Hur Ansluter Jag Min Skrivare Till Min Telefon Via USB? Hur Skriver Jag Ut Dokument Med En Sladd Från En Smartphone?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Min Skrivare Till Min Telefon Via USB? Hur Skriver Jag Ut Dokument Med En Sladd Från En Smartphone?

Video: Hur Ansluter Jag Min Skrivare Till Min Telefon Via USB? Hur Skriver Jag Ut Dokument Med En Sladd Från En Smartphone?
Video: How To Print from any Android Smartphone or Tablet via USB Cable. Connect a printer to Android 2024, April
Hur Ansluter Jag Min Skrivare Till Min Telefon Via USB? Hur Skriver Jag Ut Dokument Med En Sladd Från En Smartphone?
Hur Ansluter Jag Min Skrivare Till Min Telefon Via USB? Hur Skriver Jag Ut Dokument Med En Sladd Från En Smartphone?
Anonim

Skrivare används ofta i vardagen. Detta är ett lönsamt köp för dem som ofta arbetar med stora dokumentmängder och föredrar att skriva ut fotografier hemma. Kontorsutrustning kan anslutas inte bara till en dator utan också till mobila enheter genom att skriva ut filer direkt från telefonen.

Skrivaranslutning

För att skriva ut filer som är lagrade på din smartphone måste du ansluta skrivaren till telefonen med en USB -kabel. Det tar bara några minuter att ansluta apparaten och ställa in den korrekt . Schemat, som vi kommer att överväga härnäst, kan användas för mobiltelefoner som kör Android -operativsystemet.

Bild
Bild

Att ansluta direkt kommer att spara mycket tid. Du behöver inte ladda upp filer från telefonen till din dator, anslut datorn till en skrivare och börja sedan skriva ut.

För att lyckas synkronisera behöver du två saker

OTG -kabel . Detta är en speciell adapter, den behövs för att ansluta en smartphone till tryckutrustning med en fullfjädrad USB-kabel (typ A). Kabeln kan köpas i vilken elektronikbutik som helst eller beställas från en webbutik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specialprogram . Ytterligare programvara krävs. För detta rekommenderar vi PrinterShare med ett tydligt och enkelt gränssnitt. Appen kan laddas ner via Google Play -tjänsten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Parningsprocessen är enkel, anslut bara adaptern till din smartphone och anslut sedan den mobila enheten till skrivaren med en USB -kabel.

Sedan måste du ladda ner programmet till din smartphone, starta det och välja kontorsutrustning som används i inställningarna . Ytterligare programvara öppnar åtkomst till alla filer som lagras i minnet på den mobila enheten.

Funktioner för synkronisering med iPhone

Metoden som beskrivs ovan är lämplig för smartphones med Android OS. När du använder Apple-märkta enheter måste du leta efter ett annat synkroniseringsalternativ.

Bild
Bild

Enligt experter måste skrivaren vara utrustad med en Wi-Fi-modul för att kunna skriva ut filer från prylar från ett välkänt märke.

Det finns flera applikationer som avancerade iPhone -användare ofta använder.

Här är de vanligaste programmen

Apple AirPrint . Med den här applikationen kan du skriva ut valfri fil trådlöst.

Bild
Bild

Praktiskt tryck . Denna applikation fungerar som ett alternativ till ovanstående alternativ. Detta är ett betalt program. Användaren får endast 2 veckors gratis användning.

Bild
Bild

Printer Pro . Ett enkelt program för att snabbt skriva ut filer från en mobiltelefon från varumärket Apple.

Bild
Bild

Därefter måste du slå på kontorsutrustning, starta den trådlösa anslutningsmodulen, aktivera samma funktion på din smartphone, hitta skrivaren i listan över parade enheter och använda ett av ovanstående program för att skriva ut ett textdokument, diagram eller bild.

Utskriftsinställningar

Processen att skriva ut filer från Android -smartphones är mycket enkel. Detta operativsystem är utformat på ett sådant sätt att även nybörjare inte har några problem . För att standardoperativsystemet inte stöder direktutskrift måste du använda ytterligare programvara.

Bild
Bild

För rysktalande användare rekommenderas att använda program med en ryskspråkig meny. Alla nödvändiga inställningar görs i dem.

Följande parametrar kan ställas in i programmet:

  • sidinställningar;
  • antal kopior;
  • format (till exempel A4);
  • sidorientering;
  • teckenstorlek och mer.
Bild
Bild

Först måste du starta ett program, till exempel PrinterShare, och vänta tills det är fullt laddat. Efter vad Programmet erbjuder att välja en skrivare beroende på anslutningsalternativ: USB, Bluetooth, Wi-Fi och andra alternativ . Vi är intresserade av det första alternativet. Besök sedan avsnittet "Utskriftsinställningar". Ange nödvändiga parametrar och skicka filen till utskrift.

Hur skriver jag ut dokument?

Det tar bara några minuter att skriva ut alla dokument. Den här tiden kommer att räcka för att hantera applikationen som är nödvändig för parning och användning av kontorsutrustning. I detta fall vi kommer också att fokusera på programmet PrinterShare.

Bild
Bild

Användare har två alternativ att välja mellan: betalda och gratisversioner. Det andra alternativet är mer test och skiljer sig från det första i minskad funktionalitet . För dem som ofta kommer att använda programmet rekommenderas det att köpa ett premiumkonto och använda dess funktioner till fullo. I betalt läge kan du skriva ut inte bara foton utan även SMS, kontakter, samtalsloggar och andra filer som lagras i telefonens minne och på en flash -enhet.

Hela versionen av programmet fungerar med alla nödvändiga format: PDF, DOC, TXT, DOCX och andra moderna tillägg . På den officiella Google Play -tjänsten är appen tillgänglig för alla användare av Android -operativsystemet för endast 269 rubel.

Bild
Bild

Huvudmenyn visar lagringsalternativen för önskad fil . "Välj" -tangenten finns i programmets nedre högra hörn. När du klickar på den öppnas ett fönster där du måste välja alternativet för att ansluta utrustningen (skrivaren). Därefter återstår det bara att välja önskat dokument, ange vissa parametrar (antal sidor, orientering och andra inställningar) och bekräfta sedan den valda åtgärden genom att klicka på "Skriv ut" -knappen. Efter några sekunder börjar tekniken arbeta.

Möjliga problem

Alla användare kan ha problem när de parkopplar utrustning, oavsett deras erfarenhet av utrustningen och kvaliteten på den utrustning som används.

Låt oss titta på de vanligaste problemen och hur man löser dem

Om telefonen inte ser skrivaren ansluten till den via en USB -kabel är det första steget att kontrollera trådens integritet. Om den har defekter kan de orsaka problem. Kom ihåg att även en till synes intakt kabel kan skadas inuti. Testa sladden med en annan teknik om möjligt

Bild
Bild

Och det är också viktigt att kontrollera om adaptern är användbar. Om du använder den för första gången kan du ha stött på en defekt artikel. Många användare köper billiga kinesiska adaptrar, som ofta misslyckas

Bild
Bild

Orsaken kan vara en skrivarfel. Kabeln som ansluter utrustningen till elnätet måste vara intakt

Bild
Bild

Utrustningen kan vägra skriva ut eftersom förbrukningsvaran har tagit slut. Du kan kontrollera mängden bläck med hjälp av drivrutinen som är installerad på din dator. Modeller utrustade med en LCD -display varnar användaren utan att ansluta till en dator. Dessutom ska facket ha den mängd papper som krävs

Bild
Bild

Om programmet som används för utskrift ger ett fel måste det tas bort från telefonen och installeras om igen. Om problemet inte är löst använder du ett annat program eller kontrollerar smarttelefonens operativsystem för virus

Bild
Bild

Bläckstråleskrivare använder flytande bläck som tenderar att torka ut när de inte används. För att hantera detta problem måste du kontakta specialister

Rekommenderad: