De Första Kamerorna (43 Bilder): Vilket år Uppfanns Den Första Kameran I Världen? Uppfinningens Historia, Evolution

Innehållsförteckning:

Video: De Första Kamerorna (43 Bilder): Vilket år Uppfanns Den Första Kameran I Världen? Uppfinningens Historia, Evolution

Video: De Första Kamerorna (43 Bilder): Vilket år Uppfanns Den Första Kameran I Världen? Uppfinningens Historia, Evolution
Video: Bra & dåligt med Somfy One - Kamera & hemlarm i ett 2024, Maj
De Första Kamerorna (43 Bilder): Vilket år Uppfanns Den Första Kameran I Världen? Uppfinningens Historia, Evolution
De Första Kamerorna (43 Bilder): Vilket år Uppfanns Den Första Kameran I Världen? Uppfinningens Historia, Evolution
Anonim

Idag kan vi inte längre föreställa oss livet utan många saker, men en gång var de inte det. Försök att skapa olika enheter gjordes under antiken, men många uppfinningar har aldrig nått oss. Låt oss spåra historien om uppfinningen av de första kamerorna.

Bild
Bild

Vem uppfann det?

De första prototyperna av kameror dök upp för flera årtusenden sedan.

Pinhole -kamera

Det nämndes redan på 500 -talet av kinesiska forskare, men den antika grekiske forskaren Aristoteles beskrev det i detalj.

Enheten är en svart låda, på ena sidan täckt med frostat glas, med ett hål i mitten . Strålar tränger igenom den till motsatt vägg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett föremål placerades framför väggen. Strålarna reflekterade den inuti en svart låda, men bilden var omvänd. Sedan användes obscura i olika experiment.

På 1900 -talet förklarade den arabiske forskaren Haytham kamerans princip

Bild
Bild

På 1200 -talet användes den för att studera solförmörkelser

Bild
Bild

Under XIV -talet mättes solens vinkeldiameter

Bild
Bild

Leonardo da Vinci 100 år senare använder en enhet för att skapa bilder på väggen

Bild
Bild
Bild
Bild

1600 -talet förbättrade kameran. En spegel tillkom som vänder ritningen och visar den korrekt

Bild
Bild

Sedan genomgick enheten andra ändringar.

Uppfinningar innan kameran kom

Innan moderna kameror dök upp genomgick de en lång utveckling från nålhålskameran. Först var det nödvändigt att förbereda sig och få andra upptäckter.

Uppfinning tid uppfinnare
Lagen om ljusets brytning XVI -talet Leonard Kepler
Bygga ett teleskop XVIII -talet Galileo Galilei
Asfaltlack XVIII -talet Joseph Niepce

Efter ett antal sådana upptäckter har tiden kommit för själva kameran.

Efter upptäckten av asfaltlack fortsatte Joseph Niepce sina experiment. 1826 anses år för uppfinningen av kameran.

Den uråldriga uppfinnaren lade asfaltplattan framför kameran i 8 timmar och försökte få landskapet utanför fönstret . En bild dök upp. Joseph arbetade länge med att förbättra enheten. Han behandlade ytan med lavendelolja, och det första fotot erhölls. Enheten som tog bilden fick namnet av Heliografen Niepce. Nu är det Joseph Niepce som tillskrivs uppkomsten av den första kameran.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna uppfinning anses vara den första kameran.

Vilket år uppfanns filmkameror?

Uppfinningen togs upp av andra forskare. De fortsatte att göra upptäckter som skulle leda till fotografisk film.

Bild
Bild

Negativ

Joseph Niepces forskning fortsatte av Louis Dagger . Han använde sin föregångares plattor och behandlade dem med kvicksilverånga, vilket fick bilden att visas. Han utförde detta experiment i över 10 år.

Därefter behandlades den fotografiska plattan med silverjodid, en saltlösning, som blev en bildfixer. Så här visade sig ett positivt, det var den enda kopian av en naturlig bild . Visst var det synligt från en viss vinkel.

Om solljus föll på tallriken dök ingenting upp. Denna tallrik kallas daguerreotyp.

Bild
Bild

En bild räckte inte. Uppfinnare började försöka fixa bilder för att öka antalet . Endast Fox Talbot lyckades med detta, som uppfann ett speciellt papper med en bild kvar på det och sedan, med hjälp av en lösning av kaliumjodid, började fixa bilden. Men det var motsatsen, det vill säga vitt förblev mörkt och svart förblev ljust. Detta var det första negativa.

Vid fortsättning av sitt arbete fick Talbot positivt med hjälp av en ljusstråle

Bild
Bild

Några år senare publicerade forskaren en bok där det fanns foton i stället för ritningar.

Reflexkamera

Datumet för skapandet av den första SLR -kameran var 1861. Setton uppfann det. I kameran dök bilden upp med en spegelbild. Men för att få högkvalitativa bilder var det nödvändigt att be fotografierna att sitta stilla i mer än 10 sekunder.

Men sedan uppstod en brom-gelatinemulsion, och processen reducerades 40 gånger. Kameror har blivit mindre.

Bild
Bild

Och 1877 uppfanns fotografisk film av grundaren av Kodak -företaget . Detta är bara en version.

Men få människor vet att filmkameran uppfanns i vårt land. Denna enhet, som hade en bandkassett, skapades av en pol som bodde i Ryssland vid den tiden.

Bild
Bild

Färgfilm uppfanns 1935.

Sovjetkameran dök upp först under 1900 -talets första tredjedel . Västens erfarenheter togs som grund, men inhemska forskare presenterade sin utveckling. Modeller skapades som hade ett lågt pris och blev tillgängliga för den vanliga befolkningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kamerautveckling

Nedan följer några fakta från historien om utvecklingen av fotografisk utrustning

Robert Cornelius in 1839 år arbetade med en kemist från USA för att förbättra daguerreotypen och minska exponeringen. Han gjorde sitt eget porträtt, som anses vara det första porträttfotografiet. Flera år senare öppnade han flera fotostudior.

Bild
Bild

De första fotografiska linserna skapades på 1850 -talet , men före 1960 dök alla arter som används idag upp.

Bild
Bild

1856 g . präglades av utseendet på de första undervattensfoton. Efter att ha stängt kameran med en låda och nedsänkt den i vatten på en stolpe var det möjligt att ta en bild. Men det fanns inte tillräckligt med ljus under behållarens yta, och endast konturerna av alger erhölls.

Bild
Bild

År 1858 en ballong dök upp över Paris, där Felix Tournachon befann sig. Han gjorde stadens första flygfotografering.

Bild
Bild

1907 år - Belinograph uppfanns. En enhet som låter dig skicka foton över ett avstånd, en prototyp av ett modernt fax.

Bild
Bild

Det första färgfotografiet som togs i Ryssland presenterades för världen år 1908 … Den skildrade Lev Nikolaevich Tolstoy. Uppfinnaren Prokudin-Gorsky, på uppdrag av kejsaren, gick för att fotografera pittoreska platser och vanliga människors liv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta blev den första samlingen färgfoton.

1932 år blev betydande i fotografiets historia, eftersom efter lång forskning av ryska forskare, sedan av bröderna Lumiere, började den tyska koncernen Agfa producera färgfotografisk film. Och kamerorna har nu färgfilter.

Bild
Bild

Den fotografiska filmtillverkaren Fujifilm dyker upp i Japan nära berget Fuji 1934 . Företaget omvandlades från ett cellulosa- och sedan celluloidfilmföretag.

Bild
Bild

När det gäller själva kamerorna, efter filmens tillkomst, började fotografisk utrustning utvecklas i ett accelererat tempo

Boxningskamera . Uppfinningen av "Kodak" -företaget presenterades för världen år 1900. En kamera tillverkad av komprimerat papper har blivit populärt på grund av dess låga kostnad. Priset var bara $ 1, så många hade råd. Ursprungligen användes fotografiska plattor för fotografering, sedan rullfilm.

Bild
Bild

Makro kamera . År 1912 såg tekniken för uppfinnaren Arthur Pillsbury ljuset, som gjorde en kamera för att sakta ner fotograferingen. Nu var det möjligt att fånga upp den långsamma tillväxten av växter, som senare hjälpte biologer. De använde en kamera för att studera ängsgräs.

Bild
Bild

Flygkamerans historia . Som beskrivits ovan användes försök till flygfotografering redan på 1800 -talet. Men den tjugonde presenterade nya upptäckter inom detta område. År 1912 patenterade den ryska militära ingenjören Vladimir Potte en enhet som automatiskt tar time-lapse-bilder av terrängen längs vägen. Kameran var inte längre fäst vid en ballong, utan på ett flygplan. En rullfilm infördes i enheten. Under första världskriget användes kameran för spaningsändamål. Därefter skapades topografiska kartor med dess hjälp.

Bild
Bild

Leica kamera . År 1925, på Leipzig -mässan, presenterades Leica kompaktkamera, vars namn bildades från namnet på skaparen Ernst Leitz och ordet "kamera". Han fick omedelbart stor popularitet. Tekniken använde 35 mm film, och det var möjligt att ta små bilder. Kameran gick in i massproduktion i slutet av 1920 -talet, och 1928 nådde tillväxttakten mer än 15 tusen enheter. Samma företag gjorde flera fler upptäckter i fotografiets historia. Fokusering uppfanns för henne. Och en mekanism för att fördröja skjutningen ingick i tekniken.

Bild
Bild

Photocor-1 . Den första sovjetiska kameran på trettiotalet släpptes. Filmat på 9x12 tallrikar. Fotona var ganska skarpa, man kunde skjuta objekt i naturlig storlek. Lämplig för omskärning av ritningar och diagram. Den lilla kameran fälls fortfarande ut för enkel portabilitet.

Bild
Bild

Robot I . Tyska tillverkare är skyldiga utseendet 1934 av enheten med fjäderdrivning till urmakaren Heinz Kilfit. Enheten drog filmen med 4 bilder per sekund och kunde ta bilder med olika förseningar. Denna uppfinning lanserades i massproduktion av företaget Hansa Berning, som grundade Robot -företaget.

Bild
Bild

" Kine-Ekzakta ". År 1936 präglades av att den första reflexkameran "Kine-Ekzakta" släpptes. Skaparen är det tyska företaget Ihagee. Kameran var mycket medievänlig. På grund av sin lilla storlek användes den på de mest otillgängliga platserna. Med hennes hjälp skapades fantastiska rapporter.

Bild
Bild

En kamera med automatisk exponeringskontroll . Företaget "Kodak" blir det första i fotografiets historia 1938, som producerar sådana enheter. En självjusterande kamera bestämde automatiskt graden av öppning av slutaren beroende på mängden ljus som passerar genom den. För första gången tillämpades en sådan utveckling av Albert Einstein.

Bild
Bild

Polaroid . Den välkända kameran dök upp 1948 i ett företag med samma namn, som hade sysslat med optik, glasögon och fotografisk utrustning i mer än 10 år. En kamera lanserades för produktion, inuti vilken det fanns ljuskänsligt papper och reagenser som snabbt kunde utveckla en bild.

Bild
Bild

Denna modell fick mest popularitet, det var fram till digitala kameror.

Canon AF-35M . Företaget, vars historia går tillbaka till trettiotalet av XX -talet, producerar 1978 en kamera med autofokus. Detta spelas in i enhetens namn, bokstäverna AF. Fokuseringen utfördes på ett objekt.

Bild
Bild

På tal om kameror kan man inte annat än nämna digitalkamerornas historia. De dök upp tack vare samma Kodak -företag.

År 1975 uppfinner Steve Sasson en kamera som spelar in digitala signaler på en vanlig ljudkassett . Enheten påminde något om en hybrid av en filmbandprojektor och en kassettinspelare och var inte kompakt i storlek. Kamerans vikt var 3 kg. Och klarheten i svartvita fotografier lämnade mycket att önska. Dessutom spelades en bild in i hela 23 sekunder.

Bild
Bild

Den här modellen kom aldrig ut för användare, för för att kunna se bilden var det nödvändigt att ansluta en kassettinspelare till TV: n.

Det var först i slutet av åttiotalet som digitalkameran gick till konsumenten. Men detta föregicks av andra stadier i talutvecklingen.

År 1970 skapar amerikanska forskare en CCD -matris, som efter 3 år redan produceras på fabriker

Bild
Bild

Efter ytterligare 6 år fick kosmetikaproducenterna, Procter & Gamble, en elektronisk kamera som de använder på transportbandet och kontrollerar produkternas kvalitet.

Bild
Bild

Men nedräkningen av digital fotografering börjar med lanseringen av den första SLR -kameran från Sony .där det fanns utbytbara linser spelades bilden in på en flexibel magnetisk skiva. Det innehöll visserligen bara 50 fotografier.

Bild
Bild

Vidare på marknaden för digital teknik fortsätter Kodak, Fuji, Sony, Apple, Sigma och Canon att kämpa för konsumenten.

Bild
Bild

Idag är det redan svårt att föreställa sig människor utan en kamera i händerna, även om de är installerade på en mobiltelefon. Men för att vi ska ha en sådan enhet har forskare från många länder gjort många upptäckter och introducerat mänskligheten i fotografiets tid.

Rekommenderad: