Hur Ansluter Jag Min TV Till Min Dator Via Wi-Fi? Trådlös Anslutning. Hur överför Jag Bild Och Spelar Video Till PC?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Min TV Till Min Dator Via Wi-Fi? Trådlös Anslutning. Hur överför Jag Bild Och Spelar Video Till PC?

Video: Hur Ansluter Jag Min TV Till Min Dator Via Wi-Fi? Trådlös Anslutning. Hur överför Jag Bild Och Spelar Video Till PC?
Video: Guide - Överföra bilder video från iPad och iPhone till Windows 10. 2024, April
Hur Ansluter Jag Min TV Till Min Dator Via Wi-Fi? Trådlös Anslutning. Hur överför Jag Bild Och Spelar Video Till PC?
Hur Ansluter Jag Min TV Till Min Dator Via Wi-Fi? Trådlös Anslutning. Hur överför Jag Bild Och Spelar Video Till PC?
Anonim

Med modern teknik kan du enkelt ansluta din TV till din dator. Så du kan titta på ditt favorit -tv -program på den stora skärmen eller studera foton och dokument mer detaljerat. Den trådbundna anslutningen förlorar alltmer sin relevans. Wi-Fi-tekniken blir allt mer populär, vilket gjorde det möjligt att bli av med onödiga ledningar.

Bild
Bild

De nödvändiga förutsättningarna

Innan du ansluter TV: n till din dator_ måste du se till att båda enheterna stöder den angivna funktionen. Först måste du titta på parametrarna som TV: n har . Han måste ha ett Smart TV -märke i passet. I dyra modeller finns också en inbyggd Wi-Fi-mottagare för visning av bilder från en dator på en TV.

Med denna teknik sker anslutningen nästan automatiskt . Det är ingen fråga om någon extra utrustning. Äldre modeller kanske inte har en sådan mottagare. Eftersom tekniken inte användes så ofta då. Men en USB -kontakt har redan byggts in i designen av TV -apparater, som används för olika ändamål. I detta fall kan signalmottagningsmodulen anslutas via den.

Bild
Bild

Modellen för en sådan mottagare måste motsvara de parametrar som TV -tillverkaren har begått.

Lokal anslutning utförs utan närvaro av Smart TV i TV -funktionerna. Om så är fallet kan du helt enkelt ansluta de två enheterna direkt.

Det finns ett annat alternativ när du använder en smart set-top-box. Dess huvudsakliga syfte är att förse den gamla TV -modellen med nödvändig funktionalitet . Äldre datorer har inte heller en inbyggd Wi-Fi-mottagare. I det här fallet måste du köpa en router för att överföra en signal mellan enheter.

När du köper en adapter bör särskild uppmärksamhet ägnas åt bandbredden som den har . För att enheten ska fungera korrekt krävs en indikator på 100-150 megabit per sekund. När detta villkor inte är uppfyllt visas en bild på TV -skärmen, som inte bara bromsar, utan också ryckningar. Att titta på en video, även en kort, är omöjlig under sådana förhållanden.

Bild
Bild

För de flesta datorer måste du installera ett extra program som låter dig ansluta utrustningen till TV: n. Systemversionen (Windows 10 eller Windows 7) spelar ingen roll . För att förstå om användaren har Smart TV -funktionen till sitt förfogande är det nödvändigt att i detalj studera vilka egenskaper tillverkaren har utrustat sin TV med. Denna information bör finnas i rutan, så det finns ingen anledning att dyka in i instruktionerna för användaren.

Det finns ett annat sätt - att undersöka kontrollpanelen . Den har en speciell "Smart" -knapp eller en husikon. I det här fallet kan du säkert använda en trådlös anslutning. Det svåraste sättet är att hämta information om TV -modellen på Internet och se om utrustningen har möjlighet att använda Smart TV.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsinstruktioner

Idag har användaren bara två alternativ för hur man ansluter en TV till en dator. I det första fallet används en router. Den andra är kabeln. På ett professionellt språk är det en trådlös och trådbunden anslutning. I vissa fall kan du använda en TV -skärm istället för en bildskärm . Det är så bekvämt inte bara att kommunicera på sociala nätverk, utan också att spela.

Bild
Bild

Med anpassning

Det kommer att ta lite tid att ansluta datorn till installationen. Du behöver en dator med en inbyggd router för signalmottagning och en DLNA-TV . I detta fall, om signalkvaliteten är dålig, kommer bilden på TV -skärmen med en fördröjning. Ibland kan denna skillnad vara upp till en minut. TV -skärmen visar bara det som spelas upp på datorn, det går inte att använda det på detta sätt som skärmspegling.

Bild
Bild

Experter påminner om att för att kodningsprocessen ska bli möjlig krävs en kraftfull processor. Endast han kan kvalitativt komprimera signalen för vidare överföring.

Ju svagare element, desto sämre blir bilden. För att optimera sådan latens_ rekommenderas att du använder Linux OS. Denna processor karakteriseras som kraftfull, flerkärnig. Används av användare som en grafikkort, särskilt populärt i spel. En av fördelarna är en snabb lokal anslutning till nätverket. Innan du ansluter TV: n till en dator för att återskapa bilden måste ett antal inställningar göras på den.

  • Aktivera routern och ställ in DHCP i de tillgängliga inställningarna. Detta läge är ansvarigt för automatisk distribution av nätverksparametrar. Tack vare detta kommer TV: n själv att få nödvändiga inställningar efter att den har anslutit. Detta är det enklaste och snabbaste sättet.
  • Om du vill kan du ställa in ditt eget lösenord till det lokala nätverket, vilket kommer att begäras varje gång du ansluter.
  • Gå till fliken Inställningar på kontrollpanelen.
  • Det obligatoriska avsnittet kallas "Nätverk". Det finns en underpost "Nätverksanslutning", och den intresserar användaren.
  • TV: n visar information om möjliga typer av anslutningar. Nu måste du klicka på "Konfigurera anslutning".
  • Från listan måste du välja ett användarinstallerat nätverk.
  • I nästa steg anges det tidigare lösenordet.
  • Om anslutningen till nätverket lyckades kommer information om detta att visas på skärmen. Det återstår bara att klicka på knappen "Slutför".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter arbetet kan vi med säkerhet säga att TV: n är inställd för att ta emot och du kan kopiera bilden . Nästa steg är att installera mediaservern på din dator. Det är genom det som data utbyts mellan anslutna enheter. Utvecklare erbjuder många program som hjälper till att skapa sådana mediaservrar och synkronisera enheter med varandra. En av dem är Plex Media Server.

Det är enkelt att ladda ner installationsfilen från utvecklarens webbplats. Sedan aktiveras programmet på enheten. De nödvändiga parametrarna konfigureras i webbgränssnittet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användaren måste gå till avsnittet med titeln DLNA . Det finns ett objekt Aktivera DLNA -servern, mittemot den och du måste markera rutan som gör att du kan använda programmet i framtiden.

Nu behöver innehållet anpassas. Detta är en förutsättning när du använder programvara. Den typ av filer som spelas upp bör noteras genom att sätta ett plus framför videon eller fotot. Du kan till och med skapa och köra din egen filmsamling för senare uppspelning. För att göra detta måste du först välja lämpligt avsnitt och sedan skriva namnet på samlingen.

Bild
Bild

Nu måste du gå till "Mappar" och där klicka på "Lägg till" -knappen. För att skapa en samling måste du köra i sökvägen till filmerna som finns på datorn. Detta slutför programvaruinställningarna, nu är det dags att komma åt servern som just skapades av användaren.

Vi återvänder till TV -menyn igen . Vi är intresserade av avsnittet "Media" eller "Externa källor". Dess namn beror på vilken modell som används. Servern som vi har anslutit tidigare måste väljas som källa. Om detta är en samling filer, öppna den och där letar vi efter önskad film enligt listan. När nedladdningen är klar kan du överföra bilden till den stora skärmen.

Bild
Bild

Ingen anpassning

Om det första alternativet för att ansluta en TV till en dator kan verka mycket komplicerat, så är det andra ganska enkelt. Det enda kravet är närvaron av en HDMI -port på enheten. Om den inte är tillgänglig kan en adapter användas. En sådan mottagare är inte bara kompatibel med alla operativsystem, utan gör det också möjligt att använda en smartphone eller surfplatta som en andra ansluten enhet.

En annan betydande fördel är att det inte finns något behov av att köpa ytterligare enheter och förbättra datorsystemet. Anslutningen görs direkt efter anslutningen.

Bild
Bild

Det enda du behöver är Wi-Fi. En sådan enhet fungerar på Linux -plattformen, som i sin tur är särskilt avsedd att visa bildsändningar i HD / FullHD -format. I det här fallet kommer det inte att finnas några problem med ljud, och bilden visas i realtid.

En annan fördel, som är svår att vägra, är att det nästan inte är någon fördröjning när en bild kommer från en dator till en TV. Åtminstone märker personen inte detta. Enheten är programmerad att stödja en mängd olika protokoll genom vilka trådlös överföring utförs. Detta inkluderar också:

  • AirPlay;
  • Miracast (WiDi);
  • EZCast;
  • DLNA.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan visa videor och foton samt musikfiler på den stora skärmen. Allt fungerar stabilt på Wi-Fi 802.11n. Mottagaren är utrustad med en antenn för bättre signalmottagning. Internet förblir stabilt eftersom anslutningen inte på något sätt stör användningen av Internet.

Det är möjligt att skapa en säker anslutning med efterföljande inställning av en säkerhetskod . Om det behövs kan du vidarebefordra bilden från TV -skärmen via webben. Således, när andra användare får åtkomst, kommer de också att kunna se bilden.

Det är möjligt att konfigurera uppspelning via den installerade enheten på vilken Internet -kanal som helst. Varje användare bestämmer själv vilket anslutningsalternativ som är det enklaste för honom. Om du inte vill ha ytterligare kostnader bör du välja denna anslutningsväg.

Bild
Bild

Hur ansluter man utan Smart TV -funktion?

Det kommer inte vara någon hemlighet för alla att inte alla har råd att köpa en modern TV utrustad med ytterligare funktioner. I detta fall måste parningen mellan de två enheterna göras på ett annat sätt. Nu pratar vi om den så kallade WiDi / Miracast-tekniken.

Men denna lösning har också ett antal nackdelar. En av dem är datorns kraft. För att möjliggöra dataöverföring måste tekniken ha vissa parametrar . En annan nackdel är att inte alla TV -apparater också stöder den beskrivna tekniken. Om det inte är tillgängligt måste du köpa en adapter, först då är det möjligt att hantera dataöverföringen.

Ytterligare en enhet är ansluten till utrustningen via HDMI -porten. Dessutom innebär en sådan anslutning utan kabel en betydande fördröjning i överföringen av signalen till TV -skärmen.

Bild
Bild

Skicka direkt, även med en kraftfull dator, fungerar inte videon. Det är alltid en liten tidsförskjutning.

Men det finns också betydande fördelar med den metod som används. Till exempel kan du visa en bild från en webbplats som visas i en webbläsare. För att installera din dator måste du först ladda ner ett speciellt program som heter Intel Wireless Display. Inställningen är följande:

  • i det första steget laddas installationsfilen ner och mjukvaran installeras sedan;
  • användaren måste gå till TV -menyn och se om det finns en Miracast / Intel WiDi -funktion där, du kan hitta den i nätverksinställningarna;
  • TV: n ansluter automatiskt till datorn efter att inställningarna har gjorts;
  • när anslutningen upprättats kan innehållet spelas upp.

Det finns en annan möjlighet - att använda smarta konsoler. Anslutningsinstruktionerna är desamma.

Bild
Bild

Möjliga problem

Det händer också att datorn inte ser TV: n. I det här fallet rekommenderas att du går till nätverksinställningarna och ser till att utrustningen är ansluten till hemnätverket. Efter stegen måste du starta om routern . TV: n måste också stängas av och sedan slås på. Om detta inte hjälper, är det värt att gå igenom instruktionerna ovan igen, kanske en av punkterna hoppades över.

Rekommenderad: