kan ansluta surfplattan till nästan vilken TV som helst, till och med den gamla. Det enda är att du behöver lämpliga kontakter och kablar.

Bild
Bild

Den vanligaste tekniken är naturligtvis USB. Nästan varje modern TV som inte ens påstår sig vara "smart" har minst en kontakt av denna typ , tack vare vilket du kan ansluta en flash -enhet eller en extern hårddisk till den för att titta på filmer, foton och spela musik.

Det är viktigt att denna anslutningsmetod är bekväm, inte bara för att det blir möjligt att överföra videoinnehåll från en surfplatta till en TV.

Du kan också ladda surfplattan samtidigt, vilket är extremt bekvämt. Och det kan du vara säker på enheten laddas inte ur.

Bild
Bild

En annan egenskap hos en sådan anslutning kommer att vara möjligheten att överföra ganska bra ljud- och videokvalitet … En USB 2.0 -anslutning gör det möjligt att titta på videor i inte särskilt hög upplösning och nöja sig med monoljud. Men om 3.0 -standarden tillämpas kommer videokvaliteten att öka, liksom ljudkvaliteten. Även om överföringen av mycket högkvalitativ video som 4K i det här fallet fortfarande inte fungerar.

Bild
Bild

Anslutningsinstruktioner

För att visa bilden på TV -skärmen och ansluta surfplattan till den måste du ha en kabel med lämpliga kontakter till hands. Det kommer också att vara nödvändigt att enheterna själva har liknande elektriska kontakter. Denna lösning kommer att vara utmärkt, eftersom den ger dig möjlighet att titta på en film eller video i en ganska hög kvalitet.

Bild
Bild

Som ett USB -minne

Så, om vi behöver skapa en anslutning i USB -lagringsläge, kommer detta att göra det möjligt att titta på bilder och videor på TV -skärmen, samt spela musik som finns i surfplattans minne . Men denna koppling har vissa nackdelar. Mer exakt, kloning av bilden från skärmen på gadgeten kommer inte att fungera. Du kommer inte heller att kunna se en webbläsarsida eller strömma video på en TV -skärm.

Bild
Bild

För att skapa en sådan anslutning måste du ta ett antal steg:

  • först borde TV: n vara anslut ena änden av USB -kabeln , och dess andra ände ska sättas in i ett tablettuttag av mikro-USB-typ;
  • nu ska gadgetens display visas speciell meny , där objektet "Anslut som en enhet" kommer att finnas - välj det;
  • nu på tv -fjärrkontrollen måste du tryck på "Source" -knappen , vilket gör det möjligt att välja en videosignalkälla, i menyn som visas måste du välja alternativet "USB-lagring";
  • ska visas på TV -skärmen lista över tillgängliga enheter - genom att välja en av dem kan du se vilka filer som finns på den.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se är det inget komplicerat med en sådan anslutning.

Men den här metoden har en nackdel - den fungerar inte med enheter som fungerar på Android 4.4 och senare.

Deras anslutning i detta läge har ersatts av en MTP-anslutning . Det vill säga, genom att ansluta surfplattan på detta sätt till TV: n, kommer igenkänning helt enkelt inte att ske. I bästa fall kommer TV: n att visa mapparna i surfplattans filsystem på skärmen. Men när du går in i någon av dem kommer du att se att det inte finns något i dem. Samtidigt observeras detta problem inte på enheter som körs på Windows Phone -operativsystemet.

Det hjälper inte ens att en TV och en surfplatta kan produceras av samma tillverkare. Det vill säga, det är just frågan i operativsystemet. På samma gång, om Android -versionen på din enhet är högre än 4,4, kommer nästa alternativ definitivt att passa dig.

Bild
Bild

Som mediaspelare

Enheter med nyare versioner av Android -operativsystemet kan anslutas i videospelarläge för att titta på filmer. Detta alternativ kommer att vara möjligt om när båda enheterna stöder den så kallade Mobile High Definition Link (eller MHL) -tekniken . Denna standard utvecklades med deltagande av kända tillverkare av mobila enheter och utrustning, inklusive HTC, LG, Sony och andra.

Kärnan i denna teknik ligger i det faktum att det gör det möjligt att överföra från surfplattor till externa displayenheter, vare sig det är en TV eller bildskärm, strömmande video med högupplöst ljud. Tack vare denna teknik är det dessutom möjligt att klona vilken bild som helst från surfplattans display.

Bild
Bild

I detta fall upprättas anslutningen mellan enheterna med "mikro -USB - HDMI" -kabeln.

Bild
Bild

Vanligtvis finns det bara en kontakt av denna typ på en TV och har en motsvarande beteckning. I det här fallet kommer algoritmen för åtgärder att vara nästan identisk med vad vi använde med det tidigare anslutningsalternativet. Den enda skillnaden är att du måste välja MHL-HDMI-porten som extern signalkälla.

Bild
Bild

Fördelen med denna anslutningsmetod blir överföring av högkvalitativt ljud och video . Samtidigt kräver detta mer strömförbrukning av enheten, men den laddas parallellt, vilket är en garanti för att surfplattan inte stängs av någon gång.

Bild
Bild

En av de viktiga fördelarna med denna metod för att ansluta surfplattan till TV: n är det faktum att det i det här fallet inte kommer att synas några förseningar när videofiler visas på surfplattan och TV -skärmen.

Det är sant att bildens upplösning på TV: n endast motsvarar vad gadgeten kan förmedla . Förresten, om MHL -tekniken endast stöds av surfplattan, kommer anslutningen också att vara möjlig. Men då måste du ha en aktiv kabel med en adapter. Det visar sig att, förutom mikro-USB-kontakten och HDMI-uttaget, måste det också finnas en USB-kontakt, som kommer att behövas för att ansluta en extern strömförsörjning.

Bild
Bild

Det finns ett annat anslutningsalternativ som heter SlimPort . Vid användning upprepar denna teknik helt principen för drift av MHL - med en kabel eller en adapter är surfplattan ansluten till en TV utrustad med en HDMI -kontakt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga svårigheter

Om vi pratar om möjliga svårigheter, är deras lista inte så lång som den kan tyckas. Först och främst är huvudproblemet närvaron av bildproblem när surfplattan är ansluten till TV: n. Detta kan bero på olika faktorer. Den första och vanligaste är problemet ligger i själva kabeln . Det kan vara trasigt, dåligt gjort någonstans eller helt enkelt skadat. Men eftersom det har isolering är det här felet inte så lätt att identifiera utåt.

Bild
Bild

Dessutom kan detta också vara anledningen till att TV: n ser inte surfplattan alls . Det kan också hända det själva kontakten på TV: n eller surfplattan fungerar inte.

Bild
Bild

Svårigheter kan också uppstå på grund av att firmware på surfplattan installerades felaktigt eller felaktigt. I det här fallet måste du ladda om det. Samma sak kan hända med en dator. Men detta gäller bara modeller som faller under kategorin den så kallade Smart TV.

Bild
Bild

Ibland är anledningen till att TV: n inte ser surfplattan behovet av att aktivera lämpligt läge på surfplattan … Detta gäller prover från kinesiska tillverkare. För att åtgärda detta problem, gå bara till inställningarna och hitta det lämpliga avsnittet, där du måste markera rutan i motsvarande objekt, varefter TV: n kommer att se surfplattan. Som en sista utväg surfplattan behöver bara startas om.

Bild
Bild

I allmänhet, som du kan se, att ansluta en surfplatta till en TV via USB är en ganska enkel process som även en person som inte är särskilt tekniskt kunnig kan hantera . Det enda att lägga till är denna metod är inte den mest populära , eftersom det finns många andra, mer praktiska metoder för att ansluta surfplattan till TV: n. Men de är tillgängliga med vissa kontakter på enheterna. Eller ett bra alternativ skulle vara att trådlöst ansluta surfplattan till en TV eller bildskärm.

Rekommenderad: