Hur Ansluter Jag Min Telefon Till En TV För Att Titta På Videor? Hur Strömmar Och Tittar På Filmer På Skärmen? Hur Spelar Man En Film Trådlöst Från En Smartphone?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Min Telefon Till En TV För Att Titta På Videor? Hur Strömmar Och Tittar På Filmer På Skärmen? Hur Spelar Man En Film Trådlöst Från En Smartphone?

Video: Hur Ansluter Jag Min Telefon Till En TV För Att Titta På Videor? Hur Strömmar Och Tittar På Filmer På Skärmen? Hur Spelar Man En Film Trådlöst Från En Smartphone?
Video: How To Cast Phone to TV - How To Cast Your Phone To Your TV - Screen Mirror Android iPhone to TV 2024, April
Hur Ansluter Jag Min Telefon Till En TV För Att Titta På Videor? Hur Strömmar Och Tittar På Filmer På Skärmen? Hur Spelar Man En Film Trådlöst Från En Smartphone?
Hur Ansluter Jag Min Telefon Till En TV För Att Titta På Videor? Hur Strömmar Och Tittar På Filmer På Skärmen? Hur Spelar Man En Film Trådlöst Från En Smartphone?
Anonim

Det finns flera alternativ för att visa video från en liten mobiltelefonskärm på en stor LCD -TV -skärm. Var och en av metoderna har sina egna egenskaper och möjligheter, tack vare vilka användare gör ett val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådlösa sätt

Wi-Fi

Du kan använda trådlöst internet för att ansluta telefonen till en TV för att titta på filmer . Synkronisering av utrustning utan kabel är bekvämt främst eftersom mobilenheten kan placeras på bekvämt avstånd från TV -mottagaren. För att börja sända den valda videon behöver du en funktionell smartphone som körs på Android -operativsystemet (OS -version inte lägre än 4.0) och en modern TV med en uppsättning Smart TV -funktioner.

Funktioner för att använda denna anslutningsmetod

  • Mobilitet bevaras . Den kan flyttas till önskat avstånd från TV: n, huvudsaken är att förhindra att signalen bryter mellan utrustningen. Det är möjligt att byta video på smarttelefonen medan du tittar, håller telefonen i handen eller i närheten.
  • Fördröjningen av ljudsignalen och bilden är minimal … Dataöverföringens smidighet beror direkt på utrustningens tekniska egenskaper.
  • Båda enheterna används måste fungera i ett enda nätverk .
  • För att synkronisera måste du utföra ett litet antal enkla och begripliga steg . Efter den första lyckade parningen kommer tekniker att ansluta automatiskt när som helst.
Bild
Bild

För att överföra en bild med ljud till en stor skärm utförs anslutningsprocessen enligt följande algoritm

  • Först måste du slå på den trådlösa modulen på TV: n … Denna process kan skilja sig åt för olika mottagarmodeller. Om den här funktionen inte visas på en separat knapp kan all nödvändig information hittas i inställningarna.
  • Nu måste du köra Wi-Fi Direct-funktionen på din telefon … Du hittar den i inställningarna genom att välja ett alternativ som heter "Trådlösa nätverk" eller "Trådlös anslutning". Kontrollera också en separat knapp på kontrollpanelen. Efter aktivering söker den efter nätverk som du kan ansluta till.
  • Samma funktion måste köras på TV -mottagaren . Så snart sökningen avslutas visas en lista på skärmen där den önskade modellen är vald.
  • För synkronisering bör du tillåta anslutning på båda enheterna .
Bild
Bild
Bild
Bild

När detta alternativ är valt kommer alla portar att förbli lediga medan full bild och ljudöverföring tillhandahålls. Dessutom kan du ansluta kringutrustning (mus, tangentbord och annan utrustning).

Anteckningen : Om routern inte ser smarttelefonen under parning kan gadgeten vara långt ifrån den. Internet kan också distribueras direkt från telefonen. Modernt mobilt internet har tillräcklig hastighet och stabil signal.

Bild
Bild

Blåtand

Ett annat sätt att synkronisera utan att använda sladdar. De flesta moderna smart -TV -modeller har redan inbyggd Bluetooth . Om den saknas måste du köpa en speciell adapter och ansluta den via USB -porten. För att öppna en video från din telefon, ladda bara ner ett program till din smartphone för fjärrstyrning av TV -mottagarens funktioner

Bild
Bild

… Då måste du följa enkla instruktioner:

  • Bluetooth lanseras på enheter;
  • öppna en särskild ansökan;
  • sök efter tillgängliga parningsalternativ;
  • synkronisering sker.

Nu kan allt videoinnehåll skickas trådlöst från din telefon till din TV -skärm. Om anslutningen är korrekt blir bildupplösningen utmärkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

AirPlay

AirPlay är en speciell teknik för att överföra bilder från en mobil enhet till en TV . Utrustning med Smart TV -teknik används för synkronisering. Anslutningen görs direkt, utan användning av routrar, adaptrar eller routrar. På prylar från Samsung och Sony -märken är denna funktion också tillgänglig, men under ett annat namn - Mirror Link eller Screen Mirroring. Trots det ändrade namnet fungerar ovanstående teknik enligt samma princip.

Trådlös teknik används för att söka efter prylar i nätverkets område. En TV och en mobiltelefon ska visas i listan. Sedan väljer användaren det tillgängliga synkroniseringsgränssnittet, varefter bild- och ljudöverföringen från en enhet till en annan börjar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Miracast

Ett annat alternativ som kan användas för att ansluta modern utrustning utan användning av kablar och ledningar … Ytterligare prylar och hotspots kommer inte heller till nytta. En funktion som heter Miracast (Screen Mirroring Option) finns bara på TV -apparater med Smart TV -teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att använda denna teknik måste du följa dessa steg

  • Först måste mobiltelefonen vara ansluten till alla tillgängliga trådlösa nätverk med tillräcklig signalstyrka . Därefter aktiveras ovanstående teknik på telefonen. Det obligatoriska objektet finns i inställningarna på fliken "Anslutningar". Miracast kan också visas på kontrollpanelen med en separat knapp för snabb och enkel åtkomst.
  • Nu måste du köra den här funktionen på TV -mottagaren … Som regel aktiveras den via nätverksmenyn eller i andra tematiska avsnitt.
  • Efter några sekunder visar telefonskärmen de enheter som är tillgängliga för anslutning, bland vilka det bör finnas namnet på den önskade TV -modellen … För att utföra synkronisering behöver du bara välja önskad utrustning från listan. Videon startar på mobiltelefonen och kommer att sändas på den stora skärmen, förutsatt att anslutningen är korrekt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trådmetoder

Kabelanslutning är inte lika bekväm som att använda trådlös teknik, men den anses vara mer stabil och pålitlig … Det finns flera synkroniseringsmetoder, tack vare vilka du kan ta en bild från en liten skärm till en stor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

USB

Nästan alla smartphones och moderna TV -apparater (även de modeller som inte har Smart TV -funktioner) är utrustade med denna port. USB -synkronisering är ett enkelt, enkelt och tillförlitligt alternativ för både kraftanvändare och nybörjare. För att ansluta utrustningen behöver du bara förbereda en lämplig USB -kabel.

Arbetet utförs enligt följande schema

  • TV: n måste vara påslagen och sladden ansluten till en lämplig port.
  • Den andra änden av kabeln, utrustad med en Mini-USB-kontakt, är ansluten till en mobil gadget. Smarttelefonen märker omedelbart den utförda manipulationen och visar motsvarande meny på skärmen.
  • Därefter måste du aktivera funktionen "Starta USB -lagring". Det här objektet kan ha ett annat, liknande namn beroende på mobiltelefonmodell.
  • Nu måste du utföra nödvändiga manipulationer med TV -mottagaren. Gå till anslutningsdelen och välj motsvarande USB -port som kabeln är ansluten till. Placeringen av signalkällor kan variera beroende på vilken modell du använder. Bruksanvisningen som medföljer TV: n hjälper dig att förstå deras placering.
  • I menyn som öppnas startar Explorer med mappar och filer som är tillgängliga för start. Om den valda mappen inte visar en fil som mobiltelefonen ser, stöder inte TV: n något av videoformaten. I det här fallet måste du konvertera filen och ändra dess tillägg. En av de mest "nyckfulla" är mkv -formatet, det är omöjligt att köra det även på moderna "smarta" TV -apparater. Vissa filer kan också öppnas utan ljud eller bild, och du kan ta reda på vilka av de format som TV: n stöder i instruktionerna för utrustningen.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du utför parning på detta sätt måste du ta hänsyn till en mycket viktig funktion, utan vilken proceduren inte kommer att utföras . USB -felsökning måste köras på mobiltelefonen. Oftast lanseras det genom avsnittet "Utveckling" eller "För utvecklare". Om det önskade objektet saknas på menyn kan det vara dolt för användare. Således skyddar tillverkarna systemet från störningar från oerfarna användare.

För att komma åt dolda filer och sektioner måste du göra följande:

  • i huvudmenyn finns ett avsnitt "Om smarttelefonen" eller med ett annat liknande namn;
  • vi behöver objektet "Byggnummer", du måste klicka på det 6-7 gånger;
  • när du återgår till inställningsmenyn ska den dolda sektionen visas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den största fördelen med denna parningsmetod är möjligheten att ansluta alla prylar som är utrustade med USB -kontakter. För att visa en film, TV -serie eller någon annan video på storskärmen, behöver du inte justera skärmen. Det bör inte heller vara några problem med signalavbrott och bild som inte synkroniseras med ljud.

Du kommer inte att kunna se videon online, vilket anses vara den största nackdelen med den trådbundna anslutningsmetoden . Endast de filer som är lagrade i den mobila enhetens minne kan spelas upp.

Obs: Fiberoptiska kablar används för att överföra video från en skärm till en annan. Annars laddas smarttelefonen bara via TV: n.

Bild
Bild
Bild
Bild

HDMI

Synkronisering genom porten möjliggör högkvalitativ signalöverföring, så denna metod är vald för bredformatvideo . Vissa prylar är utrustade med en Mini-HDMI-port, men det är extremt sällsynt. Om den inte är tillgänglig behöver du en Mini-USB till HDMI-adapter. Det är inte värt att spara på den här enheten, för när du använder en billig adapter kommer bild- och ljudkvaliteten att drabbas. Följ dessa steg för att upprätta en anslutning.

  • Med hjälp av en kabel och en adapter är två enheter anslutna . Smarttelefonen måste vara påslagen och tv -mottagaren tvärtom måste vara avstängd.
  • Nu ska du slå på TV: n, gå till menyn och välj upptagen port som signalkälla … Ibland är flera HDMI -kontakter monterade på TV: n, så du måste vara försiktig när du väljer.
  • Bilden visas omedelbart på den stora skärmen, inga ytterligare steg krävs . Om det finns problem med ljudspåret kan du lösa dem genom inställningarna. Du kan också koppla bort utrustningen och ansluta igen.

Obs! I grund och botten görs bildjusteringen på egen hand, men ibland måste du ändra parametrarna manuellt. Bilden justeras till TV -skärmens specifika upplösning. Videon kan också vändas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag med en digitalbox?

Chromecast

Denna metod rekommenderas för dem som använder TV -utrustning utan Smart TV -funktion, men med HDMI -kontakter . Tack vare set-top-boxen för Google Chromecast kan en föråldrad standard-TV förvandlas till modern utrustning, på vilken skärm video av olika format enkelt visas. En extra gadget låter dig ansluta andra enheter till TV: n via trådlöst internet Wi-Fi.

Tillsammans med utrustningen får köparen YouTube -tjänsten och Google Chrom -webbläsaren (ett program för åtkomst till World Wide Web). Trots bekvämligheten och praktiken har detta alternativ en stor nackdel - det höga priset på digitalboxen. Google -representanter försäkrar att deras enhet är lämplig för alla TV -mottagare, förutom CRT -modeller .… Satsen innehåller en instruktion som beskriver i detalj processen för anslutning och användning av digitalboxen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Apple TV

För att ansluta iPhone till TV behöver du en speciell adapter … Det är inte möjligt att spela upp videon med ovanstående metoder. För att synkronisera gadgets som körs på iOS -operativsystemet behöver du bara använda egenutrustad utrustning från en amerikansk tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Följande modeller säljs för närvarande:

  • fjärde generationen - Apple TV med HD -stöd;
  • femte generationen - Apple TV 4K (en förbättrad version av digitalboxen med högre specifikationer och funktioner).
Bild
Bild

Enligt de flesta experter överstiger kapaciteten hos sådan utrustning betydligt alla andra moderna multimediaspelares möjligheter på marknaden. Ovanstående versioner är utrustade med trådlösa moduler - Wi -Fi och Bluetooth. Båda alternativen kan användas för att synkronisera din TV och telefon. Den senaste versionen använder femte generationens Bluetooth -protokoll som ger dataöverföringshastigheter upp till 4 megabyte per sekund. Även vid konstant och intensiv användning fungerar utrustningen utan förseningar och hängande.

Om du, efter att ha köpt en iPhone, ska organisera en show på en stor skärm måste du ta hand om att köpa ytterligare utrustning i förväg. Med original teknisk utrustning är uppspelningen snabb och smidig.

Rekommenderad: