Hur Ser Man Filmer Från Din Dator På Din TV? Hur Spelar Jag Upp Videor Via Wi-Fi? Hur överför Man Den Från PC Via Kabel?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ser Man Filmer Från Din Dator På Din TV? Hur Spelar Jag Upp Videor Via Wi-Fi? Hur överför Man Den Från PC Via Kabel?

Video: Hur Ser Man Filmer Från Din Dator På Din TV? Hur Spelar Jag Upp Videor Via Wi-Fi? Hur överför Man Den Från PC Via Kabel?
Video: Guide - Överföra bilder video från iPad och iPhone till Windows 10. 2024, April
Hur Ser Man Filmer Från Din Dator På Din TV? Hur Spelar Jag Upp Videor Via Wi-Fi? Hur överför Man Den Från PC Via Kabel?
Hur Ser Man Filmer Från Din Dator På Din TV? Hur Spelar Jag Upp Videor Via Wi-Fi? Hur överför Man Den Från PC Via Kabel?
Anonim

Upplösningen på en datorskärm räcker inte för att titta på filmer i hög kvalitet. Ibland kan du möta ett problem när det inte går att spela in en stor och "tung" fil med en film på TV: n, men du vill fortfarande se den just nu. Detta problem kan lösas genom att ansluta TV -utrustning till en dator. I den här artikeln kommer vi att prata om hur man tittar på en film från en dator på en TV.

Bild
Bild

Hur spelar jag upp videor via Wi-Fi?

Synkronisering av enheter via en trådlös anslutning är en komplex process som förtjänar särskild uppmärksamhet. Trots all komplexitet tenderar de flesta användare att göra just det, eftersom nästan alla hem har en router.

För att kunna se filmer på TV via din dator måste du skapa en trådlös anslutning. För detta behöver du:

  • serverenhet , genom vilken filen kommer att spelas upp;
  • TV: n du tänker titta på måste stödja DLNA , så att inspelningen från en dator eller bärbar dator visas på skärmen (närvaron av Smart TV -funktionen förenklar uppgiften att ansluta);
  • skapat nätverk , som ansluter båda enheterna måste vara ansluten till samma router.

Därefter måste du högerklicka på den valda filen, i fönstret som visas väljer du "Överför till enhet". Därefter bör du ange namnet på TV: n i fältet som visas.

Bild
Bild
Bild
Bild

DLNA

Detta är en teknik som låter dig kombinera elektroniska enheter (stationära persondatorer, bärbara datorer, surfplattor, telefoner) till ett enda nätverk med en server. Låt oss överväga alternativet att konfigurera och ansluta med exemplet att ansluta en dator till en LG -TV med denna teknik. Vi kommer att behöva:

  • ladda ner och installera ett program för en persondator som heter Smart Share;
  • efter att den har installerats kommer ikonen att visas på skärmen, klicka på den;
  • gå till inställningarna för detta program, ställ omkopplaren till "ON", bekräfta våra åtgärder genom att klicka på "OK", så öppnar vi åtkomst till hela enheten;
  • i avsnittet "Mina delade filer" kan du ta bort eller lägga till filer eller mappar som ska visas på TV: n.
  • i avsnittet "Min enhetsinställningar" kan du ändra namnet på din server;
  • glöm inte att hitta din TV i avsnittet "Tillåt / blockera andra enheter" och klicka på "Apply" -knappen.

Objektnamnen kan variera beroende på TV -firmwareversionen. Vanligtvis har alla nödvändiga märken självförklarande namn.

Bild
Bild

På Windows 10

Använda funktionen " Bio och TV "i det beskrivna operativsystemet måste du öppna en ytterligare meny genom att högerklicka på videofilen. Välj fönstret "Överför till enhet" i fönstret som visas och välj sedan din TV som enhet.

Därefter sänds alla videofiler som för närvarande spelas upp på datorn på TV -skärmen. Du kan avslöja allt så att du kan visa det på TV.

Det behövs inga ytterligare inställningar för detta operativsystem . Du behöver bara välja önskad fil och skicka den till TV: n.

Bild
Bild

På Windows 7

För att spela en videofil på en TV med detta operativsystem rätt inställning av ytterligare inställningar kommer att krävas.

Högerklicka på den valda videon, i menyn som visas, hitta avsnittet "Spela till". Välj nu den enhet (TV) som den här videon ska sändas på. Efter det kommer motsvarande videospelare att visas där du kan hantera videofilen.

Om du behöver starta en annan video kan detta göras på vanligt sätt - du behöver bara dra den valda filen till spelaren . Förutom videor kan du visa foton och många andra filer.

Ibland, innan signalfönstret visas, kan menyn Media Streaming Options visas. Allt du behöver göra är "Aktivera mediestreaming ".

I nästa avsnitt, kontrollera om det finns en grön bock bredvid TV: ns namn. När alla krav är uppfyllda upprepar du proceduren för att starta videon.

Bild
Bild

Hur spelar man med en kabel?

Anslutning med en kabel anses vara den enklaste och tar minst tid. Denna metod är en bra väg ut när det inte finns någon lämplig router, eller om den befintliga routern är för svag i sina tekniska egenskaper. Det finns flera sätt att ansluta en dator till en TV med en speciell kabel.

  • HDMI . I början av 2000 -talet dök TV -apparater med denna kontakt upp på marknaden. Fördelen med denna teknik är hastigheten på dataöverföring. Tack vare det kan du titta på filmer med hög bildkvalitet utan förlust. Inte bara videofiler, utan även ljudfiler fungerar bra över en HDMI -anslutning. Denna anslutningsmetod kommer att vara en riktig gåva för dem som inte vill bråka med inställningarna för trådlös anslutning.
  • DVI . Denna anslutning, liksom HDMI, kan bära en videosignal av hög kvalitet. Innan du köper en sådan kabel måste du ta hänsyn till att ljudsignalen inte kommer att passera genom denna kabel om ditt ATI -grafikkort inte stöder en ljudsignal. Endast en lämplig extra ljudkabel hjälper till att lösa detta problem.
  • VGA . Denna tråd är mycket äldre än de tidigare, även om den fortfarande är relevant. De flesta moderna enheter har en motsvarande port, men många tillverkare överger gradvis den här kontakten och hävdar att den är föråldrad. Om din teknik har ett liknande utlopp kan du använda den.

Om din enhet inte har ovanstående portar, men du fortfarande vill ansluta en dator eller bärbar dator, kan du använda lämpliga adaptrar.

Det finns ett stort antal sådana enheter, och de säljs i många butiker för hushålls- eller datorutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många av anslutningarna har ljudproblem. Kolumner hjälper till att lösa detta problem. Av adaptrarna kan de vanligaste noteras.

  • USB / HDMI eller USB / VGA -adapter . Dessa kontakter löser anslutningsproblemet om en av de anslutna enheterna inte har en höghastighetsanslutning.
  • S-video … Finns i alla nya modeller av persondatorer och Smart -TV. Den används för att överföra en videofil vars kvalitet inte överstiger HD -formatet. Observera att ljud inte överförs över en sådan kabel.
  • SCART … Denna kontakt är mycket populär för att överföra ljud- och videosignaler. I stationära datorer eller bärbara datorer saknas denna utgång, och du måste använda en adapter för att ansluta.
  • RCA . Denna anslutning har 3 kontakter, som är utrustade med alla nya TV -apparater och grafikkort. Det är värt att notera att färgöverföringen inte är av högsta kvalitet jämfört med resten av de listade kontakterna.

För att se en film via en stationär dator eller bärbar dator måste du göra följande:

  • stäng av datorn och TV: n;
  • koppla bort antennkabeln och andra enheter från TV: n;
  • anslut kabeln för att ansluta till datorn;
  • slå på datorn och TV: n.

Om allt görs korrekt är det bara att välja rätt kanal på vilken sändningen kommer att äga rum. Därefter återstår att konfigurera endast videoöverföringen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Windows XP

För att möjliggöra sändning i Windows XP måste du utföra flera steg. Högerklicka på vilket ledigt utrymme som helst på skrivbordet. Klicka på raden "Egenskaper" i menyn som visas. Välj avsnittet "Parametrar" i fönstret som visas. Hitta avsnittet "Andra bildskärmen" och klicka på "Utöka skrivbordet".

Därefter visar TV: n en bild från skrivbordet, men utan mappar och program . För att börja titta på inspelningen måste du starta spelaren på din dator och överföra den till TV -skärmen. I inställningarna kan du välja höger eller vänster position på TV -skärmen i förhållande till datorn för att visa bilden. Om så önskas kan du använda bildskärmen som huvudskärm . För att göra detta måste du klicka på avsnittet "Använd enhet som primär".

Bild
Bild

Windows 10

När du har anslutit TV: n till en dator med ett sådant operativsystem visas ett meddelande om att en andra bildskärm har upptäckts. Därefter måste du välja det läge som ska användas:

  • den andra bildskärmen visar allt på samma sätt som den första;
  • utökade skrivbordsmöjligheter på den andra skärmen;
  • möjligheten att visa bilden på den andra bildskärmen och stänga av den första.

Genom att välja något av alternativen kan du vid behov byta tillbaka, för detta måste du öppna inställningarna igen.

Bild
Bild

Möjliga problem

Under drift av utrustning som är ansluten på ett eller annat sätt kan olika problem uppstå, som oftast kan lösas genom att manipulera inställningarna. Men det finns situationer som måste elimineras fysiskt.

  • Anslutningsproblem . Även om all utrustning är korrekt ansluten kan problem med signalöverföring uppstå. Oftast är detta problem löst genom att helt enkelt starta om nätverket. Om problemet dyker upp ofta eller omstart inte hjälpte med lösningen måste du kontrollera hur kabeln är ansluten till enheten. Den kanske inte är helt isatt eller har dålig kontakt. Se till att den inkommande ledningen inte är böjd eller knäckt bredvid kontakten.
  • Ibland kanske en enskild videofil inte öppnas . Problemet ligger oftast i bristen på nödvändiga codecs eller föråldrade drivrutiner för grafikkortet. Lösningen på detta problem är att installera förutsättningarna för öppning.
  • Inget ljud är ett av de mycket vanliga problemen när du startar anslutna enheter för första gången . Detta kan kontrolleras i avsnittet "Hantering". Där kommer det att bli nödvändigt att klargöra om din ljuddrivrutin stöder arbete med ytterligare anslutna enheter. Om det behövs måste du ta bort den gamla drivrutinen, sedan starta om datorn och först sedan installera den nya, nyare drivrutinen. Om du gör utan omstart kanske ljudet inte visas, men problemet kvarstår.

Rekommenderad: